Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

5 PRESENTTIPS

Inlägget är ett samarbete med Urb-it.

Det här med att komma på personliga och roliga presenter kan ju vara lite klurigt. Men jag tänkte tipsa om fem olika presentidéer. Okej, häng med.

urbit flora wiström-10

GÅVA VIA URB-IT

Urb-it är en tjänst som går ut på att du, genom att använda appen Urb-it, beställer en gåva som levereras i Stockholmsområdet inom en timme – oavsett om det är till dig själv eller en present till någon annan. Jag testade detta när jag skulle gå bort på födelsedagsmiddag till en matintresserad kompis, och beställde en pangfin pepparkvarn via appen. En timme senare plingade det på dörren och en gullig kille kom och levererade den! SÅ smidigt faktiskt. Genom att använda koden Flora får du 200 kr rabatt på ditt första köp. Ladda ner appen och prova vetja!

Jobbtips! Såg på sajten att Urb-it söker personal. Kanske kan vara nåt va!

presenttips

BILJETTHÄFTE

Det här är en present som du verkligen kan lägga på vilken nivå och prisklass du vill. När jag var liten brukade jag ge bort sådana här häften till mamma med ”killa på ryggen i tio minuter”, ”gå ut med hunden”, ”tömma diskmaskinen” och ”pilla i håret i fem minuter”.

Jag sydde ihop ett gäng lappar med nål och tråd och perforerade ytterkanten med en nål så att födelsedagsbarnet kunde riva av biljetterna. Sedan fyllde jag dem med brunch på Berns Asiatiska, cava på Folkbaren, frukostbio på Bio Rio, pannkaksfrulle, skumbad, teaterbesök och ett par solbrillor till våra promenixer. Hade dejt som tema (för upplevelsepresenter är ju det roligaste) och ritade små snabba illustrationer.

PERSONLIG LÅDA

Eller fyll en låda med personliga saker. Det kan vara allt ifrån mat som personen tycker om, till en speciell bok eller ett personligt brev. Vad som helst egentligen, som känns typiska för just den här personen. En rolig och personlig present som inte behöver kosta mycket.

usb present

USB-MINNE

Att ge bort ett usb-minne fyllt med roliga överraskningar är ju en klassiker. Beroende på personens intresse så kan du fylla det med filmer, fotografier eller musik. Eller varför inte ett filmklipp du har spelat in själv?

presenttips3

SCRAPBOOK

”Vår historia” eller ”Vad jag tycker om med dig” är två klassiska rubriker. Scrapbooken ovan fick jag av My när jag fyllde 20. Finaste jag sett.

Har du tips på braiga presenter? Är så nyfiken!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hur länge gäller Flora-koden? :)

  H 2016-10-26 17:43:18
  Svara
 • Känner rent spontant (utan att ha läst på det minsta) att Urb-it verkar vara en fantastisk tjänst! Så fin grej att de kör på miljövänlig leverans dessutom. Det är lite vid sådana här tillfällen som jag ogillar att inte bo i Stockholm.

  Ellen 2016-10-25 23:13:37 http://lindbergellen.com
  Svara
 • i samma linje tänkte jag tipsa om detta reportage, http://tidningenrepublic.se/after-work, som rör tjänster inom delningsekonomi.

  tina 2016-10-25 17:59:05
  Svara
 • Vet du hur det är med Urb-it och lön och kollektivavtal? Jag gissar att de ligger till foodora eller liknande företag. Inte så himla soft… http://www.politism.se/story/varfor-vill-inte-foodora-betala-vettiga-loner/#post-45064

  Clara 2016-10-25 16:17:16
  Svara
  • Svar på Claras kommentar.

   Jag har en väldigt nära vän som jobbar som rekryterare för Urb-it och hon hälsar att det ändå är ett bra företag! Super om man typ pluggar och vill jobba lite extra vid sidan av. Sedan är företaget fortfarande i uppstartningsfasen – dom är alltså inte perfekta ännu. Säger inte att det INTE kan vara osoft, men tror ändå att Urb-it är rätt så soft! Hört från en ändå ganska säker källa.

   Sofia 2016-10-26 03:05:57
   Svara
   • Svar på Sofias kommentar.

    OBS OBS OBS att jag inte tvekar på att det säkert är underbetalt som många yrken tyvärr är! Men tror själva företaget är rätt cool! Dock: högre löner till alla som förtjänar det, rätt lön efter rätt ålder etc! Mvh restaurangare och ständigt underbetald

    Sofia 2016-10-26 03:08:28
    Svara
    • Svar på Sofias kommentar.

     Jag tänker att någon som jobbar på Urb-it som rekryterare kanske inte är en jättesäker källa ändå. Hon jobbar ju med att sälja in företaget. Jag litar mer på reportage om hue branschen ser ut. Dessutom har jag haft vänner som jobbat för dessa företag och det är fruktansvärda arbetsförhållanden: stressigt, låg lön, inget kollektivavtal, inga tydliga arbetstider. Helt enkelt, utnyttjande.

     Clara 2016-10-26 09:14:10
     Svara
     • Svar på Claras kommentar.

      Skulle vara intressant att höra hur du tänker kring samarbeten!

      Clara 2016-10-26 18:52:22
      Svara
      • Svar på Claras kommentar.

       Vill verkligen inte ge mig in i en diskussion om ett företag jag inte vet jättemycket om! Min vän ser nog både väldigt subjektivt och obejktivt på sitt arbete och jag vet att hon inte heller är nöjd trots sin position.
       Säger inget om att det inte är dåliga arbetsförhållanden etc, jag har jobbat sedan jag var 15 år och är snart 25 och har verkligen fått smaka på hur det är att bli utnyttjad i ung ålder, otydliga löner etc. Dock! Vet att Urb-it är i uppstartningsfasen och jag HOPPAS verkligen att det kommer kunna komma ett företag som dom där det ska gå schysst och rättvist till. Kan inte uttala mig kring Foodora, Wolt eller liknande, men jag har jobbat på företag som nyttjat båda föregående företags tjänster och jag ser hur deras anställda sliter. Cyklar i racerfart trots regn och kyla. Det borde absolut vara schysstare arbetsförhållanden! För väldigt många. Jag hoppas att Urb-it anammar det. Hittills har jag BARA hört bra grejer därifrån, även från folk som använt deras tjänster och samarbetar med dom. Men jag vet inte, går inte att veta exakt vad som händer bakom stängda dörrar om man inte jobbar där. Min vän var inget tillräckligt exempel så då lämnar jag det gärna här och säger heja till alla som jobbar och sliter och förtjänar mer i lön! Man ska aldrig sluta kämpa för schyssta arbetsförhållanden.

       Sofia 2016-10-26 19:52:05
       Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!