VI LEVER PÅ DEN HÄR PLANETEN SOM OM VI HAR FLER

DSC_8224

Hej kompisar.

Jo såhär: Jag köper ofta nya kläder, glömmer proppen när jag diskar och åker flygplan flera gånger om året. Jag gör inte alltid rätt. Men jag försöker göra något. Framförallt så satsar jag på att göra något bra för den här lelle planeten genom att äta vegetariskt och veganskt. Personer som följer en vegansk diet använder nämligen 50% mindre koldioxid som en köttätare (enligt Cowspiracy). Jag gör inte allt, men jag gör något.

Den 19:e mars sätter Världsnaturfondens ungdomsråd, tillsammans med andra organisationer, ner foten utanför riksdagen. De vill se ett mer hållbart Sverige. Utanför riksdagen kommer det tändas hopp för en ny framtid och en ny nationalsång kommer ta form. Om du också vill förändra Sverige kan du stå med där då.

Klimathotet kommer vara en av de största anledningarna till krig och flykt i framtiden, och de som drabbas hårdast är inte du och jag, det är personer som inte är lika priviligerade. Så vi måste se till att den här jorden blir en bättre plats att leva på.

För om inte du – så vem? Om inte vi – så vilka?

Håller du med? Lägg gärna upp en selfie på instagram där du visar vad du gör för att bidra till en mer hållbar värld. Vare sig det är genom att äta mindre kött, åka kollektivt eller köpa ekologiskt. Hashtagga #togetherpossible, #wwfungdom och #backaklimatet för att inspirera fler. Eller kom förbi den nittonde mars:

10604008_485053848355290_8492976980895591223_o

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Hej Flora och alla, jag undrar lite det här med att vegitarianskt/veganskt ska vara bättre för miljön? Det känns som att mycket av de substitut som många veganer äter är t.ex soja-varor(soja-bönan är ju dessutom giftig innan den processas en massa), frukter från långt bort och framförallt varor av kokos/palm då dessa plantage skövlar otroligt mycket regnskog bl.a, och att detta inte är särskilt miljövänligt. Dessutom krävs fortfarande djurhållning om man inte vill konstgödsla. Jag äter kött men är noga med vart det kommer ifrån och går aldrig efter bäst pris och tänker att det inte kan vara värre än skövlad regnskog och sjukt långa transport-sträckor. Men, jag är jätteinsatt så frågar för att jag är nyfiken och vill bara veta vad ni tänker? :)

  Anna 2016-03-16 01:18:07
  Svara
 • Om en bara bott närmare så en kunnat kika förbi manifestationen. Får bidra med annat smått och sprida infon på annat sätt. Viktig frpga viktigt inlägg viktigt att uppmärksamma. Kram till dig och alla miljökämpar därute!

  Karin 2016-03-15 21:35:59 http://magnusdotter.blogspot.com
  Svara
 • Flora – du er min favorittblogger og du skriver så bra, ikke minst er dette et så viktig tema å ta opp! Jeg reagerer likevel på at flere bloggere fronter miljøkampen, men driver samtidig ”reklame” for et økt forbruk: ”Se den nye buksa mi fra HM”, ”Se de kule skoa fra Nike”… Dette er jo ren oppfordring til økt forbruk som blir fortalt til flere tusen lesere. Dette gjelder ikke bare deg og din blogg, men de fleste blogger jeg leser. Ofte får jeg lyst til å kjøpe meg nye klær, interiør etc. når jeg leser blogger som viser meg ulike produkter, og må fortelle meg selv ”dette trenger du ikke, dette trenger ikke miljøet”. Har du noen tanker rundt dette?
  Bare noen tanker fra meg, og egentlig ikke ment som røff kritikk.

  Mimmi 2016-03-15 20:36:34
  Svara
 • Bra Flora!

  Froste 2016-03-15 16:46:38
  Svara
 • alltså så fint! ska absolut posta på insta, men önskar jag kunde varit med där :( ps. earth hour är min bästa högtid, kanske bästa stunden på hela året. puss

  Victoria 2016-03-15 16:38:57
  Svara
 • Hej Flora! Jag tycker du verkar vara en jätte klok och bra person därför tänkte jag bara informera om denna artikel: http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/maria-gunther-bade-faran-och-nyttan-med-notkott-overdrivs/ (2015-11-08) skriven av Maria Gunther, som informerar om att ”cowspiracy” kanske inte alltid ska användas som en pålitlig källa. Om du väljer att fortfarande använda den som en pålitlig källa är det ju såklart upp dig dig. Kram! :)

  Johanna 2016-03-15 14:38:52
  Svara
 • Alltså åh! Blir så himla glad av att du som når ut till så många har så himla vettiga åsikter, ger mig hopp! <3

  Becka 2016-03-15 13:25:54
  Svara
 • Så bra initiativ, gillar när det är enkla sätt att göra skillnad på som många kan bidra med. Kostar inget och kräver nästan ingenting. Sjukt bra att du uppmärksammar detta!

  Amanda 2016-03-15 13:07:47 http://amandaragna.se
  Svara
 • Heja heja! Bra jobbat Flora! /Fellow veg. sedan 6 år tillbaka

  Ursäkta den personliga frågan, hoppas att du inte tar illa vid dig (<3), vet bara inte riktigt var jag kan vända mig. Har full förståelse för ifall du inte pallar/vill svara.

  Var hos en psykolog idag och ska om 3 veckor träffa en läkare (genom v.c) pga oro, ångest och en pappa som efter 8 års cancersjukdom är på gränsen till döende. Jag blev klassad som måttligt deprimerad och ångestladdad (alltså nivå 3 av 4) och blev tipsad om Unga Vuxna tillsvidare (där en kan få samtalsstöd) – har du erfarenhet av detta? En vän har sagt att de inte bistod henne med adekvat hjälp, och jag känner sådan skräck inför att kontakta dem för att sedan inte få ut något av det – känner ju rent instinktivt att jag är i behov av någon slags terapi/medicinering. Vad går du till/vad får du? Känner du att det passar/hjälper dig?

  Fuck att det ska vara så himla knepigt att må dåligt.

  Kram

  m 2016-03-15 11:25:17
  Svara
 • allt för vegetarisk/vegansk kost men cowspiracy är knappast den säkraste källan..

  Rebecka 2016-03-15 10:43:03
  Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   Varför inte? Har just sett den för första gången(!) och vill gärna veta vad jag kan lita mer på och inte :)

   Ebba 2016-03-15 14:43:58
   Svara
 • Skitbra detta Flora! Jag tror genuint att samhället rör sig framåt och att vi kan klara det här. Eller alltså jag vet att vi KAN klara det! Vi har redan idag alla lösningar som finns och omställning till att hållbart samhälle går snabbare än vad man någonison har kunnat tro. Vi har Paris i ryggen och nu gäller det bara att alla bitar faller på plats. Tack för att du tar ställning! Politikerna behöver se att dom har folket med sig på det här hållbarhetståget som inte går att stoppa <3

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-03-15 08:39:32 http://vegokak.se/
  Svara
 • <3 <3 <3

  FANNY 2016-03-15 07:39:42
  Svara
 • Du väljer inte ”bara” veganskt, hallå, du sprider vettiga åsikter här- du väcker en medvetenhet även om du inte själv känner att du är helt snäll mot planeten i o m dina levnadsvanor ibland. Att du som vettig verklig person ens skriver betyder så mycket tror jag. Finns så många bloggare o andra (med många följare) som inte ens är i närheten av att väcka den medvetenhet som du gör. PS att välja veganismen betyder ju så mycket mer än att sänka co2-utsläppen, för vad finns det för värde i att nå miljömålen och rädda världen om vi inte är snälla mot varandra?

  A 2016-03-15 07:38:11
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!