♣ JAG GÄSTAR ETT PAR PODCASTS ♣

Den här veckan har vi ett litet podduppehåll, men passande nog råkar jag gästa två andra podcasts.

12620615_10153374271251344_27055608_o

Först ut är Framtidens Folk. Pål Ströbaek intervjuade mig samma dag som jag skrivit under kontraktet med Bonnier Carlsen, så det pratar vi förstås om. Men även om social stress, kontrollbehov, lite om min uppväxt och att vara en förbild. Har stämt träff med Pål om fem år för att se hur allt blev. Är mycket spänd inför det mötet.

Untitled-2 copy

 

Och så gästar jag och Frida podcasten Broderskeppet. Vi var fem personer som satt i en dunkel lägenhet, sippade rödvin och pratade om definitionen av konst, vem som får kalla sig konstnär, otillräcklighetskänslor, hur det är att prata öppet om sex och lite om att skriva bok. Frida och jag svarar även på frågan: Får vi mycket ragg genom att synas i sociala medier?

FLORA FRIDA copy2

Å glöm inte att prenumerera på Flora & Frida! Vi kommer med ett nytt avsnitt på tisdag nästa vecka. Då ska vi prata om veganism och vegetarianism. Har du något speciellt som du vill att vi ska ta upp på det temat? Puss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Vad synd att det är så dåligt ljud i Framtidens folk-podden. Går inte att lyssna på på bussen :(

  A. 2016-02-27 12:59:54
  Svara
 • har funderat mycket själv på det här på sistone: tycker ni att är det fel *i sig* att äta djur? asså, jag känner att för mig kanske det mer är köttindustrin som den ser ut *idag* som det är fel på, men i en perfekt värld (ex. om man skulle vara självförsörjande??) BÖR man även då vara vegan? rent moraliskt….? och relaterad diskussion: är djur och människor lika mycket värda? är man vegan för att man tycker att alla liv är lika mycket värda eller för att man inte vill stödja kött- och mjölkindustrin? hm, lite svårt att förklara… hoppas ni förstår vad jag menar!

  J 2016-02-26 11:57:54
  Svara
 • ser SÅ mycket fram emot nästa avsnitt! jag hade tyckt det var super om ni försökte avdramatisera veganism, det är faktiskt inte så svårt att vara vegan! javisst vissa grejer går bort, men andra tillkommer eftersom en hitta nya recept och grejer en tycker om. sen jag blev vegan har jag aldrig haft trubbel med att inte hitta nåt att äta, visserligen har jag lyxen att bo i malmö aka sveriges vegan-mecka. sen tycker jag att en måste vara beredd att kompromissa och vara öppen för nya saker: havremjölk kommer inte smaka som komjölk, sojaost kommer inte smaka som hushållsosten en åt som liten. men jag tycker inte att det är en rättighet att äta kött och konsumera andra animalier, jag tycker inte att det går att rättfärdiga djurs lidande pga att en tycker att komjölk är godare än havremjölk.

  Lo 2016-02-26 11:50:57 https://feministfasoner.wordpress.com
  Svara
 • Hej fina du!
  Jag tycker det är viktigt att ni tar upp hur viktigt det är för miljön att strunta i köttet!! Det finns så många som inte har en aning om hur förödande det är på alla sätt och vis! Om ni inte är jättepålästa kring det kanske ni iallafall kan tipsa om cowspiracy, skulle lätta min klimatångest en smula. Samt att alla människor i världen som inte behöver dö av svällt genom att minska köttkonsumtionen. Tycker det är så himla viktig del av det hela med veganism och vegetarianism, hur mycket man kan göra nytta istället för onytta genom att äta typ världens godaste mat.
  Tack för en så himla fin pod. Längtar varje vecka.

  Linnéa 2016-02-25 21:15:01
  Svara
 • Jag skulle vilja ha tips på vad man kan äta för mellanmål som vegan som INTE är superdyrt (alltså typ avokado varje dag eller chiafrön känns out of my budget som student…). Finns det bra och billiga veganska alternativ som ändå mättar? Jag upplever att jag blir hungrigare när jag äter vegetariskt än jag var när jag åt kött, behöver äta oftare och särskilt mellanmål om jag äter sen middag så det vore toppen med lite bra tips som mättar mellan måltider :)

  Rebecka 2016-02-25 19:40:30
  Svara
 • Hej! Prata gärna om hur en blir mätt av veganmat. Tycker det är så himla svårt att få en mättnadskänsla av maten jag lagar.

  E 2016-02-25 17:59:22
  Svara
 • Lyssnade på er senaste podd om gymnasiet imorse, går själv på VRG Jarlaplan och blev såå nyfiken på vilken lärare du pratade om… Misstänker en historialärare haha??

  a 2016-02-25 16:59:07
  Svara
 • Hej Flora!
  Älskar er pod, verkligen så inspirerande och klok!
  Jag skulle gärna vilja att ni pratade om hur ni får i er allt kroppen behöver och hur det fungerar ihop med träning. Har själv inte varit vego så jättelänge, och under den tiden slarvat lite med att få i mig alla vitaminer etc. Så skulle vara fantastiskt att få höra hur ni gör och framför allt då i kombo med träning?
  Ha det grymt!

  Clara 2016-02-25 11:35:55
  Svara
 • Skulle vara spännande att höra om vad ni tycker om skuldbeläggandet av folk som inte är vegetarianer och veganer. Själv tror jag inte att det är rätt sätt att gå. Ibland känns det som att folk som ”konverterat” glömmer bort att dom själva åt kött en gång i tiden och att det krävdes vissa förutsättningar för dom att komma till insikt.

  Sen skulle det också vara kul att höra lite om vegetarisk och veganism ur ett klassperspektiv (vilket också hör ihop lite med det jag skrev ovan) och om att det såklart är lättare att bli vegan när man har kunskapen och kapital för att kunna slänga ihop spännande alternativ. Kött är ju såklart dyrt men det är chiafrön och och sånt också. Dom veganer som syns i offentligheten äter oftast väldigt glammig mat och då är det ju också snäppet enklare att konvertera än för dom som lever på existensminimum.

  Ja jag eftersöker en bredare diskussion helt enkelt. Äter själv vegetariskt, är från förorten (växte upp under svåra ekonomiska förhållanden) och jag märker att diskussionen många gånger är lite oförstående mot en viss typ av människor.

  B 2016-02-25 10:21:47
  Svara
  • Svar på Bs kommentar.

   Instämmer med första frågan, det är så himla vanligt med skuldbeläggande. Dels från vegosar till ”köttisar” men också från andra hållet, dvs att vissa tror man bara äter gräs för att man är vego… tröttsamt.

   Kram

   Emma 2016-02-25 13:00:36
   Svara
 • Ja! Att när en är vego inte skita i allt det andra. Jag äter nästan inget kött och mycket veganskt (abso främst av klimatskäl) men vill inte sätta in mig i ett fack och ha förbud. Nästan alla i min kompiskrets däremot är helt vego och skiter ofta i allt annat med argumentet att det dem är vegetarianer. För det första måste människor inte skita i det ekologiska (om det ekonomiska privilegiet tillåter såklart. Men om det inte gör det anser jag att alla har en skyldighet till att inte köpa dåligt kaffe, bananer osv) För det andra finns det ett behov av att det bra köttet blir köpt av någon i affärerna. Överdrivet förklarat finns det två läger idag; ultraveganerna och de som inte bryr sig och inte vill bry sig. Då köper ingen tex bjärekycklingen i affärerna vilket gör att priserna aldrig kommer gå ner. Detta behövs för att situationen faktiskt ska bli bättre i motsats till att hålla upp en image. (obs missförstå inte kött suger vego äger, men tror verkligen du förstår vad jag menar)

  En annan sak att prata om är lever, hjärta, blodpudding-ätare får såååå mycket mer skit än alla miljarder kyckling- och oxfiléätare KOM IGEN

  lina, 21 2016-02-25 09:36:39
  Svara
 • Låter spännande, ska lyssna direkt!

  Kaneli 2016-02-25 09:22:26 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • Ja! Prata gärna om vitamintillskott, om ni kompletterar er mat med någon och er inställning till dem!

  Astrid 2016-02-25 07:51:02
  Svara
 • Åh, ska lyssna på dessa intervjuer med dig senare. Måste säga att ert senaste podd-avsnitt var ett utav era absolut bästa! Föredrar nog när ni inte har gäster, utan bara sitter och snackar om högt och lågt <3

  Elsa 2016-02-25 07:43:40
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!