Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Andra advent med pangfrukke, second hand-klappar och lussebullsbak

andra advent flora wiström20

Söndagsmorgnar är något jag tycker är helt okej.

andra advent flora wiström1

Förra söndagen var det som bekant andra advent. Jag vaknade upp bredvid en varm person. Han gick ut och köpte frukostingredienser medan jag kokade kaffe och gjorde smoofy.

andra advent flora wiström2

En banan, en näve frysta blåbär, en klick jordnötssmör, ett par matskedar chiafrön och en skvätt havremjölk. Erryday.

andra advent flora wiström3

Hade väldiga problem med min grapefrukt dock, så fint på bild men asasvårt att äta? Fick massa tips på instagram (fkn älskar er) om hur man bäst äterom! Med grapesked! Måste ha.

andra advent flora wiström4

Sen gick vi ut på stan.

myrorna flora wiström-1

Till Myrorna exempelvis. De ville nämligen samarbeta med mig i samband med deras kampanj som syftar till att få fler att köpa julklappar second hand. SJÄLVKLART  vill jag lyfta det initiativet! De har gjort en kampanjfilm om detta som du kan kika på här.

myrorna flora wiström-2

Hallå kolla fina grejer jag hittade! Backgammon för 20 kr och en asfin klarröd kanna för 35 kr. Ska ge dom i julklapp till någon som inte läser min blogg. Typ min mamma.

myrorna flora wiström-6

Genom att köpa saker second hand bidrar du  till att fler hemlösa kan äta sig mätta och att fler kan få en värdefull arbetspraktik – samtidigt som du kan ge bort något personligt utvalt till någon du tycker om. Bra grej visst.

myrorna flora wiström-7 myrorna flora wiström-8andra advent flora wiström5

Sedan handlade vi en massa juliga saker för att åka hem till Moa och adventsbaka.

andra advent flora wiström6

– Jag vet en väldigt bra blogg där det finns ett recept på veganska lussebullar.

– Vilken då?

– Min.

Här är receptet.

andra advent flora wiström7

De blev så goa!!!

andra advent flora wiström9

Kan ni fatta att detta var min bild av I innan vi lärde känna varandra? Någon slags farlig och svår person.

andra advent flora wiström8

Så ba är han värsta softisen. Pjuh vilken tur.

andra advent flora wiström11

Vi varvade bakning och matlagning med Sunes jul och Justin Biebers jullåtar.

andra advent flora wiström21

Och drack blåbärsglögg, åt bullar och tittade på The Holiday. Det var min favoritfilm när jag gick på högstadiet (efter En riddares historia HELLO) men jag cringe:ade så mycket den här gången. Såklart. Jude Law som ska vara värsta gullot men som ba ääälskar att hans ragg föredrar att ligga utan förspel (”You are quickly becoming one of the most interesting girls I’ve ever met”) och som har det SÅ jobbigt som läser kokböcker om kvällarna för att han är ensamstående pappa. Sorry trettonåriga Flora men The Holiday-Graham iz not for u. Däremot grät jag när Jack Blacks karaktär Miles ba ”Iris, if you where a melody…”. Älskar Kate Winslet. Och Arthurgubben. Kan även vara så att jag hatälskar Jack Black, även om Iris är out of his leauge. Okej. Slut på The Holiday-rant.

Glad tredje advent eller vad man nu säger!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Det är väldigt sant, när du säger det. Varför är det aldrig tvärtom liksom…

  m 2016-12-12 14:01:47
  Svara
 • Håller helt med M här nedan! Jack Blacks karaktär är ju absolut den mest attraktiva i den filmen!

  Malin 2016-12-12 11:27:03
  Svara
 • Helt inne på samma tankar, faktiskt..! Väldigt intressant hur vi resonerar..!

  Emelie 2016-12-12 10:55:08 http://sockerskrin.blogspot.se
  Svara
 • MEN vilken bra idé!! har funderat intensitvt på julklappar till familjen utan resultat men ska nu gå till närmaste second hand-affär och införskaffa dem!

  Ida 2016-12-12 10:46:07
  Svara
 • För det första så läser jag och min exakt samma böcker som du & I gör på frukost-bilderna. Och för det andra såg jag The Holidays här förra veckan och tänkte EXAKT samma sak!!! Plus att Cam Diaz är en usel skådis. Men Jude Laws ”självuppoffrande” pappa, plz. Värsta jag sett.

  Ellen 2016-12-12 09:01:35 http://sevendays.fi/bffellen
  Svara
 • Jag fastnade för det där du skrev om att Iris är ”out of” Jack Blacks ”league”. Menade du utseendemässigt då? Jag har funderat på det där, om utseendets betydelse. T.ex. märks det rätt så tydligt när man internetdejtar att de som är snyggare än en själv sällan visar intresse, medan de som ser mindre bra ut än en själv (om man nu kan säga så) gör det. Det verkar vara en naturlag. Antagligen funkar jag själv ungefär likadant, men jag tycker i alla fall att hela paketet spelar in, vad personen skriver, hur den skriver osv. Och när man får en hel bild irl, eller på film, så tycker jag inte att det är så kopplat till utseende längre. Jag menar Jack Blacks karaktär är en rolig och charmig filmmusikkompositör – what’s not to like?

  m 2016-12-12 08:21:56
  Svara
  • Svar på ms kommentar.

   Hej! Jag tycker också mycket om Jack Blacks karaktär, men hon är ju helt uppenbart mer attraktiv, rent ytligt, än han är. Mindre heta killar i film alltid har asheta tjejer, och vääääldigt sällan tvärt om. Så tröttsam grej :((((

   Flora Wiström 2016-12-12 11:58:12
   Svara
 • Hej Elin! Det är fiolfikus. (Fiddle leaf fig). Bästa plantan.

  V 2016-12-11 22:13:43
  Svara
 • Hej Flora! <3 Vad heter den stora växten som står bakom dig i fönstret på den första bilden? Den är så vacker!

  Elin 2016-12-11 22:01:52
  Svara
 • Vart kommer mössan ifrån???? <3

  Linnea 2016-12-11 21:05:52
  Svara
 • Härlig frulle! <3

  Emma • Maria 2016-12-11 20:54:48 http://nouw.com/emzooh
  Svara
 • Åh! Älska second hand. Tycker dock second hand i Stockholm är så dyrt?! Kan du inte tipsa om dina bästa second hand-ställen där saker faktiskt är billigt — typ vilken myrorna var ni på här?!

  Anna 2016-12-11 20:22:12 http://hmnvk.wordpress.com
  Svara
 • mys mys!! här kommer ett önsk: kan du inte göra ett till sånt inlägg ”vad jag har på mig när jag inte vet vad jag ska ha på mig” ? kanske är snarlikt klädval men vore kul pga tkr så mkt om det inlägget och vill se ett till :)))) pusss och kram tack för bra blogg/insta/podd/person osv <3333

  mos 2016-12-11 20:14:38 http://www.botellonz.blogg.se
  Svara
 • oh.

  merel 2016-12-11 19:32:34 http://mereltjex.blogspot.se/
  Svara
 • men va gör man om han ÄR svår? Och jag också svår? Pga att kärleken är läskig. Känns som det aldrig kommer blir vi fast det är det enda jag vill

  Amanda 2016-12-11 15:05:38
  Svara
 • Måste bara lyfta en grej här! Jag och mina kompisar ska ha second hand-år nästa år!! Detta gäller då kläder och inte prylar (ingen av oss köper särskilt mycket prylar ändå om man slår ut det på ett år). Självklart har vi lite undantag tex underkläder och sånt, men ändå. Tror det kommer bli en fet grej. Join the movement om ni vill<3

  Ronja 2016-12-11 14:01:34
  Svara
 • åh mys! och gud vad en älskade the holiday!

  Emilia 2016-12-11 14:00:29 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • ääääälskar Jack Black och Kate Winslets bitar i den filmen <3<3<3 vill att filmen bara ska följa dem, inte tråkiga Jude Law

  lotta 2016-12-11 13:41:44
  Svara
 • Fortfarande min favoritfilm obs. <3 Den har allt. HELLO

  Matilda 2016-12-11 12:14:15
  Svara
 • JEANSEN? :)

  emma 2016-12-11 11:08:46
  Svara
 • Önskar att jag var bättre på att handla 2nd hand pga ovan nämna skäl, men har så lite tålamod för att gå runt i butiker :( Har du några knep för att hitta de bästa grejerna? Tycker oftast att det är så mycket att ta in!

  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!