Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

FÖRFATTARBESÖK & HUR DET KÄNNS ATT GÖRA DEM

I oktober satte jag mig på tåget och åkte till Sala som ligger ett par timmar norr om Stockholm. Det var så mörkt när jag kom fram, vilket var synd för jag tror att Sala är en väldigt fin stad. Kanske finare än de flesta städer. Skrev:

På thairestaurangen i Sala äter jag röd curry med tofu som hade räckt till tre personer, det kostar 89 kronor, borden är inklädda i marmormönstrad plastfilm och det står över hundra tomma furustolar i lokalen, det susar från någon maskin, kanske är det sushikylen, jag dricker vatten ur ett Spendrupsglas och knäpper upp jeansen, magknip två dagar i rad, I ringer från sin bil, säger att jag är på högtalare med surroundsystem, att jag fyller hela bilen, jag läser några sidor, vid bordet intill mitt sitter en mamma och ett barn och häller upp soja i små plastförpackningar, vid spelmaskinerna sitter två män och ger ifrån sig rossliga gubbljud, kanske har jag svettats igenom min skjorta, tur att jag tagit för vana att ta med en extra tröja när jag ska prata inför folk, sminket gneds säkert av när jag snöt mig nyss, det borde jag kanske bättra på, tänk om ingen kommer, borde jag vara nervös, det är jag inte, är det såhär det är att vara författare

Innan besökarna kom fick jag göra mig i ordning och *känna in rummet*. Om jag hade sett den här bilden för två år sedan så hade jag skitit på mig av nervositet. Men nu gör den mig bara pirrig, jo, faktiskt är det så. Jag står inte och berättar om ett slaget vid Lützen, jag pratar om något som jag känner till lika bra som ojämnheterna i mina tänder.

Fick en melodifestivalenmygga och så satte vi igång. Vi pratade framförallt om skrivprocessen. Tack till alla som kom och lyssnade, det gjorde mig väldigt, väldigt glad.

För ett par veckor sedan åkte jag till Bollnäs i Hälsingland. Det är ovant att åka så långa sträckor för ett par timmars besök, men kul. Jag gillar tåg.

Jag har varit på det där biblioteket många gånger som barn eftersom mitt landställe ligger i närheten, och aldrig hade jag kunnat drömma om att en av böckerna i ungdomsboksektionen skulle ha mitt namn på sig. Än mindre att jag skulle komma dit och prata om den. Lite ovant att prata till 13-17åringar, men så jäkla roligt. Samtalet handlade mycket om hur man på bästa sätt finns till för någon som går igenom något svårt.

bollnäss

Efteråt gick vi upp till fritidsgården och hängde.

Och jag blev ägd i biljard. Inte ens okej hur töntigt jag poserar här :-/

bollnäs

Klockan tio gick mitt tåg tillbaka till Stockholm. Fyra timmar senare somnade jag i min säng, väldigt trött, väldigt glad.

Skärmavbild 2016-11-27 kl. 10.07.01

Ps! På fredag läser jag ur Stanna på Maktsalongens femårsfest (Stockholm)! OSA och läs mer här. Folk som kommer medverka är bl.a. Suzanne Osten, Wendy Francis, Soraya Hashim, Karolina Ramqvist, Maria Sveland, Devrin Mavi m.fl. Detta kommer bli helt sick, det hör ni ju.

Här kan du köpa min bok Stanna (annonslänk).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Skönt att du förklarade för oss var Sala ligger. Behövdes verkligen.

  Marit 2016-11-29 17:10:42
  Svara
 • jag vet allt det här är ju helt fantastisk

  Christine 2016-11-27 18:49:20
  Svara
 • Men alltså Flora Sala ligger 1.5 h bort från Stockholm, i höjd med Uppsala. Du säger väl inte att du åker några timmar norrut när du tar tåget till Uppsala?

  Elin 2016-11-27 18:21:58
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Okej håller med om att Sala ligger nordväst om Stockholm, så my bad. Men menar ju inte att Sala ligger i norrland utan snarare att det ligger ovanför stockholm!

   Flora Wiström 2016-12-08 17:17:11
   Svara
 • Så mysigt det låter att resa runt så där :)

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2016-11-27 17:43:21 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Hej alla smarta läsare och flora. Jag måste få hjälp av folk med erfarenhet av att vara singel! Jag har precis kommit ut ur ett långt förhållande och nu vill jag ha sex med vem jag vill när jag vill helt kravlöst. Dock gillar jag inte att dra hem någon på fyllan, det måste finnas atraktion och kompabilitet. Det är inte så svårt att hitta, finns så många härliga. Men nu har jag en kille som jag bara vill vara kk med och träffa andra samtidigt. Men han är en väldigt annorlunda person. Väldigt gammeldags verkar det som (han är från en annan kultur än min)säger saker som att han inte vill vara en leksak till en nybliven singel som samlar på ligg och att han vill ”älska” inte ”knulla”. omg jag blir ju livrädd. Jag vill ju verklien bara ligga och vara kompis. Vad mer kan jag säga än att jag inte är ute eftet det alls just nu och om han inte gillar det som det är får han lämna. Han är den som är efter mig, jag låter mig uppvaktas. Guuud vad jobbigt. Jag hade precis börjat må bra efter exet och då måste jag ha dåligt samvete över massa ligg-etickett-regler!!hur fungerar dessa regler? Finns de? Hjälp mig jag är helt lost efter mitt trygga förflutna som sambo…..

  J 2016-11-27 13:08:28
  Svara
  • Svar på Js kommentar.

   Det låter rätt så mycket som att du tycker att det är mer jobbigt än roligt att träffa den här killen. Det kanske inte är värt att träffa honom med tanke på hur olika syn ni verkar ha på vad ni ”är”. Mitt tips är alltså att hitta någon annan, men du vet säkert innerst inne själv vad som är bäst för dig :)

   ellen 2016-11-27 13:46:02
   Svara
  • Svar på Js kommentar.

   Hej,

   Några allmänna regler finns det inte. Allting beror ju på vad du anser vara ”moraliskt-rätt” och schysst. Enligt mig så är det ok om man:
   1. Har one night stands. Då behöver man varken tacka för ligget eller berätta vad man är ute efter. Man ligger och sen går man vidare.
   2. Om någon av dessa ligg eller någon ny berättar för dig att hen är ute efter ett förhållande så är det nog bra att vara tydlig med att man inte är det. Jag tycker att det räcker med att vara tydlig och inte försöka skona den andra.
   3. Det finns ytterligare en nivå av att vara schysst. Dvs om personen fortsätter kontakta dig i hopp om ett förhållande fast du har varit tydlig med att du inte vill ha ett. Då kan man försöka rädda den personen och sluta träffa denne. För han/hon nog inte kan göra det på egen hand, då han/hon är kanske kär i dig. Men man måste inte det, så länge man är öppen om sitt syfte med ligg osv.

   Ha inte dåligt samvete. Jag föreslår dock att du hittar en annan kk då den personen inte verkar dela syn på det hela. Då är det inte roligt och det blir bara ångest ändå. Detta är dock bara min åsikt. Det finns egentligen inga regler. Så länge du mår bra och inte är allt för douchig mot dem som du ligger med. Lycka till!

   Lu 2016-11-27 13:29:34
   Svara
 • Bildet med biljardbordet er det beste bildet :D

  Tale 2016-11-27 11:22:50
  Svara
 • Så jäkla häftigt att du numera gör författarbesök! Du är så värd allt fint som kommit med ditt skrivande och boken. Heja, heja!

  Ellen 2016-11-27 10:25:52 http://lindbergellen.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!