HÖR ÖVERLEVER MAN ETT BREAKUP? KOMMER DET EN UPPFÖLJARE PÅ STANNA? OCH VAD GÖR MAN I HÖSTSTOCKHOLM?

trädgårdenöppningen kajsa flora

Flora, hur överlevde du när du och F gjorde slut? Jag och min kille sen två år håller just nu på att göra slut. Inte osams, det funkar bara inte, men det gör så ONT. Hur överlever man? Tack för en fin och framför allt inspirerande och kick ass blogg ♥

Fyfan, I feel you. När man står inför ett sånt beslut tror jag att det är viktigt att ofta påminna sig själv om varför man inte vill vara ihop längre, och att man gör slut för att man tror på en bättre tillvaro. Jag skrev en lista, och när jag läste punkterna så blev det liksom väldigt tydligt. Den listan kunde jag sedan gå tillbaka och läsa under de första månaderna när jag drabbades av en shit-vad-har-vi-gjort-känsla. Det var skönt.

Jag överlevde genom att jag umgicks med mina kompisar prick hela tiden. Kajsa och jag blev singlar samma helg och det hjälpte verkligen, vi kunde gå och älta och älta och älta på långa skogspromenader och festa tillsammans flera gånger i veckan. Så kanske att du kan hitta någon annan som är i samma skede? Mina vänskapsrelationer har verkligen blivit så mycket starkare det senaste halvåret. Det är jag väldigt glad för. Lycka till nu finis. Och tack för peppen. ♥

blomhav flora wiström -6s

Hej Flora! Vart har du köpte den stora fina grå krukan med ett träd i? Vill så gärna ha en likadan! :) Kram

Den är från Granit!

Hej Flora! Har precis blivit med hemmakontor och funderar på ifall du någonsin jobbar hemma eller jobbar du oftast ute? x

Jag jobbar ofta hemifrån! Men försöker att inte göra det mer än en halv dag, för jag blir så mosig och oinspirerad då. Sitter gärna på café och knattrar.

Hej Flora! Jag tänkte precis på det med namedropping. Jag håller på att läsa din bok nu (bra bok för övrigt obs!!) och funderar lite över all namedropping där. Efter bara några sidor har både Södergran och Malmsten, och Bonjour Tristess namedroppats. Detta är ingen kritik, undrar bara vad du känner att det fyller för funktion? Kram och grattis på födelsedagen finaste du ♥

Hej! Å vad fint att du gillar boken. Ester, huvudkaraktären, är ju litteraturintresserad och jobbar i ett bokantikvariat så därför är det sånt hon lägger tonvikt vid. Det är också detta intresse som gör att hon och Lotta hittar varandra, så det känns relevant. Sen så älskar jag att få boktips genom att läsa böcker, så det är en personlig smakpreferens. Tack snälla ♥

Flora! Vill ha fortsättning på boken!! Snälla, vill ju veta hur det går sen?!?!?

Haha ÅH. Ester, Hanin och Eli får leva vidare i våra huvuden så länge. Men vem vet, om några år kanske jag är redo att skriva något mer om dem!

Sågis 2016 flora wiström -21s

Jävlarrrr vilket filmiskt inlägg. Precis som det liv du lever, vilket jag FÖRSTÅR kan va sjukt provocerande att höra särskilt när en kanske inte tycker att livet är så himla perfa jämt. Ingens liv är väl det, men alltså, du lever ett jättecoolt, önskvärt, kreativt och innehållsrikt liv det kan du väl ändå hålla med om!?

Jag är väldigt glad för den här tillvaron som jag har byggt upp, och älskar mitt jobb, det är mitt största driv. Men mitt liv är inte så filmiskt, jag hasar ofta runt i en stökig lägenhet och jobbar mååånga timmar med ryggen krökt framför datorn. Men jag gillar att ha det fint runtomkring mig, att laga piffig mat och jag är en social och rastlös person som vill ha igång många projekt och träffa mycket folk. Och det är ju bra förutsättningar för att skapa bra innehåll till bloggen.

Ibland när jag tänker på bloggare, typ Angelica Blick, Kenza Zouiten och Janni Delér, och drabbas av avund pga deras lyxiga tillvaro, brukar jag tänka på alla vardagssituationer som de upplever. Det kanske låter knäppt, men jag brukar föreställa mig alla gånger de hetsar runt på någon flygplats, sitter i väntrummet till vårdcentralen, tvättar kläder, skrubbar badrumskaklet, sitter fast i en svettig bilkö och går till skräpinsamlingen. En påminnelse om att livet är mycket mer än det som hamnar på bild.

barnens underjordiska scen-1

Måste testa chokladgröten snart! Vad är förresten din godaste helgfrukost som du gör hemma? För mig har gröt blivit min vardagsfrukost och jag skulle gärna något roligare på helgen som inte bara är fattiga riddare och pannkisar :)

Min frukost ser i princip likadan ut på helgen och vardagar, pga är en frukostperson och lägger gärna en stund på att fixa ihop något. Men just nu är jag inne i en period då jag rostar rågbröd och toppar med olika pålägg. Jordnötssmör + banan, oatly påmackan + avokado, tartex + smörgåsgurka. Och så kaffe på det.

Har följt dig ett tag och fascineras verkligen över ditt driv och positiva inställning! Har i alla fall världens pluggångest och undrar vad du haft mest nytta av och om du planerar att plugga något mer i framtiden? Eventuellt tips på hur du tänkte när du sökte (finns ju så otroligt mycket)?

Menå, tack! Fan vad sugigt med pluggångest. Jag tror på att söka det som låter roligt, och om inget lockar särskilt mycket så kanske du ska vänta med att plugga lite? Men samtidigt tänker jag att en 30-poängskurs inom ett område du är lite intresserad av kan ge ringar på vattnet. Efteråt kommer du ha en lite klarare bild av vad du vill (eller inte vill) plugga. Jag har pluggat skrivande efter studenten, och det har jag haft tokmycket nytta av. Jag rekommenderar jag att inte bara spana på högskolor/universitet utan även kolla utbudet på olika folkhögskolor. Och ja, jag vill nog plugga i framtiden. Litterär gestaltning, litteraturvetenskap eller grafisk design. Det vore fint. Men just nu har jag inte tid tyvärr.

kajsa eveneus flora wiström-4

Till nästa frågeinlägg! Vad rekommenderar du att göra i Stockholm om man ska på myshelg med tre kompisar i slutet av oktober? (förutom att äta på caféer från din caféguide) kram

Hej! Vad majsigt!
Här kommer en lista på saker att göra:
– Promenera på Djurgården och fika på Rosendals trädgård
– Strosa runt i Sofo (området kring Nytorget) och kläm på fina prylar och kläder.
– Gå på Moderna museet.
– Ät middag på Surfers eller Hermans.
– Gå ut och dansa på Fasching, Under Bron eller Marie Laveau.
– Drick öl på Morfar Ginko eller Häktet (eller Wollmars om ni vill ha billig bärs bland gulliga söderkids).
– Shoppa på Biblioteksgatan (där finns & Other stories, Cos, Urban Outfitters etc).

Hej Flora! Jag undrar om du skulle kunna tipsa om några bra affärer för baskläder? Så många butiker styr sina klädkollektioner efter de senaste trenderna, men om en bara är ute efter typ enkla t-shirtar och jeans utan massa extra detaljer på, vad skulle kunna vara en bra affär att vända sig till? Tack för all inspiration (speciellt alla recept!)

H&M Trend, Cos och & Other Stories! Puss och tack för pepp!

Du måste ju ha hur mycket bilder som helst på din dator, hur gör du för att hålla ordning (om du nu lyckas med det) eller vad tycker du vore det optimala sättet, om du själv inte kör med något superknep?

När jag importerar bilderna till datorn så lägger jag in dem i en mapp manuellt, och inte i något program på datorn. Mapparna är sorterade efter månad, ”oktober 2016”. Sedan gallrar jag ur bilderna direkt, så att bara de bra bilderna är kvar. Därefter redigerar jag bilderna i Photoshop eller Lightroom, och så sparar jag dem i en annan mapp som också heter ”redigerade bilder oktober 2016”. Kram!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Har också gröt (med frukt i bitar) som vardagsfrukost och har tradition på att ha lyxfrukost på helger pga frukost är min bästa mat. Måste tillägga ett tips till personen som frågade: smoothie bowl!! Köp lite pumpa- och solroskärnor, kokosflingor och t ex mango eller ananas och lägg på smoothien. Ät. Svimma av. Repeat.

  Isabelle 2016-10-19 20:54:41
  Svara
 • Hej!
  Jag har en fråga, eller en liten önskan snarare. Jag är riktigt nyfiken på att veta mer om vad din kompis Sara (hon som designade ditt bokomslag) jobbar med, vad hennes jobb innehåller för arbetsuppgifter. Kanske att du vill göra en liten intervju på bloggen??
  Ha det gött!

  {"author":"Anna" 2016-10-19 17:56:46
  Svara
  • Svar på {"author":"Anna"s kommentar.

   Hon har en blogg på metro! http://sara.metromode.se . Har bara läst lite på den men den är fin, och det kanske står där om hennes jobb :)

   Annan anna 2016-10-19 19:36:42
   Svara
 • Hejhej! Du kanske inte har någon egentlig åsikt kring detta men jag frågar ändå! Jag undrar hur du ställer dig till att handla i butiker som COS, Monki etc. som ägs av H&M? De är ju inte direkt kända för att behandla de som arbetar i sina fabriker på ett bra sätt, samtidigt som de framställer sig själva som ”feministiska” med reklamkampanjer och så vidare.

  Lovisa 2016-10-19 15:46:19
  Svara
 • ang det här med namndroppingen i boken (älskar det btw) men tycker det hade varit fint med en typ sista sida där alla nämnda titlar bara staplas upp. tycker själv om att få boktips via böcker min gillar inte att behöva resa mig upp mitt i läsningen för att skriva upp det, och har så svårt att komma ihåg vart jag läst det och sådär. kanske ett löjligt problem, men blir själv så glad när det finns ett register av den typen i slutet av en bok. och det är såklart mycket möjligt att det finns regler kring sånt och så, vad vet jag. men tänkte vara nämna det. :D och såklart, älskade boken! bra jobbat!

  Linda 2016-10-19 15:11:04
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   haha åh vilken fin idé! men annars lätt att bara göra hundöron på de sidorna kanske? eller ta en bild med mobilen! fyfarao vad fint att du uppskattar både boktipsen men också boken i stort! det gör mig så himla himla glad!

   Flora Wiström 2016-10-19 15:23:33
   Svara
 • Åh hallå varför blev det inte akademi valand? Eller har jag bara fått för mig att du sökte dit haha?

  Anna 2016-10-19 14:58:15
  Svara
 • Har en fråga kring mottagandet för ”Stanna”. Du har ju fått så mycket fin läsarrespons, speciellt här på bloggen men på andra ställen också kan jag tänka mig.
  Dock har jag inte sett att du fått recensioner i någon av de större kultursidorna, förutom den i GP? Hur känner du kring det? Gör det dig besviken eller är läsarresponsen det som räknas för dig och inte kritikerresponsen? Obs detta är INGEN kritik eller antydan om att din bok inte skulle vara bra, ungdomsböcker/unga vuxna-böcker ges ju tyvärr inte lika mycket uppmärksamhet av litteraturkritiker heller, men är nyfiken på hur du känner kring det? Jättepeppad på att läsa boken, kram!

  Linnéa 2016-10-19 12:41:11
  Svara
  • Svar på Linnéas kommentar.

   Nu gissar jag lite här, men är det inte ganska få förunnat debutante att få en recension i någon av de större tidningarna? Tänk så många böcker det ges ut varje år, alla får ju inte plats på kultursidorna liksom. Så det får man nog bara räkna med. Men håller med om att ungdomslitteratur borde få mycket mer uppmärksamhet! Kramar

   Sofia 2016-10-20 09:00:22
   Svara
   • Svar på Sofias kommentar.

    Absolut kan man se det som att det är få förunnat, håller med om det :) Är själv inom litteraturbranschen och har koll på sånt.
    Skillnaden är dock att Floras debut fått rätt mycket hype och uppmärksamhet på annat håll, för att vara debutant var hon med i rätt många samtal och liknande (vilket såklart är superkul! Och välförtjänt!) och därför förvånade det mig lite att denna hype inte synts alls i någon större tidning. Tycker det är coolt när en ung kvinna debuterar och hade gärna sett att det fick utrymme också på kultursidor, liksom. Kram!

    Linnéa 2016-10-20 15:03:06
    Svara
 • Jeg har et spørsmål til Kajsa: kan hun forklare mer om studiene sine? Jeg er jurist, men skulle gjerne kombinert den graden med genusvitenskap. Gjesteinnlegg på bloggen, kanskje?

  Takk for en fantastisk blogg, Flora! Jeg ble skuffet over deg som forfatter etter det innlegget hvor du presiserer at Stanna er fiksjon (når man har utgitt bok er det opp til leseren å tolke, ytringsfrihet, tankefrihet osv.), men alt det andre du skriver er så gjennomtenkt og fint<3

  Astrid 2016-10-19 09:54:40
  Svara
 • Kanske jättekonstig fråga eller kommentar, men: jag har aldrig hört dig prata om avund förut! Tacklas du ofta med avundsjuka? Är det en drivkraft för dig, eller är det något du sällan upplever och som inte påverkar dig så mycket alls i vardagen? Jag tycker avund är en jätteintressant känsla, den kan ju verkligen vara så positiv och emellanåt så negativ, det vore roligt att höra er prata om det i podden, exempelvis. :)

  Rebecka 2016-10-19 09:47:26
  Svara
 • It makes me smile I’m sorting the mass of pictures on my PC in the same way like you :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2016-10-19 09:28:09 http://dressedwithsoul.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!