TORSDAG FREDAG LÖRDAG / BIODEJT, ATELJÉHÄNG OCH SUSHI

Hej era ägiga personer!

Weekdayfest - flora.metromode.se

I torsdags satt jag och jobbade på ett fik i sällskap av Sara och Chrissy, sen gästade jag podcasten Åka tunnelbana. Hojtar när avsnittet kommer ut. Efteråt mötte jag upp Felix och John och drack öl på en Weekdayfest. Gick dock hem efter en timme pga längtade SÅ mycket efter att titta på serier i sängen.

Ritorno - flora.metromode.se

I fredags morse mötte jag upp min föredetta skrivlärare Gunnel. Vi satt på Ritorno och pratade om mitt bokmanus (som hon tyckte om – hurra!). Hon hade dessutom hittat några logiska missar som ingen annan hittat. Pjuh. Vi blev koffeinstinna och skrattade så högt att folk vände sig om. Bästa Gunnel.

Nuet - flora.metromode.se

Sen åkte jag till Örnsberg där jag och Frida har vår ateljé.

Flora & Frida - flora.metromode.se

Vi började med att ta fett våriga outfitbilder. Publicerar i morgon!

Flora Wiströms ateljé - flora.metromode.se

Sen spelade vi in podd. Avsnittet kommer ut på onsdag så missa inte för allt i världen.

Flora Wiström - flora.metromode.se

Vid sextiden vinkade jag hejdå och åkte in till stan igen.

Biograf Zita - flora.metromode.se

För att möta upp mitt livs människa på biograf Zita.

Restaurang babs - flora.metromode.se

Vi köpte biobiljetter och gick därefter till Babs (en restaurang/bar som ligger inuti biografen) och åt middag. Det är en sån grej som jag alltid har velat göra, så jag var mycket glad.

Mamma & Flora - flora.metromode.se

Mamma kom förbi en snabbis. MAMMA <3 Sen såg jag och Felix filmatiseringen av Kristian Lundbergs bok Yarden. Såhär skrev jag om boken för tre år sen:

”Boken är självbiografisk och handlar om hur författaren hamnar i ekonomisk kris och tvingas inse att trots att han är en av sin generations främsta poeter, och trots att han har givit ut ett tjugotal böcker, så är inte skrivandet värt särskilt mycket på arbetsmarknaden. Han drabbas av en stor restskatt och tar jobb i Malmö Hamn på Yarden, där han är timanställd och har sämst arbetsvillkor på arbetsplatsen. I snöslask och karga vindar flyttar han bilar, timme efter timme, och de få stunder han är ledig skriver han. För att han måste. Han kom från samhällets botten, tog sig därifrån med hjälp av sin skrivartalang och tvingas återvända för att han inte har något annat val. Det här är en bok om klass och om fattigdom, en sorglig och stark historia om samhällets baksida. Prosalyrik när den är som starkast.”

En mycket tung och jävlig historia alltså. Vi gav filmen 3 av 5 i betyg. Asfint filmfoto och knäpp och bra dialog, men jag tyckte att historien saknade driv. Men det kanske bara är jag som är traditionell och gärna vill ha en dramatisk kurva. Jag föredrar boken!

Dungaree dress - flora.metromode.se

Igår klädde jag mig i hängselklänning från Monki och randig tröja.

Café Pascal - flora.metromode.se

Och så gick jag och Felix ärenden, innan vi satte oss på Pascal för att skriva på lite olika grejor.

Café Pascal - flora.metromode.se

Varför har jag inte ägt en hängselklänning innan? Svara mig någon.

Farmor på Delselius - flora.metromode.se

Sen åkte jag ut till Gustavsberg för att dricka kaffe och äta chokladboll med farmor på Delselius. Vi pratade exempelvis om Bodil Malmstens röst och Lundströms bokradio. Farmor är bäst.

Nike Cortez - flora.metromode.se

När jag kom tillbaka till stan hade Felix shoppat nya sneakers. Approved!

Vegan Sushi - flora.metromode.se

Sen gjorde vi sushi med tofu, sötpotatis, gurka, avokado, haricoverts, böngroddar och skogschampinjoner (som stekts i sesamolja och soja).

Vegan Sushi - flora.metromode.se

Vi överträffade oss själva. Så jädra gott blev det. Beordrar alla att gå till en asiatisk livsmedelsbutik eller till sushisektionen i mataffären och införskaffa en sån där liten bambumatta, sushiris, noriark och sen gå lös på de ingredienser ni gillar. Ni kan youtuba hur en gör rullarna. Så himla enkelt och så jäkla gottttttt.

Spelkväll - flora.metromode.se

Sen utvecklades sushikvällen till en spelkväll. Yatzy (som inte gick så bra hehe), språknörd och backgammon. Älskar spel.

Translation: Thursday to Saturday. Went to the movies with Felix (we saw Yarden), had dinner at Babs, got some work done with Frida in our studio, made vegan sushi, wore a dungaree dress from Monki and had coffee with my grandmother. Amongst other things. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • Blev orimligt glad över det där med din skrivlärare. Finns så mycket bra lärare men för lite tid till handledning för dem, kul att hon kunde hjälpa dig!

  Julia 2016-03-16 13:21:20 http://nouw.com/alwayshungry
  Svara
 • Wow så härliga bilder! Jag lagade också sushi i söndags! Så lätt och gott. Asiatiskt är grymt tacksamt att göra veganskt. Ha en fin kväll!

  Marika Mourujärvi 2016-03-15 20:43:25 http://telivet.blogg.se
  Svara
 • och DÄR blev jag övertygad om att jag visst ska köpa hängselklänningen jag spanade på idag!

  ISA 2016-03-13 23:38:27 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • åh! Världens bästa skrivlärare gunnel! Klok och bra på alla sätt och vis! <3

  Maria 2016-03-13 23:19:17 http://evighetssekunder.blogg.se
  Svara
 • ok helt orelaterad fråga men jag har tänkt på det så himla länge nu och det går på allvar inte en dag utan att jag tänker på det. hår på fittan. låter ju ovidkommande men fy fan vad stressad det gör mig. rakar mig inte, har aldrig gjort det. kollar ej på porr. min mamma har aldrig varit rakad så jag har sett det. tkr för det mesta att min fitta e ascool (förutom när phbalansen e SÅDÄR världens sorg blir såå påverkad av min fitta haha) så jag förstår inte varför det gör mig så enormt ångestfylld, hela jävla grejen. att någon ska se mig naken och bara jag och tycka att jag är äcklig. fattar att nån som tycker så inte är någon jag vill ligga med ändå etc etc i all evighet men hur fan klarar en ens av en sån situation????? att en snubbe ba sorry men könshår e äckligt i gtg. hjälp. hur ska jag komma över det här så onödiga stressmomentet i livet?? så ovärt egentligen.

  agnes 2016-03-13 21:14:03
  Svara
  • Svar på agness kommentar.

   hej finis! här kan du läsa massa diskussion på temat: flora.metromode.se/2015/03/14/diskussion-har/

   KRAM OCH HEJA TA INGEN SKIT

   Flora Wiström 2016-03-17 14:48:22
   Svara
 • När jag är ute brukar jag ofta längta till dagen efter då en kan ligga lite halvbakis i sängen och kolla serier hela dan heh

  Josefin 2016-03-13 20:50:03 https://moisturiseme.wordpress.com/
  Svara
 • (Så mycket fina stunder!!)

  Hej Flora! Skulle inte du kunna göra ett inlägg med tips för vegetarisk (+ ev. lite vegansk) buffé till en studentmottagning?
  Kram<3

  Emelie 2016-03-13 19:57:19 http://juniflickan.blogg.se
  Svara
 • Hej flora! Vad roligt att du lyssnar på Lundstöms. Jag är reporter där för tillfället. Vad tycker du? Alltid roligt med tips.

  Kram, Alba

  Alba 2016-03-13 19:51:56
  Svara
 • Gunnel <3

  yrsa 2016-03-13 18:13:27
  Svara
 • Har tänkt på att du verkar omge dig kring en väldans massa bra personer i olika åldrar, gamla o bebisar o däremellan äldre o yngre(?) Jag själv hänger i princip enbart med människor i min egen ålder pga att jag inte har ett ”naturligt” sammanhang där åldrarna mixas. Känner ju till en mängd intressanta människor jag ba vet, känner det i luften liksom, att jag skulle trivas med t.ex DU är en sån person, fem år yngre är mig. Tror det är vettigt att hänga med en mix så congratulations

  Amanda 2016-03-13 15:48:31
  Svara
 • Sushien høyres sinnsjukt god ut! må definitivt teste ut sushi med søtpotet.

  Synnøve 2016-03-13 14:03:49 http://itadakimat.com
  Svara
 • Så himla snygg klänning! Kan du inte göra ett inlägg om vad som gör att du är kär i Felix, alltså hans finaste sidor och vad han gör som får dig att vara kär i honom? Tror det hade blivit ett jättefint inlägg <3

  Anna 2016-03-13 13:58:56
  Svara
 • Men va?! Gustavsberg, mina gamla hoods! Åh delselius. <3

  Malin 2016-03-13 13:54:15
  Svara
 • Ja nu är det tamejfan dags att laga sushi! Det är ju så förbannat jävla gott! Gillar verkligen din smakkombo :)
  Kanske fegstartar med deconstructed sushi. Är ändå inte galen i noriblad, tycker mest dom är i vägen lite?

  Svara
 • Ser fram emot podden!

  Daniella Caspian 2016-03-13 12:54:44 http://vapenbroder.blogg.se
  Svara
 • Är hängselklänningen ny eller lite äldre? Stort ha-begär men hittar den inte på hemsidan!

  Amanda 2016-03-13 12:36:46
  Svara
 • asså måste veta vad det är för läppenna/läppstift du har!

  anna 2016-03-13 12:36:37 http://whiskeysour.blogg.se
  Svara
 • Alltså HUR har jag inte ätit sushi än? Någon gång ska jag. Typ snart hoppas jag. Och åå hängselklänning! Minns att jag hade en för kanske tre/fyra år sedan och tyckte den var så fin. Måste införskaffa igen snarast :’)

  Sen så undrar jag en sak – hur räcker du kring läder? För sneakersena är väll inte veganska ..? Älskar sneakers men skulle vilja ha veganska och hittar typ ingenstans. Finns ju förmodligen, har hört att New Balance och Nike ska ha, men hittar inte. Snälla tips? Är samtidigt inte helt hundra på om jag hellre vill ha feikläder eller äkta, för har ju samtidigt hört att festkläder ska vara superdålig för miljön men det är de väll bägge då typ skor gjorda i läder måste sprayas tills inget förstör dem? Mina senaste Adidas superstars håller på att flak sönder och jag har abstinensbesvär pga har levt med dem i flera år nu och slitit sönder typ fyra par. Så nu vill jag ha en ny vegansk favorit. Så alltså frågorna är egentligen två: har du några tips och hur tänker du kring det här? Puss kram

  Elvira 2016-03-13 12:27:59 http://mylifestylebyelvira.blogspot.com
  Svara
  • Svar på Elviras kommentar.

   hej! håller helt med om att det är klurigt. jag köper vissa läderplagg pga en använder dom ju mååånga gånger (till skillnad mot kött som liksom äts upp med en gång). spana in vagabonds non animal-kollektion – du kanske kan hitta ett par du gillar där? kram!

   Flora Wiström 2016-03-17 15:44:16
   Svara
 • Please, hjälp! Kan någon säga mig hur jag ska tillaga tofu för bästa resultat? Vill prova men det är så tråkigt att laga något som inte blir ätbart (kan verkligen hända när det gäller mig). Så bara basic – hur ska tofu tillagas för att bli god? :)

  Frida 2016-03-13 11:41:18
  Svara
 • Så het med choker och skjorta!! Vart är halsbandet från?

  authorJosefinemailjossan_armegmail.comurl 2016-03-13 11:23:20
  Svara
 • I see you had fantastic days and I love it how much you love your Mom and your Grandma! Your sushi looks really extremely yummy :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2016-03-13 10:58:57 http://Www.dressedwithsoul.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!