Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

HUR DU SMUGGLAR SPRIT I TROSAN & ANDRA SVAR PÅ ERA FRÅGOR

norrgården flora wistrom-47

Hej Flora ! Du har så många gånger skrivit att vänner är de som får dig på banan igen, som får dig att kissa-på-sig skratta och tänka klart på samma gång. Utifrån sett verkar alla dina vänner vara riktiga underbara pärlor. I’m i right? MEN här kommer min fråga då: har du också de vännerna som suger ut all energi så en måste hem på studs och ladda batterierna efter en kaffe/öl/whatever. Finns dessa också i din omgivning? if so, hur hanterar du dem? if not, hur fick du det att bli så bra? Jag vet inte om jag har modet till att göra slut med en vän, jag har inte modet till att till slut lämnas ensam. Jag skulle bli superduper gla för svar, kanske i nästa Svar på frågor inlägg??? PUSS

Hej! Jag förstår verkligen grejen med vänner som är energitjuvar. Men faktum är att jag i princip bara umgås med folk som ger mig energi. Sen är det klart att vänner ibland har deppiga perioder, precis som jag själv, och då kan relationerna bli lite mer krävande men det är ju så det är. Det får man stå ut med, precis som att ens vänner står ut med en själv. Men om en vänskapsrelation alltid är väldigt ojämn så är det inte bra får någon av parterna.

Jag är i regel rätt bra på att kommunicera med mina vänner och säga vad jag tycker skaver. Att konfrontera varandra innebär ju inte att allt kommer explodera och att man måste göra slut som vänner – utan det är något man gör för att man ser långsiktigt på relationen, att man tror på den, och att man pratar med varandra för att man vill att den ska bli bättre.

Jag tror att nyckeln är att umgås med människor som har liknande intressen, genom exempelvis internet eller någon rolig utbildning. Då blir vänskapen mer ett aktivt val, än att man bara skuffas ihop för att man råkar vara grannar/är familjevänner/gick i samma högstadieklass. Puss!

På tal om janni och jon! I ett av senaste podavsnittet sa du ”ciao” i slutet och jag tänkte direkt på janni! Är det så att du tittar på deras drömmiga vloggar? Är helt fast själv! Och när jag är kommenterar! ÄLSKAR Er pod! Ni ger så himla mycket och säger så vettiga saker. Har även läst din blogg i typ fem år och you Go girl!! Fortsätt så! Mvh tjejen som önskat sig boken stanna i julklapp av syskonen! Hon har ju bara hört massa gottigt om den! Ciao!

Well HELLO jag tittar jätteofta på Janni Delér och Jon Olsson på Youtube. De är det knäppaste paret jag vet! Är helt fascinerad av hur lyxig deras tillvaro är, och att de liksom inte har någon analys kring det utan bara njuter av det. Tror att Marcus är lite kär i Jon, tror du inte? Tack för all pepp!!!! MASSA PUSS

Ursäkta smuggla sprit i trosan??? Hur jävla queen är du inte åh!! Hur gör du?? du måste berätta vill ju också kunna smuggla sprit i trosan ju.

En fickplunta som man stoppar i braxorna/strumpbyxorna/trosan/precis under gylfen! Vakterna kan ju inte ta dig i skrevet liksom. Kan dock ej ta credd för detta: Ellen har döpt det till fittplunta.

förfest johanna alice my flora-17c

Hej Flora! Varnar redan innan för troligtvis världens längsta och svamligaste kommentar men hoppas du orkar läsa och svara. Jag tycker du verkar så himla skön som person och jag har tänkt mycket på det i bloggen och podden att du verkar vara så mänsklig? (OBS komplimang!) och att du är okej med att du är mänsklig? Jag själv har såna fruktansvärda issues med att göra fel, vara mänsklig och inte perfekt. Jag har såna enorma krav på mig själv att jag inte får göra fel för då kommer alla lämna mig. (Jobbar med det här i min terapi och vet att det kommer från min uppväxt). Jag förstår att det här är en blogg och att du också har dåliga dagar och tvivel, men du verkar ändå ha en rätt avslappnad inställning till dig själv och livet? Hur gör du för att ha självdistans och våga vara så mänsklig? Puss och tack för inspirationen att det kanske är ok att vara bara människa.

Hej på dig. Vilken jävla fin komplimang. Till och från så känner jag också oerhörda prestationskrav och otillräcklighetskänslor, och det har jag gått i terapi för. Jag jobbar aktivt med att sänka ribban, att vara min egen bästa polare, att tänka snälla tankar om mig själv och stöta bort de som skadar. Det går inte alltid. Men det funkar ibland. Och något som kan verka superstort för en själv är troligtvis minilitet för någon annan. Det tycker jag är en skön tanke.Dessutom tror jag att man blir en härligare människa av att ha flaws och konstiga egenheter. Hoppas din terapi hjälper dig framåt i det här, och att du snart mår bättre. Massa kramar.

Hallå vad finns det för najsiga ölställen i sthlm egentligen? Alltså ställen som är lite avslappnade men ändå bra! precis flyttat hit från göteborg och saknar andra långgatan så mycket!

Jag skrev en barguide till Creative för några veckor sedan!

Hur ser dina bloggrutiner ut för tillfället? Tänker hur mycket du har som mål att producera, när osv.

Hej! Jag strävar efter att publicera två inlägg om dagen (men bara ett på fredagar och lördagar), ett kl 7 och ett kl 14. Men jag jobbar väldigt mycket just nu – jag gör författarsamtal och liknande som rör Stanna, jag skriver på ett nytt projekt, jag driver podcasten och jag administrerar olika bloggsamarbeten. Därför hinner jag inte uppdatera två gånger exakt varje dag. Men du kan alltid räkna med minst ett inlägg om dagen. ♥

cannes dag 2 flora wiström-22

Hej Flora, en sak jag har tänkt på är: när du pratar om kärlek/sex så säger du alltid eller i alla fall ofta ”min partner”. Är det en grej du gör för att vara mer inkluderande, eller gillar du tjejer också? Bara nyfiken hehe

En kombination!

Dunjacka? Jag trodde att du levde en vegansk livsstil?

Har svarat på detta många gånger men svarar igen! Jag äter vegansk mat, men lever inte en helt och hållet vegansk livsstil – precis som att många vegetarianer äter fisk då och då, eller många som källsorterar och handlar ekologiskt även flyger flygplan. Kläder använder jag många gånger om (och jackan planerar jag att bära många säsonger), medan mat är något som konsumeras i stunden och aldrig kommer åter. Jag tror att det är lättare att upprätthålla en vegansk/vegetarisk livsstil om man ger sig själv lite svängrum då och då. Det är inte helt moraliskt försvarbart, och jag fattar om folk blir sura, men så gör jag.

Hej Flora, så på din Instagram at du nevnte National Writing Month – kan du fortelle litt om det på bloggen? Jeg så en poster om det her i byen jeg studerer i :) ha en super dag !

Hej! Nanowrimo (National Writing Month) är ett internetcommunity som går ut på att peppa folk att skriva 50 000 ord på en månad. Så rolig idé! För mig har det gått åt helvete. Jag hinner helt enkelt inte skriva så mycket som jag skulle vilja just nu. Men så är det. Ibland går det, ibland går det inte. :)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Vill lägga till att jag tycker att det är superbra att du uppmärksammar djurförtrycket och miljöförstöringen på din blogg, men att det kan vara nyttigt att reflektera över varför du kallar dig vegan när du tex köper skinn och dun. Tycker att det är skitbra med folk som äter en helvegetarisk kost och reclaimar ordet vegetarian eftersom det får köttätare att förstå att ost och mjölk är precis lika illa som kött!

  kramis

  Agnes 2016-11-21 13:47:17
  Svara
 • Hej Flora, ett tips om du inte vill ha påhopp om din veganism är att helt enkelt inte blanda in ordet vegan i smeten. Jag är själv vegan och känner mig inte det minsta irriterad av sånna här grejor men jag kan förstå att andra veganer gör det.
  Mycket handlar om språkförväxling. Från början betydde ordet vegetarian att en inte åt några animalier alls men nu har det ordet kommit att betyda lakto-ovo-vegetarian. Att vara vegan innebär att en inte äter animaliska produkter, men också inte stödjer utnyttjandet av djur (tex inte går på zoo, köper skinn, ull eller siden). Man kan inte vara vegan bara lite då och då, det är en livsstil och ett etiskt ställningstagande. Såklart kan en råka göra misstag ibland och olika personer väljer att vara mer eller mindre ”extrema”. Att till exempel skriva att skriva att en lagar en vegansk rätt blir, om en ska leka språkpolis, felaktigt om en äter blandkost då det egentligen bara är en helvegetarisk rätt.

  Kramar!
  //glad vegan som gillar er podd

  Agnes 2016-11-21 13:31:13
  Svara
 • du er så sjef og queen og svarer så klokt! masse pepp til deg <3

  marire 2016-11-20 08:51:24 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Gud vad jag blir trött på att man som vegetarian eller vegan HELA tiden ska behöva försvara sig?! Att du har tagit ställningstagandet att aktivt välja att inte äta kött = hur bra som helst! Men som du säger, det är ett ställningstagande som gäller din kost och du gör något bra och du gör redan mer än 99 % av befolkningen. Herregud, det är inte som att du skrivit under en avtal att vara helt ”perfekt” och pk alla dagar i veckan. Köttätare går lugnt vidare där ute med sina skinnskor och pälsar, men eftersom dom har gjort valet att vara allätare är det bannemig ingen som ifrågasätter dom. Att du har valt att göra något som både gynnar miljön och djuren ska du inte behöva försvara hela tiden. Du gör ju för fasen NÅGOT, så mycket mer än många andra….

  Johanna 2016-11-19 21:21:51
  Svara
 • puss kloka bästa älsklingen

  My 2016-11-18 13:44:55 http://hjarnknas.blogg.se
  Svara
 • Menar du att du gillar tjejer överlag eller att du faktiskt är bi? Jag som hbtq-person tycker det är jävligt jobbigt när tjejer som hånglat med sina tjejkompisar och som tycker att ”tjejer faktiskt är objektivt vackrare än killar” tycker att det är coolt att kalla sig queer när det passar trots att de inte har en aning om hur det känns att konstant bli utsatt för förtrycket det innebär. Appropriering helt enkelt!

  Kristin 2016-11-18 09:09:56
  Svara
  • Svar på Kristins kommentar.

   Att det är ”coolt att kalla sig queer” är ju något som du läser in i den här texten fastän att Flora inte har nämnt något alls om det. Eller du verkar i alla fall göra den jämförelsen här. Om hon tycker om tjejer på annat än vänskapligt plan, vem är du att komma och diktera hennes känslor inför det? Snälla, sluta dissikera varenda liten detalj i ett enda ord, för uppenbarligen vet du ju inte mer än så. Så jäkla anklagande, lev och låt leva… Tycker så klart att det är för jävligt att queer-personer blir förtryckta men det känns som att det tas upp i fel sammanhang liksom.

   Sarah 2016-11-22 18:27:05
   Svara
  • Svar på Kristins kommentar.

   Jag har tänkt på samma som dig! Nu vet jag ju noll om var Flora står i sin sexualitet så vill ej döma, men från andra upplever jag ibland att det är ”en trend” att gilla tjejer för att de är ju ”härliga, snygga” men att det egentligen inte har ett dugg att göra med att de är bi. Känns tråkigt när hbtq-personer faktiskt får stå ut med mycket pga sitt kärleksliv och andra bara glider in och ut när det passar dem.

   E 2016-11-20 14:52:24
   Svara
 • Åh Flora, du skriver att du äter veganskt – gör du fortfarande undantag ibland? (Såsom när du reser eller när du inte hittar alternativ på restaurang. Eller gelatin, löss eller bivax i godis). Obs att detta är NOLL kritik, snarare tvärtom haha. Jag känner mig ofta så otillräcklig och operfekt (nytt ord). Känner mig dömd av andra veganer när jag använder mina flera år gamla skinnskor, när jag har smink som innehåller karmin, när jag positivt/nyfiket undrar vad det är någon av mina köttiskompisar äter eller dylikt.
  Och en till fråga på samma spår: hur ser du på din veganism, kan du se framför dig att du nånsin kommer äta animaliska produkter eller kött igen? Återigen känner jag mig ofta dömd av andra veganer när jag svarar att jag inte vet om jag kommer vara vegan livet ut. För liksom HUR ska jag kunna veta det? Jag vill inte lova något jag kanske inte kan hålla, men med det menar jag inte att jag nu känner ”åh mums kommer nog käka bacon imorn”. Men det är ofta så himla dömande och ALLT ELLER INGET inom vegankretsar och jag känner mig aldrig tillräckligt bra.
  Hoppas du orkade läsa och orkar svara. Du är så himla bra. KRAM

  Bella 2016-11-17 23:55:09
  Svara
  • Svar på Bellas kommentar.

   Hallå! Jaa, jag gör undantag! Äter ibland mejeriprodukter om jag är på restaurang och de kan ”plocka ihop lite grönsaker” som enda veganalternativ. Samt bär ju då animaliska plagg ibland osv. Din kosthållning är DIN kosthållning, ingen annans! Jag har ingen aning om ifall jag kommer vara vegan livet ut. Får se. Massa kram!

   Flora Wiström 2016-11-20 00:10:50
   Svara
  • Svar på Bellas kommentar.

   Jag tycker verkligen inte vi ska behöva känna att saker och ting är allt eller inget, speciellt inte i miljö- och vegokretsar! Alltså, att vi källsorterar, äter mycket veganskt och handlar ekologiskt men flyger flygplan då och då innebär inte att en för det är en dålig miljökämpe – en gör ju mycket annat som är bra! Samma sak med vegomat: det är väl skitbra att äta mycket vegetariskt eller veganskt? Hellre någon gång ibland än inget alls!

   Ellen 2016-11-18 11:47:46 http://lindbergellen.com
   Svara
 • Men halloj brixtol-jackan är ju av tech-dun, alltså syntetiskt framställt, alltså icke-animaliskt????? Visst att det kanske är förvirrande om en skriver dunjacka, men nuförtin känns det mer som ett samlingsnamn för typ puffiga vinterjackor? Om en vill ha ”riktigt” dun är patagonia ett tips, de är ett av få företag som kör spårbart dun. Förvisso inte att det då platsar i en 100% vegansk livsstil men inga fåglar har blivit plockade levande iaf.

  martina 2016-11-17 18:37:02
  Svara
 • Tycker ditt svar på dunjackefrågan var riktigt bra! Du är verkligen en av mina förebilder när det kommer till att leva och konsumera etiskt.

  Malin 2016-11-17 17:00:14
  Svara
 • Läste också att jackan innehåller animaliskt dun. Men oavsett om det skulle vara animaliskt så tycker jag du har en sund syn på det Flora. Ingen kan inte göra allt men alla kan göra något osv. Puss!

  Josefin 2016-11-17 16:49:21
  Svara
 • Hej Flora! Vi hittade ditt recept här http://flora.metromode.se/2015/12/21/recept-veganska-lussebullar/ och undrar om vi kan få återpublicera detta och hänvisa till ditt inlägg? Mvh Thowe på ELLE Mat o Vin

  ELLE Mat o Vin 2016-11-17 15:36:43 http://www.ellematovin.se
  Svara
 • Är jätteintresserad av hur du tänker med dina samarbeten! Typ som med Urb-it.

  Clara 2016-11-17 15:26:03
  Svara
 • Tycker du ger väldigt kloka ord om det här med dunjackan! Jag ser detta överallt, mer eller mindre retoriska frågor där läsaren vägt in sina egna värderingar och känslor i bloggarens val. Och det irriterar mig, mycket. En ska ju kunna välja en del utan att behöva ta ett helt paket. Som att äta kött men bära skinnskor, eller äta ekologiskt men åka flygplan ibland. Heja dig iallafall!

  Ellen 2016-11-17 14:30:05 http://lindbergellen.com
  Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Men erkänn! Det är rätt märkligt hur Flora förväntas agera genom-moraliskt hela tiden… För vilken levande människa gör det? Vi alla har våra ideal och våra principer som vi försöker leva efter, men jag har svårt att tro att någon agerar rakt igenom ”rätt” hela tiden.

   Cornelia 2016-11-17 16:48:32
   Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Håller verkligen med dig!

   Frida 2016-11-17 15:02:51
   Svara
 • Angående din vinterjacka som du införskaffat från Brixtol är det icke-animaliskt dun. Så du vet! Puss

  Estelle 2016-11-17 14:27:37
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind