MINA BÄSTA PACKNINGSHACKS / VINN EN SNAJDIG RESVÄSKA

I samarbete med Accent.

flora accent2flora accent1

Accent frågade mig om jag vill tävla ut en resväska till någon av er och jag sa såklart yes si oui! Jag valde samma väska som jag har använt privat det senaste året: en mjuk kabinväska som går under riktlinjerna för handbagage men som samtidigt kan ”fällas ut” så att den rymmer fler grejer! Jag reser nämligen nästan uteslutande med handbagage för det är så tråååkigt att vänta på incheckade väskor, men vill ändå ta med mig hundra triljarder saker :-))

flora accent4

Mina bästa hacks för packning är:

✈ Ta med en tom petflaska att fylla med vatten på flygplatsen.

✈ Ha dator och vätskor lättillgängligt i ytterfacket, då slipper du meck i säkerhetskontrollen.

✈ Packa de tyngsta grejerna längst ner så att inte väskan tippar.

flora accent6
Kolla vilka fina grejer du kan vinna, utöver väskan! Tre plastfickor (jag använder den största till smutstvätt  och den minsta till vätskor), ögonmask + öronproppar, nackskydd (min kille har använt denna i sängen när vi har tittat på Westworld på sistone ♥), ett hänglås och två adresstags.

flora accent5

*Vänta på flygbussen-fejset*

Vad är ditt bästa life hack när det kommer till att packa inför en resa? Är genuint nyfiken på detta mvh kontrollfreak. Jag väljer ut en vinnare på måndag kl 13, så kom ihåg att skriva ut din mail!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
186kommentarer
 • När får man veta vem som vann? Är nyfiken på vilket som enlig dig var det smartaste o mest mind blowing tipset! Plus hoppas på att det var jag som du bara glömt mejla hehe

  Mia 2016-12-10 01:53:37
  Svara
 • Ledsen att ha missat tävlingen, så fint pris ju! Men vill ändå dela med mig av mina bästa packtips, befinner mig just nu på långresa i Asien och har saknat en liten sax så många gånger! Även penna, den jag hade gick sönder och det är tametusan omöjligt att hitta en ny blyerts?
  Våtservetter är bästa grejen! Och ska du bussa dig fram på landsbygden: ha med en toapappersrulle som är nära tillgänglig.
  Mitt bästa tips är dock grenuttag. Finns små smidiga på typ clasohlson för billig peng, även med enbart usb-uttag. Guld värt när man kommer till hostel med enbart ett uttag och behöver ladda mobilen/kameran/datorn/gopron på samma gång.
  Ut i världen med er! Kram

  Isabella 2016-12-07 05:50:31
  Svara
 • Jag brukar lägga rullade trosor i BH kuporna för att maximera plats + BH håller formen bättre :–)
  Rulla förresten alla kläder. Och lägg ömtåliga saker (exempelvis solglasögon) i mitten av rullningen, så minskar det risken för att de går sönder när man slänger den i taxibagaget osv!

  Linnea 2016-12-06 13:30:35
  Svara
 • Underbart med packtips! Mitt allra bästa tips är att bara packa ner kläder du gillar att ha på dig, som passar med varandra. Då kan du lätt välja vilken överdel/underdel du vill och känna dig flawless! Detta tycker jag även är SÅ viktigt för själva resan till resmålet. Ha på dig riktigt goa kläder som inte på något sätt är obekväma utan bara bra. En liten flarra kräm att smörja fejs och händer efter tvätt gör att jag kan njuta mer och slappna av så mycket bättre på färden, SÅ VÄRT! Bon voyage tack och kram!

  Annika 2016-12-05 22:14:53
  Svara
 • slå in ömtåliga grejer i nåt linne eller nåt och trä sen en strumpa runt hela paketet så att det blir tajtare o tar mindre plats!
  Packa in halvsmutsig tvätt i dina skor så håller skorna formen+tvätten tar mindre plats.
  Om du har varit på långresa o har med lite för mycket hem så packa tungt i handbagaget eftersom det inte vägs lika noga.

  Pauline 2016-12-05 14:53:27
  Svara
 • Efter en klassresa till Tyskland i en vecka där jag var för snål för att betala extra för en ’incheckad väska’, så lärde jag mig att packa smart för att klara mig med en liten kabinväska under en vecka. Så mina tips är (gäller både kabinväska och incheckad väska);
  * Utnyttja alla utrymmen som finns (trosor/strumpor innanför BH, då kuporna ändå ’står ut’ och tar plats, så kan likaväl fylla ut dem + skor har bra förvaring samt lägg skärpet längs med kanten av väskan)
  * Rulla ihop kläder (vet du hur mycket plats det sparar?!)
  * Tänk minimalistiskt (en behöver inte fem tröjor för tre dagar, tre olika skor osv)
  * Packa _endast_ plagg, smink etc. som _verkligen_ används, tar annars onödig plats – ”Ja, men jag kanske-” NEJ, det behövs inte om det är ett kanske.
  * Miniversioner av skönhetsprodukter is the best thing, alternativt köpa småflaskor/burkar och shotta ner från storflaska (jag har ca. aldrig storversioner med mig, för mini är guld)
  * De stora plaggen/sakerna – ha det på dig under resan, så sparar du plats i väskan
  * Om en reser med endast en kabinväska, ha även med en handväska med alla viktiga saker som behövs – pass, plånbok etc. Lättåtkomligt + praktiskt!

  Jag har säkert glömt massa tips, men sånt händer. Och nu blev jag galet pepp på att resa, fasiken också.

  Clara 2016-12-05 12:07:16
  Svara
 • Mitt bästa restips är att också ha en tom vattenflaska med sig, men en 33 cl för de går in under alla handfatskranar! I övrigt: planera outfits innan man packar hela väskan, då slipper man garanterat släppa med sig fem onödiga plagg som verkar nice men som man ändå inte använder. En huvtröja kan vara skönt om man reser för då kan man dra upp luvan och stänga ute resten av passagerarna lite grann. Och förvara aldrig passet i ett stort fack för då får man stå där och rota….

  Elin 2016-12-05 11:06:08
  Svara
 • Mitt bästa tips är att utnyttja alla utrymmen som man har. Strumpor i skorna, andra smågrejer i mössan eller liknande. Utnyttja alla utrymmen för det får alltid plats med mer!

  Rebecca 2016-12-05 10:38:24 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara
 • Mitt bästa reselife hack inför en sådär lagom lång resa när man inte vill packa för mkt och helst inte checka in bagage, men kanske ändå tänker att man kommer fynda och köpa något när man är iväg (i mitt fall några flaskor vin från vingården där jag brukar skörda varje år) är följande:
  Boka UTAN check-in bagage på vägen ut, res med en hård kabinväska, men i den kan man knöla ner en mjuk (tom) bag.
  Hemresan bokar man med 1 check-in bagage, checkar in sin kabinväska (med det man fyndat) och har den mjuka väskan som handbagage = dubbelt med plats på vägen hem! TIPS!

  Hanna 2016-12-05 10:31:09
  Svara
 • Packa.
  Ta sedan bort 2/3 och välj noga endast det allra nödvändigaste av det lilla som är kvar.
  Lämnade Sverige med en endast en halv kånken ryggsäck (!) och backpackade i Thailand lite mer än en månad, saknade inte en enda grej. Kände mig däremot så FULLKOMLIGT FRI!

  Saga Rickmer 2016-12-05 10:31:06
  Svara
 • Mitt bästa res tips är nog fack: packa allt i olika fack. Man behöver nödvändigtvis inte 3 olika necessärer- det räcker med en som har tre fack. Ett litet för de man mest använder: läppsalva, hårsnoddar etc. Ett lite större fack där all smink finns och det tredje och största för schampo och hårborsten. Detta gäller för allt när man packar, i ena halvan av resväskan är kläderna och i andra skor och souvenirer. I innersta facket i Kånken är datorn, i det stora halsduken och i det lilla yttersta hörlurarna. På så sätt har man koll på vart allt finns och man kan lätt hitta något man söker efter, perfekt i stressiga situationer som när man reser.
  nikenorbergvanhove (at) gmail (punkt) com

  Nike 2016-12-05 09:44:34
  Svara
 • Mina snabbgröts påsar brukar ofta rädda mig och mina vänner. När man blir hungrig på en flygplats och inte vill betala skjortan för en smörgås, till frukost om man inte bor på lyxhotell eller när budgeten börjar dra ihop sig mot slutet av resan. Enda man behöver är lite varmt vatten som restauranger oftast ger ut gratis. Bra tips till alla men speciellt användbart för oss med kluriga dieter!

  Alexanfra 2016-12-05 08:47:15
  Svara
 • Mitt bästa resetips är att använda påsar som du kan vakuumförpacka dina kläder i. Detta är så klart extra användbart om du ska vara borta länge och behöver ha mycket grejer med dig. Men jag tycker att det också är värt även på kortare turer eftersom det gör att kläderna tar mindre plats, vilket ibland kan göra att du kan välja en mindre väska. Och det är särskilt praktiskt om du vill resa med bara handbagage! (Nuförtiden finns det dessutom vakuumpåsar som inte kräver tillgång till dammsugare.) Slut på tips! tiggerificbloggen (at) gmail (punkt) com

  Svara
 • Om du reser med bara handbagage: ha en tygpåse med bok och vattenflaska och annat sånt som du vill ha vid fötterna på flygplanet INUTI stora handbagageväskan. Då kan man bara ta ut den precis innan man går på planet men slipper hålla koll på för mycket grejer fram till dess :)

  Johanna 2016-12-05 08:10:50
  Svara
 • Spel i reseformat om man reser ihop, korsord om man reser själv, tidsfördriv o hjärnträning i ett!

  Maja 2016-12-05 07:40:20
  Svara
 • Tjingeling! Mina bästa packtips lyder:
  Packa i påsar! Underlättar SÅ mycket, speciellt om man reser med ryggsäck. Gärna med olika färger så det är lätt att hitta och kom ihåg en extra till smutstvätt!
  Mitt andra (och bästa) tips är att inte stressa upp sig över packningen för det är faktiskt så att det mesta går att lösa på plats där man är. Trippelkollar pass, mobil, pengar, laddare och ev mediciner som behövs tas med – resten känns relativt lätt att ordna om något är glömt.

  Johanna 2016-12-05 05:15:41
  Svara
 • På vägen hem från en resa så brukar jag ta på mig Alla mina kläder tills jag kommer på planet, eftersom jag har handlat så mycket.

  Wilma 2016-12-05 03:19:39 http://www.wilmamakeup.com
  Svara
 • Mitt bästa tips (förutom extra ombyte i handbagaget så att du överlever en dag om den incheckade väskan inte kommer fram direkt) är att packa ner lite saker att plocka fram när stämningen i kompisgänget kanske behöver livas upp lite. (Man lever ju ändå tätt inpå varandra och irriterad blir man ju ibland heh) På festresa med bästa vännerna packade jag ner såpbubblor, inslagna presenter för att spontanfira en vän trots att hon inte alls fyllde år, massa glitter, spritpennor för att dekorera diverse klubbtoaletter osv. Mer roliga grejer i väskan och mindre myggmedel och schampo, det är mina ledord när jag packar.

  M 2016-12-05 03:06:26
  Svara
 • Okej, mins tre absolut bästa tips.
  1. Packa i tvättpåsar. Finns att köpa på Ikea för en billig peng. De väger inget, är genomskinliga, andas bättre är tex plastpåsar och hjälper dig att strukturera packningen. Mycket bättre än dyra packpåsar från friluftsmärken.
  2. Ta med en bärbar högtalare.
  3. Packa inte på höjden utan så att man ser allt när man öppnar väskan. Gärna färgsorterat! Kan låta obvious men har lärt så många av mina kompisar detta enkla knep. Spana in en av mina fin packningsr här: http://68.media.tumblr.com/ae94f8b7736e27dc1d4c0ee342b43825/tumblr_ohopmrN3Zq1rkrl3ko1_1280.jpg

  Tack för en fin blogg. Keep up the good work!

  Moa Hultin 2016-12-05 00:41:27
  Svara
 • när jag reser till städer jag tidigare inte besökt brukar jag låta bli att packa ner exempelvis tandkräm och hudkräm. köper istället versioner av dessa produkter i landet som sedan får fungera som praktiska och fina reseminnen/souvenirer.

  wilma 2016-12-05 00:29:55
  Svara
 • PACKA I PÅSAR! Underkläder i en, badkläder i en, alla hårgrejer i en, kjolar i en eller hur nu din bästa ordning skapas. Kan låta så knäppt men när du sen öppnar väskan när du kommit fram rullar du bara ner kanterna på påsarna så har du som små fack i väskan. Som en egen liten garderob på resan där du aldrig behöver gräva längst ner i väskan och förstöra ordningen eller leva i ett virrvarr. Puss

  Julia 2016-12-05 00:04:00
  Svara
 • Mitt bästa pack-tips är ”trumvirvel”: Att alltid ha det man behöver för att klara sig utan sitt incheckade bagage i ett dyn i ett handbagage. Inte kul att behöva köpa en bikini i hotell-shoppen som antagligen designades 2003. Som du märker har jag börjat packa såhär pga trauman.

  Anna 2016-12-04 23:11:21
  Svara
 • Mitt bästa tips är att packa med havregryn i en liten burk när du ska resa, bara att be om varmt vatten på resan och så har du mumsig gröt! Kramis

  Maja 2016-12-04 22:13:26
  Svara
 • Oj så många fantastiska tips! Blir res-sugen bara av att läsa kommentarerna.
  Varje gång jag någonsin behövt packa trycker jag ner i princip hela min garderob i väskan. Oftast i syfte att ”det kan vara bra att ha”/”jag KANSKE vill använda den här tröjan”/”tänk om det blir kallt, då MÅSTE jag ha minst tre långbrallor” …… blablabla. Så onödigt. För aldrig någonsin har jag behövt det där extra. Jag använder ändå bara mina favoriter. Tipset är då, om ändå väldigt självklart – att endast packa det en älskar att ha på sig, och att ta bort ca 80% av det en vill ha med… för det tar bara upp plats. Trust me.
  Andra tipset är att inte checka in en vanlig mjuk träningsbag som du fyllt till max. För den kommer gå sönder och typ allt kommer hänga utanför när den kommer rullandes på det där tråååååkiga bandet. ….Ja det har hänt mig. TEJPA hela skiten i förhand. Alternativt – vinn Floras tävling och få en vettig bra resväska istället :) :) :)

  Kram! Du äger! <3

  Anna 2016-12-04 21:49:25
  Svara
 • Mitt bästa tips är att tänka ut en outfit för varje dag i förväg och packa ner det. Beroende på resans längd förstås men oftast behövs bara två-tre underdelar, någon klänning samt toppar att variera med och sedan har en mer plats över till det nödvändiga, typ tandborste och underkläder. Och en behöver inte känna att en knött ner massa kläder men ändå inte har något najs att slänga på sig för allt passar ihop och en vet att en känner sig bekväm i alla kläderna!
  Ett lite småtråkigt tips men så värt när en väl är på plats, och en ba kan njuta av lajf istället för att oroa sig att outiften inte är najs!

  Maria 2016-12-04 21:02:48
  Svara
 • TIPS. När jag checkar in handbagage så brukar jag förbereda mig redan hemma genom att lägga ner vätskor, krämer osv. i såna där små plastpåsar som man får på flygplatsen. Så när jag kommer till security så drar jag bara upp en platspåse med alla vätskor i. TADA. Så himla smidigt. Slipper stressa när man väl står i den där kön på flygplatsen.

  Tipset är alltså att spara dom små plastpåsarna, ta hem, använd nästa gång du ska resa :)

  N 2016-12-04 19:22:44
  Svara
 • Som det kontrollfreak jag är packar jag allt i klara områden/outfits/användningsområden. Alltså lägger saker som ”hör ihop” bredvid varandra, dels för att det ska vara lätt att se så att allt är med, men också lättare att hitta det i en fullpackad väska sedan.

  Jag har rest väldigt lite i mitt liv, men upptäckt det (och vill göra det mer!) sedan jag träffade min kille för lite över 2 år sedan. I februari var vi i Indien tillsammans med hans familj, och mitt bästa tips när en reser med någon är att dela väska! Kanske behöver det då vara en lite större (beroende på hur länge en ska vara borta), men delar en väska är det rätt omöjligt att liksom packa med 10 klänningar (som ändå inte kommer användas) eller för många skor.

  Ellen 2016-12-04 19:12:54 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Alltså, jag brukar tänka att en alltid kan använda plagg i olika kombinationer. Och dessutom kan en alltid handla ett kap på second hand/loppis väl på plats, om det krisar. På så sätt uppdaterar jag min garderob både på ett studentvänligt, miljövänligt och spännande sätt. Älskar att ett plagg blir till en historia. Nåväl.

  Mitt bästa life hack när det kommer till att resa/packa är därför nödvändiga prylar > kläder. Därför har jag alltid en stor zip-påse med allt som kan tänkas behövas. Menskopp, hårsnoddar, vinöppnare, eventuell medicin, pincett, pyttelitet block, handsprit, silvertejp, snacks etcetc. Vet inte hur många gånger jag rest runt på andra sidan jorden eller tågluffat i Europa när vänner älskat mig så mycket för att jag packat ner det dem saknade. Världsbäst grej.

  amanda 2016-12-04 19:08:19
  Svara
 • Å! Så himla lägligt pga hade sönder min vapendragare till väska nyligen. Mitt bästa hack är att RULLA ihop kläderna som ska med. Tar så himla mycket mindre plats tycker jag! Om en får slänga in bonustips så kommer det här: om man inte vill rulla så kommer ett äkta scouttips – packpåsar! Underkläder i en, tröjor i en, en för smutstvätt osv. Gärna olika färg/material för att hitta lättare. HÅLLER EN TUMME för att denna väska ska få förgylla och underlätta resor framöver. Längtar efter att vara vuxen och se proffsig ut. Puss Flora och tack för fin blogg och bok!

  Anna 2016-12-04 18:59:32 http://hmnvk.wordpress.com
  Svara
 • Mina bästa packningstips måste vara:
  • packa i påsar efter typ av klädesplagg, tex underkläder, tröjor etc. Helst olika färger på påsarna, vilket gör det mycket enklare att hitta det man letar efter
  • rulla alla kläder i väskan, man sparar inte bara plats, utan undviker även skrynkliga kläder
  • ha ett klädombyte i handbagaget, speciellt om man flyger lång och byter klimat. Speciellt skönt att byta kläder efter ett långflyg, och slippa varma kläder om man åker till typ Australien. Även bra om det incheckade bagaget inte kommer fram, så måste man inte hitta nya saker första kvällen/dagen.

  Mail: [email protected]

  Emma 2016-12-04 17:44:39
  Svara
 • Många har skrivit så himla bra och smarta tips, vissa använder jag mig redan av och andra kommer jag prova själv nästa gång jag är ute och reser.
  Men mitt bästa tips är ett som jag använde mig av sist jag var ute och reste i Europa. Med en del mobiloperatörer (jag använder Telia, så jag vet inte vad andra operatörer har) kan man betala en mindre summa pengar för att få 1 GB surf att använda under en vecka. Superbra att ha när man är på språng som nödfalls-surf om man har gått vilse eller så och man inte har tillgång till Wifi.
  Puss och kram. Emma
  (glömde skriva ut min mailadress i förra kommentaren, vet ej om det var så här du menade med ”kom ihåg att skriva ut din mail” men jag gör så här : emma.challe89 @ gmail.com )

  Emma 2016-12-04 17:13:03
  Svara
 • Många har skrivit så himla bra och smarta tips, vissa använder jag mig redan av och andra kommer jag prova själv nästa gång jag är ute och reser.
  Men mitt bästa tips är ett som jag använde mig av sist jag var ute och reste i Europa. Med en del mobiloperatörer (jag använder Telia, så jag vet inte vad andra operatörer har) kan man betala en mindre summa pengar för att få 1 GB surf att använda under en vecka. Superbra att ha när man är på språng som nödfalls-surf om man har gått vilse eller så och man inte har tillgång till Wifi.
  Puss och kram. Emma

  Emma 2016-12-04 17:03:49
  Svara
 • Hej Flora!
  Mitt bästa packtips är; om man även reser med incheckat bagage det vill säga, packa allt man inte vill förlora samt extra ombyte, en klänning, trosor och en bikini/baddräkt (om man reser till en badort) i handbagaget. Då slipper man strul och onödiga utgifter vid en eventuellt borttappad väska. Detta har då aldrig hänt mig, men jag tar inga risker som det kontrollfreak jag är!

  Thelma 2016-12-04 16:43:10
  Svara
 • Underkläder i påse! Sydde en undersklädespåse på ett scoutmöte när jag var nio och sedan dess packar jag alltid mina underkläder i påsar! Även i träningsväskan. En gång glömde jag påsen och hade strumpor, trosor och BH löst i väskan. Omöjligt att hitta. Framförallt svarta strumpor i svart väska. Om jag ska vara borta länge blir det flera påsar – en för strumpor, en för trosor osv. Obs – plastpåse duger!

  Helén 2016-12-04 15:41:41 http://www.easyblue.blogg.se
  Svara
 • Jag packar alltid för mycket. Men jag saknar heller sällan saker också. Så erkänner mig själv som pro på packning ändå. Här är mina 5 topptips på saker att ta med!!

  1. Favoritgodis/snacks som inte går att hitta på det ställa dit du åker. Jobbigt att på cravings. Särskilt om man är bort länge.

  2. En liten tunn securitybag att ha på magen under kläderna när man går ut och dansar och är nojjig för att tappa saker. Lägg i det viktigaste så som nyckelkort till hotell, lite pengar, lapp med adress till boende och telefonnummer till kompis. Kanske en kondom också. Kan väl alltid vara bra.

  3. HANDSPRIT. Älskar handsprit. Jättebra alltid. En gång fick jag hundbajs på min hand. Såklart man kan tvätta händerna men att veta att man garanterat dränkt varje liten bakterie till döds är tillfredsställande.

  4. Penna. Ha alltid med penna. Kul att skriva på saker och människor och sig själv. Underskattad sak att ha med sig helt klart.

  5. En sjal som kan fungera som liten filt. Istället för att lägga jackan över som täcke. Eller när man inte har en jacka. Kan liksom vara kallt på bussar med ac på sommaren också. Eller när man går ut och det blir kyligt. Superlätt att knöggla ner i tygkasse. Bra att linda om en vän som gråter! (Personer i chock brukar ju få såna foliefiltar av räddningspersonal av någon anledning tänker jag?)

  OKEJ. Mina bästa tips. You’re welcome <33

  Julia 2016-12-04 15:39:22
  Svara
 • Då man dessvärre är den som alltid packar för mycket och i allmänhet bara inte är skapt för att packa på någon proffesionell nivå var det svårt att skrapa fram något som helst life hack för detta… Något jag faktiskt bör bli bättre på då jag beger mig till London i sommar för att testa på livet som au pair.

  Men, om det är något jag lärt mig gällande packning så är det hur j o b b i g t det är med trassliga hörlurar (oavsett om man reser mellan Sverige och utlandet eller bara hemifrån till skolan). Jag brukar därför använda mig av en klädnypa som jag virar sladden runt och fäster själva lurdelen i klämman. Supersmidigt!
  Kram!

  Bella 2016-12-04 14:23:14
  Svara
 • Jag är en självutnämnd packningsexpert, fo sho.
  * Dagsbudget. Antingen är man fattig ungdom eller så kan man snyta sig med femhundralappar men ALLTID bra att ha koll på ekonomin. MVH o-crazy
  * Packa i skopåsar. T.ex- T-shirts, undies, toalettartiklar osv etc för sig. Du hittar allt på nolltid och slipper vända upp och ner på väskan på en fullproppad busstation.
  * SAX. Man behöver en sax orimligt ofta.
  * salt och peppar.
  * Fiberhandduk.
  * Engångskamera
  * Plunta
  * Värmeljus

  VARSÅGODA

  Matilda 2016-12-04 14:15:46
  Svara
 • För att vara ärlig är jag en ganska stökig packare, trots att jag varit scout sedan 7 år åldern och alltid packat min väska själv är jag långt från den ultimata ”vika allt perfekt och sortera”-typen. Men jag rullar. Allt rullas förutom min väska som alltid är en ryggsäck, så en rullväska vore en ganska bra avbrott till min ryggsäckssamling.
  Utöver det så är jag en kjoltjej, har alltid kjol, bor i norrland men har alltid kjol och det bästa med det är att:
  1. På resor räcker det med 1-3 kjolar beroende på resans längd, sedan kan man ha så många toppar man får plats med och försöka ha tröjor som är matchbara med alla kjolar.
  2. Kallt? Strumpbyxor är en fallsig bra sak för de tar så lite plats!? Och om man inte har en vrå kvar i väskan så kan man alltid köpa ett par på resan, använd och sedan göra av sig med dem. (Eller ha dubbla/trippla på vägen hem om man inte vill kasta ;))

  Anna Henriksson 2016-12-04 14:09:14
  Svara
 • Mitt bästa lifehack inför längre bilresor är att alltid ta med minst ett stort och fluffigt täcke att ha i baksätet+ typ 2 kuddar var till alla i bilen. Täcket tar upp 90% av hela baksätet och är alltid täckt av grus och lera från golvet av bilen men det får det va värt tycker jag.

  Tove 2016-12-04 13:31:37
  Svara
 • ÅH att resa är ju life! Men att packa är ju mindre kul..heeh
  Brukar vara så rörigt i huvudet på mig, men som tur är så finns det små söta anteckningsböcker där jag kan skriva ner lista på lista på lista. VAD skulle jag göra utan listor? För mig funkar det fin fint att några dagar innan resan klottra ner livsviktiga grejer som ska med, mindre nödvändigt och helt värdelösa saker att ha med- men som känns gött att ha med.

  Mina tips inför resa är följande:

  – Packa alltid med lite plastpåsar, man vet ALDRIG när det behövs. Om ditt skräp inte hittar en papperskorg, om du spillt kaffe över hela tröjan kan en extra plastic bag vara nice, eller bara så trist som spypåse.
  – Våtservetter är king.
  – Att rulla kläderna i stället för att vika. Fick tipset förra året. VARFÖR har inget sagt det förut. Du sparat så mycket plats!
  – En plastmapp med alla viktigheter samlade på en å samma plats är superbra för att undvika var-fan-är-mitt-pass-paniken.
  – Underhållningsmaterial är nödvändigt. Bok, bra musik, skissblock, broderiset ( för de kreativa är brodera–> 1. Avslappnande. 2. Sköj 3. Tar ingen plats, bara viker ihop lilla tygstycket. Har nog suttit med mina broderier överallt: på tunnelbanan, flygplatser, restauranger och föreläsningar. Dessutom är det ett sjukt bra sätt träffa nya människor på. Många gånger har broderiet blivit en inkörsport till bra samtalsämnen. Folk tycker det är annorlunda att du inte sitter med telefon, och ger nyfikna blickar och frågor. SUPERKUL!
  – Underskatta ej tiden, bättre att vara tidig är springa med andan i halsen.

  Det var några tips jag hade! Och tack för alla andra bra tips- de skriver jag allt ner i min lilla skriva-lista-bok! Tack å bock! :) :)

  Embla 2016-12-04 13:31:10
  Svara
 • Jag packar absolut inte mer än nödvändigt pga slutar alltid med att jag inte hinner använda alla kläder ändå. Kläderna jag packar rullar jag ihop, på så vis sparar jag plats och jag slipper skrynkliga skjortor. I mina nedpackade sneakers lägger jag strumpor och annat småkrafs. Är pass och plånbok med? Då är det ba att åka!

  Fanny 2016-12-04 12:50:36
  Svara
 • Jag älskar att resa och det bästa lifehacket någonsin upptäcktes när jag och min bästis tågluffade i Spanien (total inspo från dig Flora, Toledo var amazing)! Om man vill måla naglarna, men inte orkar släpa med sig nagellacksborttagning för att få bort allt nagellack som hamnar utanför nageln så kan man använda handsprit istället. Det funkar precis lika bra och det har man ändå med i väskan!

  Tack för att du finns, din blogg inspirerar mig till att bli en lite bättre människa!

  Hanna 2016-12-04 12:41:12
  Svara
 • Mitt bästa tips är att rulla kläderna, då får man plats med mycket mera! Och man kan lägga ömtåliga saker i dem!

  Anna V 2016-12-04 12:20:20
  Svara
 • Mina bästa packningshack är:
  •Ha en mapp med pass, flygbiljett, boknibgsreservationer etc. Väldigt bra att ha utskrivet om mobilen laddar ur eller blir stulen
  •Ta med 1-2 av allt som är stort (skor,

  Ebba 2016-12-04 12:18:53
  Svara
 • Flyttade hem från Belgien för ett år sedan och skulle packa ner hela mitt liv i två resväskor. Det var svårt, men det gick! Och på köpet lärde jag mig att packa. Min rule number one är att rulla kläderna. Alltid så tätt det bara går. Det är också viktigt att komma ihåg att man kan fylla saker som är ihåliga med mindre saker, t.ex. skor. Tryck in så många sockor som det bara går i skon för att spara på utrymme! Ett annat tips är att då du reser, ta på dig det tjockaste, tyngsta och största du har i klädväg. Och ha dubbla om du måste.

  Hanna 2016-12-04 11:16:19
  Svara
 • Länsa samtliga hotellrum på tandborstar och diverse andra engångsgrejer och ta med på resan. När du packar och ska hem så är det helt enkelt bara att slänga rubbet, dvs du får maaaassa mer plats för annat påväg hem. Ta även med hotell-tofflorna och glid runt i på flygplanet. Döskönt!

  Beth 2016-12-04 11:00:57
  Svara
 • Mitt bästa life hack när det kommer till packning är att ta med mycket snacks! Det har hjälpt mig att hantera många situationer och gjort andra personer glada på köpet ?

  Hanna 2016-12-04 10:20:25
  Svara
 • Förra helgen var jag i Milano i tre dagar och fick idén om att jag vägrade ha en väska med mig. Vi skulle checka ut från vår lägenhet klockan elva på söndagen och planet gick inte förrän klockan åtta. Och man vill ju inte gå runt i en stad med en jobbig och stor väska? Man vill ju leva, gå på marknader, äta jättemycket pasta och dricka vin utan att behöva kolla sig över axeln om väskan fortfarande står kvar?
  Jag såg det som ett himla mission, jag skulle lyckas få med mig allt i min handväska, som alltså är rätt liten. Hela veckan innan samlade jag på mig olika prover från butiker. Schampo, balsam, inpackning, hudkräm, ansiktskräm, foundationprover etc. Och så hade jag en svart ganska så vanlig kort kjol att åka i och en tjocktröja som även den var rätt så anonym. I väskan fick jag plats med några skira tröjor och underkläder, och istället för att ha med mig en bok så har jag böcker i mobilen, och så vips var jag personen som reste utan bagage och söndagen blev helt ojobbig. Sprang runt över kanalerna, mellan gränderna, åt verkligen mycket pasta och fick tid för att skratta och spela kort med mina vänner istället för att kolla mig över axeln och väskan faktiskt stod kvar!
  Sånt lifehack. Snygg och ren var jag också!

  clara 2016-12-04 10:07:39
  Svara
 • Mitt bästa resehack är att lägga allt man ska ha med sig på sängen och typ titta på det och tänka: kommer jag få användning av detta på resan?? Sen är ju sheetmask SÅÅÅ nice när man flyger + typ airbnb haha! Tack för en nice blogg my email; [email protected]

  Klara lundberg 2016-12-04 09:51:12
  Svara
 • Hej Flora (och kanske Frida)!

  Jag måste bara skriva det här för att jag länge tänkt att om vi hade varit kompisar (vilket vi kanske på något fint sätt ändå är:-)) så skulle jag pratat om det här med er för att ni verkar så jäkla smarta och bra. Så, jag är 22 år och har en kille sedan 6-7 år (varav 3 år på distans) tillbaka, som jag ääääälskar men som jag inte vet om jag vill vara ihop med. Det är typ det sorgligaste jag vet och jag får ont i hela kroppen av att tänka på att det antagligen måste ta slut. Vi har gjort slut två gånger förut men det här är annorlunda, han har nämligen flyttat till min stad och hoppas på att jag ska vilja flytta in hos honom, kanske tom. Köpa en lägenhet ihop. Jag har sagt att jag inte vill det för att vår relation inte känns så kul just nu och att den inte har gjort det på ett tag men det känns som om han tror att det är något vi snabbt fixar, utan att han egentligen anstränger sig. Det är egentligen inget större fel när vi ses men jag upplever honom som ”tråkig” på ett sätt som blivit allt mer påtagligt när han faktiskt bor här. Många förslag jag ger på hur vi ska ses, ex. Bio, fika på stan, komma hem till mig och julbaka, plugga på bibblan osv. – är sällan något excitement över, utan ofta ”jag pluggar bättre hemma”, ”nej jag hinner inte det nu”, ”en snabbis då” osv. Gör att det liksom inte blir roligt. Så 90% utav gångerna vi ses är när jag kommer hem till honom. Rent sexuellt har jag ingen superlust att ligga med honom, det var kanske tre veckor sedan, men tycker det är mysigt och kramas och pussas och vara nära.

  På detta, har jag börjat få känslor för en annan kille, vi har jobbat ihop för länge sen men har haft kontakt till och från pga har en helt sjuk kemi. Jag har träffat honom två gånger, eller ”stött på” för att göra samvetet renare. Han bor i min killes förra hemstad så en gång träffades vi ute och en gång på en kaffe när jag var där över dagen med min fam. Ganska nyligen. Vi hade även kontakt under de två breakupsen som varit, vi har alltid klickat väldigt bra. Förra året vid den här tiden kände jag i princip samma sak som idag, tveksam på förhållandet jag är i och kanske jättekär i den här killen. Så jag skrev till honom och sa det, efter att han bjudit med mig till sitt föräldrahem. Jag sa att jag behövde lite tid för att lösa andra grejer (för att göra slut med kille1), men fick till svar att allt ju bara var en rolig grej. Så jag gjorde aldrig slut, allt bara rann ut i sanden. Men nu är det jobbkillen som deklarerat sina känslor för mig och verkligen vill ses, något som känns väldigt äkta. Kanske bör tilläggas att jargongen mellan oss är just så, ganska hård. Men sjukt rolig. Detta gör ju förstås att hela mitt förhållande hamnar i skuggan av detta, jag vill liksom ingenting helhjärtat och anstränger mig kanske inte heller som jag gjort när det tagit slut tidigare.

  Problem1 är att jag tror att han tror att jag är singel, mer eller mindre. Jag har sagt att jag inte kan ses i min stad pga känslorna för min kille, samt att han har flyttat hit osv. (Igår föreslog han att vi skulle ”ringas” vilket ju inte är något brott, men jag har inte kunnat sova på hela natten, mitt hjärta slår för fort och jag svettas).

  Problem2 är att jag ju kanske måste göra slut med min kille, och tänker att ”återhämtningen” efter det kommer att ta sån jävla tid. Och hur gör man? Tänk om jag gör fel? Tänk om jag ångrar mig? Hur ska jag orka stöta ihop med honom i skolan utan att kasta mig över honom och berätta allt det senaste? HUR VET MAN VAD SOM ÄR RÄTT?

  Problem3 Jag känner mig som världens sämsta människa som har låtit gå såhär långt.

  Det bör tilläggas att jag har gått till kuratorn på min skola några gånger och pratat om det här, men det hade varit skönt att höra era åsikter som precis gjort slut och blivit ihop på nytt. Eller någon annan som har erfarenhet?

  Linnéa 2016-12-04 09:09:09
  Svara
 • Hej Flora!
  Mitt bästa packtips är att rulla alla kläder. Tar sjukt mkt mindre plats!! + Packa alltid med gott mellis pga en kan inte lita på flygplansmaten. T.ex morotsstavar, dadelbollar & en go macka! Puss!

  Sara Petersson 2016-12-04 08:26:33
  Svara
 • Att RULLA kläderna. Tar förvånansvärt mindre plats. Kan bara bra att veta efter en shoppingresa till valfri najs stad och man inte riktigt haft hemresan i bakhuvudet medan man gått loss i affärerna.

  Louise 2016-12-04 04:14:32 http://laserlouise.ratata.fi
  Svara
 • Okej två tips till
  1. Fota väskan innan du checkar in, har tappat bort baggage mer gånger än jag kan räkna och efter en 18 timmar resa är det alltid jävligt svårt att komma ihåg märket på väskan eller alla speciella detaljer, med en bild blir det mycket lättare.

  2. Om de tappat bort baggaget brukar man kunna få pengar av flygbolaget om det är mer än 24 timmar och man kan alltid få lyxiga toalett väskor! Brukar alltid ta minst en eller två extra så man får massa lyxiga ansiktskräm prover etc ☺️

  3. Var krånglig, särskilt om du flyger med ett lyxigare bolag, de har fett med cash och deras förseningar kan lika gärna ha gjort dig försen till ett svin viktigt möte eller bröllop for all they know. Har fått allt ifrån första klass uppgraderingar till grattis nätter på lyx hotell genom att vara lite lagom krånglig…

  Thea Hambleton 2016-12-04 02:53:44
  Svara
 • Rulla kläderna så får mer plats! Om man rullar dem ordentligt blir de inte så skrynkliga heller.
  Packa alltid underkläder och strumpor sist, de kan man lätt trycka ner längskanterna och i små hål.
  Ha alltid med en sjal, den kan användas som allt från sjal till täcke, klädesplagg etc.

  Hedvig 2016-12-04 00:23:52
  Svara
 • Hej!
  Mitt bästa resetips som jag upptäckte nyligen är att köpa mat/snacks på flygplatsen istället för på flyget, det är mycket billigare och det finns ofta fler valmöjligheter!

  Ida Eriksson 2016-12-04 00:12:34
  Svara
 • För mig är vikt allt när jag packar, så blir det om man vandrat mycket o oftast bär allt själv. Det var så jag hittade till lush schampoo kakor o sedan dess använder jag heller inget annat hemma heller. De tar ingen plats, är inte vätska (så funkar alltså i handbagage) plus gör håret sjukt fint och glansigt. Min favorit är den som luktar ros för den får mig att minnas mormors rosenträdgård där jag hoppade mellan stenarna och tog ett blad från varje sort när jag var liten.

  Hanna 2016-12-03 23:54:03
  Svara
 • · Om man likt mig har många prytlar med sig som ska igenom kontrollen, och gillar godkännande blickar från säkerhetsvakterna angående ens (ovanliga) struktur, så kan det vara värt att köpa en necessär för all sin elektronik, så man lätt kan lägga upp den bredvid väskan. En för vätskor och en med saker så som kamera, mobil, plånbok, hörlurar med mera.
  · Alltid bra att ha med sig några plastfickor. Vet inte när man kan behöva!
  · Öronproppar, mini tandkräms-tuber (som man får ibland när man reser långt, spara!) och hudkräm då man alltid blir så torr på flyg.
  · Är uppvuxen med många syskon –> har alltid med mig papper + penna, kortlek, näsdukar, något plåster, tuggummin (för tryckutjämning) samt en eller två värktabletter. Som ett litet care-package för alla åldrar.
  · Sjal eller sarong är ovärdeligt också. När man inte känner för att öppet sitta och dregla när man sover utan bara vill gömma sig. Alternativt som filt eller kudde. Upp till en själv.
  · Mitt nyaste funna knep, som kan vara ett av de mest värdefulla är att pinna ställen/saker på google maps. Sen kan man ladda ner kartan så man kan se den offline när man går runt i den eventuellt främmande staden, men ändå hitta! Magi, utan WiFi.
  · När jag rest lite längre bort har jag även komponerat ihop ett dokument där jag skriver försäkringsinfo, viktiga telefonnummer, pass-kopia mm. Sen mailar jag en kopia till mig själv och en till någon man litar på. Så om det skulle vara något så har man en back-up, både på mail och hos en viktig person.

  Rebecca 2016-12-03 23:38:04
  Svara
 • Mitt bästa restips ifall man reser någorlunda ofta är att en färdigpackad resenecessär redo, typ med schampoo/balsam och liten tandkräm och sånt. Så skönt att slippa leta fram det inför varje resa!

  Sara 2016-12-03 22:56:44
  Svara
 • Köpa tomma flaskor i reseförpacknings-size på apoteket och fylla på med alla vanliga grejerna, om man inte ska bort så länge. Så slipper en släpa tungt i onödan!

  Maria Ekblad - nyföddfotograf i Göteborg 2016-12-03 22:30:14 http://www.mariaekblad.se/blogg
  Svara
 • jag är ute och reser exakt nu! och har åkt otaliga greyhound bussar , amtrak tåg och flyg.
  har insett att mina smartaste packtips är 1 att, jag rullar ihop en tröja med byxor, ett par trosor och strumpor på ett sätt som gör att de ser ut som en korv, och lägger i en speciell packpåse med en viss färg som är valfri. Alltså är det bara för mig att sträcka mig efter en korv i väskan om man är i ett mörkt hostellrum på morgonen och inte vill väcka någon, eller sitter på ett tåg och är hemskt svettig och behöver byta om på direkten. det har varit väldigt smidigt att bara ta en korv och gå och duscha eller bara byta om!

  Mitt andra tips är att ta med en eller två filmburkar, det är PERFEKT att ha alla otaliga små mynt som man sällan använder. Det är mycket enklare att faktiskt betala med dom när de ligger packade i en burk än när de ligger löst i fickor eller rullar runt i plånboken mellan alla sedlar och kort.

  Mitt tredje tips är att ta såna små plastpåsar från flygplatsen för att ha två avdelningar i din necessär, eller egentligen blir det tre: I ena plastfickan har jag saker som är lite första hjälpen vibes, plåster, tamponger, ipren, p-piller, bandage, antiseptisk lösning, nål och tråd i liten förpackning, 3 små påsar med Y2 tvättmedel som löser bra i ljummet vatten för tvätt i handfat, burköppnare samt korkskruv!!
  I den andra plastfickan har jag smink i flytande form + vanlig form som jag ibland tar ut från necessären och lägger i mitt handbagage.
  Och så i själva necessären lägger jag löst: Tandborste + tandkräm, nagelsax och pincett, nagelfil, hänglås+nyckel, sminkborstar och ett paket med 5 par öronproppar (VIKTIGT!!) det är också nice att ibland smyga ner någon liten påse nötter eller liknande som man glömmer bort ett tag tills man verkligen behöver det!
  Sen är det hjälpsamt att samla alla viktiga papper i en mapp eller plastficka som man har lättillgängligt i handbagaget.
  Detta är alltså vad jag har med mig nu och det är mer riktat till längre resor (3-6 mån)! förstår att man kanske vill ha med sig mindre saker.

  Det finns också de uppenbara tipsen men detta var mina små tips!

  josefine 2016-12-03 21:55:35
  Svara
 • Att inte resa i sunkiga kläder bara för att man vill de ska vara sköna. Finns snygga men ändå mjuka kläder. Inte för att man ska se bra ut för andra utan för att man mår bättre och känner sig piggare när man har fräscha kläder och känner sig snygg. OCH att man packar ner egna hörlurar då flygets egna inte är speciellt bra och till när man måste koppla av från omvärlden och jobbiga medresenärer.

  Filippa 2016-12-03 21:38:29
  Svara
 • Mitt bästa packtips är att ha så smidigt handbagage som möjligt, så jobbigt att bära runt på massa tungt och få ont i axlarna. Och så brukar jag packa ner ett extra ombyte i handbagaget, speciellt under längre resor, ifall något händer med mitt incheckade bagage…
  Mitt bästa res tips är att åka i sköna kläder, ha med extra tröja eller sjal i handbagaget då jag alltid fryser på plan och ha med snacks till flyget! :)

  Linnea 2016-12-03 21:37:59
  Svara
 • Packa ner typ favorittröjan i handbagaget istället, eller nåt/några klädesplagg över lag (typ extra trosor). Mina kompisars bagage försvann, så de hade inga kläder när vi kom fram förutom pyjamasarna de hade på sig. Hur kul att gå runt i pyjamas på semestern och behöva spendera en stor del av budgeten på att köpa nya grejer? Man vet aldrig liksom.

  Natalie 2016-12-03 21:33:11
  Svara
 • Jag är en tidsoptimist ut i fingerspetsen, hehe. Jag börjar alltid att packa dagen innan – bäst under press!
  Mina bästa packningstips är följande:

  1. Packa alltid mer än vad du ska, hur mycket du än vet att du kommer använda 50% av det.
  2. Rulla alla kläder, då får du med dig dubbelt upp. (punkt 1)
  3. Ha hörlurar, mobil, pass, biljett, laddare och bok i en egen liten väska brevid. Alltid redo!
  4. Utnyttja alla fack! Inkluderar även alla skor, packa ömtåliga små saker i skorna du har med dig.
  5. Packa flytande produkter i plastpåsar för att undvika ett hav av schampoo i väskan.

  Njut av att chilla i ett par timmar eller mer! Haj!

  Sanne 2016-12-03 21:19:58
  Svara
 • Att ta med kläder man faktiskt använder hemma. Allt för många resor då jag packat och tänkt ”åh, då kan jag använda den här till slut”, men nej, klänningen du inte väljer när du är hemma är inte den du vill ha när du reser heller. Detta går även att applicera på andra saker; skor, smink, accessoarer, böcker m.m. Det du inte använder när du är hemma, lämna det hemma.

  Alice 2016-12-03 21:18:17
  Svara
 • Rull klærne istedet for å brette dem! Tar mindre plass og gir bedre oversikt synes jeg:)

  Maria 2016-12-03 21:14:20
  Svara
 • Jag har en mängd olika listor i min mobil (kontrollfreaks-kompis här!) och en av de rör resor. Så varje gång jag reser så lägger jag till saker som jag kommer att tänka på, t.ex om jag kommer på något som hade varit bra att ha med sig, eller om jag packat något som var onödigt; då vet jag till nästa resa!
  Sen försöker jag göra själva packandet till en rolig grej och en del av resan, istället för en jobbig sak att bocka av på ”to-do-listan”. Det är ju kul att planera ut vad en vill ha på sig på det där stället, att klura ut någon bok att läsa på resan etc.!
  Sedan försöker jag alltid packa i någon slags ordning i olika packlådor, så att man vet vart man har allt och slipper rota runt, var sak på sin plats och lätt tillhands!
  Okej slutgiltiga bästa tipset:
  Kolla upp info om stället du ska till och skriv upp; vart hittar man vegankäk t.ex? Sen, packa någon god färdkost, ladda ned några podcasts och ha sköna kläder när du reser!

  Sabina 2016-12-03 21:05:36
  Svara
 • Älskar tipsen!
  Förutom att vara ett kontrollfreak så lider jag även av packningsångest, vilket ofta håller mig vaken flera nätter innan jag reser. Här är mina tips på att undvika detta:

  1. Börja packa tidigt för att minska stress. Om du checkar in en väska, väg den med en bagagevåg för att undvika oro över övervikt (detta är superjobbigt och väldigt stressande, tro mig).
  2. Istället för en vanlig necessär, investera i en resenecessär du kan hänga upp på en krok med massor av individuella fack för alla produkter. Skönaste känslan är när man kommit fram till sitt hotell och hänger upp sin necessär i badrummet med allting organiserat helt perfekt! Den lättnaden.
  3. Sista tipset är om man oroar sig över att bagaget ska försvinna är att lägga ett papper högst upp i sin in-checkade väska med namn, kontaktinfo, och adress till stället du är på väg. Gör alltid detta när jag reser, och än så länge har jag aldrig haft försenat eller försvunnet bagage. En mindre sak att nojja över på flyget, så man kan slappna av och ha det gött istället.

  Mindre stress angående packning gör resor så himla mycket mer njutningsbara tycker jag. Att resa är ju ändå det bästa som finns.

  Sally 2016-12-03 20:08:01 http://www.sallyalm.com
  Svara
 • – Packa och tänk utifrån outfits, vilka tröjor som passar med vilka byxor osv. Basplagg is the shit i sådana sammanhang, alltid!
  – Sen brukar jag alltid packa ned allt i min väska och se hur mycket plats som det tar upp och om det isåfall är något jag kan plocka ur.
  – Rulla ihop kläderna, gärna flera plagg i samma ”rulle”. På så sätt kan man få plats med mer i väskan, det blir inte skrynkligt och jag upplever att den blir lättare för att vikten är balanserad!
  – Outfitrullar är förresten nästan lika fantastiska som listor
  – Res i det so tar mest plats, exempelvis tjocktröjan.
  – Mindre tandkrämstuber etc är dina bästa vänner på resan

  (Ska en skriva ut sin mailadress här också? Haha, lite oklart. Men gör det för säkerhets skull; [email protected])

  Olivia 2016-12-03 19:39:52
  Svara
 • Tänk att du ska resa till ett ställe som du behöver ta med en egen kudde till.
  Får kudde plats i resväskan? Ja, men då får liksom inget annat plats.
  Så, då packar du med dig ett fint litet örngott och sen fyller du ut det
  med alla möjliga kläder/handduk what so ever = TADAAA KUDDE.
  (okej, kräver att en inte är superkräsen med sina kuddar men hallå
  du har ändå trollat fram en kudde) Varsågod.

  Maja 2016-12-03 19:31:21
  Svara
 • Okok, känns som vi tänker i samma banor då jag också (oftast) helst reser med enbart handbagage så har blivit något utav ett pro! Så utöver dina tips: Ett standard hack är ju att rulla ihop kläderna istället för att vika och rulla ihop underkläder/strumpor och läggs i extraskor = mer plats! Vakuumpåsar är också något som är svinbra om man vill ha med mycket kläder då man bara suger ur luften med en dammsugare tex och får extra mycket plats. Brukar dessutom ha med en extra påse till smutsiga kläder/underkläder så det inte blandas med det rena. Och även om de två tipsen sparar plats så måste man tänka på att de ibland kan väga väskan om man har oflyt (den får inte vägs mer än 8kg) och då är mitt sista tips: planera ut och kombinera outfits innan så du inte tar med en massa saker i överflöd som ändå inte kommer användas. Det räcker oftast med några överdelar / några underdelar, beroende på hur länge man är borta obvi, som man kan kombinera på olika sätt. Och det är mina hacks! ++++ ta med huvudvärkstabletter och sånt bra ifall du känner dig dålig så slipper du ränna omkring i en kanske helt ny stad och inte veta vad som är mot huvudvärk etc.

  Nicolina 2016-12-03 19:20:39
  Svara
 • Mina tips:
  – man klarar sig med mindre kläder än vad man tror. Packa bara kläder du kan kombinera med varandra.
  – packa inte väskan fullproppad utan lämna plats åt souvenirer på hemresan
  – glöm inte packa med dig en platspåse för badgrejer om du åker till ett ställe där du ska bada
  – också en påse för smutskläder är bra att ha (om man inte äger en sån där fancy plastficka :))
  – schampo- och balsamkakor tar inte lika mycket plats och lämnar efter sig mindre plast än flytande schampo och balsam, så de är toppengrejs speciellt när man reser!
  – spara en lista i mobilen där du skriver ner alla grejer du packar ner varje gång du reser, och ändra på listan efter behov. T.ex. om du efter första resan märker att du har packat ner massa onödiga grejer, ta bort de från listan. Man kan ju också göra olika listor för olika slags resor: det är ändå skillnad på vad man behöver packa med sig till Island, Portugal eller när man bara åker till sina föräldrar.

  Maija 2016-12-03 19:09:54 https://paisteessaja.wordpress.com/
  Svara
 • Hej flora! Snart ska jag resa hem från San Francisco efter ha bott här över 1,5 år! Mitt bästa resetips är därför ”kuddfodral” fyll ett kuddfodral med kläder som är fluffiga och mjuka. (Räknas inte som vikt, det blir en kudde och mer plats och vikt i din väska) !

  Evelina 2016-12-03 18:48:30
  Svara
 • Mitt bästa resehack är att jag tar fram alla kläder jag vill ha med mig för att sen bara ta med hälften.Har jag 4 tishor och 2 klänningar framme väljer jag ut 2 respektive 1. Funkar väldigt bra för mig som överpackat i flera år ;)

  Olivia Eklund 2016-12-03 18:11:56 http://oliviamariaeklund.blogg.se
  Svara
 • Mitt life hack är: ryggsäck! En lätt, gärna med några små gömda fack för prylar som mobil, nycklar och kort. Använd ryggan som handbagage eller packa ner i en större väska om du behöver; då kan du med hjälp av ryggans fack optimera och separera packningen. Och, inte att förglömma, ryggan är din bästa följeslagare och frihetsgivare på resan sen, oavsett vilken typ av resa du gör. Det är ju något pirrigt i att gå omkring någonstans i världen och tänka att allt materialistiskt du behöver just nu bär du på ryggen. Den gör det också lättare att promenera mera, vilket ju är det bästa sättet att upptäcka en ny plats på!

  Amanda 2016-12-03 18:09:12
  Svara
 • Okej, jag är största proffset på att resa lätt som jag känner ? Åker helst inte med bagage större än min vanliga fjällräven-rygga! Om jag inte ska hem på besök från nåt ställe då, då lastar jag i med souvenirer.

  Men;
  Kläder-bara dina favvoplagg. Du vill ändå inte bära nåt annat på plats! Särskilt kläder som bara går att borsta av,lol, utan att bli smutsiga.
  Hygienartiklar-skippa allt! Låna av kompisen du ska besöka eller köp nåt billigt skit på plats. Minska på sminket till bare necesseties.
  Vätskor-spara fina flygplatspåsar. Jag har en superbra från Berlin med ziplock och allt. Perfekt om jag mot förmodan släper med mig deo och läppstift.
  Pengar-växla inte hemma i Sverige utan ta ut ur bankomat i landet istället! (OBS kan bero på bank och kort, men gäller i typ hela Europa iaf). Och välj alltid att ta ut kontanter i landets valuta, annars tillkommer saftiga avgifter.
  Allmänt-CHILLA FÖRFAN! En resa blir aldrig förstörd för att man glömt packa något.. Förutom om det är passet eller bankkortet! Dessa är viktiga

  Sophie 2016-12-03 17:56:18
  Svara
 • Jag har börjat resa tillsammans med mina närmsta vänner allt mer och mer den senaste tiden. Jag söker ständigt efter deras närhet nu i jobbiga tider och att få komma iväg är ett av mina främsta tips för att påbörja en reparation på en bröstkorg som skaver. Mitt bästa tips är att göra gemensamma dokument eller anteckningar. Ett för att dela med sig och inspirera till vad en ska ha för packning med sig. Ett för att dela med sig av intryck och tankar. Ett med platser, sevärdheter, restauranger och guldkorn som en vill besöka. Ett annat tips är att skapa osannolika men svinroliga scenarion i huvudet när man packar om man tycker att det är tråkigt. (När jag var liten brukade jag hjälpa till att diska. Inte för att det var roligt utan för att jag såg framför mig hur ubåtar och dykare cirkulerade i diskvattnet.) KRAM!

  Filippa 2016-12-03 17:52:49
  Svara
 • Mitt bästa packningstips är att RULLA. Rulla, rulla, rulla! Allt ifrån kläder till handdukar och lakan. Ihopvikta plagg och textilier får fula veck när man packar upp väskan men när man rullar ihop dem blir de släta och fina när de rullas ut. Ihoprullade tar kläderna också mycket mindre plats, vare sig man packar i en resväska eller ryggsäck!

  Lina Hellman 2016-12-03 17:47:24
  Svara
 • Så bra tips!!
  Lite fler för att få plats med mycket:
  Packa platt! Vik kläderna så stort som möjligt med så få vik som möjligt så tar kläderna inte lika mycket plats och blir inte lika skrynkligt. Detta gäller även ex t-shirts och byxor.
  Packa inte ner strumpor i en underklädespåse utan dessa är perfekta för att lägga i små hål, eller i skor för att spara plats!
  Lägg vätskor i småförpackningar du vet är under 100ml och lägg dessa i en flygplastpåse redan hemma (om du har) så slipper du slänga något vid kontrollen!
  Sidenlakan!! Bästa grejen då det inte väger något och tar noll plats.
  Sen ladda ner massa offline: Spotify, podcasts så har man nått i öronen när ögonen är för trötta för att läsa. Kram!

  Maja 2016-12-03 17:37:10
  Svara
 • 1. Gör listor!
  Börja med allting du vill ha med. Sen kan du göra en outfitlista för att se så att du verkligen kommer använda allt du packar, typ:
  • Åka i: Blå jeans + Svart t-shirt + Grå hoodie
  • Måndag: Blå jeans + Vit t-shirt + Grå hoodie
  Allt du kan matcha med flera grejer är bra!

  2. Rulla alla kläder!
  Det tar så sjukt mycket mindre plats. Om du har med dig ett extra par skor, rulla sockar och underkläder och sätt i små fryspåsar och korva ner i skorna för att spara plats.

  3. Köp små återanvändningsbara burkar och fyll med schampoo/balsam/kräm/annan valfri livsnödvändig vätska!
  En investering som sparar plats och gör att du slipper köpa schampoo överallt dit du kommer om du bara reser med handbagage.

  4. Emergency-packa ditt handbagage om du checkar in ett större bagage!
  Ha alltid med dig:
  • Tandborste
  • Mobilladdare
  • 1 t-shirt, 1 par underbyxor, 1 par strumpor
  • + Andra viktiga grejer du inte kan vara utan ens en dag! (Äh, skriv en lista på detta också vettja! Mvh, älskar listor)
  I handbagaget OM ditt in-checkade bagage skulle komma bort.

  6. Gör offline-listor på Spotify!
  Eller ladda ner poddar. Eller ladda din mp3. Eller packa ner en bra bok. Eller ta med ett anteckningsblock/skissblock.

  5. Gör dig klar inför säkerhetskontrollen!
  Grejer att göra innan du kommer fram till bandet:
  • Sätt mobil, plånbok, boarding pass, pass osv i jackficka eller handväska eller handbagage
  • Ta av dig jackan
  • Ta fram ev. Påse med vätskor eller ha i lättillgänglig i ytterfack
  • Ta fram ev. Dator/Surfplatta eller ha lättillgänglig i ytterfack
  • Ta av ev. Smycken/bälten och lägg i väskan om du tror att dessa kommer att pipa

  6. Gå på toaletten innan!
  Så kan du iallafall låta bli att tänka på det ett tag in i resan eller kanske hela om du reser kort. Välj toaletterna INNAN gaten för att minimera risken för kö.

  7. Köp vatten på planet!
  Det är faktiskt billigare att köpa en flaska vatten på planet än på flygplatserna, iallafall inrikes!

  8. Men ta med dig några göttiga snacks!
  Som du köper på din mataffär för bästa pris.

  9. Fokusera på att ha en bäst resa nu när du vet att du har koll på allt annat!

  Amanda 2016-12-03 17:17:23
  Svara
 • SÅ HIMLA BRA INLÄGG! Har suttit i veckan och googlat runt efter packningstips utan att hitta något vettigt, men med så här många kloka kontrollbehovs-kvinnor (obs är en själv) samlade på samma ställe gör det här inlägget till en guldgruva! Ni är fantastiska! <3 Känner mig mer förberedd inför Vietnam nu!

  Johanna 2016-12-03 17:03:59
  Svara
 • så bra tips! och så fina priser.
  1. ta med kläder du inte är så rädd om, så att du kan ge bort mot slutet av resan och få plats med annat i väskan. 2. lämna massa plats för inköp! mitt bästa är att köpa massa böcker på engelska i engelsktalande länder då de är så dyra i sverige. 3. packa med jättemycket snacks till flygresan. 4. ta med bekväma saker. så onödigt att ta med jättefina plagg som en ändå inte vill bära på plats.

  Moa 2016-12-03 17:02:42
  Svara
 • Mitt bästa packningstips är att packa nästan tomma förpackningar tvål, schampo och tandkräm. De använder man sedan slut på under resan, slänger, och har en mycket lättare väska när man ska åka hem. På det sättet kan man få plats att frakta hem nyshoppade grejer i packningen! Mitt bästa REStips är att göra själva flyg- eller tågresan till en njutbar upplevelse. Jag sätter på mig vackra kläder, mitt dyraste läppstift och stänker några droppar parfym på handleden. Tar med mig en bok jag längtat efter länge och njuter av att inte behöva göra något annat än att bara sitta och vara på väg. Blickar ut genom fönstret på molnen eller åkrarna och leker att jag är en lite glamourösare version av mig själv. På det viset får man mer njutning per resa, och så blir man inte lika ilsken vid en eventuell försening.

  Sofia 2016-12-03 16:56:32
  Svara
 • Mitt bästa tips är nog till mig själv att spara denna som bokmärke och läsa igenom innan jag ska åka någonstans nästa gång.. ;) Annars är mitt allra allra bästa tips att skriva listor. Lista på vad som ska fixas, vad som behöver fixas/köpas, vad som ska packas, vad som är kvar att göra innan resan, vad man kan göra på destinationen (Mvh också kontrollfreak), men kanske också en lista med bara en punkt: Var spontan och njut så mkt som möjligt. Så listor alltså, av alla olika sorter :)

  Stella 2016-12-03 16:51:36
  Svara
 • Jag har kommit fram till några grejer som revolutionerade min backpackerresa i Asien.

  Dela upp min packning i påsar, helst färgglada påsar, så en har lite mer koll och för att det blir som en regnbåge i väskan, klart värt. Så en i en påse har man kläder, i en annan vätskor, i den tredje typ elektronik osv. Om en ska åka på en lite mer fräsch semester, där det finns möjlighet till att vara snygg, kan man ju dela upp i outfits. En påse för måndag, en för tisdag… ja, du fattar!

  Eftersom jag tydligen älskar påsar, så kommer ett till påsrelaterat tips. Att ha med en gympapåse som väska när man kånkat av det övriga packet. Man glider alltså runt i en EXTREMT inbrottssäker handväska, som dessutom tar 0 plats i väskan.

  Ladda ner offlinekartor till destinationen man ska till och podcasts/musik/eller det man är intresserad av.

  Beatrice 2016-12-03 16:45:04
  Svara
 • Mitt bästa tips inför resor är:

  Köp, eller ännu bättre sy själv✨✨, en liten påse med plats för pass, mobil, plånka, lyckoprylar och andra grejor du vet att du kommer använda mycket. Sy på ett band så du kan ha den runt halsen. Kram

  Liv 2016-12-03 16:41:24
  Svara
 • Mina life hack: rulla alla plagg och stoppa strumpor *i* eventuella extraskor! Se till att ladda ner podcastavsnitt/spotifylistor innan resan så en har det färdigt och kan lyssna på planet osv. Och mitt allra allra bästa är verkligen inget nytt men: packlista! Då får en verkligen med sig allt! Brukar även ha en separat liten packlista med saker typ mobilladdare, tandborste, hörlurar etc, saker som en packar ner allra allra sist, så att en inte glömmer det!

  Lina Svedberg 2016-12-03 16:28:29
  Svara
 • Om en bara ska vara borta några dar är det sjukt smidigt att lägga fuktkräm handkräm o tvål osv i gamla linsburkar!! Perfekt size, lätt att diska plus gratis! Annat är det även fett att rulla alla ens kläder, tar mycket mindre plats. Att alltid ta med sig en sjal är också svinbra, funkar som halsduk om en flyger på vintern, filt på flyget, fancy alternativ till kofta på kvällen om d blir kyligt och perfa att täcka axlar med om en ska in i religiösa byggnader (så en slipper de ofräscha lånevarianterna)!
  Och slutligen: ta alltid med nåt par extra linser, segt om nåt händer liksom!

  Caroline 2016-12-03 16:05:50
  Svara
 • Jag är en planerare haha så jag har en del tips!!
  -Packa en tygpåse eller handväska med saker du vill ha på planet, och lägg den högst upp i väskan. Då kan du ta upp den på planet, och ha två väskor istället för bara den stora. Mycket smidigare än att sitta och rota runt i den stora hela flyget!!
  -Häll saker som schampo, balsam, ansiktstvätt mm i små reseförpackningar så slipper kan man ta med i handbaggaget och slipper köpa nya när man kommer fram.
  -Lägg alla skönhetsprodukter och vätskor i en genomskinlig necessär, så slipper du stå och rota i väskan vid säkerhetskontrollen och trycka ner allt i en plastpåse.
  -Välj kläder du kan matcha med mycket, ex ett par jeans som funkar med tre olika tröjor. Då minimerar du packningen
  -Ha med en lättläst mysig bok, senast jag flög läste jag Presidentens hatt av Antoine Laurain, perfekt flygbok!!
  -Ha med em mobil eller dator med nedladdade tv-serier, tex Netflix har ju fixat så man kan ladda ner och se offline! perfekt om flygplanet inte har wifi eller om wifi:t är långsamt.
  Ska till New York över nyår, perfekt att du lade upp det här inlägget så jag kan läsa allas packningstips!!

  Hilda 2016-12-03 15:57:13
  Svara
 • Okej har rest en hel del och här är mina bästa packningstips/flygtips.
  1. Se till att alltid göra plats för necessären i förväg, annars får du aldrig plats med den eftersom den nästan alltid ska i sist.
  2. Ha alltid tuggummi med dig in case of lock för öronen på plan, försvinner när du tuggar.
  3. Ta med två olika sorters hörlurar, ett par in ear och ett stora. Om en har hörlurar länge får en lätt ont kring öronen om en bara har ett par.
  4. En vattenflaska (tom så att en kan fylla i den innanför säkerhetskontrollerna), mobilladdare, och bok är ett måste i handbagage. Alla mycket bra att ha på långa flyg, eller med många mellanlandningar.
  5. Ha alltid med en extra outfit ifall din väska inte kommer fram till samma plats som du.
  6. Godis i handbagage, behövs noll förklaring.

  Frida S 2016-12-03 15:56:51 http://nouw.com/fridasjostedt
  Svara
 • Tips från en som råkat åka på semester till Hollywood med två outfits.

  – Ha med ögondroppar och våtservetter på planet

  – Rulla alla kläder. (Ta också med så få kläder som möjligt, planera outfits!)

  – Om du åker någonstans varmt, ha med vätskeersättning!

  – Tejpa alla flaskor

  – Ladda och ta med en powerbank! Jättesmidigt, så slipper man hitta någonstans att ladda mobilen hela tiden

  – Förbered offline spellistor

  – Planera var du/ni ska äta innan. Lätt att man velar bort massa tid och att det blir fel annars

  – Glöm inte alvedon, hårsnoddar och plåster

  Nora 2016-12-03 15:51:30
  Svara
 • Hej Flora!
  Mina bästa tips för att resa smidigt är att:
  -Packa i outfits, och gärna plagg som fungerar med mycket.
  -Alltid ha med deo, extra underkläder, tandborste och en extra tröja i handbagaget för eventuella inställda flyg. (Två gånger har jag fått övernatta i London pga detta)
  -Den tomma vattenflaskan är också något jag alltid gör, och mitt resesällskap blir lika imponerade varje gång (?!)
  -Köpa med mig Riskakor och chokladbars från mataffären (mycket billigare än på flygplatsen)
  -Ladda ner massa podcasts och dokumentärer offline som jag kan lyssna på, på vägen och under resan.
  -Detta är väl ingen direkt tips, men älskar att unna mig en bok på pocketshop varje gång jag ska resa. Lyxen att få gå runt där på flygplatsen och klämma och läsa baksidor innan jag ska boarda.
  Kram!

  Cecilia 2016-12-03 15:39:48
  Svara
 • Mitt bästa packningsknep är att skriva en lista med det en vill ha med sig pga då får en en bra översikt om vad en ska ha med sig. Mitt andra lifehack är att rulla kläderna då ryms det obvy mer!!! Heja hoppas jag vinner

  Alex 2016-12-03 15:36:18 http://alexaaaa.blogg.se
  Svara
 • 1. Ta med sarrong istället för handduk. Funkar även som filt, väska, skydd för rent hår osv samt torkar snabbt!
  2. Investera i ett sidenlakan (om man backpackar). Perfekt på lite sunkigare ställen och tar ingen plats!
  3. Schampookaka från Lush! Väger ingenting och kan ej explodera samt är miljövänligare!
  4. Packpåsar i olika färger (finns på Naturkompaniet).
  5. Ta med kläder som redan är lite slitna. Om du shoppar något på plats som du vill köpa så kan du förmodligen ge bort ditt gamla plagg till någon som verkligen behöver det.
  6. Res med smartphone och köp guideböcker digitalt om du vill använda dig av dessa (billigare och lättare).

  Jennie 2016-12-03 15:31:10
  Svara
 • förutom det som typ alla har skrivit redan som att planera i förväg, skriva listor, rulla istället för att vika osv så är ett svinbra tips att ta med extra strumpor i handbagaget/handväska/vad man nu använder. så gött att kunna ta av sig skorna och ta på *fräscha* strumpor och inte behöva oroa sig för att fötterna ska lukta gammal cheese vilket ändå är lätt hänt när man härjar runt på flygplatser/tågstationer etc och speciellt om man reser till varma ställen.

  clara 2016-12-03 15:25:29
  Svara
 • Mitt life hack är att ALLTID skriva en lista på ALLT jag vill ha med mig så jag inte blir stressad över att ha glömt den bästa t-shirten eller tandkrämen. Det ska vara lätt att göra rätt! Fantastiskt skönt att inte sitta på bussen till planet och fundera på ifall jag verkligen fick med mig passet :))))

  Cornelia 2016-12-03 15:13:16
  Svara
 • Here goes:
  1) Ha en färdig pack-lista sparad på din dator. På det sättet slipper du *uppfinna hjulet* (ugh, avskyr det uttrycket, eller överhuvudtaget, alla överanvända uttryck, men okej) varenda gång du reser.
  2) Rulla alla textilier. obvi.
  3) Packa OUTFITS, inte PLAGG. :):):) Blir annars att man typ slänger ner en massa kläder man sedan inte använder.
  4) Packa plastpåse till smutskläderna.
  5) Fixa så du har massa podcasts och playlists tillgängliga offline!
  6) Packa inte NED de tyngsta plaggen, ha dem på dig på resan. Dvs, tunga boots, den tjockaste tröjan, osv. lol
  7) Om flygplansmat inte ingår, köp INTE till det. Så sjukt ovärt i 9/10 fall. Fixa egen mat i förväg att ta med istället eller köp ihop lite stuff på flygplatsen (typ nötter, frukt, godisss). Blir alltid båda godare och billigare. VÄRT!
  8) Packa ned passet först. Allt annat löser sig ju för det mesta.

  elise 2016-12-03 15:05:36
  Svara
 • Jag är ofta på resande fot och reser ALLTID med enbart handbagage, oavsett om jag ska vara borta en helg eller tre veckor. Vakumpåsar som en rullar ihop är hemligheten för att klara detta, speciellt vintertid då klimatet kräver tjockare plagg. Eftersom handbagage väldigt sällan vägs kan en lätt komma undan med en väska som väger dubbelt så mycket än det tillåtna. Mycket värt att slippa betala för en incheckad väska samt hela processen kring det! Detta life hack gör det också möjligt att ta med sig fem par skor och systemkamera i samma handbagage utan att behöva välja bort outfits!

  Liv 2016-12-03 15:03:37
  Svara
 • Mitt bästa tips är att packa de kläder som lätt blir skrynkliga överst för att minimera att de blir allt för skrynkliga och man måste leta upp ett strykjärn det första man gör när man kommer fram och ska ut på restaurangjakt eller på cava-date. Brukar också ha en alla viktiga resedokument, läxor och skrivmaterial lätt tillgängligt och bra paketerat så man redan på flyget kan börja med sin skrivuppsats, sin roman eller bara för egna anteckningar för minnets skull.

  Ida Karlsson 2016-12-03 14:53:19 http://idalovisamaria.blogg.se/
  Svara
 • Jag råkade bli kär i någon som bor en flygresa bort, så efter 18 månader med ganska intensiva flygplatsvistelser kan man tro att jag behärskar allt som hör därtill som en queen. Tyvärr packar jag ändå alltid alltid alltid med för mycket kläder. Jag flyger nästan också uteslutande med endast handbagage, av samma anledning som du gör samt eftersom de flesta flygbolag tar extra betalt för incheckad väska. Men handbagaget blir nästan alltid för tungt eller dragkedjan går inte att stänga.

  Mitt absolut bästa knep är att välja ut delar från packning som du kan ta på dig när du boardar planet och packa det i en tygpåse att ha vid sidan av. I påsen har du alltså kanske en extra jacka, tjocktröjor, en hatt etc. Oftast brukar personalen inte påpeka den extra påsen, men om det skulle hända så kan du enkelt klä dig i allt som finns i tygpåsen och skrynkla ner den i fickan tills du är inne i planet och kan packa ner plaggen i påsen igen! Bästa tipset för att tänja på bagagegränserna! Dessutom blir påsen inte tung att ha på axeln när det bara är textilier i den.

  Mia 2016-12-03 14:39:23
  Svara
 • Hej! Mitt tips är att skaffa sig en transparent 1 liters necessär, som håller bättre än en sån vanlig påse man annars har till sina vätskor, och helt enkelt använda den som sin riktiga necessär. Då slipper man oroa sig för om man lagt ner alla sina vätskor i påsen, och man blir också begränsad så man slipper släpa runt på onödigt mycket.
  När jag backpacka de flög jag ju inte så mycket, men då möblerade jag om i necessären(tog ur schampoo och det tar. Ex) och fyllde på med allt som kan tänkas vara bra: plåster, värktabletter, öronproppar, tamponger, ögondroppar, tigerbalsam, myggsprey, nagelsax, minificklampa, snoddar, åksjuktabletter, anti-diarré-tabletter, handsprit, camping sked/gaffel, läppbalsam. Verkligen allt nyttigt, för sitter man på en 15 h buss så ligger ju stora ryggen i bagaget och om inte du så är det alltid någon annan som behöver något du har i din necessär = ny vän! :)

  Anna 2016-12-03 14:00:40
  Svara
 • Alltså kanske väldigt old fashion grej att göra, men ett restips som jag tycker är en bra grej är att skriva ned adresser till vänner och familj som du tänkt skicka vykort till i din almanacka/valfritt ställe som du har i handväskan. På så vis undviks att man skriver vykort som aldrig blir skickade och ligger och knöcklas runt i väskan eller försvinner spårlöst.

  ellen 2016-12-03 13:52:35
  Svara
 • Några utvalda favoriter:
  Placera en bit plastfolie mellan öppningen och korken på alla flaskor med flytande innehåll.

  Sätt små bommullsrondeller mellan alla ”puderytor” (så som ögonskuggor, rouge, bronzers…) och sminkdosans lock.

  Rulla alla textiler!

  Förvara mobil, laddare, hörlurar plånbok, pass, biljett samt annan relevant information om resan i en liten smidig (midje)väska.

  Ha ALLTID med en extratröja, sjal eller dylikt! Flygplan har en tendens att bli riktigt kalla, oavsett årstid.

  Tack för en bra blogg<3
  /Emma

  Emma 2016-12-03 13:47:49
  Svara
 • Att packa allt i påsar med olika färger, underkläder för sig, t-shirts för sig osv. Då slipper allt bli en enda röra i väskan och det är lätt att hitta

  Charlotte Psettersson 2016-12-03 13:33:23
  Svara
 • Mitt bästa tips är att alltid ha med öronproppar på planet! Flygmotorerna ger ifrån sig mer oljud än man tror och har märkt att jag blir mkt mindre trött i huvudet efter en resa om jag använt öronproppar. Tips tips!

  Joanna 2016-12-03 13:23:53
  Svara
 • mitt bästa tips är att lägga det allra viktigaste högst upp/där det är mest lättåtkomligt!! t.ex. vattenflaskan, hörlurar, boken man tänkt läsa! Så att man slipper spilla ut halva innehållet på golvet varje gång man skall ha något :))

  jennifer 2016-12-03 13:18:33
  Svara
 • SMARTASTE JAG HÖRT

  Camilla 2016-12-03 13:14:13
  Svara
 • Okej, är du beredd? Here goes: 1. Skriv en packlista, så du inte glömmer nåt viktigt. I listan skriver jag även vilka kläder jag vill ta med samt hur många par strumpor och småbyxor som behövs + en extra av varje, ifall ifall. 2. Välj kläder efter outfits, så du inte tar med onödiga grejer. Byxor och kjolar som passar till flera olika toppar är typiskt bra. 3. Rulla ihop kläderna, så tar de mycket mindre plats på nåt magiskt sätt. 4. ”Fyll” skor och hattar med klädkorvar eller strumpor, så de inte trycks ihop under resan. 5. Bädda in lite ömtåliga grejer med hoprullade kläder, och vaddera även in necessärer och liknande på detta vis, så de inte skumpar omkring lika mycket i väskan när den är on the move. 6. Packa inte väskan full, så du har plats för shopping sen. 7. Snurra halsbandskedjan runt själva berlocken och fäst med hårsnodd, för hey, hårsnoddarna ska ju ändå packas ned, right? Och nu slipper halsbanden trassla ihop sig också. 8. Ha en necessär för smycken och en för toalettartiklar, så är det mycket lättare att ta fram och att hitta. 8. Packa allt som inte går att klara sig utan i handbagaget, inklusive en ren tröja och en uppsättning undies, samt eventuella mediciner förstås. 9. Ta med ordentliga hörlurar, det gör the in-flight entertainment så mycket bättre, plus att det stänger ute en del av det jobbiga flygplans-kabin-ljudet. 10. Dutta över handkräm och fuktkräm och dylikt i mindre burkar (finns att köpa på t.ex. Åhléns eller liknande), så behöver du inte ta med dig onödiga mängder av nånting, samt att det blir lättare att förvara detta i handbagaget. Passa även på att ta gratis mini-tandkrämstuber när du är hos tandläkaren, perfekta för resor! 11. Skit i att packa handduk, om du bor på hotell finns det handdukar där, och om du inte gör det så köp en handduk på en dollar-store eller motsvarande, som du kan lämna kvar sen. Handdukar tar upp sjukt mycket plats i väskan. 12. Packa alla vätskor du har i handbagaget i en plastpåse direkt, så är den lättare att hala fram vid säkerhetskontrollerna. 13. Res i sköna kläder, ha med en någorlunda varm tröja (det är ju så kallt på flygplan), bär inte smycken eller skärp om du inte måste, och ha skor som går lätt att ta av och på, så går säkerhetskontrollen snabbare och du slipper stå och klä av och på dig i hundra år. Puh, så, det var nog alla tips jag hade att komma med, enjoy! :)

  Anna Nio 2016-12-03 13:05:30
  Svara
 • vet inte om det här räknas som ett rese-lifehack men tänker alltid på detta när jag tar flyget! spelar ingen roll om jag ska sitta på planet i 10 h och mellan landa tre gånger i städer jag aldrig varit i eller om jag bara tar ett inrikesflyg (men föredrar då såklart tåg! tänk på miljön :)). mitt tips är att ha alltid med minst ett ombyte, underkläder och badkläder (om du åker till ett badvänligt klimat). det suger att behöva gå till lost baggage-disken och det har hänt alldeles för många gånger tyvärr!

  Ellen 2016-12-03 13:00:33
  Svara
 • Mitt bästa är heeelt klart att packa i påsar, för jag är bäst på att bara rota runt och stöka till allt. Tex T-shirtar/linnen i en påse, strumpor i en annan osv. Guld värt!

  Victoria 2016-12-03 12:58:41
  Svara
 • Mine beste reisetips er:
  – Alltid ha med seg et stor skjerf, uansett om man reiser til en en kald destinasjon eller en varm destinasjon (kan jo være kaldt på flyet). Da har du et skjerf til å holde deg varm, et teppe om du har lyst til å sove, rull det sammen til en pute, pluss når du kommer frem til din destinasjon har du et sjal for kvelder som ikke er kalde nok til å bruke jakke, pluss du har med deg det ultimate piknik teppet! Allsidig bruk!
  – Alltid ta med snacks på flyet. Nøtter, cereal bars, tørket frukt, mørk sjokolade, etc. Uendelig utvalg av god snacks for å holde deg mett fra destinasjon til destinasjon.
  – For lengre flyreiser kand et være veldig deilig å ha med seg en sminke fjerner, lip balm, og en liten krem, så slipper huden og bli tørr. Det er også noe ekstremt luksuriøst ved å ha en liten spa session før du lander, så føler du deg super fresh når du går av flyet.

  Maren Andrea Berthelsen 2016-12-03 12:33:22
  Svara
 • Mitt allra bästa packtips: Om du har med dig en keps/hatt/mindre väska (typ axelväska) och inte vill att de ska bli helt tillplattade och tappa form i väskan kan du stoppa dem fulla med underkläder, strumpor och sånt du också ändå har med dig. Då slipper ens grejer bli helt tillbucklade OCH man sparar plats! King.

  Klara 2016-12-03 12:29:48
  Svara
 • 1. Använda Google Maps offlineläge för att spara kartor – guld när man går vilse i Rom, Paris eller Barcelona.
  2. Spara karta med alla Starbucks/McDonalds i närheten ifall man skulle behöva wifi.
  3. Fortsättning på ovanstående tips: Om man är student – skaffa eduroam pga kan användas på flygplatser. Fritt wifi = bästa.
  4. Köpa en supersupertunn regnjacka från Decathlon som kostar kanske 50 spänn och väger absolut ingenting pga så himla värdelöst när det regnar men ännu mer värdelöst att en regnjackaska ska behöva ta upp dyrbar plats?!
  5. Ha en kopia på sitt pass/legitimation ifall det blir stulet eller tappas bort. Det går så sjukt mycket snabbare att lösa problemet då.
  6. Om man är under 26 – använda sig av SAS lågpriskalender för ungdomar. Ofta hittar man riktigt bra priser.
  7. Vara medlem i StarAlliance och samla bonus för varje flygresa (SAS, SwissAirlines, Lufthansa etc är med i detta) som man sedan kan använda för att tex få billigare biljetter eller uppgradera biljetter.
  8. Sist men absolut inte minst: Sista dagen på varje resa så brukar jag samla ihop alla mynt och all växel som blivit kvar och skänka/köpa mat till behövande.

  Så många tips. Så lite tid. Men detta är i alla fall några av de jag använder mig mest av när jag reser!

  Mvh
  Också kontrollfreak

  Lina 2016-12-03 12:23:47
  Svara
 • Mitt bästa tips är att tillåta sig att gå crazy bland smycken och accessoarer men hålla kläderna enklare (där mycket matchar med varandra). Ex en keps eller ett pråligt halsband kan enkelt ge skjorta + jeans två helt olika looks och tar ofta inte så mycket plats i bagaget som att packa otaliga outfits! Plus att livet alltid är roligare med spexiga smycken, och resor är ypperliga tillfällen att få klä upp sig lite extra fint utan anledning!

  Rebecka 2016-12-03 12:16:50
  Svara
 • Det ord som sammanfattar och genomsyrar mitt bästa packningstips stavas PLANERING OCH FRAMFÖRHÅLLNING. Checka in väderlägsrapporten för orten dit du ska, fundera på vilka olika aktiviteter som kommer ingå i resan och utifrån detta packar du sedan de ultimata outiftsen för de olika tillfällena.
  OBS, extra smidigt blir det om du dessutom ser till att plaggen du packar går att använda i flera olika kombinationer.

  Jenny 2016-12-03 12:11:58
  Svara
 • Mitt bästa hack när det kommer till packning är definitivt att mannekänga fram de allra bästa outfitsen och sedan bara packa ner dessa. Resväskan blir betydligt lättare än om man packar ner allt man ”kanske kommer att behöva”.

  Hanna Nordemark 2016-12-03 12:11:21
  Svara
 • Jag bor i Sydspanien sen 2 år tillbaka och kan kalla mig själv för flygveteran, då jag både har ett hem nära Umeå och ett i Stockholm. Jag reser oftast endast med handbagage + ryggsäck, eftersom att en får ha både ett föremål under stolen framför och ovan på hatthyllan. Jag kör på små, söta och genomskinliga 100-ml flaskor som jag fyller med diverse flytande grejor. Placeras i ytterfack på resväskan, pga lättåtkomligt. En annan smart grej är att stoppa sminkprodukter i plastfodral, istället för otympliga necessärer. Bara dessa grejer ger mig mer plats till andra föremål liksom!

  Johanna 2016-12-03 12:07:54
  Svara
 • Mina bästa hacks:
  1) Flyg i sköna byxor/tights som är mjuka och inte sitter åt nånstans!
  2) Ha liten neccesär med tandborste+tandkräm så kan man fräscha upp sig på flygtoan och livet känns bättre.
  3) Penna och anteckningsblock nära till hands pga resande gör en filosofisk!

  Victoria 2016-12-03 12:01:00
  Svara
 • Hahaha så jävla bra tips!!!

  Amanda 2016-12-03 11:56:35
  Svara
 • Mitt allra bästa tips är att ta med en tunn men stor sjal som dels kan användas som filt på flyget, pga så mycket lättare att slappna av och somna med något över sig, men också som picknickfilt när en kommit fram. För bästa sättet att lära känna en ny plats är nog att hänga i parker eller på klippor med vin och goda grejer en hittat i mataffären.

  Ida 2016-12-03 11:53:29
  Svara
 • Mitt bästa knep när jag ska ut och backpacka är att sortera och packa kläderna i påsar. Tröjor i en påse, byxor i en påse, underkläder i en annan. Ja ni förstår. Detta gör att det går väldigt fort när det är något specifikt klädesplagg du letar efter. Finns vakuumpåsar från apoteket som en kan packa i. Vakuumpåsar skyddar kläderna från vägglöss. Superbra!

  Emma 2016-12-03 11:52:05
  Svara
 • Mitt bästa resehack är att resa med bekväma kläder, skor som är lätta att ta av och på, samt stödstrumpor! Ett annat tips är att se till att packa lika prydligt som du gjorde inför resan som inför hemfärden. Det gör uppackningen (som annars kan ligga ouppackad i flera dagar efter hemkomst..) så mycket effektivare!

  Emmatora 2016-12-03 11:50:56
  Svara
 • Mitt bästa life hack när det kommer till att packa resväskan är att lägga ner kläderna på ett smidigt sätt! Istället för att vika dem så att det blir tjockt i väskan ska man skita i att vika och bara lägga kläderna platt och rakt. Då får man plats med mycket mer kläder och dessutom går det lättare att stänga väskan ?

  Sofi 2016-12-03 11:50:36
  Svara
 • Mitt bästa tips är att rulla ihop kläderna istället för att vika dem, man får så mycket mer plats att fylla med ännu mer grejer :))

  Cecilia 2016-12-03 11:48:28
  Svara
 • Åh kul kul med tävling, och så snygga små plastfickor! :)
  Jag har också rest en hel del det senaste året med handbagage och det som har underlättat mitt resande mycket (utöver det du & övriga kommentarer skriver) är att ofc ha en ”kabinväska” med rullade kläder och allt du behöver med (varifrån jag ALLTID tar bort några saker efter att jag har packat klart, för man behöver egentligen inte så mycket) och en lagom handväska. Och nu till mitt life-hack because what’s in the hand bag is crucial-> I handväskan har jag vattenflaska, vätskorna&dator (så det går lätt i securityn), mobilen&hörlurar med nedladdad(!!) spotify-lista och poddar, medicin, fuktighetsgrejjer för händer och läppar, öronproppar, SNACKS!! typ frukt och nötter, en bok/tidning och en stor halsduk! Då klarar man sig, och behöver inte gräva efter saker man behöver på flyget från den stora väskan!

  Hannah 2016-12-03 11:47:58
  Svara
 • Mitt bästa tips är att skriva listor (kontrollfreak här med) och att jag alltid har plåster, värktabletter och handsprit i ytterfacket på min ryggsäck. Grymt skönt är också skor som inte knyts, speciellt om man ska till ett land med starka säkerhetskontroller, där man ofta måste ta av sig skorna, och då är skosnören det värsta som finns. Plus att man lätt kan ta av sig skorna på flyget om man åker länge. Också – en sån där handvåg är fett bra att ha om man är extremt dålig på att uppskatta vikten på sin väska, så att man inte har för mycket saker med sig.

  Mathilda 2016-12-03 11:44:39
  Svara
 • Okej så det här kanske är självklart för många, men det är bara senaste året som jag insett hur sjukt livsnjutigt det är att ta med sig sina slitna mysbyxor och den bästa oversized chill-tröjan på resan. Jag antar att jag levt i någon slags vision av att när jag är på resande fot så ska jag vara den bästa versionen av mig själv, något som tydligen inneburit ”lookin fabulous” hela tiden och absolut inte ha på mig mina vardagschillarkläder som jag vanligtvis tar på mig typ så fort jag kommer hem från jobb eller uni. Men nu vet jag bättre, och även om man är ute och hittar på saker mest hela tiden när man reser, så är det en sån himla livskvalite att ha sina skönaste kläder tillgängliga för de timmar man bara tar det lugnt på hotellrummet/vandrarhemmet etc.

  Miranda 2016-12-03 11:32:03
  Svara
 • Mitt bästa resehack är helt enkelt att inte glömma bort att även resan är spännande och rolig. Att sätta sig på ett plan och flyga över oceanen och kontinenter – det är ju fantastisk! Vi får inte glömma förväntan man kände inför resor som barn – allt skulle bli så mycket tråkigare då!

  Hanna 2016-12-03 11:29:14 http://ackribi.blogspot.se
  Svara
 • Mitt bästa life hack för att packa necessären är att gå igenom min morgon- och kvällsrutin i huvudet, så jag inte missar något. Alltså, först på morgonen borstar jag tänderna (packa ner tandborste och tandkräm), sen sätter jag i linserna (packa ner linser och linsvätska), sen dusch (schampo, balsam, tvål, deo), smink, parfym, o.s.v. Då får jag med mig allting som annars hade varit lätt att glömma!

  Hanna 2016-12-03 11:23:26
  Svara
 • Mitt bästa tips är helt klart att packa i vakuumpåsar. Vik ihop kläderna (t.ex alla tröjor i en påse, byxor i en annan osv), rulla ihop så att all luft kommer ut och zippa sen igen. All onödig luft försvinner och en får plats mer hur mycket som helst. Finns också sånna en dammsuger ut all luft med. Dessa påsar är heaven on the reseearth!! For realzzzzzz!

  Amanda 2016-12-03 11:22:23
  Svara
 • Mitt bästa är att ha med en liten liten face mist spray i handbagaget, jag har en från face stockholm som funkar alldeles utmärkt. Jättebra för att återfukta fejan som annars lätt blir ett flagnande fnösketorrt kaos så fort en sätter sig på ett flygplan + när en kommer fram och vill bli pigg och fräsch och pepp är kall, citrusdoftande spray i ansiktet ett mycket bra botemedel mot sömndruckna ögon!

  elida 2016-12-03 11:17:48
  Svara
 • Har faktiskt skrivit ett blogginlägg om saken, särskilt anpassat för högsensitiva typer som jag! Här är inlägget:

  https://leyonmarck.wordpress.com/2016/05/10/seven-traveling-tips/

  Ha det fint!

  Driva 2016-12-03 11:11:55 http://leyonmarck.wordpress.com
  Svara
 • Att plocka ut batteriet till vibratorn så att den helt säkert inte råkar börja vibrera på fel tillfälle.. Tex i säkerhetskontrollen eller när ens killes föräldrar möter upp en på flygplatsen.

  Anna 2016-12-03 11:08:31
  Svara
 • Haha har inget life hack utan packar alltid för mycket…kanske denna smidiga väska kan hjälpa mig att inte göra det??

  Sofia 2016-12-03 11:00:24
  Svara
 • Mina bästa life hacks när det kommer till packning är att packa så lite som möjligt, packa ALLT i påsar (på vissa affärer kan man köpa packpåsar i tyg, mer miljövänligt att kunna använda dom flera gånger om) och packa det i kategorier, tex tröjor i en påse, byxor i en osv. Överfyll inte necessären och lägg även vissa flaskor (typ schampo och balsam) i påsar för att minska risken på ”major schampo explosion” i väskan som Ross i vänner skulle sagt. Glöm ej organisering i handbagage (jag reser oftast med fjällräven kånken pga väskan är fyrkantig och ”organiserad”)! Mina tre måsten i handbagaget är återfuktning till hyn, en tom flaska för vatten samt hörlurar. Och! Blir du lätt illamående och åksjuk precis som jag är värktabletter samt åksjukearmband ett måste!

  Julia 2016-12-03 10:59:49
  Svara
 • Mitt bästa resehack må vara litet, men jag tycker det är väldigt smidigt. Om jag reser med familjen, eller av någon annan anledning bor på hotell, och det blir hotelltvålar över, så samlar jag på mig dem, så många som möjligt. Sen när jag reser själv och bor på hostel där en inte får tvål, så tar jag en sån där liten plastförpackning som skavsårsplåster, compeed eller liknande kommer i, och har tvålen där. Den håller i princip tätt mot vatten, så att en blöt tvål inte gör att tandborsten smakar äckligt, och är i perfekt storlek för de flesta små hotelltvålar. Mycket smidigt att inte behöva köpa tvål jämt när man är ute och far, och tvålen tar dessutom väldigt lite plats :)

  Olga 2016-12-03 10:59:24
  Svara
 • mitt bästa packtips är att ta med sig passet och faktiskt tänka att allt annat kan man nästan lösa på plats! att man bara slänger sig iväg och vågar! Då blir det magiskt!

  elsa 2016-12-03 10:57:28
  Svara
 • Det viktigaste med ens packning är förarbetet(!!). Oavsett om jag ska vara borta en natt eller en vecka så skriver jag en lista med ”Måndag” ”Tisdag” och så vidare, och under det vad den dagens outfit ska vara. Sätter alltid ut en liten stjärna om ett klädesplagg ska användas fler än en gång så blir det mer strukturerat. Och så packar jag alltid massa extra trosor, för helt plötsligt känner man sig äcklig och då är det livsviktigt att kunna fräscha ÖVERALLT.

  Ellen 2016-12-03 10:55:29
  Svara
 • Nu snackar vi backpacking, men bästa tipset där är ju att ta med ett par packpåsar i _olika_ färger och ha tex underkläder i blå påse, kjolar och shorts i grön, t-shirts i gul och smutstvätt i röd. Så slipper en riva fram grejer i sin redan alldeles för fulla backpacker-rygga och kan bara dra fram rätt påse när en ska ha den. Annars rekommenderar jag att skriva en packlista med allt en har med när en åker, så att en kan kolla att allt är med på tillbakavägen :)

  Alice Andrews 2016-12-03 10:50:05 http://www.andrews.se/alice
  Svara
 • Under flygningar längre än två timmar typ hinner mitt fejs påverkas av flygplansluften och bli torrt och fnasigt samtidigt som finnarna ploppar upp en efter en. Räddningen till detta är att packa ner en minineccesär i handbagaget som är fylld med små tuber med ansiktskräm, toner, ansiktsmask osv. Det är bara att försvinna in på flygtoan med sitt kit och ockupera toaletten för planets andra passagerare :)) medans en har en stund för sig själv framför spegeln och får hyn att klara flygluften galant.

  Alma 2016-12-03 10:42:49
  Svara
 • Mitt bästa pack-hack är att packa de stora grejerna först och sedan fylla på med de mindre grejerna, så tar allt mindre plats än om man börjar med de små grejerna.

  Elisabeth Persson 2016-12-03 10:41:01
  Svara
 • Bästa packningstipset är att ”slöpacka” lång tid innan, iaf för virrhönor som jag. Då hinner jag komma på vad jag glömt redan innan jag reser.
  Och! Lärde mig precis av min svägerska att vika skjortor längs sömmarna (om det finns sådana extra på framsidan) och sedan rulla upp till kragen. Inget skrynkel what so ever.
  Sista grejen är tvek om det är samma kategori men anmäl skadat bagage på flygplatsen för att få bidrag till ny väska.
  Puss och kram skumbanan!

  Cajsa 2016-12-03 10:40:53
  Svara
 • Alltså alla sånna här klassiska grejer som att rulla alla kläder, lägga underkläder i skorna, lägga skorna i en sån duschmössa man får på hotell så det inte blir smutsigt och att lägga smycken i sånna dag för dag pilleraskar typ, så trasslar de sig inte. Men mitt bästa grej är att lägga ett elr två sånnnq här torktummlar ark i väskan! Då luktar kläderna gott när man kommer fram och inte gammalt och resväskigt.

  Bonnie 2016-12-03 10:36:29
  Svara
 • Okej började jobba på andra sidan jorden för ungefär 1,5 år sen, vilket är DRÖMJOBBET ( gud är så lycklig) men man måste ju typ bo på ett flygplan vilket faktiskt inte är så kul som jag tyckte första gången jag flög. Okej LIFE CHANGING flygplanspacktips: ha en mjuk typ tygpåse eller annan som inte tar så mycket plats att ha vid stolen. I den har man allt som behövs för själva flyget:
  Nackkudde, ögonmask, öronproppar, ansiktsvatten+ansiktskräm (bästa grejen), extra strumpor och tröja.
  Plus fryser man lika myclet som jag så kan man fråga snällt om en extrafilt så brukar man få det.

  Gör flygplansdelen av resan mysig istället för hemsk. <3

  Lovi 2016-12-03 10:35:25
  Svara
 • – Kör också med tom petflaska att fylla på!
  – Har på mig lager på lager kläder. Ex en varm kofta, halsduk (som man kan använda som filt, legginsshorts under leggins (ifall jag ska till ett varmt land), på så vis kan jag bara ta av/på allt när jag behöver + får plats med mer i väskan.
  – Packar få klädesplagg men som allihop funkar tillsammans = reser lättare.
  – Tar med mig plastpåsar hem och förpackar vätskor.

  Sara 2016-12-03 10:34:29
  Svara
 • Mitt bästa pack-hack: Res med en person med snygg klädstil (+ andra bra egenskaper, hehe), då kan ni låna grejer av varandra och mixa! Blir mycket lättare packning och roligare garderob. Jag och syrran brukar dela resväska för att minska på kostnaden, winwin.

  Sofie 2016-12-03 10:33:12
  Svara
 • Mitt allra bästa tips är att använda sig av skorna, som annars tar upp sjukt mycket plats i väskan. Lägg dem i hörnen på väskan och stoppa i underkläder, vätskor, småsaker och dylikt och få på så sätt mer plats för annat (men stoppa vätskorna i plastpåsar först så att de inte läcker!). Skulle verkligen behöva en egen resväska till när jag ska ut på egna äventyr, så att jag slipper låna familjens slitna.

  Karolina 2016-12-03 10:32:55
  Svara
 • Det jag har kommit fram till är den mest effektiva ”packlistan” för mig är att gå nedifrån och upp på kroppen och pricka av vad jag behöver ha med mig i klädväg. Längst ned: fötter = strumpor (allt ifrån ankelsockar till raggsockar beroende på årstid), skor. Sen ben = byxor, strumpbyxor, pyjamasbyxor.. Sen fortsätter jag så tills jag ”klätt” hela mig!

  Micaela 2016-12-03 10:28:30 http://micaelajanatuinen.blogspot.se
  Svara
 • Ha ett ”nödkit” lättillgängligt (I en sån liten påse tex) med skavsårsplåster, tuggummi, värktabletter, handsprit och annat livsnödvändigt. Samtliga saker som man inte har tid/råd/ork att leta upp i butiker när man väl behöver dom!

  Emma 2016-12-03 10:24:35
  Svara
 • Mitt bästa rese-lifehack är att lägga kontanterna jag tagit ut i ett omslag för en binda med en liten diskret tejpbit på. Alltså att det ser ut som att jag har en binda i väskan men egentligen har jag pengar i. Lite mindre uppenbart än en forex-pengapåse + vem snor en binda? Tips tips!

  Clara 2016-12-03 10:24:12
  Svara
 • Mitt bästa res+lifehack är att om en reser med någon, och checkar in bagage, alltid lägga hälften av packningen i varandras väskor. Life saver när väskor inte kommer fram. (Och alltid ha någon t-shirt + underkläder i handbagaget ifall bådas väskor föravinner…)

  Hanna 2016-12-03 10:23:08
  Svara
 • Packa kläder i outfits!! då är en säker på att allt i väskan kommer till användning:)

  Evelyn 2016-12-03 10:20:55
  Svara
 • Åh, listor, listor och listor! Det är mitt bästa life hack när det kommer till att packa inför en resa. Gärna uppdelad i kolumner. Reserelaterade grejer som biljett, pass och valuta i en kolumn, outfits i en annan där man kanske till och med delat upp för olika väderlekar (minst en outfit för regnigt väder), hygienartiklar och en liten (eller stor) lista på möjliga aktiviteter och matställen. + små checkboxes vid varje listitem pga älskar att checka av saker.
  Hälsningar fellow-kontrollfreak

  Sofia 2016-12-03 10:09:55
  Svara
 • Rulla allt och lägg tätt i zipp-påsar. Blev chockad över vad lite plats det tog & överlycklig för all plats jag hade för shopping i Barca! Hade plats för massa nytt ? (hade såklart med mig extra zipp-påsar för det shoppade också!)

  Angelique 2016-12-03 10:08:41
  Svara
 • Åh Flora vill bara säga att jag läser din blogg varje dag och tycker det är jätteroligt att kunna se genom inläggen hur du verkar gladare igen!

  Men nu till packningstipps! Jag och min holländska pojkvän har haft ett distansförhållande i 2 år och flugit fram och tillbaka var 3de vecka (japp jag vet var ångest för miljön men vad gör man liksom inte när man är kär (vi har båda provat att åka tåg en gång men tog 26 timmar så ja…)). Men nu under det senast året har jag flyttar alla mina saker till Holland så låt oss säga att detta med flygpackning har lite blivit min grej.

  Här kommer en lista på tipps:

  – Tygpåsar: Använd de där 100 tygpåsarna, som du förr använt till allt men nu insett att den där uppfiningen ryggsäck är rätt bra, att packa i! Jag gör som de flesta och rullar som en tok men sen ordnar jag upp väskan i strumppåsen och tröjpåsen etc. Toppen om man vill ha lite gaderobsordning i en väska!

  – Vaccumpåsar: Okej lite samma tips men kanske mer för en lång backpacker resa. Om du ska resa länge mellan olika platser där det inte alltid är så rent. Typ som i Sydostasien med damm från öken i Burma ;) Eller där vatten ofta slår över en nåt…jag sjöblöt i Filippinerna… Och när du bara vill få den där känslan att ett klädesplagg faktiskt är rent trotts att du aldrig är det. Då är bästa lifehacket vaccumpåsar från Clas Ohlsson’s garderob hylla, gjorda för att vinterförvara kläder och sånt. De kostar inte mer än någon hundring och har ett sånt för enkelt zipplås så att man bara kan rulltrycka ut luften. Så härligt att öppna väskan när den är full med dessa. Nackdel är att de kanske börjar små läcka efter någon månad av användning men fortfarande så värt!

  – Skorna som skydd: Packa små ömtåliga saker i skorna de blir liksom som ett extra lite airbag.

  – Hårsnodd+ sladd: Sätt en hårsnodd runt hopprullade sladdar. Jag har alltid med kamera, dator och telefom laddare. Kan erkänna att jag ibland glömmer men när jag komma på att sätta en liten hårsnod kring de hopprullade sladdarna så blir jag lyckligare.

  – Böckerna måste med: Sist men inte minst så kommer tipset som inte riktigt är ett tips. Men jag älskar mina böcker så när jag skulle flytta till Holland så kan vi väll säga till min pojkväns förtret att 50kg+ med böcker varit tvunget att packas. Men till hacket: de väger inte handbagaget. Om du vill ta med dig mycket böcker och kämpar med vikten på det incheckade bagaget tänk om och lägg böckerna i handbagaget. Ska du resa långt och mellanlanda är det ju självklat lite jobbigt att bära på det, men för böcker kan man gör allt tänkte jag. Roligt är även om man är en nätt tjej som jag men ändå stark och kan kasta upp den 15kg tunga väska på handbagagehyllan att se minen av chock på den där irriterande snubben som tycker han behöver lyfta ner din väska.

  Det var det nu hejdar jag mig!

  Kram och tack för en toppen blogg och podd!

  Linnea 2016-12-03 10:07:41
  Svara
 • mitt bästa hack är att rulla kläderna och inte vika!!!! tar mindre plats så man får plats med mer OCH man slipper att de skrynklas till lika mycket!!

  Isabelle 2016-12-03 10:05:34
  Svara
 • Ta med en stor sjal som kan dubbla som filt i väntan på flyget, på flyget, i väntan på transfer osv osv. Så värt när man är trött, ruggig och vill sova lite!

  Vida 2016-12-03 09:56:56
  Svara
 • Jag börjar alltid med att sätta på en röjig låt (typ Superstition med Stevie Wonder) för att sedan bara sätta igång att korva in mina kläder i strumbyxor. All luft mellan plaggen elimineras och voilà – mina plagg får plats!

  Agnes 2016-12-03 09:52:43
  Svara
 • Jag skriver en packlista med allt som kan behövas, lägger upp allt på sängen och börjar med att lägga ner de saker som jag blir genuint glad av, får plats med ett par saker som jag kan tänkas uppskatta senare, men mycket blir kvar på sängen och jag försöker tänka ”jag klarar mig egentligen med bara en tröja”. Lägger i sakerna med försiktighet och lägger de omlott så att allt ligger alldeles kompakt, det är så galet skönt att packa upp det när jag kommer fram. Behöver inte ens ha en garderob eller en tom byrålåda, ett sidobord och en fönsterkarm fungerar lika bra, varje gång jag kommer fram så packar jag upp direkt och tänker ”här bor jag nu, mysigt”. Packar alltid med en påse te, något galet mjukt att vandra omkring i hemma, tjocka strumpor och några eteriska oljor som känns både lyxigt och hemma, så vet jag att jag kan ta fram detta om resan varit lång, obekväm och kaosig. Jag tar med mig oljor, schampoon och det jag behöver i mörkbruna fina glasflaskor som är prick 100ml, det får allt att kännas lite lyxigt, kan sätta egna etiketter på flaskorna också. Och så ligger de i en genomskinlig necessär överst i väskan. I ytterfacket ligger alltid något ätbart, en dator, en sjal (det blir alltid kallt någonstans), hörlurar och en bok jag tänkt läsa länge. Det är mina tips, älskar att resa och känna hur enkelt det känns :)

  Sara 2016-12-03 09:50:12
  Svara
 • Skriv en lista på allt som ska med och kruxa av när man packat med dem. På så vis slipper man få panik över att man glömde packa med telefonladdaren etc. Och införskaffa ett par riktigt bra noiscanceling hörlurar, tacka mej sedan när bebisar skriker på planet!

  Stephanie 2016-12-03 09:49:23
  Svara
 • Lägg ett a4 med namn, adress o telefonnummer överst i packningen ifall den skulle hamna på villovägar och adresstags ramlat bort.

  Skulle verkligen behöva en väska då den jag hade tappade jag tagit om i rulltrappan påväg till Arlanda express och väskan kraschade. TUR att ingen stod framför mig ?

  Linnea 2016-12-03 09:38:12
  Svara
 • Jag brukar ha en packlista på mobilen (använder wunderlist som på riktigt är min favoritapp pga ÄLSKAR listor), som jag börjar fylla på några dagar innan resan. Varje gång jag tänker ”den där grejen får jag inte glömma att ta med” skriver jag upp det på listan, men vill jag vara ännu mer strukturell skriver jag upp exempelvis ”två par strumpbyxor, en kjol, två par skor” mm. Det blir sjukt lätt att packa sen, för en har redan tänkt igenom allt i förväg.
  Dessutom är det så skönt att kunna kolla listan innan en går hemifrån och försäkra sig om att jo, mobilladdaren är med för den är avbockad på listan.

  josefine 2016-12-03 09:30:25 http://www.withheartshapedbruises.blogg.se
  Svara
 • Hej Flora! Mitt tips till dig är något jag lärde mig under mina tågluffresor och som jag senare tagit med mig vidare till andra sorters resor. Att packa i påsar. Inte bara vätskor och smutstvätt utan alla saker. Toppar, underkläder, kjolar, byxor, strumpor osv. På så sätt slipper en att vända upp och ned på väskan när en snabbt vill byta om pga är ute på resa och ska ut på äventyr. Jag har köpt påsar i tyg som är i olika färger för att snabbt hitta :) det är mitt tips! Ha en fin decemberdag!

  Linn 2016-12-03 09:22:24
  Svara
 • Skit i att hålla på med vätskor, i princip alla säkerhetskontroller ignorerar om du har med vätskor så länge de är under 150 ml. Sätter aldrig vätskor i påsarna och reser minst 7 gånger per år ☺️

  Thea 2016-12-03 09:20:00
  Svara
 • förutom det redan nämna: mindre väskor i stora väskan, för uppdelning av viktiga saker och lätt att hålla ordning. annat (mat)nyttigt är google maps funktion att spara ner kartor till restauranger du vill äta på. passa på när du har wifi och spara ner platser du vill ta dig till så kan du kolla kartor även utan roaming. det är genialiskt. ja om du inte har en helt vanlig, traditionell karta, det vill säga.

  linnea 2016-12-03 09:19:28
  Svara
 • VÄLJ UT ALLA OUTFITS TILL RESANS ALLA DAGAR INNAN DU PACKAR NER ALLT! Då slipper du för mkt önodig packning, vet att du kmr använda allt samt lägger mer tid på resemålet än på att välja outfit väl på plast:)))

  Greta 2016-12-03 09:18:34
  Svara
 • Om en måste ha med sig exempelvis gympaskor men inte vill resa med dem på, se till att packa saker inuti dem, som smycken, underkläder, mobilladdare etc i plastpåsar! Sparar plats till viss del men är framförallt guld värt när man vill ha tag i det där halsbandet snabbt som attan och vill undvika att behöva välta ut allt innehåll över golvet (:

  Emilia Pettersson 2016-12-03 09:16:53 http://www.pezone.blogg.se
  Svara
 • Hatttips: Vik ihop alla små jerseytoppar och lägg i hatten så den inte trycks ihop!!
  Duschtips: Häng in skrynkliga skjortor i badrummet när du duschar; Voilá! Så är de som nystrukna igen.

  Louise 2016-12-03 09:16:15
  Svara
 • Mitt bästa packhack är att

  1. Välja ut kläder du verkligen älskar. Inga osäkra kort = du kommer bara ha kläder du verkligen gillar att välja mellan.
  2. Även om det känns onödigt: ta med lite av den där favvohudkrämen som luktar så gott och gör allt så mjukt. Gärna fotkräm om du har.
  3. Utnyttja utrymmet du sparar på steg 1 till att packa ner en tunn morgonrock/badkappa. Så nice att kunna glida omkring i bara trosor och morgonrock (fram till sen eftermiddag om man vill) och känna SEMESTER (funkar oavsett om du bara ska sova över hos en kompis/sova borta pga jobb/vara barnvakt/ha semester)
  4. Smörj in dig med krämen från steg 2 för the sweet sensation av gå runt och lukta gott – semestervibb på det.
  5. Organisera allt i olika fack och väskor. Rena kläder har en väska/kasse, smutsiga en annan. Alla vätskor har en väska och Apoteket en annan. Gärna en väska/necessär/pennskrin för allt viktigt typ laddare, pass, bankdosa, penna, lim (om man gillar att kunna klistra fina bilder i sin dagbok). Och återigen: välj bara sånt du gillar. Att öppna resväskan ska kännas som att vara i en godisaffär med bara dina favvosorter.

  Sofi 2016-12-03 09:14:22
  Svara
 • Hej Flora! Mitt bästa hack inför resor är:
  Först väljer jag ut kläder som jag vill ha med mig på resan. Sedan går jag går igenom plaggen igen och plockar bort tre fjärdedelar.
  – Jag har efter många resor lärt mig att jag klarar mig väldigt bra med några få, utvalda plagg som kan mixas och matchas med varandra. Det får gärna vara favoritplagg som jag känner mig fin, trygg och bekväm i – det är extra viktigt i en ny och okänd miljö och den utstrålningen kommer att återspeglas i alla fina foton från resan. Dessutom vill jag ju ha plats över i resväskan för att kunna ta med souvenirer hem från min vistelse! :) Kram!

  Mimmi 2016-12-03 09:14:02
  Svara
 • Mitt bästa tips är att packa i outfits, så att man inte har med sig massa grejer som inte går att använda för att man inte har något att ha dem till. Och att alltid ha en liten tub tandkräm och tandborste tillgängligt, pga så himla tråkigt att gå av planet och känna sig ofräsch.

  Cornelia 2016-12-03 09:10:30
  Svara
 • Mitt bästa tips är att planera outfits noga! Och i det inkludera smycken (vilket jag alltid glömmer pga förvirrad). Sen kanske ta med något extra plagg som man kan variera med, om inte skulle känna för att ha på sig den planerade outfiten :)

  Emma 2016-12-03 09:07:14
  Svara
 • Köpte zip lock påsar på Ikea som rymmer typ 6 och 5 liter eller något som är perfekt att packa i! En kan trycka ur luften ur påsarna också= mycket mer plats! Är i nepal just nu och har köpt massa necessärer som är fina att kolla på och bra att lägga smink smycken pennor lim minnesgrejer i.
  Har även en väska med krok en kan hänga upp överallt som är perfekt. Allt ryms i.
  Känner att efler 2 månader i en ryggsäck börjar jag bli ett riktigt packproffs! Har dock inhandlat på tok för mycket saker så när jag åker till kuala lumpur på måndag ska jag skicka hem maassa saker och bli lite mer mobil igen:)))

  Linn 2016-12-03 09:03:26
  Svara
 • 1. Ha en sån där sportig, otroligt bekväm ryggsäck med dator, kamera, pass etc i. Så trött på att ha ont i ryggen pga dåliga väskor, speciellt när man mår resedåligt efter trånga, hårda flygplanssäten och skrikande barn.
  2. Ha alltid med dig handkräm, lipsyl etc. Så tråkigt att komma fram och vara torr som en liten krokodil, och ännu tråkigare att komma hem från en solsemester och tappa all färg redan på vägen hem :)
  3. Sköna kläder som du känner dig snygg och bekväm i. Det värsta som finns är att ha osköna, höga byxor, en styv skjorta eller en grå t-shirt som ger dig svett-rings-komplex.
  4. Sist men inte minst, låt någon du litar på kolla igenom din packning innan du sätter dig på väskan för att få igen dragkedjan, någon som kan din garderob. Innan jag ska resa kommer alltid min bästis hem till mig, dricker te och rensar ut ungefär 50% av det jag packat. Och nästan alltid har hon rätt i vad jag faktiskt använder tillslut! mitt bästa tips.
  tack för all pepp och inspiration Flora! Puss & Kram /Siri

  Siri :) 2016-12-03 08:57:22 http://nouw.com/siriochbea
  Svara
 • Mitt bästa lifehack är att packa kläder i ”kuber” alltså större necessärer för att minska risken för kaos i väskan +enklare att hitta det man behöver, om man inte har kuber och inte tänker skaffa det heller så är ett jättetips att rulla ihop kläderna så att de inte skrynklas och tar mindre plats, och då finns det mer plats åt böcker och buttplugs.

  Ebba 2016-12-03 08:55:42
  Svara
 • Hej Flora! Jag har alltid en liten väska runt halsen där jag har pass, mobil och andra viktiga saker som är smidigt att ta fram vid säkerhetskontrollen och gaten.

  Elise 2016-12-03 08:52:37
  Svara
 • Hellu
  Mitt bästa lifehack är att packa kläder i ”kuber” alltså större necessärer för att minska risken för kaos i väskan +enklare att hitta det man behöver, om man inte har kuber och inte tänker skaffa det heller så är ett jättetips att rulla ihop kläderna så att de inte skrynklas och tar mindre plats, och då finns det mer plats åt böcker och buttplugs.

  Ebba 2016-12-03 08:52:28
  Svara
 • Mitt bästa packningstips är att inte åka någonstans utan ett (fullladdat) bärbart batteri till mobilen/datorn. Wifi på flygplatser kan vara svårare än man tror att få tillgång till och visst finns det inget tråkigare än att bara stirra rakt in i en vägg i x antal timmar, om man inte har med sig en bra bok förstås. (så egentligen bör man ha ett sig både ett batteri och en bra bok för att maximera resan)

  Camilla 2016-12-03 08:45:46
  Svara
 • Hej Flora !
  Mitt tips är att rulla kläderna istället för att vika ihop dem! Du får med dig mycket mer.
  Kram på dig och ha en fin dag :)

  Anna 2016-12-03 08:45:17
  Svara
 • RULLA KJOLARNA HANDDUKEN STRUMPORNA TRÖJORNA ALLT!!!! okej sjukt odrägligt ingenjörkille-tips men det stämmer! man får plats med mycket mer och det blir typ mindre skrynkligt tycker jag?? vilket kan va trevligt om man nu ska ta med sig hundra triljarder saker hehe ( :

  kajsa 2016-12-03 08:42:54
  Svara
 • Mina tips handlar om att inte bli SUPERSTRESSAD när jag reser:
  *Alltid ha passet och boardingkortet och plånboken och nycklarna i en liten påse i handväskan. Då är det lättare att inte gripas av panik för att jag tror att jag har glömt något av grejerna. Vilket ju händer ca en miljon gånger innan jag ska på flyget/tåget/bussen.
  *Inte ha så himla mycket grejer i händerna vid säkerhetskontrollen. Typ hörlurar, pass, flaska, bok. Lägg ner allt!! Det här kan nog vara ett specifikt problem för mig men men..
  *Ha lite extra tid på flygplatsen! Det värsta som finns är att komma på att man fuckat upp i planeringen och sen bara ha 1h att lösa det på.
  *Boka fönsterplats!! Kissa på flygplatsen/tågstationen och sen kan du sitta på din plats superlänge utan att behöva bli störd av andra som behöver gå iväg på toa. Är en notorisk ressovare så det här är min bästa strategi för att maxa sömnen!

  Nu blev jag ju sugen på att resa någonstans!!!

  Clara Bergstrand 2016-12-03 08:31:18
  Svara
 • Det absolut viktigaste är att komma in i ett skönt resemood tycker jag, antingen med hjälp av en fin resekompanjon eller av att känns sig stolt som reser på denna resa själv. Jag brukar skriva ner mina känslor jag har på flyget och sedan reflektera över dem på resan hem.
  Annars när jag reser är jag noga med att bara ta med de grejer jag absolut gillar mest och dessutom tänker jag i tema kring allt jag ska ha på mig, typ en genomgående känsla av min stil och färg på resan. Väl på flyget gillar jag att ha en extra fin vattenflaska, lurar som inte släpper igenom något och förhoppningsvis en god sömn på resan.

  Matilda 2016-12-03 08:29:17
  Svara
 • När jag reser med handbagage (vilket blir typ nästan varje gång) har jag alltid på mig mina största och tyngsta skor, för att få mer plats i väskan. Eftersom det oftast är ett par höga snygga boots känner jag mig därför alltid så sjukt snygg och high fashion när jag reser att ingen manspreading eller tidningprasslande i mitt ansikte kan stoppa mig. Dessutom använder jag aldrig skärp (pga säkerhetskontroll) och har alltid datorn lättillgänglig och har packat alla vätskor i påse innan, som ligger i min handväska. Stora smycken har jag inte på mig, utan har nerpackat. Tips är att sno med sig några påsar och ha på lager hemma. Har alltid en sjal i handväskan för att kunna använda som ”täcke”.

  En liten förklaring: jag reser ganska mkt och jag har märkt att män ffa äldre i kostym tar upp mkt plats och gärna vecklar ut hela stora tidningen och sitter med den nära nära ens ansikte. Så irriterande. Nu har jag börjat våga säga till. Självförtroendet måste boostas!

  Tack för mycket bra skrivande, peppande pod och fin blogg! Kraaam

  Katarina 2016-12-03 08:11:34
  Svara
 • Packa bara dina allra mesta favvokläder. Ha massa packpåsar så du kan packa trosor i en, tunna tröjor i en etc. Några få multiprodukter i necessären tex en bra olja till både makeup-borttagning o insmörjning istl för 1000 olika flaskor.

  Åsa Edergren 2016-12-03 08:00:27
  Svara
 • Mitt absolut bästa tips för att få plats med så mycket som möjligt, men ändå hitta grejerna fort i väskan är att packa i olikfärgade påsar indelade efter kategori (ex. blå påse – tröjor och t-shirts, röd påse – byxor, gul påse – strumpor och underkläder) och rulla ihop kläderna för att de ska ta så lite plats som möjligt! Dessutom blir de inte lika skrynkliga då! Mvh gammal backpacker ?

  Teresa 2016-12-03 07:50:05
  Svara
 • Ta med 25% av de kläder du lagt fram från början. Oavsett hur lite jag tar med är det alltid något jag inte använder.. En har ju sina absoluta favoriter!

  Elin 2016-12-03 07:48:37
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!