COCONUT BEAN CURRY

Inlägget är ett samarbete med Felix.

Felix - Coconut bean curry

Här kommer ett tips till alla som ibland köper färdigmat till lunch eller middag. Felix (som i livsmedelsföretaget, inte min bf hähä) har lanserat fyra nya vegetariska gryträtter, varav två stycken veganska. Exempelvis den ovan som heter Coconut bean curry. Hurra! Mer vegoalternativ till folket. Ju.

Felix - Coconut bean curry

Jag träffar ofta folk som säger att de gärna skulle äta mer vegetariskt, men att det är svårt på grund av brist på tid, inspiration och kunskap. Med sina nya frysta vegorätter vill Felix göra det lättare att välja ett grönt alternativ. Alla ingredienser är naturliga (inga märkliga E-ämnen alltså), vilket förstås också är win. Jag toppade min rätt med mynta, ingefära och lime. GOTT.

Varför vegetariskt? Godare, bättre för miljön, för din kropp och för djuren såklart. Det kanske är dags för dig att börja äta varannan måltid vegetarisk? Det vore ju toppen. Heja!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • asså blev så förvirrad av ”i samarbete med felix”!! ba jaha, det kanske är han som har lagat maten…? haha

  alex 2016-02-26 21:22:48 http://alexandramabon.com
  Svara
 • Seems delicious!

  Dagný Björg 2016-02-15 10:14:45 http://www.mondaybydagny.blogspot.com
  Svara
 • Flora!! Lyssnade på senaste podden där du pratar om din kommande roman (peppen!!!!) och att du var livrädd för att den inte skulle vara omtyckt. Jag vill absolut inte förminska dina känslor. Men jag vill bara säga, att vi kommer älska den. Alltså du har ju gjort den! Nu kanske det blev mer press, men jag menar att sålänge det finns en Flota-tanke, en liten gnutta av ditt fina språk och kreativa sinne så kommer den bli fab. Och bara prestationen att ha skrivit en roman som kommer att publiceras, det är ju helt fantastiskt. Du är grym!
  Så osammanhängande kommentar kanske. Men vill bara skicka pepp och säga att du är grym. Plus att jag älskar att du sprider vegan/vegetariska recept. Så viktigt! Och gott!

  KRAM

  Julia 2016-02-15 09:36:51
  Svara
 • Det absolut bästa för miljön (när det gäller att påverka genom att välja ”rätt” livsmedel) är att bli vegan! Heja heja!

  Z 2016-02-14 08:04:51
  Svara
 • Det låter intressant!!! :)

  Silly Me 2016-02-13 07:42:29 http://nouw.com/sillyme
  Svara
 • vilken toppen idee. jätte bra om man vill ta med sig vegitarsikt/veganskt när man ska bort och inte vill ställa till besvär för värden med specjal mat och så. kram <33

  annamariaa 2016-02-12 20:24:05 http://annamariaa.blogg.se
  Svara
 • Yay! Måste testas, det är ju minst sagt ont om färdiglagade veganska rätter.

  Sandra - att leva med asperger, borderline & ätstörning 2016-02-12 17:43:46 http://sssandie.blogg.se
  Svara
 • Heja så bra! Min kille köper ofta färdigrätter när han jobbar och vill gärna välja vegetariskt, men det utbudet är så pass smalt, så han kommer att bli jätteglad över detta roliga tillskott. :) Mer vego till alla!

  anonym 2016-02-12 17:35:26
  Svara
 • Gu va gott heja bra samarbete!

  Kommenterade förut men testar här med hehe :)

  ”Varför vegetariskt? Godare, bättre för miljön, för din kropp och för djuren såklart. ”

  Därför undrar jag hur du ser på insekter. Det är ju djur, ja. Men väldigt bra för miljön och för kroppen. Skulle du kunna tänka dig äta insekter? eller typ bröd på insekter som jag sett att de har i nederländerna

  är själv vegan men kan absolut tänka mig det .

  m 2016-02-12 17:35:10
  Svara
  • Svar på ms kommentar.

   hur kan insekter vara SÅ PASS bra för miljön och kroppen att du som vegan väljer att äta dem? insekters existens är ju toppen för miljön, men bättre blir det väl inte om du äter upp dem? och jag har aldrig ens hört talas om en människa som mår sämre av att inte äta insekter? ursäkta negativ ton men fann detta statement lite konstigt. :)

   josefin 2016-02-12 20:23:41
   Svara
   • Svar på josefins kommentar.

    Bara nyfikeeeen inget ”du borde göra si å så” hallå:)
    Är bara mkt insatt i FAOs debatt om insekter (+bf som bor i nederländerna där det säljs på ica) och hur det kan vara en toppen alt proteinkälla för b12 å blabla. Var mest nyfiken på hur andra ser det? Jag tänker liksom att självklara anledningar till att man inte äter djur, men när det då kmr upp ett djur som faktiskt inte är miljöfarligt, hotar mångfalden el behandlas dåligt dyker upp – hur tänker vi då?

    BARA NYFIKEN ta d lugnt :)

    M 2016-02-13 07:55:43
    Svara
    • Svar på Ms kommentar.

     + sen tänker jag lite såhär.
     En elefant i rummet för *vegantrenden* är också mkt synen på mat och restauranger. På restauranger går man för att äta en fin köttbit (har personligen ej varit på fin restaurang med bra vegoalternativ?? D som finns för oss är lunchställen).
     Om insekter kunde slå ut en av kötträtterna på restaurangerna pga nyfikenhet, trend, gott, har vi redan där success.
     Jag äter veganskt för att jag är emot att tvinga kor till graviditet, emot hur de behandlar grisar hormon blabla (å tömmer våra hav), MEN jag är också medveten om att anledningen till att dessa djur ens finns är för att vi ska äta dem. det är anledningen till att de ens föddes. Trots att veganismen ÄR nyckeln (go oss som är det) så ser jag inget fel med att äta tex vilt (noll miljöpåverkan/mått bra fram tills döden) eller diproduktion från naturbetesmarker (ej mjölkkor som fått leva fritt tills slakt).
     Liksom ser jag inget fel
     Med insekter.

     Är det någon annan som är inne på
     Samma spår som jag? Jag kanske inte är en äkta vegan ur den synen att jag är
     Emot aaaaalllt som gör illa djuren, men däremot tolererar jag inte hur det går till m djuruppfödning idag.

     Detta är bara tankar/diskussion inget påhopp på något håll skulle bara va kul å höra vad ni säger. Anyone elzzz?

     M 2016-02-13 08:09:11
     Svara
 • Heja!

  Ebba 2016-02-12 16:23:19 http://ebbaoctavias.blogg.se
  Svara
 • This is a recipe for me as I don’t like meat! And further I refuse in general to eat ready meals :) Thanks for sharing!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2016-02-12 16:04:05 http://www.dressedwithsoul.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!