Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Q&A – ÄR ”STANNA” FIKTIV? VARFÖR ÄLSKAR YRSA KENZA? OCH VAD TYCKER JAG EGENTLIGEN OM TINDER?

stanna flora wiström-2

Åh, nu fick jag känslan av att också vilja ha en landställe att kunna bjuda vänner till. Men, vad jag egentligen kom hit för att säga var att vilken fin ”intervju” med dig det här var!  Blev nu helt övertygad om att jag definitivt måste läsa din bok! Och vad ärlig och generös du är när du berättar och delar med dig, som med den personliga mobilanteckningen ”När jag känner hans tårar på min hud kommer jag på mig själv med att tänka: Nej. Snälla. Inte nu.” Jag förstår att din kommande bok är en roman och att personerna i boken är fiktiva. Men jag förstår också att mycket inspiration till boken verkar komma ifrån ditt privatliv. Är du orolig att läsare ska blanda ihop fiktivt och verkligt? Alltså att läsare ska dra för stora paralleller mellan romanen och ditt privatliv och tolka fiktiva händelser som verkliga eller så? Kram! 

Hej! Att du vill läsa min bok gör mig så jävla jävla glad! Bra fråga. Det första jag lärde mig i skrivarutbildningen var att man alltid, alltid måste separera bokjaget från författaren. Men jag tror i allmänhet att folk har svårt att göra det, speciellt om författaren råkar vara offentlig. Så ja, jag är orolig att folk ska läsa in saker från Stanna som inte är taget ur mitt liv. Det är klart att jag har grävt där jag står, men jag har ju byggt en fiktiv historia utifrån det. Ester är inte jag. För mig är det så fiktion i många fall fungerar: du kan plocka något ur egna erfarenheter, men sedan omforma det för att göra en spännande historia av det.

SÅ JÄVLA COOLT! Hur gör jag för att få mitt ex signerat?

Whiiie! Du kommer till någon av mina signeringar! Kommer ha två stycken i Göteborg om några veckor och förmodligen även några stycken i Stockholm. Samt kommer göra en del biblioteksbesök. Återkommer när jag har mer info om detta!! Du kan alltid rekommendera mig på ditt lokala bibliotek eller i din bokhandel, så kanske de ringer dit mig :) :) :)

Grattis! Åh vad coolt och häftigt! Hur luktade den? Hur kändes den att bläddra i? Var det som att läsa en ny bok trots miljoner tidigare genomläsningar? Min debutroman skickades på tryck igår och jag kan knappt vänta tills jag får hålla den i mina händer! Kommer du till bokmässan förresten? Kommer inte ihåg om du skrivit något om det. I så fall hoppas jag vi kan hälsa :)

ÅH JÄDRAR, GRATTIS GRATTIS! I ärlighetens namn tror jag inte att jag har luktat på den?? Jag fick två exemplar för en vecka sedan och gav bort båda direkt, så jag har liksom inte ett eget ex hemma… Men det var skitstort att läsa texten direkt ur boken. Det kändes liksom definitivt då, och på riktigt. Men, och det här är det sorliga, det kändes inte lika stort som jag trodde att de skulle göra. Det är typ the story of my life. Jag tror att jag ska falla ihop och börja gråta, men i stället sitter jag där med boken i handen och känner mig asglad, absolut, men samtidigt så tänker jag ”jaha, bör det inte kännas mer än såhär?”. Har dock hört detta från så himla många som har jobbat med projekt länge. Att man liksom vänjer sig vid tanken under tiden så att slutprodukten inte kommer som en chock. Hur som helst. Ja! Jag kommer till bokmässan! Hälsar asgärna då.

popaganda 2016 fredag flora wiström-31

Vilken underbar dag och kväll ni verkar haft, gullisar! Din blonda kompis på bilden med hatt och glitter på ögonlocken (någonstans i mitten av inlägget): Jag ÄLSKAR hennes kvinnotecken-halsband. Vart kan man hitta ett sånt fint? :)

Det kommer från feministsmeden! Visst är det fint!

Haha, vad är egentligen grejen med Yrsa-Kenza????

Yrsa svarar:
Okej jag älskar Kenza för att:

1: hon har så mycket pengar att hon kan köpa vad hon vill = rolig blogg att läsa pga ALLT finns exempelvis EN DRÖNARE. hon har en egen drönare som hon tar med på alla sina roliga resor (men obs ett stort problem tycker aleks är att den tar mycket plats i packningen men oftast är det värt det pga bilderna blir så fina)

2: är så jävla fancy snygg men också vettig och skriver om när hon är ledsen och då vill jag bara komma hem till henne och trösta medan aleks lagar tacos till oss, aleks är jävligt snygg förövrigt – ännu en anledning till att jag älskar kenza pga bra killsmak,

3: har en bil (som hon visserligen aldrig städar men ändå) och bor i stan (detta kan låta ironiskt men jag tycker på riktigt att det verkar så mysigt att inte bry sig så mkt om miljöförstöring och bara glida runt i sin car på innerstans släta gator)

4: hon älskar godis och det gör jag med ♥

popaganda 2016 lördag flora wiström-8

Vilka otroligt fina dagar du ser ut att ha haft på popaganda! Och vilken fantastisk klänning du hade på dig, vart hittar man en sådan?

Den är från Ivy Revel! Yrsa approves!!

Flora, din blogg är så bra verkligen! Stor inspirationskälla, inte minst vad gäller vegankost. Jag är ganska nybliven vegan och undrar om du har tips på såser? Jag gillar att ha creme fraiche till mat, men vad kan en ha istället? Bara havrefraiche i sig tycker jag inte smakar så gott. Kram på dig!

Fan vad fint att höra. TACK. Jag brukar äta hummus, baba ganoush eller ajvar till min mat. Eller tahinisås (blandar tahini med olja, citron, vatten, vitlök, honung, salt, peppar och mynta). Men om du gillar att ha crème fraiche till mat så rekommenderar jag att blanda havrefraiche med andra saker, typ vitlök, örter och lime. Och du kan ju till exempel göra tzatziki!

En kanske icke relevant fråga, eller så är den det- men jag undrar om du är uppväxt i Sthlm? Din mamma bor väl i Hälsingland nu, har du bott där med innan du flyttade hemifrån eller har du alltid bott i storstaden? :) kram och tack för fin blogg!

Hej! Förstår att det är lite förvirrande. Jag är uppvuxen en timme utanför Stockholm, på Värmdö och i Nacka. Jag gick i gymnasiet i innerstan och flyttade hemifrån (in till centrala Stockholm) när jag var arton. Gården i Hälsingland köptes av min morfars far och fungerar som landställe nu för tiden. Mamma bor i Nacka :) Tack för att du läser!

tjurpannan flora wiström-40

Vart är din fina bikini ifrån Flora? :)

Weekday!

18-25 år är målgruppen. Hmmm…jag är 59 år och läser regelbundet, med stor behållning, Din blogg! Det är väl ok? Kram!

SÅKLART att 59-åringar och 99-åringar och 11-åringar också kan (och bör hehehe) läsa min blogg! ”Målgrupp” är ju inte baserat på vilka som SKA läsa bloggen, utan snarare vilken ålder de flesta av läsarna har (vet detta då jag gjorde en undersökning för några månader sedan). Glad att du läser!

Hej fina Floris-Boris <3 En liten fråga till dig. Jag kommer ihåg att du skrev något för ett tag sen om att du hade matchat med nån snubbe på Tinder och undrar bara om du fortfarande tindrar (haha, love it), hur det går isf och vad du tycker om det? Jag har nyligen blivit singel och skaffat Tinder, och kan inte riktigt bestämma mig för om jag liksom totalälskar det eller egentligen avskyr det. Massa pussar och kramar!!

Fick en pushnotis från Tinder för några veckor sen som ba ”du är nu inaktiv”. Dvs, jag har inte använt Tinder på rätt länge (blev uttråkad) och därför har mitt konto frysts. Jag tindrade en del i början av sommaren, tyckte att det var ett rätt roligt sätt att träffa folk på (men typ enbart när man matchar med personer som man är bekant med eller som man har spanat på IRL också, det är ett svinbra sätt att börja flirta). Men ofta blev jag så jäla uttråkad av allt swipe:ande. Roligare att rycka tag i folk ute i stället!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • hej! vill tipsa om en god sås till t.ex. vegbiffar av olika slag, eller mandel/kikärts/andra bollar.
  koka röda linser i grönsaksbuljong, dijonsenap, tomatpuré, vitlök, salt och peppar och ROSMARIN (viktigt!)
  sen mixar du bara ihop så att linserna inte är i bitar.
  asså my god vilken sås mums.

  Frida 2016-09-06 23:30:11
  Svara
 • Flora vilken storlek har du i klänningen från Ivyrevel? =) =) SÅ snygg!

  Jennifer 2016-09-06 23:11:12
  Svara
 • alltså besvikelsen över Tinder.. försöker gång på gång men näääe, det är fan inget smidigt sätt att prata med folk.

  ISA 2016-09-06 23:09:15 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Tips om havrefraichen från oatly är att droppa i lite citron så försvinner stora delar av havresmaken (som jag kan tycka är för stark). Så vill en kunna äta den utan -något- i, så är det mitt absolut bästa knep. Jag brukar dock göra det oavsett om den ska blandas med annat eller inte för att ge den en mer naturell smak.

  Erika 2016-09-06 13:35:37
  Svara
 • men alltså HUR rycker en ens tag i någon ute?! är alldeles för feg för sånt. :(

  Victoria 2016-09-06 10:12:41
  Svara
 • Måste bara säga att jag ALDRIG läser böcker (förutom när jag pluggar, då är det massvis med kurslitteratur som en måste ta sig igenom) och kanske är det just därför jag inte tycker att det är supernice att koppla av med just en bok. MEN nu befinner jag mig på ett halvårs utlandspraktik och jag har redan bett mina föräldrar att köpa din bok och ta med den till mig när dom kommer hit och hälsar på mig. Längtar redan för jag tror jag kommer tycka om den. Kraaaam

  Frida 2016-09-06 09:16:53
  Svara
 • YRSAS KENZALOVE <3

  sara 2016-09-06 08:06:38 http://sara.metromode.se
  Svara
 • Yrsas svar <3<3<3<3<3 Hahah älskart!!!

  Beata 2016-09-06 07:42:26 http://radarmagazine.se/beata/
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!