Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Recension: ”Flora Wiström har skapat en tilltalande episk mosaik, där hon ger en autentisk bild av livet som ung vuxen i dagens Sverige.”

Hej där. Ville bara helt ohämmat kika in och visa upp en så jäkla fin recce som Stanna fick i Smålandsposten i förrgår. Alltså verkligen overkligt fin. I gott sällskap dessutom. Läs den i sin helhet under bilden.recension stanna smålandsposten

FLORA WISTRÖM DEBUTERAR MED STIL OCH SÄKER TONTRÄFF

En stillsam och stilsäker debut om relationer och allvarlig sjukdom. Bloggaren Flora Wiström är en mycket tonsäker debutant

Den som arbetar på ett antikvariat har inte världens häftigaste yrke men det passar Ester, en lugn, reflekterande tjej som gillar att läsa. Dessutom innebär jobbet oförutsägbara möten och de kan raskt ändra livets lopp. Mycket av Flora Wiströms (f 1994) debutroman ”Stanna” uppehåller sig vid vad som händer sedan Ester blivit kär i en kund, en konstnärligt lagd kille. I hans familj finns allvarlig sjukdom. Den utvecklas i tragisk riktning, vilket ger romantiken en mörk, existentiell botten.

Ljusare är relationen till den vilda och öppna väninnan Hanin. Hon inspirerar till en modigare och mer lekfull attityd till livet. Även nutida familjeproblematik skisseras; initierade skildringar av Stockholmsmiljöer förekommer. Tonvikten ligger dock på Esters valhänta strävan efter att hitta en egen väg framåt. Visst imponerar den mogna, snygga och tonsäkra stilen. Det hade dock inte stört om det skavt lite. Den stundtals dialogtäta prosan baseras på episoder, i huvudsak vardagliga situationer, vilka arrangeras i korta kapitel, på oftast två, sällan längre än fyra sidor. Författaren är en erfaren bloggare; säkert har formen vuxit fram och slipats i den kontexten. Flora Wiström har skapat en tilltalande episk mosaik, där hon ger en autentisk bild av livet som ung vuxen i dagens Sverige.

Peter Grönborg, Smålandsposten, 3/11 -16.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • grattis!

  marire 2016-11-13 19:47:08 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Men alltså, hur bra är du inte!?? Så himla GLAD över alla dessa recensioner av Stanna, du peppar så många unga att göra det dem vill med den här boken. Heja, heja!

  Ellen 2016-11-07 10:22:28 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Alltså Floris,
  Vet inte så mycket om livet. Men jag vet att jag älskade din bok. Så pass mycket att jag glömde min arbetsmoral under de tre dagarna då jag plöjde den på arbetstid. Att detta bara är din debut roman ger mig hopp om framtiden. Fortsätt göra allt du gör, du är GRYM.

  Maja 2016-11-06 16:34:36
  Svara
 • Så fint! Heja dig Flora <3

  Hanna 2016-11-06 12:29:00 http://ackribi.blogspot.se
  Svara
 • 1994!! Så ung så bra så coool!

  Amanda 2016-11-06 05:53:06
  Svara
 • Fan va du är värd det Flora! tror du kommer bli en av de stora svenska författarna i framtiden <3

  Cecilia 2016-11-05 21:44:04
  Svara
 • Så så så stolt

  My 2016-11-05 18:25:57 http://hjarnknas.blogg.se
  Svara
 • Åh flora !!! Jag har läst din blogg så så så så så länge, men först idag (?!?hata mig inte för att ha vänta så länge) köpte jag boken, alltså underbara du. Jag älskar dig. Nu ska jag skryta med instagrambilder på din fantastiska skapelse, tacohej <333

  Matilda 2016-11-05 17:53:05
  Svara
 • <3!!!!

  sara 2016-11-05 17:50:55 http://sara.metromode.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!