WEBBTV – MIN OCH VIGGOS RELATION

I samarbete med Systembolaget.

Skärmavbild 2016-08-08 kl. 17.42.52 Skärmavbild 2016-08-08 kl. 17.43.38 Skärmavbild 2016-08-08 kl. 17.46.02

Hej kompisar. I juli spelade jag och min storebror Viggo in webb-tv med Systembolaget, på temat syskonband. Vi pratade om hur vi påverkat varandra genom åren. Viggo och jag stod knappt ut med varandra när vi var tonåringar, men när han flyttade till Bohuslän började vi få en fin relation och idag är han asviktig för mig, och jag för honom.

Alkohol kom av förklarliga skäl på tal. En anledning till att Systembolaget satsar på den här kampanjen just nu är för att det är nollnings- och insparkstider, och den vanligaste langaren är en annan ung person, i många fall ett äldre syskon. Jag tror att många anser att de är schyssta när de köper ut till sina småsyskon, men som alla vet kan ju alkohol verkligen fucka upp och det finns andra sätt att vara ett schysst och bra syskon på. Enligt centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning så skulle 60% av alla sextonåringar avstå alkohol helt och hållet om inte en närstående person köpte ut.

Systembolaget har gjort en undersökning där sju av tio småsyskon anger att de ser sina storasyskon som förebilder. Det talar sitt tydliga språk tycker jag. Syskon är bland det finaste som finns, och vi måste vara rädda om varandra. Kom ihåg det.

Se avsnittet nedan:

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Så kul och viktigt litet avsnitt :) OCH jag måste bara säga, men vad vacker du är Flora!

  Cornelia 2016-08-12 12:29:21
  Svara
 • Fint avsnitt. :)

  Carro 2016-08-11 19:58:17
  Svara
 • Hej Flora!
  Kan inte du berätta om din hudvårdsrutin? Tänker att du skrev ofta om det innan men på sista tiden har jag inte sett nått?
  Vad använder du för produkter och hur?
  Jag har också problem med finnar på ryggen och bröstkorgen, det är skitstörigt! Jag använder Basiron, kan tipsa om det för det hjälper mig lite grann, men långt ifrån helt..

  milla 2016-08-11 18:52:41
  Svara
 • Hej!
  Det här hör inte till inlägget alls, men jag undrar varifrån du har beställt dina fina bröstbilder som du målat? De ser ut att vara upptryckta på ett finare, tjockare papper. Jag skulle vilja trycka upp ett print på något liknande papper, men hittar bara hemsidor som trycker upp på kalendrar, fotopapper, tygväskor osv.
  Tacksam för svar!

  Ellinor

  Ellinor 2016-08-11 16:43:21
  Svara
  • Svar på Ellinors kommentar.

   Hej! Jag skrev ut dem på ABA-kopiering. Bäst är att bara leta upp något tryckeri i din stad och säga vad du är ute efter :) Kram!

   Flora Wiström 2016-08-19 22:00:36
   Svara
 • Åh ja! Så himla bra och viktigt ämne! Minns hur jag fick en klump i magen varje gång frågan kom upp med mina småsyskon. Är det bättre att jag köper ut öl än att de köper smuggelvodka liksom? Så jäkla knepig tankebana att förhålla sig till som ung vuxen, speciellt när det handlar om den/de personerna som betyder mest för en. Så hejja systemet som för fram det här tydliga budskapet! Och ps, fick en crush på din bror. Gash.

  Lisa 2016-08-11 15:47:41
  Svara
 • Haha åh jag måste bara få säga detta, jag diggar dig (flora) så jävla hårt och älskar din blogg och hur du formulerar dig och typ hela dig. Det roliga är att viggo är min pojkväns systers ”ex” hahha så det känns så skumt att se han på din blogg liksom. För nu känns det som om vi är bekanta du och jag, hahah låter säkert skit skumt men det är bara för att jag liksom känner Viggo och jag har även trättat din resterande familj haha!
  Ville bara flika in och säga detta nu när Viggo ändå dyker upp på din blogg. Ha de fortsatt bra! :D
  kramar!

  hannah 2016-08-11 14:47:24
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!