CHOKLADSMOOTHIE, MAMMALUNCH OCH FALAFELMIDDAG

flora wiström, chokladsmoothie

Äkta ägig frulle: Te, rostat fruktbröd med oatly påmackan, avokado, gurka, krasse, olivolja, salt och peppar.

Chokladsmoothie gjord på:
1 banan
2 msk tahini (ÄLSKAR tahini)
1 färsk dadel

1 msk kakao
1 msk chiafrön
en nypa salt
lite kanel
en skvätt havremjölk.  

Varsågod för frukostinspo.

Marika Delin

Samma morgon låg jag på sängen och var fett fragile. Då ringde mamma mig och och jag ba buääääää vi träffas aldrig. Då föreslog hon att vi skulle äta lunch ihop. Sagt och gjort.

Hälsocafét Hornsgatan

Vi gick till Hälsocafét på Hornsgatan och åt deras sallad som är så jäla bra. 99 kr och  många goda grejor att välja bland, typ oumph och rödbetor och avokado och nötter och quinoa. Den senaste veckan har jag liksom varit där fyra gånger och ätit. Förstår dock inte varför cafét ska ha ett så hälsohetsigt namn? Liksom låt mig äta i fred.

Marika Delin

Gulliga, brandgula mänska! Så skönt att få prata av sig lite.

My Persson

Resten av dagen ägnades åt bloggjobb och podcastinspelning. Vid sextiden mötte jag upp den här favvon. My.

FLFL, Skånegatan 87, Nytorget

Vi gick till FLFL och åt panggod middag.

My Persson

Ömmar så mycket för denna brunögda varelse.

Translation: Best vegan breakfast with chocolate smoothie, lunch with mum at Hälsocafét and dinner with My at FLFL. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • gud läste äggig och ba men åh nej :(( varit så pepp på din veganism <3 <3 så ba va det en asssgrym vegansk frukost som väntade, vill prova smoothien nuuuu. Åt en annan chokladsmoothie till frukost jag med pga bästa men din med tahini lät grym pga TAHINI <3

  betraktaren 2016-03-23 22:22:55 http://nouw.com/betraktaren/
  Svara
 • ”Förstår dock inte varför cafét ska ha ett så hälsohetsigt namn? Liksom låt mig äta i fred.” PREACH. Jag mår ofta dåligt över den hälsohets som råder i vårt samhälle (för ja det gör den, det är ett faktum). Skulle så gärna se dig skriva lite om hur du förhåller dig till den? För du verkar ha ett väldigt sunt förhållande till mat och träning (utifrån det en kan se på din blogg). Samtidigt passar det mesta du äter in i ~*hälsomodellen*~, lösgodis och sockriga efterrätter fick mer plats i din blogg förr än nu.
  Inget av det jag skriver är någon kritik, obs! Du är en klok och bra person med stort inflytande på många (framförallt unga tjejer) och hälsohetsen är så stor och syns överallt, därför vore det bara nice att få din syn på det hela (precis som det är nice att få din syn på andra stora saker såsom feminism, köttindustrin, kärlek OSV). Kram!

  Embla 2016-03-23 22:19:23
  Svara
 • Hej Flora! Det här är off-topic till ditt inlägg, men jag tänkte bara fråga dig hur du gör för att få in dina illustrationer till datorn? Ritar du liksom på någon form av ritplatta eller skannar du in efter att ha ritat på ett fysiskt papper? Tacksam för svar! :)

  Jenny 2016-03-23 18:56:37
  Svara
 • Åh, mysigt. Älskar Hälsocafét

  Tora (torahansson.blogg.se) 2016-03-23 18:17:55 http://torahansson.blogg.se
  Svara
 • Hehe läste först ”äggig frukost” och tänkte ”var inte hon vegan”… Hehe oops.

  Neamdring 2016-03-23 12:49:59 http://Neamdring.blogg.se
  Svara
 • Haha asså TACK för peppsvaren!! Så fint, ska jobba på detta – no shame

  Moa 2016-03-23 12:13:24
  Svara
 • sedan behöver ju inte HÄLSA stå för något med mat att göra. what about inre hälsa, psykisk hälsa, lugn och rogivande atmosfär och ett veganskt tänk kan väl vara supernajs! hälsa behöver ju inte vara ”här är det nyttig mat för skinny peeps” liksom.

  hannah 2016-03-23 12:02:42
  Svara
  • Svar på hannahs kommentar.

   Exakt. Alltså töntigt namn ändå kan man ju tycka, men känns lite överdrivet att se hets och shaming osv i det bara för att det går. Hälsa är ju bra liksom. Om man tolkar det som ”kom hit och bli smal” så säger det nog mer om en själv…

   johanna 2016-03-23 12:23:43
   Svara
   • Svar på johannas kommentar.

    Jag fattar verkligen den poängen, men jag vet inte, i cafésammanhang kopplar jag ju ordet hälsa till hälsosam mat. Jag tycker att mat handlar så mycket om att NJUTA och inte behöva tänka att det är så nyrrigt. Hälsohetsen är ju for real, inte bara något som finns i mitt huvud.

    Flora Wiström 2016-03-23 15:38:35
    Svara
 • Orkar inte hur vacker My är!! <3 :o

  Elsa 2016-03-23 09:50:59
  Svara
 • Flora! Aka breakfast-queen!! Alltså så här va, frukost är min absoluta favvomåltid på dygnet – skulle älska att gå ut och lyxa till det lite oftare. MEN! Mitt stora problem är att efter frukost + kaffe (måste ha!) så behöver jag gå på toa, det är liksom så jag fungerar. Och har en väl gått ut på stan för frulle fortsätter ju ofta dagen därifrån! Bävar lite inför kommande studieresa till Paris pga detta! Har du tips? Ngn i ditt gäng med samma (lyx)problem?

  Moa 2016-03-23 09:31:55
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Kan du inte bara gå på toa på cafét då? Tänker att det brukar gå rätt snabbt med kaffe i magen ;) Mitt bästa tips är att bryta isen genom att ba ”nu ska jag gå på toa, och det kanske tar en stund men så är det!” eller bara ”måste bajsa, kommer snart!”. Lovar att alla uppskattar det, för alla har ju det behovet liksom.

   Flora Wiström 2016-03-23 09:35:00
   Svara
   • Svar på Flora Wiströms kommentar.

    Har samma problem, Moa! Enda losningen ar ju tvarr att se till att ga poa toa pa kafeet. Min morgonbajs ar helig for mig, det ar bara att acceptera att det kommer ske!
    Tycker du ger bra rad Flora MEN: alla uppskattar visst inte att andra pratar om bajs och sina toabesok. Jag sjalv har inga problem, och kan tanka mig att dina vanner ar sjukt skona och avslappnade nar det kommer till ~kroppen~, men jag har stott pa folk som ar sa otroligt obekvama med sant. Nar jag pluggade kommer jag ihag att mina klasskompisar tyckte att folk som bajsade pa offentliga toaletter var helt sjuka. Jag ba ?????? for det gor man val for att man maste? Kan tillagga att vi gick sjukskoterskeprogrammet sa man hade ju kunnat tro att vi skulle vara lite mer forlatande gallande kroppsfunktioner :)

    Ok var val kanske inte till sa mycket hjalp egentligen men ville mest saga att jag tror att folk kan vara kansliga mot att hora om andras bajsande (aven om jag kan tycka det ar lite fjantigt, alla gore ju). Sjalvklart kan man ju saga det anda for att fa dessa personer att vanja sig kanske… Annars tycker jag: ga pa toa nar du maste och om nan tycker du var dar inne lange sa ar det ju inte ditt problem samt ingen lar ju papeka det anda. Lycka till! Det ar viktigt att ge sig sjalv tid till att sitta pa toaletten och inte stressa! Mvh sjuksyrran

    Julia 2016-03-23 10:33:24
    Svara
 • <3 gånger hundra till dig underbara människa. vilken god frukost det såg ut. vi ses i kväll dj florp. <3

  sara 2016-03-23 08:41:20 http://sara.metromode.se
  Svara
 • Men eller hur tahini!!! Har det till ALLT. På salladen, i smoothien, i varm choklad, i chokladbollar (överhuvudtaget med choklad = <3), slicka från skeden etc etc… oöndliga möjligheter! :)

  {"author":"Agnes {Cashew Kitchen}" 2016-03-23 08:09:56
  Svara
 • läste ”äggig frulle” först haha! Vilken bra mat-dag!

  Karin 2016-03-23 07:55:32 http://www.lilyofmyvalley.blogspot.com
  Svara
 • Knatar förbi där varje dag på väg hem från jobbet, men har vägrat att gå in pga det larviga namnet… Men den där salladen ser ju för go ut alltså! Är allergisk mot raw-food kulturen och tycker mest att den är ätstörd + fett ovetenskaplig. Men det gör ju också att jag missar en del grejer som jag egentligen tycker om.

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-03-23 07:53:56 http://vegokak.se/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!