Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

PASTELLFISKAR, BANANPANNKAKOR & ETT FÖDELSEDAGSBARN

felix födelsedag flora wistrom-1

I torsdags fyllde min person 23 år. Jag smög upp och började greja i köket: steka bananpannkakor och koka kaffe, sedan duka fint med hans favoritgodis (bara knäppisar har pastellfiskar som favvogodis), frukt, pain au chocolat och apelsinjuice.

felix födelsedag flora wistrom-2

Rasmus kom precis lagom till skönsången och hurrandet. Majsigt att äta frulle tillsammans alla tre.

felix födelsedag flora wistrom-3

För bananpannkakor till tre personer använde jag:

5 dl havremjölk
4 dl havregryn
3 bananer
1 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
lite kardemumma

Mixa havregrynen till ett fint mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop. Stek i massa olja på medelhög värme (ca 1 dl smet per pannkaka). Ät å njut!

felix födelsedag flora wistrom-4

Efter frulle vinkade jag hejdå till födelsedagsbarnet. Han fick förresten en hotellnatt med restaurangmiddag av mig i present, som han ska inkassera efter vår vandringstur i sommar. Apropå vandring: har ni tips på någon härlig led som inte är jämtlandstriangeln och som inte ligger femton timmar med tåg norrut? Hoppas!

felles fölsis

Jag klädde mig i gammal polotröja från Uniqlo/Orla Kiely och hängselklänning från Monki, för det tyckte Felix jag var fin i häromdagen och en vill ju pleasa sin kille på hans fölsis!! Ser mycket skeptisk ut på dessa bilder pga bländad av solen.

felix födelsedag flora wistrom-5

Och så jobbade jag hemifrån fram till 17-tiden, då jag mötte upp dessa briljanta personer. My och Paulina.

felix födelsedag flora wistrom-6

<3!

felix födelsedag flora wistrom-8

Och sen hade jag dragit ihop våra kompisar för att skåla i Felix ära på Morfar Ginko. Skål skål!

felix födelsedag flora wistrom-10

Här är Maja och Rebecca. Vi har känt varandra i 7 år nu, hur 7-kt är inte det.

felix födelsedag flora wistrom-22

Klockan 19.30 hade jag bokat bort till mig och min karl på Delikatessen.

felix födelsedag flora wistrom-14

Det är så franskt och fint där. Sist vi var där var på min nittonårsdag.

felix födelsedag

Vi var middagstaggade.

felix födelsedag flora wistrom-13

Jag åt någon jordärtskockehistoria och så drack vi drinkar och sen lurade jag med mig Felix till Indigo där vi drack öl med ännu fler kompisar. Och sedan var den födelsedagstorsdagen slutt!


Translation: Felix’s 23rd birthday. Rasmus and I sang for him in the morning, and then we had a drink with our friends at morfar Ginko and dinner at Delikatessen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
33kommentarer
 • Hej!!
  Tänker också rekommendera Höga Kusten-leden! Inte riktigt fjällmiljö men himla fint ändå. Minus på att man inte kan dricka fjällvatten. Plus på att man kan vandra genom Slottdalsskrevan (Helvetesgapet i Ronja Rövardotter!). Heja er! Själv ska jag till Padjelanta nationalpark, 20 timmar med tåg, tre timmar buss och en timme båt bort. Heja mig!

  Maja 2016-05-01 22:17:41
  Svara
 • Hej!! Höga kusten leden, är magisk!! Där kan ni vandra!! Sen får ni hälsa på mina släktingar i Docksta, där de finns godaste tunnbrödet och bästa träskorna haha! Hoppas ni får en fantastisk tur!

  Kram!

  Linda olsson 2016-04-13 20:18:42
  Svara
 • Jag gillade Sörmlandsleden, gick Järna-Mölnbo, en kortis på ett påsklov en gång. Väldigt fint och häftigt med alla gruvor. Trevliga vindskydd och källor. Sen är Skåneleden trevlig också. Har mest gått vissa bitar och aldrig nån längre tur, men Kullaberg-området är väldigt fint, liksom Söderåsen. Gick runt Kebnekaisemassivet härom året, med en skola jag gick då. Tyvärr var det rätt stressigt. Hade hellre valt att ta det lugnare och stanna i stugorna ett par nätter istället för att rusa vidare. Så det är mitt tips ifall man vandrar på nåt helt magiskt ställe: ta det lugnt så man hinner ta in allt. Har förresten hört mycket fint om att vandra i Sarek. Hoppas ni hittar nåt bra oavsett! Kram!

  Martha 2016-04-13 09:52:23
  Svara
 • Grövelsjön, ligger utanför Mora!!! Goda våfflor, paddla kanot mellan bergen OCH en tur till silverfallen, godaste dricksvattnet <333

  {"author":"Linnea" 2016-04-12 12:00:02
  Svara
 • är ingen vandrare öht, men höga kusten!!!!!!!!! har mitt sommarställe där och det är så vackert att jag gråter en skvätt varje gång jag är där. cirka fyra timmars tågtur med x3000. nemas ju!

  Wera 2016-04-12 09:57:53 http://kristalller.blogg.se
  Svara
 • Bergslagsleden som börjar i Örebro!

  Sofie 2016-04-12 07:36:28
  Svara
 • HALLÅ SKÅNELEDEN SKITMYSIGT JU!

  elin 2016-04-11 23:49:21 http://1nightinberlin.blogspot.com
  Svara
 • Höga Kusten-leden! Så fint!

  olivia 2016-04-11 21:30:57
  Svara
 • Skåneleden :)

  Sophia 2016-04-11 21:23:08
  Svara
 • Det finns en led från norra sthlm förbi norrtälje och ut till norra skärgården! har bara gått delar av den men det var superfint iaf, den heter Roslagsleden! nära och bra

  nora 2016-04-11 20:37:29
  Svara
 • Älskar när du gör såna här inlägg! Så kul o se vad du hittar på om dagarna :)

  Linnea 2016-04-11 20:28:58 http://www.ostedt.se
  Svara
 • Sörmlandsleden är rätt nära :-) enjoy!

  Astrid 2016-04-11 20:13:40
  Svara
 • Det finns flyg från Sthlm till hemavan. I hemavan börjar Kungsleden, första sträckan mot ammarnäs är förbaskat fin.

  Hej 2016-04-11 19:27:33
  Svara
 • Grövelsjön my dear. Då kan man få avsluta hela alltet med en trerätters på fjällstationen och när jag var där, för sisådär fem år sedan, så var dom mycket tillmötesgående och hade enormt bra vegetariskt alternativ och kunde ordna så jag slapp mjölk som jag inte tål. Dessutom är det fint och man kan till och med lätt ta sig in i norge om man känner för det.

  Hanna 2016-04-11 16:07:57
  Svara
 • Vet att det ligger superlångt bort men du borde verkligen överväga att åka till Kebnekaisemassivet! Häftigaste jag upplevt någonsin.

  Anna 2016-04-11 15:46:57
  Svara
 • Jag och min pojkvän ska också vandra i sommar och vi funderar på Vålådalen (ligger nära Åre). Det ska vara ett jättefint område säger min pojkvän, som är väldigt van fjällvandrare, men samtidigt bra ovana. Annars håller jag med flera ovanstående om Grövelsjön! Var där mycket som barn och det är superfint och lättillgängligt!

  Anna 2016-04-11 15:34:37
  Svara
 • Flora! Jag måstemåstemåste tipsa om skuleskogen! Där vandrade jag och min sambo i somras och även om vi hade megaotur med vädret så var det en otroligt trollsk skog med väldigt ombytliga miljöer (från trollskog, till klippor och stränder). Spana in mina bilder på det på facebook eller så skickar jag några till dig.

  Josefin 2016-04-11 15:03:39 http://fonstertradgarden.blogg.se
  Svara
 • Hejdu! Om du någonsin mot förmodan tröttnar på Fellan, så välj mig som flicvän. Vill också ha såna föddlarfrukostar!

  Jorunn Lavonius 2016-04-11 13:44:45 http://www.jorunnlavonius.forme.se
  Svara
 • halli hallå jag vill tipsa om ett instagramkonto som drivs av min kompis mamma som är historiker: warladies heter det och där lägger hon regelbundet upp foton och fakta om kvinnor i krig, på svenska och engelska! kanske något för Creative annars :) puss puss! för övrigt måste jag berätta en grej som jag är SÅ taggad på, om 1,5 vecka kommer min franska pojkvän som jag träffade på utbyte hit för första gången och stannar i två veckor <33 har bokat en natt i köpenhamn och sen ska vi till stockholm i 3 dagar (bor i Lund) och jag är SÅ glad för våren är kommen och det ska bli så fint. ville dela med mig av detta. puss igen.

  Julia 2016-04-11 12:01:42
  Svara
 • I Sälen är det tjusigt att vandra, där kan man hyra hund som sällskap också; http://fjallaventyr.com/hundspann/hyrahund/

  Theres 2016-04-11 11:47:40
  Svara
 • Norska sidan av grövelsjön samt fulufjällets nationalpark är fint!!

  Amanda 2016-04-11 10:21:38 http://bokslukarn.webblogg.se
  Svara
 • Grövelsjön/idrefjäll! rätt nära sthlm och superfint!

  anna 2016-04-11 10:02:38
  Svara
 • Ser ut som en ypperlig födelsedag. Och mm frukosten ser SÅ god ut. Men till en annan grej. För ett tag sen skrev du ett inlägg när du var på Hälsocaféet och skrev såhär
  ”Förstår dock inte varför cafét ska ha ett så hälsohetsigt namn? Liksom låt mig äta i fred.” PREACH. Jag mår ofta dåligt över den hälsohets som råder i vårt samhälle (för ja det gör den, det är ett faktum). Skulle så gärna se dig skriva lite om hur du förhåller dig till den? För du verkar ha ett sunt förhållande till mat och träning (utifrån det en kan se på din blogg). Samtidigt passar det mesta du äter in i ~*hälsomodellen*~, lösgodis och sockriga efterrätter fick mer plats i din blogg förr än nu.
  Inget av det jag skriver är någon kritik, obs! Du är en klok och bra person med stort inflytande på många (framförallt unga tjejer) och hälsohetsen är så stor och syns överallt, därför vore det bara nice att få din syn på det hela (precis som det är nice att få din syn på andra stora saker såsom feminism, köttindustrin, kärlek OSV). Kram!

  Embla 2016-04-11 09:47:41
  Svara
 • Åh, pastellfiskar är mitt favoritgodis också!

  M 2016-04-11 09:01:20 http://awaay.blogg.se
  Svara
 • Jämtlandsfjällen är ju min favorit men om du kan tänka dig låglandsvandring så är högakusten supervackert och kanske 6h från sthlm: https://www.svenskaturistforeningen.se/gora/vandring/laglandsvandring/

  Lovisa 2016-04-11 08:54:08
  Svara
 • hallå fkn skåneleden!!! den går mellan båstad o ängelholm. har landställe på bjäre o asså lever för d!!! så fkn vackert pga en får både typiskt skånelandskap aka åkrar men samtidigt bokskogar så fina UTSIKTER HAV karga landskap m highlandkossor. d e bästa verkligen

  Bonnie 2016-04-11 08:48:46
  Svara
 • Fin dag! :D
  Apropå vandringsleder: kanske höga kustenleden? Annars är det ju sjukt värt de där 15 timmarna med tåg för att komma till starten på Kungsleden. Så makalöst vackert! En kan t.ex gå från Hemavan till Ammarnäs, det hade vi tänkt göra kanske i sommar eller nästa :) Knalla över kalfjällen och sova i små stugor längs vägen (obs mkt billigare än Jämtlandstriangeln, typ 300 eller nåt för en natt i stuga) <3

  {"author":"Agnes {Cashew Kitchen}" 2016-04-11 08:36:23
  Svara
 • Happy belated birthday to him! I see you celebrated this day in the best possible way :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2016-04-11 08:31:34 http://dressedwithsoul.com
  Svara
 • Vet inte om ni vill vandra från ett ställe till ett annat under ett visst antal dagar eller kan tänka er dagsturer. Oavsett vilket finns det en hel del att kolla in i Grövelsjön. Kolla in STF Grövelsjöns hemsida, personalen brukar också vara bra på att ge tips på telefon. De har mycket eko och god mat i restaurangen!

  Lotta 2016-04-11 08:29:57
  Svara
 • Grövelsjön och rundan mot Hävlingen (+ för orimliga mängder hjortron där!)
  Eller Kläppen bortom Ljungdalen. Rundan börjar i Härjedalen och går in i Jämtland. Går en magisk dalgång och ås nära Helags (om jag minns rätt) som skapar en lugn 4-nätterssrunda. Känns som att gå på kinesiska muren i fjällformat.

  Linda 2016-04-11 08:26:46 http://Lindabrelin.tumblr.com
  Svara
 • Hej! Skåneleden är alldeles makalöst fantastiskt vacker. Känns som man är i Baskien och Cornwall och jag vet inte vad på samma gång.
  http://www.skaneleden.se/

  Evelina 2016-04-11 08:26:35
  Svara
 • Hmm, Hälsingeleden har jag hört gott om men har inte vandrat själv så har egentligen inget utlåtande. Men den kanske passar om du ska till din stuga i Hälsingland. :) Jag länkar: http://www.bookhalsingland.com/sv/se-gora/a363704/halsingeleden_363704/detaljer?filter=c=4624

  Adina 2016-04-11 07:35:15 http://alvaadina.blogg.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!