DU OCH JAG, FEM ÅR IDAG

Lista från eminenta Sandra.

Processed with VSCOcam with e7 preset

Hur länge har ni varit ihop?

Fem år! Idag!

Hur träffades ni?

Vi började i samma klass på gymnasiet, 2010. Han hade trumpinnar i bakfickan och manchesterbyxor. Jag hade finnig panna och puderrosa klänningar. Vi började umgås i samma kompisgäng, och sen blev han kär i mig på något himla vänster.

Jag har skrivit om alltihop här:

Hur det blev vi, del 1
Hur det blev vi, del 2
Hur det blev vi, del 3

a97d56c6d3aa13dd5557dd5c9125cec6_980x0_c_85_ns_v4

Vem var mest på?

Han. Eller, var det jag? Jag brukade hångla upp honom på fester *på kul*, medan han liksom gillade mig på riktigt.

Skedde några komplikationer?

Ja, jo, när han sa ”jag är så sjukt jävla kär i dig” så var mitt svar ”jag vet inte vad jag känner, jag måste fundera på det här”. Det var ju definitivt en komplikation.

Hur blev ni ihop?

Mina känslor för Felix var väldigt svåra att tyda, så det tog mig ganska lång tid innan jag bestämde mig för att våga prova. Då skrev jag ett brev till honom och efter det var vi tillsammans, från en dag till en annan. Här är ett udrag:

brev till felix

Hur skedde dejtandet?

Ja alltså, vi gick ju från att vara väldigt nära kompisar till att vara ihop över en natt, så vi dejtade liksom aldrig på det där trevande lära känna varandra-sättet. Men när vi väl hade bestämt oss för att vara tillsammans så cyklade vi tandem runt Enskede, gick på Naturhistoriska riksmuseet, åt glass vid sjön och spelade tv-spel med hans lillebror. Vi var ju sexton-sjutton år.

Skärmavbild 2016-03-21 kl. 20.28.37

Vem sa jag älskar dig först och hur skedde det?

Vi hade varit ihop i tre månader, och det var några dagar innan jag skulle åka på tågluff. Vi låg på sängen i hans pojkrum och tittade på Life Aquatic och jag visste inte vad som var bäst: att säga det innan jag åkte, eller efter?  Men så låg jag där bredvid honom och det var något som liksom växte inuti kroppen, det gick inte att inte säga det, så då pausade jag filmen och sa det. Och han bara log och sa: ”Fan! Jag ville säga det först!” Och sen hånglade vi asmycket.

felixflorafem

Kan man få se något tidigt sms eller så?

Jag hade inte en smartphone när vi blev tillsammans, men här är en facebookkonversation från när vi varit ihop en månad:

Skärmavbild 2016-03-21 kl. 20.52.25

Bor ni ihop?

Mm! Vi flyttade hemifrån och ihop på samma gång, ett halvår efter att vi tagit studenten (oktober 2012). Vi hade haft som favvolek att planera hur vår lägenhet skulle se ut (det var många schackrutiga golv och stringhyllor hehe), och så en dag fick jag för mig att lägga ut en hej vi söker lägenhet-annons på Blocket. Samma dag ringde en kille och sa att vi kunde få hyra hans etta på Gärdet. Så då tackade vi ja, och sa till våra föräldrar: ”Vi flyttar hemifrån nästa vecka, så att ni vet.”

DSC_9472

Vad är hens bästa sidor?

Att han är så kärleksfull och lugn. Att han är så himla konstintresserad (hallå det är ju så attraktivt), att han har så mjuka händer och en så mörk och basig röst. Att han dansar så stort, som om hans ben är gjorda av gummi. Att han alltid står på sig och säger ifrån om något känns fel, och peppar mig att inte ta någon skit. Att han kan klia mig på ryggen eller massera mig i TIMMAR utan att jag ens ber om det. Att han är så påhittig och har så finurlig humor. Att han har så fint leende och så snälla ögon och är så fin att titta på. Och att han står ut med mig när jag är ett känslokallt stressmonster :)))

wow2

Och sämsta?

Kanske att han har långt från tanke till handling, vilket är lite av en motsats till hur jag är. Och att han envisas med att diska när jag står och lagar mat, trots att vårt kök är 1 kvm??? En annan fett jobbig sak är att han har så höga krav när vi ska ut på restaurang. Vi kan gå från ställe till ställe i timmar utan att gå in någonstans, bara för att ”det inte känns bra”. Fast samtidigt blir vi hungrigare och mer och mer irriterade på varandra. Liksom give me a friggin break.

DSC_1084

Vad bråkar ni om?

Min rastlöshet och stress, eller när vi båda anser att vi har bäst koll på något. Vi kan vara rätt irriterade på varandra ibland. Gå runt och gnälla och muttra typ. Vi bråkar lättare när vi har höga förväntningar på en situation, typ när vi ska fira något eller när vi är ute och reser.

Vad gör ni när ingen annan ser?

Hånglar, ligger, petar i näsan, slickar såsen från tallrikarna, viskar saker i varandras öron, ligger i en hög på sängen och sysslar med olika grejor, spelar yatzy, tar på varandra, tittar på antikrundan och sånt.

DSC_3824

Vad ger ni för komplimanger?

Han brukar säga att jag är het och söt och vacker. Flera gånger om dagen. Jag brukar säga att han är så jävla snygg och begåvad och rolig och luktar gott. Och han brukar säga att jag är en snäll och omtänksam person, framförallt när jag frågar ”Felix, är jag en bra människa?” (vilket händer minst en gång i veckan he HE). Och så är vi rätt bra på att peppa varandra angående kreativa grejer vi tar oss för.

Vilken är din favoritbild på honom?

DSC_2218

Och på er båda?

felixflora

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • För ett tag sen när jag ville ha lite hårinpo av dig så kom den här bilden på Felix fram! Så himla fin verkligen! Tänkte bara att den kanske glömts bort lite :) http://cdn02.devote.se/gallery/big/20120926/352c821be094c547fda327b650003d35.jpg

  Emma 2016-03-26 13:13:46
  Svara
 • Haha min kille är precis likadan med restauranger och vi blir bara hungrigare och mer sura. Wtf liksom?! :D Kramar, längtar efter din bok <3

  emmy 2016-03-23 14:36:14
  Svara
 • Desto mer jag läser din blogg, desto mer kommer jag fram till att vi är typ tvillingsjälar?? Har också en kille med lockigt hår. Vi blev också trevande ihop (från kompisar) i gymnasiet i samma klass, och flyttade hemifrån och ihop i Stockholm. Jag älskar att läsa, skriva, illustrera, fota och laga vegetarisk eller vegansk mat. Går i år på Nyckelviksskolan, som du sökte till (?) och ska söka ett till år till bild och grafisk. Sjukt hur man kan ha så mycket gemensamt med någon man aldrig träffat! Läser din blogg och känner igen mig så mycket i allt. Grattis till femårsdagen förresten, hoppas att ni har det superfint!

  Lisa 2016-03-23 11:31:23
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   gud vad fint detta är

   Flora Wiström 2016-03-23 15:38:51
   Svara
   • Svar på Flora Wiströms kommentar.

    Vill du typ ses någon gång? Förstår om det är jättemånga som frågar/du inte brukar träffa läsare osv, men känner att jag ändå måste fråga. Det känns som att vi skulle kunna bli bra vänner nämligen. Ibland måste man chansa.

    Lisa 2016-03-23 20:41:08
    Svara
 • så jävla grattis asså! kärlek e bäst

  Vicky 2016-03-22 23:59:09 http://vickys.se/
  Svara
 • Ååh ni har samma årsdag som jag och min kille har. Vi har kommit upp i två starka år hittills. Go love! Puss

  Sofia 2016-03-22 17:06:28
  Svara
 • Först tänkte jag ”åh vilket perfekt par” men sedan bara ”de är ju precis som mig och G”. Det kändes så himla fint och äkta. Älskar att du visar lite mer vad som finns under ytan – du beskriver det klockrent! För visst är ett förhållande härligt, roligt, underbart men det är också kämpigt ibland. Det får en inte glömma. Grattis till fem år och att ni gjort det värt att kämpa för! <3

  Jonna 2016-03-22 16:26:39
  Svara
 • Fan vad fint det är med kärlek alltså!

  Linnea 2016-03-22 13:36:23
  Svara
 • Åhhhh <3

  Daniella Caspian 2016-03-22 13:29:34 http://vapenbroder.blogg.se
  Svara
 • alltså ÅH vad fina ni är

  elsalsa 2016-03-22 12:28:15 http://nouw.com/elsasiiiis
  Svara
 • Är det bara jag, eller ser Felix ut som en ung Steve McQueen ibland…? Har slagit mig några gånger. Obs, såklart en komplimang. http://manshion.files.wordpress.com/2008/07/stevemcqueen91.jpg

  Hoppas ni får en fin dag tillsammans! :)

  Rebecka 2016-03-22 10:21:18
  Svara
 • Tyckte Felix skämt var jävligt smaklöst ): kul att göra narr av en person som är större?

  R 2016-03-22 10:19:59
  Svara
  • Svar på Rs kommentar.

   haha VA. det roliga i bilden är ju att killen har på sig en tröja i samma motiv som tavlan. detta säger mer om dig än om felix!

   Flora Wiström 2016-03-22 10:41:30
   Svara
 • Ni två alltså, så himla fina!

  {"author":"Elin" 2016-03-22 10:18:26
  Svara
 • åh <3

  {"author":"beata" 2016-03-22 09:36:43
  Svara
 • Wonderful post! I see you are both really in love together and I must say you fit perfect together <3 You seem to be both wonderful persons!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2016-03-22 08:30:56 http://dressedwithsoul.com
  Svara
 • grattis till er finisar <3

  sara 2016-03-22 08:04:40 http://sara.metromode.se
  Svara
 • Alltså jag har ju inte träffat er irl och jag har heller inte följter ”från början” men ändå tänker jag att det är sån typisk tonårskärlek mellan er, PÅ ETT FINT SÄTT för är det inte den finaste kärleken?! Att den liksom växt med er in i en ny fas, men inte försvunnit helt ba för att ni inte är tonåringar längre

  A 2016-03-22 07:14:07
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!