Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

HAR ALLA FLASHIGA JOBB I STOCKHOLM? OCH HUR FÅR MAN EGENTLIGEN NYA KOMPISAR?

Hej Flora! Jag letar efter bra saker att önska sig i artonårspresent.. jag vill mest ha pengar men vet att det inte är så kul att önska sig. Några förslag? :)

Okej, här kommer fyra förslag:
1. Presentkort på Stadsteatern/Dramaten (eller motsvarande teater där du bor).
2. Bra köksgrejer. Typ en fett vass kniv eller en matberedare.
3. Prenumeration på någon dagstidning.
4. En bra resväska! Tråkigt att lägga pengar på men väldigt bra att ha.

flora wiström dagens nyheter-2

Ja – vad sa din madre egentligen (angående DN-artikeln)?! måste ju vara en smärre chock innan morgonkaffet!! extra kul med detta var ju när jag insåg att det är min gamla klassis som fotat till själva artikeln. så dundercoolt!!!!

Å vad kul! Hon skrev såhär i ett sms: ”Kul att ert nätverk är med i DN kultur idag! ♥ Längtar efter min Dollbär, att få dra in dig i mitt nätverk! :D ♥♥” Visst är hon gulli.

Sååå bra och kul!!! Tack för utan tvekan bästa bloggen och nu till kanske en lite konstig fråga: Har alla dina kompisar och de du umgås med så flashiga jobb? Tänker om det finns någon som typ jobbar inom vården, matbutik, förskola och ja sånt lite mindre ”bloggvänligt” helt enkelt hehe. Om inte, tror du det beror på att du själv bloggar och bor i centrala stockholm, där många av dessa kretsar håller till? Skulle vara intressant att veta!!

Hej!  Tack gulliga du för peppen och för att du läser bloggen. De flesta av mina vänner jobbar inom service, vården eller skolan. Typ i klädaffär, matbutik, som personlig assistent eller på förskola. Många pluggar, går på studiemedel och jobbar extra. Vissa frilansar (som typ musiker eller skribenter) och jobbar med annat samtidigt. Stockholm är absolut karriärshetsigt, verkligen, men sen dras man ju till personer med liknande intressen. Jag tycker att det är superkul att umgås med folk som jag kan snacka jobb och skrivande med, men jag väljer inte mina vänner efter deras jobbsituation. Däremot faller det ju sig naturligt att umgås med folk som också har lite flexibelt schema. Oavsett om det betyder att de pluggar, jobbar inom något liknande område eller att de jobbar halvtid.

yrsa 24-9

Vart är dina byxor ifrån? :D

De är riding pants från American Apparel, typ sex år gamla. Men jag har sprättat bort knälapparna!

Hej bästa Floran! Jag har en fråga som är lite konstig kanske, men jag känner mig desperat så… Du verkar ha så fina vänner, som du gör roliga saker med och som du kan komma nära. Jag blir så avundsjuk när jag ser hur du och dina vänner verkar ha det, för så skulle jag också vilja ha det. Nu har jag mest bara vänner som jag inte lyckas komma sådär nära inpå och som aldrig har tid att umgås. Eller jag har en kompis som jag har varit väldigt nära, men det känns nästan som att vi har börjat glida ifrån varandra eftersom hon bor i en annan stad och har massa andra vänner att umgås med. Jag blir ledsen av att ha det såhär och undrar därför var du har hittat dina vänner någonstans, hur träffades ni, hur kom ni varandra så nära? Tack för en superfin blogg <3

Hej där. Åh vad jobbigt. Jag har ju bott i samma stad sedan jag flyttade hemifrån, och det är nog en anledning till att jag kunnat underhålla mina relationer rätt bra. Men om vi tar Yrsa som ett exempel (som jag umgås med väldigt ofta) så träffades vi på en kompisdejt för 1,5 år sedan. Eftersom vi båda pluggade skrivande så föll det sig naturligt att sitta på café och skriva vid varsitt bord, och det var egentligen så vår vänskap började. Så mitt bästa tips är att kompisdejta! Sandra gjorde ett blogginlägg om det häromdagen, så kika på det. Och så tycker jag att du kan snacka med din kompis och berätta hur du känner. Att glida ifrån varandra är okej, det kan vara bra att pröva sina egna vingar och bredda sitt umgänge, men då är kommunikation såklart viktigt. Din vän kanske bara behöver påminnas om att du tycker om henne! Puss och lycka till.

tågluff interrail flora wistrom-150

Mycket viktig fråga: Jag funderar på att åka till Lissabon i sommar, trots att jag jobbar men jag kan kanske jobba på distans. Men jag måste veta om det är lätt att få tag i wifi där och eftersom du och Sandra är två working travelling ladies som varit där nyligen vill jag fråga er. Kan man vara i Lissabon om man behöver wifi åtta timmar om dagen? Hur gjorde ni när ni reste? Tack för hjälpen <3

Ja då, det finns massa ställen med wifi. Det är en hipp stad liksom. Finns många bra caféer att jobba från!

Hej Flora! Ser sjukt gott ut tycker jag. En fråga: hur bör en göra som aktiv bloggare om en vill åka iväg på en månads tågluff och bo billigt? Tidsinställa inlägg? Ta med datorn? Ta med en billig dator? Vågar en ha med systemkamera? HJÄLP!

Hej! När jag reser bort så brukar jag nästan alltid förprogrammera inlägg. Men att göra det för en hel månad kan ju bli svårt. Två veckor brukar ungefär vara max för hur mycket material jag kan skrapa ihop. Men hostels har ju alltid dator, så där kan du ju blogga! Och telefonblogga när du har wifi förstås. Jag skulle nog inte ta med mig datorn av stöldrisk, men det bestämmer du själv. Kram!

palinuro måndag flora wiström-9

Åååå Flora den gula väskan är det finaste jag sett på länge! Var har du hittat den? kram

Don Donna/Accent! Puss

Skippar du veganism när du är och reser? Inget dömande alls, bara nyfiken! Förstår att det kan vara krångligt på resande fot :)

Beror på var jag åker! I Italien är det ju ost i typ allt, så där fick jag vara lakto-ovo-vegetarian.

Hei! Sjukt fine bilder, hvilket kamera og hva slags settings bruker du? Vil ta like fine bilder en dag :))

Italienbilderna är tagna med Samsung CSC. Då har jag fotograferat med den automatiska inställningen och redigerat bilderna i Lightroom.

8354ac38a42e80c84340804583fbe1fa_980x0_c_85_ns_v4

Haha hej, verkligen jätterandom fråga. men vet du något om växthuset på första bilden? typ vart man kan beställa ett, om det är ett sånt som man köper i paket och sätter ihop själv eller ifall det är något växthusgeni som byggt det från grunden?

Ja tänk för att det vet jag! Det är min pappa som har ritat det, Sweden Green House heter företaget.

Hej Flora! Du är så klok och bra och ger alltid så fina svar! Jag behöver hjälp med en sak. Det är så att min bästa kompis är väldigt intresserad/nästan kär i en kille som varit taskig mot mig. Plus att han säger jävligt dumma saker ibland, många rasistiska och kränkande saker. Jag undrar om du tycker att det är ”rätt av mig” att tycka att det är jobbigt att hon tycker om honom (hon vet att han har varit taskig mot mig osv) eller tycker du att jag ska strunta i vad han gjort mot mig och istället peppa henne? Det kanske är svårt att svara på, men jag hoppas att du förstår vad jag menar. Måste bara slänga in att jag tycker att du är fantastisk och helt underbar, jag älskar allt du skriver! Längtar tills boken kommer ut!!!

Han verkar vara en jävla praktidiot och du har ingen som helst skyldighet att peppa henne. Du borde snarare säga precis vad du tycker, och du har all anledning att vara arg/ledsen på henne om hon tycker om någon som är rasist och elak mot dig. Tack för din pepp, fina du! Blir så glad av att höra att du vill läsa boken!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej flora hoppas du ser detta. jag längtar efter att få träffa jätte mycket och jag hoppas att vi träffas så snabbt som möjligt

  Melker 2016-06-30 14:11:37
  Svara
 • Fråga! Blev det kanske fel namn på svaret om kameran? Googlar jag Samsung SCS kommer det upp massa routers… Hehe. Är nyfiken pga så fina bilder ju!

  Anna 2016-06-29 23:45:28
  Svara
 • heh, det kanske bara är jag som ärvt min kära mors vidskeplighet, men man ska ju inte ge bort vassa saker som knivar och saxar i present, det betyder att du vill att mottagren ska döööö! :O

  maria 2016-06-29 11:37:24
  Svara
 • Hej! Vet att man kanske inte ska skriva här om man söker resekompis men ändå! Jag chansar!

  Hej!! Jag heter Johanna är snart 21 år och skulle tycka det vore asroligt att resa nånstans i sommar! Jag vet, lite spontant kanske när juni snart är slut men vadå då! ;) jag skulle tänka mig att åka på mån weekend, eller vara borta typ max 2 veckor! Tågluffa eller båtluffa eller bara åka nånstans och göra utflykter!

  Jag är en sprallig och positiv tjej med öppet sinne och stor portion humor. Folk brukar säga att jag har ett stort hjärta, är lätt att vara med och bra på att leda konversationer. Annars så tränar jag gärna, målar, läser, är med kompisar, bakar, lyssnar på musik (håkan och mumford and sons är favoriterna men annars är deg väldigt olika). Jag tycker även om kläder som inte alla andra har och på resan hade jag gärna velat upptäcka saker, äta den lokala maten, kanske gå ut och ta ett glas, bada, kolla marknader, fotografera men också göra spontana saker! Låter det intressant så skriv! Självklart får vi ju ses innan vi reser i så fall! Jag bor i Gbg! Flora har min emailadress! KRAM johanna

  Johanna 2016-06-29 11:03:27
  Svara
 • så skönt ändå med svaret på flashiga jobben, känns fan som ALLA har så bloggvänliga jobb!?? :O

  ISA 2016-06-28 23:06:43 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Älskar frågor och svar inlägg!

  Johanna 2016-06-28 21:56:45
  Svara
 • Tips till 18-årspresent: prenumeration/medlemskap på Readly!!

  Neamdring 2016-06-28 21:54:17 http://neamdeing.blogg.se
  Svara
 • I can only agree what is mentioned above: you have definitely one of the world best blogs!
  xx Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2016-06-28 20:43:52 http://www.dressedwithsoul.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!