Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

FÖRFATTARSAMTAL + FAIR FUCKING SEX

Hej från en mensvärkig person som tillbringar denna tisdag i tvättstugan. Så vi skiter i den här dagen, och tittar på förra torsdagen i stället.

Då var jag nämligen bjuden till Pocket Shop på Götgatsbacken för att prata om Stanna (annonslänk) ihop med min förläggare Kaa.

Å. Jag tycker att det är så jäkla roligt att göra det. Jag har ju suttit så extremt många timmar framför datorn och bara skrivit och skrivit och skrivit i min ensamhet, och det är så kul att få dela mina tankar kring skrivprocessen med nyfikna åhörare. Jag boktipsade om tre böcker också.

Sen läste jag några sidor högt ur boken. Så gosigt att folk satte sig ner på golvet då ♥. Och jag älskar verkligen att träffa läsare – så roliga och härliga personer som man bara vill hänga med. Och det var så förbannat fint att så många ba ”vi har lärt känna varandra via din blogg”.

Efteråt promenerade jag hem till Vasastan med Yrsa via Facetime som sällskap. Och vi var helt fladdriga och skrattiga och pratade i mun på varandra och jag sa Det är efter sådana här stunder som jag fattar varför jag håller på med det här.

Och angående tishan! Idag är det EU:s Anti-traffickingdag, och i samband med detta pågår kampanjen Fair fucking sex.

”Sex ska ske på lika villkor, utan tvång eller våld, i alla situationer och för alla människor runt om i världen. Trafficking och prostitution är motsatsen till Fair Sex och måste bekämpas på alla sätt.

Många människor som söker jobb luras till sextrafficking, då en lockande platsannons kan förvandlas till en mardröm. Europa har världens högsta antal sexslavar per capita och sexhandeln fortsätter att öka. Ett stort problem är att det i många länder är det tillåtet att köpa sex, vilket gör sexhandel och trafficking till en mycket lönsam verksamhet. RealStars arbetar för att bekämpa människohandel. Och med din hjälp kommer vi att kunna skapa en bättre värld fri från människohandel – ett samhälle som skyddar offren från förövarna. Målet är att alla länder ska ha en lag som förbjuder sexköp som den vi har i Sverige och ett Frankrike nyligen antagits.”

→ Skriv på en petition för ett Europa fritt från trafficking genom att klicka här. ←

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Gillar detta så mycket! Heja, heja dig!!

  Ellen 2016-10-27 15:05:17 http://lindbergellen.com
  Svara
 • SÅ HIMLA BRA ATT TAR UPP VIKTIGA SAKER!! Åh. Jag var på Cypern i våras i tre veckor för att delta i en verksamhet som stöder f.d. prostituerade. Vi var även och besökte olika klubbar och talade med tjejer som ofrivilligt jobbade där, och vi körde längs långa motorvägar som var omringade av stora neonlysande blinkande prostitutionshandlar. Vi fick veta att det ordnas prostitutionsresor som lockar busslass med män från andra länder. De får bläddra i fucking kataloger och välja tjejer de vill bli tillfredsställda av. Tusentals kvinnor lever där i fångenskap och har förlorat allt hopp om ett bättre liv. Liksom 27 miljoner (!!!) andra kvinnor runtom i världen.
  Ja du förstår, man spyr ju. Så det här är en sån himla viktig sak och jag är så glad att du höjer rösten.

  Mirjam 2016-10-19 19:00:34 http://kortochgott.devote.se
  Svara
 • Alltså åh det var så himla fint att få träffa och krama dig och snacka om oboy-mackor<33

  Emelie 2016-10-19 18:45:05 http://juniflickan.blogg.se
  Svara
 • Elsker at du fronter slike viktig saker! You go girl! Og den teen vil jeg ha.

  Luisa Fernanda del Mar 2016-10-18 22:49:55 http://la-mar.no
  Svara
 • Skrev en lång kommentar om det här förut som aldrig publicerades, så försöker igen med en nedkortad variant:

  Hur tar en upp kontakten med sitt ex på ett så smärtfritt sett som möjligt? Av praktiska (och såklart emotionella också) skäl skulle det vara så skönt att kunna snacka, och till och med umgås, med mitt ex. Vi var ihop ett kort tag tidigare i år och han dumpade mig medan jag fortfarande var nykär, i juli. Är fortfarande kär i honom även om det är lättare nu. Vi har inte haft nån kontakt under den här tiden pga har blivit alldeles för ledsen av det, men nu känner jag att jag kaaanske kommit tillräckligt långt för att orka bygga upp nån sorts relation igen.

  N 2016-10-18 18:55:07
  Svara
  • Svar på Ns kommentar.

   Jag är ju inte Flora som du ser men svarar på denna kommentar ändå. Jag tror personligen (då jag delvis har egna erfarenheter från detta) att det är oklokt att ta upp kontakten med personen igen om du fortfarande har känslor för honom. För även om det känns lättare nu är det svårare än vad en kan tro att vara vän med någon en fortfarande har känslor för och när du till slut kommer komma över denna person kanske du kommer se på relationen och personen på ett helt annat sätt än vad du gör just nu. För även om du just nu så gärna vill bygga upp en relation med honom igen så beror nog mycket av det på grund av känslorna du har kvar för honom.
   Kram på dig<3

   Emelie 2016-10-19 18:48:06 http://juniflickan.blogg.se
   Svara
 • Har skrivit på petitionen, tycker att kampanjen är superbra, fair fucking sex, tack för att du skrev om det!

  Daniella 2016-10-18 17:25:44 http://daniellamaraui.webblogg.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!