Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Q&A – HUR KLARAR JAG AV ATT BLI SAMBO?

Bild 2016-07-26 kl. 17.26 #2

Hej Flora! Jag tycker att du och din blogg är bäst. Jag vet att du precis gått från att vara sambo till att bo själv, så jag förstår om du inte orkar svara på min fråga. Men jag gör ett försök! Jag ska nämligen troligtvis bli sambo med min kille i höst. OMFG. Det skrämmer livet ur mig. Ska jag bo med en KILLE?? Vi ska båda dessutom börja studera. Tänker mig att allt kommer vara kaos. Kan typ inte ens va pepp pga oroar mig bara. Har du några visdomsord? Tips? Eller nån fin som läser? Mvh samborädd tjej heh

Hej! TACK. Shit vad spännande! Okej mina bästa tips är: Skriv upp alla utgifter (även typ en chipspåse för 30 kr) i Splitwise, eller skaffa ett gemensamt bankkort där ni båda lägger in lika mycket pengar (jag och mitt ex hade Icabanken). Att bråka om pengar, eller bli frustrerad över pengar, är så jävla ovärt. Sen tycker jag också att det är skönt att dela upp arbetsuppgifter. Jag brukade exempelvis laga mat och han brukade diska, och jag städade badrummet medan han dammsög. Ett tredje tips är att verkligen, verkligen välja sina strider och bara tjafsa om det som faktiskt är nödvändigt. Tjafsig stämning är fan kärleksdödaren nummer ett. Men du, det kommer gå asbra! Att flytta ihop med den man är kär i är verkligen helt jävla underbart. Man får verkligen skapa sin egen lilla värld. Njut.

Flora, hvem er du i Skam?

Tror jag identifierar mig mest med Noora. Rätt kaxig och uppstyrd, och kan också bli lite förblindad av söta killar precis som hon kan bli :)) Durå?

way out west fredag flora wiström-7

Alltså vilka är maja och bea? Hur känner du dom? Är dom systrar? Dom är så lika!!!!!

Haha åh, de är inte systrar, men skulle kunna vara! Bea lärde jag känna när vi gick på förskolan och Maja lärde vi känna i ettan på gymnasiet när vi alla tre började i samma skola. Så glad att jag har dem. Har gjort miniintervjuer Maja här och Bea här!

Fina flora! Ser magiskt ut!!! Var har du (och bea) hittat era gula regnjackor!? Så snygga och i perfekt längd! Puss

De är från Rains. Puss!

36f3ec31f63bf77aecd743c3ee02561b_980x0_c_85_ns_v4

Flora! Jag har en undran: du har ju läst skrivarskola på Ölands folkhögskola en period och jag undrar hur du tyckte det var? Jag funderar själv på att söka och vill veta om det var en bra skola och hur det var. Har du några tips till en som funderar kanske? TACK för en superbra blogg som jag har följt från första början, gillar dig!

Hej! Jag tyckte mycket om min tid på Ölands folkis! Om du har ett romanprojekt som du jobbar på, eller har en idé som du vill komma igång med, så är det en superbra spark i baken. Du lämnar in text var tredje vecka, ger och får respons av klasskompisar, har etablerade författare som lärare och blir peppad att skriva och skriva och skriva. Göre ba! Tack för att du läser bloggen och har läst den så länge <3

Flora! Först och främst måste jag säga att jag ser fram emot att läsa din bok. Himla spänd på innehållet, eftersom dina texter är så otroligt fängslande. Du äger! Sen har jag en liten fråga till dig. Det kanske är jätteknäppt, men jag är nyfiken! Om två månader fyller jag 18 år. Det känns såååå bra, men jag vet ärligt talat inte hur jag ska hitta på! Hur hade du firat din födelsedag om du fyllt 18 nu? ?

Ahhhh tack för peppen <3 Höstfödelsedag alltså, mysigt! Jag hade tagit med mina kompisar på någon mysig promenad, kanske gått på en utställning, druckit kaffe, ätit på restaurang (med drink till maten) och sedan gått ut och dansat. En heldag alltså. Jag vet ju inte om du bor i Stockholm, men om du gör det så tipsar jag om Hagaparken, Surfers och Fasching. Kram!

065c4e7e848d0f9c987c847cb1d68ad6_980x0_c_85_ns_v4

Vietnamesiska rullar är ju så sjukt goda! Men hur sjutton är det tänkt att man ska göra/äta dem? Liksom risplattorna är så svåra att få blötlagda utan att fastna ihop till en seg deghög! :)

Tänk att du äter dem som tacos, dvs alla får bygga sin egen rulle på tallriken medan man sitter och äter. Jag brukar hälla upp ljummet vatten i en djup, stor tallrik och sedan doppa ett rispapper i taget och låta det ligga och simma i vattnet tills det har mjuknat. Sen förflyttar jag det bara till min tallrik och börjar lägga på innehållet där. Sök på Vietnamese spring rolls på youtube så kan du se hur du viker!

e1c32a9df22a1e4b00b51f1ebae6d4ce_980x0_c_85_ns_v4

Hej Flora! Kommer Stanna att finnas på Storytel?

Ingen aning! Hoppas!

Hej Flora! Går Stanna att beställa till USA? Jag flyttar nämligen till San Francisco (!) på onsdag (!). Vill ju så gärna läsa den i höst. Kram <3

Hej! Åh vad kul med SF och ÅH vad fint att du vill läsa Stanna. Jag tror att det lättaste är om du ber en vän köpa boken och sen skicka den med vanlig post till dig! Kram!

Flora, skrev du andra böcker innan du skrev Stanna? Liksom har du massa böcker sparade på din dator och bara väntar på att ge ut dem, eller var Stanna din allra allra första?

Stanna är min allra första bok. Har aldrig skrivit så långt och mycket på ett projekt förut. Men hoppas kunna göra det igen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Hej Flora! Vad gör jag om jag inte trivs riktigt med någon av de vänner som jag har? Har flera nära kompisar som är pålitliga och så, men känner mig inte riktigt ”ett” med dem. Det är både vänner jag känt sedan dagis och sedan gymnasiet, men tycks aldrig känna att någon kompis ”passar” mig. Jag vill göra saker men eftersom jag inte har någon kompis som jag känner att det är roligt att hänga med blir det ofta att jag är ensam. Bor i en ganska liten stad så att träffa nya kompisar känns svårt då man redan har koll på vilka de flesta är och har väldigt svårt att bli bekväm och vara social med folk som jag inte känner. Hjälp mig snälla

  Isabell 2016-09-04 22:25:46
  Svara
 • Kæreste Flora! Tak for en vældig, vældig fin blog. Jeg er dansk, og når jeg læser din blog, drømmer jeg mig væk til Stockholm og alt som er svensk. I virkeligheden sidder jeg i København, og jeg ville elske at læse Stanna. Men jeg er i tvivl, om jeg vil kunne forstå den. Jeg forstår alt hvad du skriver her på bloggen (og google translater alt, som jeg ikke forstår), men jeg er i tvivl om hvorvidt sproget i Stanna er for kompliceret. Tænker du, at jeg ville kunne læse den på svensk? Er der mange komplicerede sætninger osv.? Knus fra København

  Cathrine 2016-08-24 19:37:41
  Svara
  • Svar på Cathrines kommentar.

   Hej! Jag har inte krånglat till språket så mycket, så jag tror att du kan läsa den! :) Tack för dina ord! Kram

   Flora Wiström 2016-09-02 11:40:34
   Svara
 • Flora! Visst hyrde ni bil när ni var på Island? Hur gick ni tillväga? Jag och min kille funderar på att åka dit i höst, så önskar gärna lite tips! Puss, och tack för en fin blogg <3

  Veronica 2016-08-23 13:59:38
  Svara
  • Svar på Veronicas kommentar.

   vi hyrde bil från ett ställe som låg precis tvärs över gatan där vi bodde. men googla car rental reykjavik och jämför lite olika, så hittar du nog nåt bra :) kram!

   Flora Wiström 2016-09-02 11:42:43
   Svara
 • Hei Flora! Jeg ble nylig singel og jeg har det ganske dårlig. Jeg trives skikkelig dårlig i eget selskap og livet føles meningsløst. Jeg prøver å finne inspirasjon hos andre sterke kvinner, men jeg føler at alle rundt meg er i forhold, og nesten alle jeg følger i sosiale medier er i forhold. Jeg tar meg selv i å tenke at alt blir meningsløst når man ikke har noen å ligge inntil om kvelden. Jeg vet det er tåpelig, men sånn føles det. Jeg føler at jeg selv ikke har noen verdi. At jeg ikke betyr noe, når ingen elsker meg. Finnes det noen ”singel-forbilder” der ute?

  Siri 2016-08-21 19:26:41
  Svara
  • Svar på Siris kommentar.

   Äsch. Somliga trivs inte alls med singelskap. Det är bara att bita ihop o gilla läget! Tyvärr. Jag är 29 o har aldrig varit i ett förhållande. Jag är väldigt stökig o vill äta mat precis när jag vill. Visst, vissa kvällar kan jag sakna den där andra i sängen men vissa kvällar har jag ju det ändå… Ett husdjur kanske kan få lite liv i luckan? Menar inte att du bara köper ett huxflux men du kanske kan låna ibland ? Jag kommer från en familj där vi är 11 syskon… Kanske en förklaring till min situation. O sen kan jag ju inte dra i ett flipperhjul o bo med den som pendeln stannar på heller-för allas bästa! Sen… ALLA andra är inte i ett förhållande. Somliga,som du-vill det. Vissa av dem som är i förhållanden vill vara singlar-och + i förhållande. Komplicerat! Väääldigt långt svar… (Ibland ringer jag någon syrra o gråter o säger att jag är sååå ensam. Det brukar gå över ganska fort när jag kommer på andra tankar) Jag upplever inte dendär stora tomheten som du säkert gör. Vet INTE hur man råder bot på den?!?…. Hoppas att övriga har tips o trix från bondepraktikan.

   Linnea 2016-08-22 23:45:57
   Svara
 • Hei fine Flora!

  Du har en herlig blogg, med vakre, inspirerende bilder!

  Når kommer boken din ut?

  Klem!

  Katrine 2016-08-21 16:03:48 http://peaceloveandflow.blogspot.no/
  Svara
 • Födelsedagspersonen! Kom ihåg att kolla åldersgränsen om du går på fasching, är för det mesta 20 men vissa klubbar har 18 (minns att jag snopet traskade hem när det var 20 en gång). Grattis i förskott!

  Bella 2016-08-20 20:34:17
  Svara
 • hej finis!!!! tänkte önska ett sånt sök-vänner-inlägg nu när höstterminen börjar närma sig. för folk som flyttat till nya ständer/länder och inte känner någon men vill gärna kompisdejta någon av dina vettiga bloggläsare! som tex jag själv. puss!

  linnea 2016-08-20 13:12:07
  Svara
 • älskar sånt här, så himla klok du

  Beata 2016-08-20 07:48:55 http://radarmagazine.se/beata/
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind