STORA LISTAN OM KLÄDER

123A6803

Vad är din jag vet inte vad jag ska ha på mig-outfit? 

Svarta jeans och en långärmad randig t-shirt.

Vad sover du i?

Trosor. Eller min randiga pyjamas. Eller trosor och t-shirt.

flora wistrom-32

Var köper du dina kläder?

Asos, Monki, Weekday, & Other Stories, H&M, Beyond Retro.

Vad har du helst på dig när du ska ut och dansa?

Just nu: baddräkt eller body, jeans, vans, bomberjacka, choker och en liten väska som får hänga framme på magen. Alltså skor som är lätta att dansa i och kläder som inte måste rättas till under kvällens gång.

SAMSUNG CSC

Vad är dina bästa life hacks när det kommer till kläder?

Klipp av ett par tights och ha dem under korta kjolar. Rätt skönt att kunna sitta hur bredbent som helst utan att flasha trosorna. Obs det är verkligen hundra prolle okej att flasha trosorna också.

Vänd linnen och tröjor bakochfram. Det blir så himla fint med djup ringning i ryggen och hög i halsen. Obs att detta verkligen är Kajsas signum.

Okej det här kanske inte är ett lifehack, men definitivt en bra grej om en har möjlighet: släng dina fula, obekväma, utnötta trosor. Ni vet de en använder när alla bra underkläder är i smutsen. Och köp på dig fler favorittrosor. Så mycket livskvalle på detta.

5 outfits flora wistrom-1

Hur ofta köper du kläder?

Varje månad. :/

Vad är det störigaste i din garderob?

Alla plagg som har sjukt smala användningsområden. Typ ”det här knallrosa linnet ska jag ha när jag går i demonstrationståg med Feministiskt initiativ” eller ”de här gula strumpbyxorna ska jag ha om jag klär ut mig till en banan någon gång” eller ”den här tjocktröjan är supermysig en kylig sommardag”. Mitt bästa tips är att göra sig av med sådana kläder dirr.

123A0717

Vad gör du med kläder du inte använder?

Ger bort till polare, lämnar till second hand, klipper i dem (typ gör byxor till shorts etc). Och har haft bloppis några gånger. Tror jag ska ha en mot hösten!

Vilka plagg har du svårt att hitta?

Jeans! Har SÅ svårt att hitta bra jeans!

Outfit flora wistrom-9

Hur förvarar du dina kläder?

Just nu har jag massa outnyttjad plats i mina garderober, eftersom mitt ex flyttade ut för en månad sedan, och jag har liksom inte orkat ta tag i det. Men klänningar/jackor/skjortor etc hänger på en klädställning, och resten ligger i trådbackar i garderoben. Ofta rätt slarvigt, men med lavendelkuddar och sånt för att plaggen ska lukta gott. Skorna står och samlar damm på golvet. Måste köpa skohylla snark snark snark.

Vad känner du dig fin i?

T-shirts med liten ärm. Byxor med hög midja. Linneskjortor. Chokers. Matchande underkläder. Min svarta omlottopp.

Flora Wiström, flora.metromode.se @florawis

Vad undviker du i klädväg?

Högklackade skor, pga vill stå stadigt på marken.

Vad har du på dig när du degar runt hemma?

Trosor och en tisha.

0e76bd1dc79fa9dfe9e19469c5c12733_980x0_c_85_ns_v4

Hur sorterar du ut dina kläder?

Jag sorterar ut sånt som jag inte har använt på över ett år. Om jag däremot blir osäker så bestämmer jag mig för att bära det tveksamma plagget så snart jag bara kan, för att liksom *känna in det*. Om det känns nice så sparar jag det, om det känns onice så gör jag mig av med det!

Vilka plagg är underskattade?

Pyjamasar.

flora wistrom8

Hur ofta tvättar du?

Kanske var tredje vecka?

Vad använder du oftas för underkläder?

Silkiga, svarta trosor från Twilfit och mjuka bygellösa behås från Pierre Robert och Monki.

Bild 2016-06-01 kl. 16.39 #3

Vilka är de snyggaste plaggen du vet på killar? 

Hum. Lite *ledig* klädstil kanske? Typ en luftig skjorta och ett par bra jeans. Hoodies. En bra skinnjacka kan vara väldigt fint också, och typ en enkel vit t-shirt. Gillar även axellångt hår men hallå det är ju inte ett plagg.

Vad har du burit som folk har rynkat på näsan åt?

På högstadiet skrattade folk åt mina Dr Martens och kjolar med hög midja. Ha!

123A7062 (2)

Vad saknar du i din garderob?

Är alltid på jakt efter de perfekta blåjeansen som inte töjer sig och håller på. Skulle även vilja ha en Alexa Chung-ig bikerjacka i fejkskinn.

Handen på hjärtat: kan du sy?

I wish. Jag blir så himla ivrig när jag ska göra om kläder eller använda symaskinen (liksom wrooom oj där sydde jag helt snett) att det nästan alltid blir dåligt. Nu står symaskinen under min säng och samlar damm. Men hade jag varit mer tålmodig så hade jag nog varit rätt duktig på att sy.

Processed with VSCOcam with e1 preset


Translation: A list about clothes. 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Vilken kul lista! :)

  Brie 2016-06-28 21:27:06
  Svara
 • tycker alltid du har SÅ snygga jeans ju!!!

  haha och vadå ”handen på hjärtat: kan du sy?”….brukar folk ljuga om det eller? :P

  ebba 2016-06-15 13:55:54
  Svara
 • Men du, nu har jag tänkt det här vaaaarje gång du har på dig den där tröjan! Var är den från??? Känns som acne men vilken modell isf?

  Nikki 2016-06-12 16:11:31
  Svara
 • Exakt så där som du sa med trosorna har jag bestämt att jag ska göra med mina strumpbyxor! Använder det nästan varje dag men är SÅ dålig på att slänga och köpa nya. Har i flera år behövt gå igenom slitna/trasiga/för små strumpbyxor för att till slut hitta ett par bra. Så en dag för ett tag sen fick jag ett ryck och slängde ut alla oanvändbara, och ska köpa ett lass nya nu. Ska bli så nice. Varför gör en så egentligen? Har ju råd att köpa nya men ska ändå ha halva lådan full med trasiga.

  Sofia 2016-06-12 12:33:22
  Svara
 • Hej! Har världens (tycker jag) bästa tips på blåjeans (om man vill ha tajta men stretchiga och sköna alltså). På Carlings finns PERFEKTA Lewis som håller hur länge som helst, tappar inte formen, har supersnygga bakfickor och är höga i midjan. Bara ett tips, kram från bloggläsare :)

  Mia 2016-06-11 15:06:29
  Svara
 • Listor <3 <3
  Jag har helt gjort som du och slutat använda/äga osköna trosor. Så osoft. När man hittar en nice + skön modell är det bara att bunkra järnet!
  Jag vill förresten passa på att tipsa om ett inlägg från en fellow bloggare som jobbar/föreläser/skriver böcker om slow fashion, som bjöd på bra tips för en mer hållbar garderob:
  http://thewaveswemake.se/slowfashion/10-tips-for-en-mer-hallbar-garderob/
  Mkt tänkvärt och bra! Och mer peppande än pekpinne <3
  Jag är själv ganska usel på hållbara kläder, men tar gärna små små steg för att bli bättre på det.

  Annie lättlagat vegokäk 2016-06-11 14:01:52 https://vegokak.se/2016/05/07/basta-sommarmaten-en-lista/
  Svara
 • Hej flora!
  Du äter ju allt som oftast veganskt men tycker mig kunna se att du har ätit ost/mjölk då o då den senaste tiden. Observera att jag absolut inte menar det som någon kritik! Skulle du kunna förklara dina ”regler” o hur din veganisim ser ut? Skulle vara intressant att läsa.
  Kram

  Maja 2016-06-11 13:07:21
  Svara
 • älskade detta inlägget <3 <3 haha, så sant ang de meningslösa, knepiga plaggen man har

  C 2016-06-11 12:47:58
  Svara
 • fan ville aldrig att listan skulle ta slut. Så bra läsning. älskar din blogg & stil. Kram

  bea 2016-06-11 12:02:09
  Svara
 • Om jag klär ut mig till en banan nån gång. hahahaahahahahahah hHAHAHAHAHAHAH

  Nike 2016-06-11 11:54:57
  Svara
 • Ang skinnjacka: Zaras barnavdelning har fina i fejkskinn som, tro det eller ej, är bra i storlekarna. Jag köpte en därifrån häromveckan i strl 13/14 som ärlittttt talat är större än Small på damavdelningen. Tips tips tips.

  Lisa 2016-06-11 11:42:53
  Svara
 • Älskar din stil Flora. Du har säkert testat redan, men har hört att Nudies jeans ”Long John” ska vara en himla nice modell :)

  Nastasja 2016-06-11 08:15:37 http://nastasja.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!