HUR LIVET KÄNNS I MIG JUST NU

utopian-bodies-fashion-looks-forward copyflora.metromode.se, @florawisutopian-bodies-fashion-looks-forward2 copyBarnhusbron, @florawis

Pirr pirr pirr.

Kanske är det koffeinet som kryper genom armar och ben och som får livet att kännas lite mer som en solnedgång och lite mindre som ett snöoväder. Eller så är det faktumet att jag har tagit tag i det här med att börja gå till en psykolog. Jag orkar inte känna mig såhär ängslig och otillräcklig hela tiden. Det får vara nog med det nu. Så snart sitter jag förhoppningsvis och torkar snor framför någon med stora, vänliga ögon.

Solen sken igår. Jag svingade kettleballs på morgonen, rusade till möten på förmiddagen och gick sedan på Liljevalchs med min farmor, faster, farbror och mamma. Utställningen Utopian Bodies – Fashion Looks Forward håller på fram till den 7 februari och ni FÅR inte missa den. Okej? Massa sanslösa modeskapelser ur olika teman, exempelvis genus, solidaritet, motstånd och teknologi. Efteråt lunchade vi på Blå porten. Jag berättade om skräcken inför att min roman ska bli ett magplask och de tittade rakt in i mina ögon och sa:

Alla kommer inte tycka om din bok, och det gör inget. Förstår du Flora? Det gör inget.

På kvällen lyssnade jag på Chilly Gonzalez och lagade vegoburgare med min favoritperson. Och idag åker jag och Yrsa till London för att fira Jaanas födelsedag, gå runt i vårjacka och dricka öl på trånga barer.

Pirr pirr pirr.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • når du skriver sånn her = <3

  marire 2016-02-06 14:51:08 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Åh, alltså megastort lycka till med precis allting. Du är grym! Och välkommen till London, världens bästa stad att bo i!

  Emilia Pettersson 2016-02-04 23:19:04 http://www.pezone.blogg.se
  Svara
 • Hej Flora!
  Jag är snart arton och jag vill verkligen flytta till stockholm efter studenten, jag bor atm, i västra götaland. Eftersom jag inte bor i stockholm så kan jag inte ställa mig i kö efter lägenheter, jag undrar om du har några tips på hur man kan få tag i en lägenhet som inte har en skyhög hyra. Det verkar som att de enda alternativen som inte har 10 års väntetid är att köpa en lägenhet men som 19 åring har jag nog inte råd att köpa en lägenhet för en miljon….Har du några tips/ideer? Jättetacksam för svar! // Elin

  Elin 2016-02-04 22:28:41
  Svara
 • ååh DU ÄR FANTASTISK, älskar att du skriver såhär ärligt! ser svinmycket fram emot din bok.
  såg en bild på instagram idag som löd: ”you can’t please everyone, you are not pizza”
  värt att försöka komma ihåg :)

  e 2016-02-04 22:26:29 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Fina Flora! Vill bara säga tack för att du är öppen med att du ska gå till en psykolog, och att det är något positivt! SÅ viktigt att normalisera. Många tror att en måste vara ”psykiskt sjuk” för att gå till en psykolog (= inte sant, alla som vill kan få hjälp av en psykolog att göra livet lite lättare att leva). Psykisk ohälsa är dessutom (tyvärr) fortfarande mer stigmatiserat än fysisk ohälsa, vilket det inte borde vara. Inte konstigare att gå till psykologen när en mår psykiskt dåligt, än att gå till läkaren när en mår fysiskt dåligt. Så tack för ditt bidrag till normaliseringen av att gå till en psykolog! Kram!

  Ellen 2016-02-04 21:27:30
  Svara
 • <3

  Mimmi 2016-02-04 20:32:36
  Svara
 • Hej Flora!

  Du lever typ mitt drömliv atm; har skrivit en bok (som jag SÅ ser fram emot att läsa!!!!!!), har en blogg du ändå tjänar hyfsat med pengar på, skriver och tecknar dessutom lite. Jag känner bara att HUR lyckas jag? För jag går i nian och ska om en vecka välja gymnasium, men jag vet inte var eller vad jag ska gå, alls????? Vad gick du? Hur tänkte du? Vad ville du jobba med i denna åldern?

  Jag frågar dig eftersom du är en av de få som hamnar i kategorin ”vad jag vill göra i framtiden” (Jag vill skriva!) så om du har några tips eller vad som helst tar jag mer än gärna emot det!!!!

  MASSOR av kramar och en påminnelse om hur BRA din blogg och er podcast är!!!!!

  elsa 2016-02-04 18:46:12 http://nouw.com/elsasiiiis
  Svara
 • Gud vilket härligt inlägg! <3 Kände så igen mig i bilderna och känslan. Är i samma pirr just nu själv.
  Kanske är något med denna månad för jungfrun? :D (är också jungfru)
  Ha så kul i London!

  Johanna 2016-02-04 18:12:40
  Svara
 • Flora! jag har gjort samma sak som du, jag har äntligen tagit tag i att boka tid hos en psykolog. Känns megaläskigt men så förbannat skönt samtidigt. Längtar jättemycket tills din bok kommer ut också pga stensäker på att den kommer vara fantastisk. kram!

  Hanna 2016-02-04 15:48:40 http://hlarssons.blogg.se
  Svara
 • ha så kul i london <3

  daniella caspian 2016-02-04 14:48:11 http://forbiddenforest.blogg.se
  Svara
 • Men vet du vad, Flora? Titta på alla oss som läser din blogg, som varje dag klickar sig in och hoppas på att du har skrivit något. Vi tycker om dig. Vi älskar dina bilder och ditt sätt att skriva. Alla vi kommer att köpa din bok, läsa den och uppskatta den. Ibland sitter jag och scrollar igenom ditt arkiv och läser dina texter. De är ju så bra. DIN BOK KOMMER BLIR SÅ BRA! Ville bara säga det. Kram

  Hanna 2016-02-04 11:31:55 http://www.fikapauser.blogg.se
  Svara
 • Flora, när jag har läst lite mer textiga inlägg av dig har jag ofta tänkt att vi är väldigt lika, inombords. Vi är jämngamla och jag bodde på Kungsholmen samtidigt som dig (och mötte dig några gånger på promenaden längs Norr Mälarstrand) och är också en estetsjäl, dock ingen tecknare. Jag har tänkt typ tusen gånger att jag borde gå till en psykolog/liknande, men har f o r t f a r a n d e inte tagit tag i det. Det är ju så jäkla svårt. Så jag vill bara sända lite pepp till dig nu, för att du har fixat det där svåra, och önska dig lycka till till första mötet. Heja dig, helt enkelt.

  Och boken… min kompis debutroman kom precis ut (Bluebird av Erika Bernalt <- du borde kolla in!) och som din kloka familj sa – folk kommer att gilla och folk kommer inte gilla liksom. Men din relation till karaktärerna kommer bestå oavsett. Lycka till! Jag ser fram emot att läsa.

  http://www.norstedts.se/bocker/utgiven/2016/Var/bernalt_erika-bluebird-inbunden/

  Kajsa Vildkaprifol 2016-02-04 11:26:37 http://vildkaprifol.blogspot.se/
  Svara
 • Så fint det låter! Jag tror alla någon gång mår bra av besök hos psykolog, att samtala ut är ju bland det viktigaste och bästa som finns. <3

  Agnes 2016-02-04 11:17:26 http://agnesbox.devote.se
  Svara
 • det spelar ingen roll om inte ALLA tycker om den, jag vet att jag kommer älska den. och det kommer många fler med mig<3

  Julia 2016-02-04 10:37:34
  Svara
 • <3

  beata 2016-02-04 09:50:44 http://radarmagazine.se/beata/
  Svara
 • <3

  Lisa 2016-02-04 09:37:38
  Svara
 • Åh, visst var Utopian Bodies FANTASTISK? Hoppas de skickar runt den i resten av Sverige så att fler får ta del av den inspirerande världen!

  Lisen 2016-02-04 09:28:27 http://www.absolutlisen.se
  Svara
 • Heej Flora!
  Kom nyss på en lite halvmärklig fråga; vad jobbar Felix med?
  Känns som att jag läst din blogg så länge men har missat vad Felix gör på dagarna…
  Kram

  Linn 2016-02-04 09:24:59
  Svara
 • Alltså Flora du är helt fantastik! Har följt dig i drygt 1,5 år och du har inspirerat mig till att läsa många böcker och i genres jag tidigare rynkade på näsan åt. Jag älskar att du är så ärlig om ditt liv och hur hårt man jobbar för att komma dit man vill (Så glad för din skull gällande boken <3<3) och att må dåligt är okej, och sånt som händer ibland. Tycker att dagens prestationsinriktade samhälle tär på en, allt går som en dans på rosor och man är alltid så jävla glad. Så är det ju inte (försöker påminna mig själv om det) men svårt när sociala medier matar en med något annat. TACK FÖR ALLT. Du får mig att kämpa för det jag drömmer om.

  Puss på dig!

  S 2016-02-04 09:21:21
  Svara
 • pirr pirr pirr <3 så fint att höra florp

  Sara Edström 2016-02-04 08:43:30
  Svara
 • Hej Flora! Håller på att gå från vegetarian till vegan och inspireras så av dina inlägg om detta.
  Har dock ett problem, ägg. Vad sjutton ska jag använda istället i bakverk och matväg? Har du några tips?
  Kram

  ebba 2016-02-04 08:29:03
  Svara
  • Svar på ebbas kommentar.

   Inte Flora men…jag har läst att chiafrön i vatten (så att det blir en kletig smet) ska funka. Googla chiaägg så får du se. :)

   Linda 2016-02-04 14:19:44
   Svara
  • Svar på ebbas kommentar.

   Tydligen finns det nåt magiskt som kallas aquafaba som ska funka jättebra att ersätta ägg i bakelser, pannkakor etc. Det är spadet från bönor och kikärtor på burk eller tetra. Kolla in facebookgrupper som ”kakboken utan ägg och mjölk” och ”Vegan Meringue – Hits and Misses!”. Det finns så mkt fantastiska recept utan ägg! Man blir sugen på allt när man ser bilderna :) Jag provade just att göra maränger med bara spadet från kikärtor (aquafaba), vinsyra och socker. Shit vad fantastiska de blev! Om du vill ha omeletter eller äggröra så finns det jättemkt recept med tofu som substitut. För att få den där äggsmaken finns det är riktigt bra salt som gör att allt smakar så mkt ägg! Tydligen är det svavel i saltet som ger en äggig smak. Finns tex att köpa här: http://veganlife.se/product.html/svart-salt–kala-namak

   Anna 2016-02-04 12:48:26
   Svara
 • Jaaaaa London, å vad jag vill följa me, alltså på riktigt, men genom bloggen är ok!
  Jag var där i somras på livets resa. MÅSTE tillbaka snart, så mycket tack vare dig. Jag besökte tex Counter Albion o ungefär alla marknader, Ace och gräsmattor i östra London!
  Pirr!

  Manda 2016-02-04 08:20:29
  Svara
 • Åh vad härligt att livet känns pirr pirr pirr! Så himla spännande med din roman också, wow.

  Klara 2016-02-04 07:16:25 http://klaraamandas.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!