Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hur hanterar jag att min kille har tjejkompisar? Och andra frågor.

isak-5

Hej Flora! Har en liten fråga, hur tacklas du med avundsjuka i samband med att din pojkvän har bra tjejkompisar? Min kille lärde känna en tjej förra året (då hade vi varit tillsammans 2 år) och de festade tillsammans några gånger och hon sov över hos honom efter någon fest. Trots att jag litar på min kille till 100 % och VILL att han ska kunna ha kompisar av olika kön hade jag i flera veckor en hård klump i magen varje gång jag tänkte på alla stunder de hade hängde tillsammans. Hur gör du för att inte känna så här? Kram

Hej! Alltså såhär: Jag älskar att min kille har tjejkompisar. Jag är övertygad om att det har gjort honom till den mjuka person han är, att han har nära till sina känslor (dessa är ju mer kvinnligt kodade personlighetsdrag), tar ansvar och är medveten etcetera. Det kanske låter konstigt, men jag tänker så ofta på det: att jag är ihop med en person och inte en snubbe. Att han är som vilken tjejkompis som helst. Och det är så jag vill att det ska vara. Jag brukar alltid råda tjejer som är hetero att satsa på snubbar som har många tjejkompisar. :-)))

Hur som helst: Jag är inte svartsjuk, i alla fall inte än så länge, sånt där kan ju växa fram med tiden. Men det är klart att det känns mer om ens partner plötsligt får en ny kompis som partnern potentiellt sett skulle kunna bli kär i. Det är väl sådana nya vänskaper som kan vara läskiga. Jag tänker att det är helt rimligt att du känner svartsjuka, vi är ju fostrade i ett samhälle där vi känner att vi ska ”äga” varandra. Jag tycker att du ska snacka med din kille och berätta hur det känns. Men sen tror jag också att ju fler gånger han hänger med en tjejkompis desto mindre problem kommer det bli. Det kommer troligtvis bli mindre laddat då. Svartsjuka är inte ett konstant tillstånd, det kan förändras och sannolikt jobbas bort. Kram!

frilansa flora wiström-3

Hej Flora! Vart har du köpt din vackra matta?

Den heter Sinnerlig och kommer från Ikea!

Flora! Hur gör man slut med den man bor tillsammans med, har det väldigt bra med och älskar men som man liksom inte längre är kär i? Går det ens? kram

Det går. Du kan inte vara tillsammans med din partner för hens skull. Det är fruktansvärt att göra slut – kanske det jobbigaste någonsin – men du gör det och sedan är det gjort. Både du och din partner förtjänar att älska och att känna sig älskad. Ni repar er. Ni fixar det. Kram.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-41

Var har du köpt din orangea sidenskjorta? Den är sååå fin.

Den är från & Other Stories.

Hej Flora! Tack för en grym blogg <3 En snabb fråga – vilken typ av mikrofon använde du och Frida när ni började podda? TACK PÅ FÖRHAND! Kram

En Zoom H5 Handy Recorder! Kram och tack för att du läser.

Fina Flora! Kan du tipsa om bra mat-instagrams?:)))

Tipsar om Livrickardsdotter, Cashewkitchen och Olivehummer!

Hej Flora! Just nu är där du var i början av året. Med ett tomrum i hjärtat som skriker efter han som inte längre är min. Jag känner ett behov av att börja om, bli en ny version av mig själv. Jag känner också ett himla stort behov av att förkovra mig i böcker om kärlekens svärta och komplexitet och storhet och allt vad den nu är. Har du några tips på vad jag borde läsa? Tack för att du finns!

Fy helvete. Heja heja heja dig. Självklart ska jag tipsa om några romaner om kärlek: Gudarna av Elin Cullhed (om den starka kärleken vänner emellan), När hundarna kommer av Jessica Schiefauer (om kärlek, besatthet och våld) Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri och Maken av Gunbritt Sundström. Och om jag får vara fräck: min egen bok Stanna, som handlar om att vilja finnas för den man älskar, men inte veta hur.

Okej kan man få en liten update: Hur mår du Floris? 

Den senaste veckan har jag varit fett ångestfylld. Igår sa Frida ”Hur mår du egentligen? Jag ser oroväckande lite tandkött idag”. Och jag vet inte. All kritik känns sylvass just nu. Är fett skör, kan få hjärtklappning för minsta lilla skitgrej. Så jag ligger här på min säng och väntar på att det ska sluta trycka så jävla mycket över bröstet. Sjuk är jag också. Om jag har tur så är morgondagen en snällare dag. Vi kan väl bestämma det?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Till tjejen som tycker det är jobbigt att din kille umgås med sin tjejkompis: mitt bästa tips är att uppmuntra till att också lära känna tjejen! Till exempel, säg till din kille att du gärna vill lära känna henne som du känner hans andra vänner för hon verkar vara en betydelsefull person för honom. Jag och min kille hade samma problem i början. Jag har många killkompisar som jag aktivt umgås med. Han har enbart tjejkompisar han hänger med i större gäng, inte solo. Jag bjöd därför in min kille att hänga med oss och lära känna dessa killar, sedan dess är han helt fine med att jag umgås, festar och sover över med dessa killkompisarna om dom är på besök i min nya stad. :))) Ofta är man kanske osäker för man vet inte vad man kan förvänta sig eller så. Lycka till och låt det inte förstöra the good thing you have going med din kille! <3

  Moa 2016-12-11 00:02:38
  Svara
 • takk for at du svarer og deler og er så åpen, Floris.
  <3

  marire 2016-12-10 11:02:30 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • men det är väl ätstört i sig? att inte kunna äta om inte den andra gör det, eller att jämföra portioner. känner igen det alltså.

  e 2016-12-09 22:50:11
  Svara
 • Hej Floris! Kände att jag var tvungen att slänga in en kommentar eftersom jag igår lyssnade på senaste podden och ser en koppling. Jag pratar om spiralen. Jag fick precis samma känslokris alldeles i början när jag satte in min spiral i februari och eftersom jag inte hade använt preventivmedel med hormon kändes allt väldigt starkt. Men det gick över för mig inom fösta månaden! Så ville bara säga att det kan bero på spiralen som kroppen känns lite ur spel och att det, precis som för mig, nog släpper snart! :) Hoppas du får en underbar helg! KRAM.

  Pegah 2016-12-09 17:00:03 http://www.pegahzuz.blogg.se
  Svara
 • Har liknande känsla och haft det ett tag. Jag känner att imorgon kommer bli bättre. Just nu får en deppa sig något. Det finns fint i det också men imorgon är det bättre och imorgon kommer en liten liten uns lycka kännas i brösten. Den växer och kommer om några veckor att vara stark. Jag vet det. Jag bara vet det.

  Kram. Du är bra.

  Katarina 2016-12-09 15:41:02
  Svara
 • Hej Flora! Kanske hänger ångesten till viss del ihop med att du har satt in en hormonspiral? Är inte så ovanligt att man mår crap när kroppen ska anpassa sig. Hoppas du snart mår bättre och tack för fetaste bloggen <3

  J 2016-12-09 13:49:00
  Svara
 • Det här kanske är nåt du redan tänkt på. Men ångest är enligt ny forskning länkat till inflammation i kroppen. Är man känslig för histaminer (=inflammation) kan man reagera med ångest efter man ätit viss mat, upp till 72 timmar! Tänker eftersom du äter en hel del mat som är hög i histaminer. Min ångest försvann när jag tog bort de värsta histaminbomberna ur maten. Ångest är liksom inget normalt tillstånd för kroppen, den försöker berätta nåt om man lyssnar noga. Vården i Sverige har skitdålig koll på detta. Bara ett litet tips, googla gärna histaminintolerans <3

  Anna 2016-12-09 11:44:32
  Svara
 • känns ändå skönt att känna att jag inte ensam om att må dåligt. är så trött och deppig och orkeslös, med en ångestklump i magen.
  dessutom sårade killen jag var intresserad av mig och det suger. jag och kärlek går inte ihop.
  vi får ta oss genom det här äckliga vintermörkret, så kanske en kan få skymta lite ljusglimtar framåt våren. ta hand om dig flora. puss<3

  julia 2016-12-09 10:37:08
  Svara
 • Tack för en fin, stärkande och känslosam blogg, känns som den ständigt utvidgas och överaskar. Tack för all energi du lägger ner på denna plattform! Hoppas din fredag är fylld med lugn och närhet. Kram kram!

  Agnes 2016-12-09 10:28:25 http://www.devote.se/agnesblixa
  Svara
 • Jag tänkte hela tiden att jag var missunnsam när han umgicks med en tjej, festade och sov över. Och negligerade det pga bara svartsjuk. Trodde att jag var påverkad av strukturer i samhället. För hon hade ju också en kille. Men de var inte bara vänner så att säga.

  T 2016-12-09 09:22:21
  Svara
 • Hej Flora! Jag undrar om du fick några biverkningar av acnatac? Torr hy eller liknande?

  Stina 2016-12-09 08:35:54
  Svara
 • Tack för fint svar om svartsjuka! Ta hand om dig❤️

  {"author":"Ebba" 2016-12-09 08:23:40
  Svara
 • alltså tack för att ni delade med er av mat och ättänk tips i podden ! även om min sambo är medveten om hur jädra svårt det är med mat och kroppen , så insåg jag att jag precis som du behöver få medhåll när en är hungrig ! och inte ett ” nej tack ” . så tack !

  och tack i övrigt också för super fin blogg och pod med alla de ämnena en själv klurar på men som så sällan nämns i media etc ! och hoppas verkligen att du mår bättre snart. jädra skit ångest <3

  Sara 2016-12-09 07:46:34
  Svara
 • Haller verkligen med om att om en kille har manga nara vanner som ar tjejer sa ar det en bra sak! Min pojkvan bodde med tva tjejkompisar, varav en ar hans bastis, nar vi traffades. Jag sag det som en sa himla positiv sak. Tre ar senare vet jag sa val att min kille ar otroligt mjuk, inkannande etc (precis som du namnde Flora), och jag ar saker pa att hans nara relationer till kvinnor genom livet har hjalpt till att skapa det.

  Julia 2016-12-09 05:44:52
  Svara
 • Vill bara sända iväg en massa styrke kramar och värme till dig! Har också haft en tuff period, det känns som att jag tar hand om andra och knappt ser mig själv. Men sen kommer en dag när det är lättare att andas av någon anledning och det man tyckte var piss dagen innan är fantastiskt. Vill också berätta för dig hur härligt det är att få lyssna på dig och Frida i podden, den ger en helt ny dimension till dig som person. Tänker att vi som läser din blogg och lyssnar på podden har en form av vänskapsrelation till dig, haha, den har blivit så mycket starkare med podden! Kramar till dig. Håller tummarna för imorgon

  Ella 2016-12-09 00:02:53
  Svara
 • Ville bara säga att Stanna är jävligt fin! Precis som i Skam så ger den inte ett sånt överifrån perspektiv som många ungdoms/unga vuxna-böcker/serier ofta gör, när någon ska berättar hur saker ligger till. Det är äkta och viktigt som fan!!!

  Anna 2016-12-08 21:53:41
  Svara
 • Hej, vill bara svara dig som ställde första frågan snabbt innan jag läser vidare dethär inlägget….kände igen mig så väl från ett tidigare förhållande jag hade! Tänk aldrig never ever att rädslan eller ”svartsjukan” ska gå över, tänk aldrig att du inbillar dig eller att du ska skymma undan dina känslor för att vara den önskvärda flickvännen; för då börjar du låtsas, både för dig själv och för din kille. Tänk aldrig att du ska skärpa dig för att va den där härliga flickvännen som accepterar, som är lättsam och aldrig blir sur. Känn känslorna men TALA om det direkt, och säg hur du känner. Tycker du att du har sagt det tillräckligt redan och får negligerande svar tillbaka PRATA OM DET IGEN! Till slut känns det som att du inte kan få ur dig mer men håll det inte inom dig. Ta det sedan därifrån, hantera situationen tillsammans och se var ni befinner er, och var du befinner dig i dina tankar på att du är svartsjuk. Är det inte tystnaden som signalerar den där bittra surheten som vi alla VET beror på misskommunikation, att något gått snett på vägen. Missförstånd. När känslorna hålls inne.

  Amanda 2016-12-08 21:36:48
  Svara
 • Har du ett bättre förhållande till mat nu Flora? Hur gick det till isf? Känner själv att det är så himla flytande och typ blir sämre när jag mår sämre tex. Kram

  Johanna 2016-12-08 21:06:35
  Svara
 • Okej, tack för svar! Satte fingret på vad jag själv känt :)

  Anna 2016-12-08 21:00:07
  Svara
 • Hej Flora! Hoppas verkligen att du mår bättre snart, och att allt blir behagligare! Jag vet inte riktigt hur jag ska forma denna (podd)fråga men jag ska försöka. Först och främst, tack för att du och Frida gör det ni gör på podden, wonderful beyond words. Jag har på senaste tiden kommit fram till att jag tror att alla mänskliga egenskaper och beteenden klassade ”kvinnligt” och ”manligt” är socialt uppbyggda, alltså de finns i oss pga samhället, inte pga biologi (aka att det bara är så). Det kan ju vara när kvinnor ses som mer emotionella eller ”fostrande”, men också ex när dudes klagar på att tjejer är illojala/bitchiga mot varandra (blev för inte så länge sedan tillsagd att ”alla kvinnor hatar varandra” yup alright then.). Jag tror helt på att anledningen till att detta är beteenden som i viss mängd är sanna (vissa undantag se exempel 2) är att samhället konstant lär in dem i oss. Jag hade funnit det så intressant att höra er åsikt och vad ni har och säga om detta, ni är så kloka och det känns som en viktig grej att göra till samtal! Ber om urNi är power! Kram

  A 2016-12-08 20:28:15
  Svara
 • Flora jag har en fråga om senaste (? avsnitt 33) i podden! Jag förstod inte riktigt det du sa att du informerat din dåvarande kille som kunde vara triggande ang mat? Att han/dom ska vara uppmuntrande när du vill äta? Eller att dom också ska vara pepp på att äta? Eller något annat? Undrar verkligen pga tycker det kan vara svårt ibland med min kille.

  Anna 2016-12-08 19:47:18
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Att jag, om jag säger typ ”jag börjar bli hungrig nu, ska vi käka nåt”, så är det skönt att få medhåll i stället för ett ”inte jag”. Hellre att han mår illa än att jag får ångest, tänker jag :-)))))

   Flora Wiström 2016-12-08 20:40:54
   Svara
 • hej flora, hörde om växtgäris i podden, hur går man med?? hittar inte på facebook?

  puss & tack!

  jennifer 2016-12-08 19:18:05
  Svara
 • Heja Floris, du verkar så härlig. Jag passar på att be om hjälp jag också om man kan göra det bara så där? Det vore ju så härligt. Hur gör man för att våga ragga på folk? Är ganska nydumpad och börjar känna mig så redo att träffa andra, åtminstone för kyssar eller så. Men hur gör man då? För att få tag i en snygg kille som bara vill kyssas lite och ge/få lite närhet när man varit ihop med någon länge och jämför alla med den. Ingen är ju lika snygg och bra som han, men jag både måste och vill GÅ VIDARE. Så tacksam för hjälp!
  /En trogen lyssnare och läsare

  A 2016-12-08 18:52:37
  Svara
 • Hej, eftersom du skrev att du känner dig skör så vill jag ge dig lite pepp!

  Så himla vettigt svar på avundsjukefrågan, precis så resonerar jag med. Tycker du är en väldigt vettig person allmänt också såklart.
  Btw, älskar er podd.
  Kram <3

  J 2016-12-08 17:53:22
  Svara
 • Du har säkert fått hundratals liknande kommentarer, men jag kan inte hindra det utan måste skriva det ändå: din bok är fucking fantastisk. Helt. Fucking. Fantastisk. <3

  Clara 2016-12-08 17:52:19
  Svara
 • Din bok kan vara bland det bästa och ärligaste jag läst.

  Emelie 2016-12-08 17:49:01
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!