FREDAGSLÄSNING – FUNKOFOBI, TINDERORDLISTA & DE BÄSTA SKRIVPODDARNA

Så mycket bra läsning inne på Creative nu! In och läs! Och maila egna bidrag till [email protected] för att göra det till en ännu bättre plats. Fredagspuss!

erica frank3

Erica Frank om funkofobi: ”Jag är trött på att konstant behöva försvara min existens.”

Erica bröt armen som femåring – en skada som aldrig läkte. Dagligen tvingas hon utstå fördomar kring sin kropp, samtidigt som hon tampas med sin egen självbild. Creatives har frågat Erica Frank om sin syn på kroppsuppfattning och självrespekt, och hur vi kan skapa en skola fri från funkofobi.

”När personer lägger ner hela sitt liv på att få din kropp att fungera, hur viktigt är inte det då? När detta sedan misslyckas, hur värdelös är inte din kropp då? Hur värdelös är inte du då?”

feminism1

Fem feministiska frågor som alla borde ta del av

Är du en av alla gymnasietvåor som fick Chimamanda Ngozi Adichies bok ”Alla borde vara feminister” i brevlådan i vintras? Eller har du kanske hört delar av hennes Tedx Talk i Beyoncés Flawless och känner lite extra feminismpepp? Miriam Kollberg jobbar som sakkunnig på Fredrika Bremer Förbundet, Sveriges första jämställdhetsförbund, och tycker att det finns mycket kvar att göra på jämställdhetsfronten. Här delar hon med sig av vad hon tycker är de fem viktigaste feministiska frågorna just nu.

 

643323634089f723e1e39cbdb8c813df_980x0_c_85_ns_v4

Det här är EGENTLIGEN vad killar menar på Tinder

Vi är antagligen fler än en som fått grisen i säcken aka stött på en klassisk fuckboy efter en högerswipning på Tinder. Vida Basti har skrivit den ultimata Tinderordlistan så att du aldrig mer behöver göra fler snedsteg.

patrick david

Helgintervju med Patrick David: ”Man ska aldrig hångla med fler än en. Om de smittar en med något vill man veta exakt vem man ska fakturera
.”

Kanske känner du igen Patrick ”Patte” David från SVT:s What’s up allihop, eller så har du spanat in honom på någon Stockholmsklubb i sommar, där han med största sannolikhet har stått i DJ-båset. Creative har grabbat tag i Patrick för att fråga ut honom om det bästa bakisbotemedlet och var man hittar stans bästa amaretto sour. Och vilket är egentligen hans mest failade raggningsförsök?

769d4fa16eae89abeef8a0b7aff52b57_980x0_c_85_ns_v4

Här hittar du Metro Mode-bloggarna på Bokmässan

Snart är det dags för bokmässan! Nästa vecka mellan torsdagen den 22:a och söndagen den 25:e september hålls Nordens största mässa för böcker. Förutom att den i år kommer gästas av bland annat Patti Smith, Kakan Hermansson och Liv Strömquist så hittar du även två av Metro Modes bloggare där – nämligen Creatives Sandra Beijer och Flora Wiström.


Och lite mer fin läsning:

Så råder du bot på din prestationsångest

♥ 6 veganska frukostar som garanterat får dig upp ur sängen

♥ Här är bästa poddarna för dig som gillar att skriva

♥ Creative listar 14 jackor de vill bära i höst

♥ Tjejzonen – här träffar du storasystern du aldrig fick

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!