Julklappstips: stöd människor i kris

De bästa julklapparna är de som gör skillnad, visst? Här är två tips from me 2 u!

ordinuti
Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa och stöder människor i kris. Nu har de tagit fram en bok – Ord inuti – som är formgiven av min favvo Sara (som ju också har formgett Stanna!).

Alexitymi, alltså oförmågan att sätta ord på känslor, har en bevisad koppling till depression och ångest. Och i Sverige 
är vi dåliga på att berätta hur vi mår. Därför vill Mind till jul ge bort förmågan att sätta ord på sina känslor, i form av en bok. Jag har min på en prime spot pga SÅ fin! Varje såld bok är ett direkt bidrag Minds arbete.

KÖP BOKEN HÄR.

femmedefenders

Och en till viktig grej.

Fler människor än någonsin tidigare är på flykt undan krig och förföljelse. Kvinnors flyktvägar kantas av särskilda hot och faror, just för att de är kvinnor. Kvinna till Kvinnas julkampanj Bli en Femdefender. Stöd kvinnor på flykt sätter ljuset på kvinnors svåra vardag på flykt – om livet i flyktingläger, våld och övergrepp, tvångsäktenskap och om längtan hem.

Samtidigt finns det hopp och förändring är möjlig! Kvinna till Kvinna samarbetar sedan nära 25 år tillbaka med kvinnoorganisationer i krig och konfliktdrabbade områden. Många av dem kämpar för kvinnors rättigheter på flykt och för att kvinnor som flyr själva ska kunna påverka sin situation.

Med en gåva till julkampanjen stödjer du utsatta kvinnor och de kvinnorättsförsvarare som riskerar sina liv för att hjälpa andra.

BLI EN FEMDEFENDER OCH KÖP DIN GÅVA HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej! Vet du om det finns några ungdomsklubbar som 17 åringar kan gå på? :)

  Sofi 2016-12-20 06:47:06
  Svara
 • Helt klart två helt fantastiska julklappar!

  Ellen 2016-12-19 22:42:15 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Hej! Jag undrar vart du gör dina gifs? Tack på förhand, kramis<3

  Simona 2016-12-19 21:55:55
  Svara
 • Hej, var har du köpt den kepsen? Kram

  Paula 2016-12-19 18:34:36
  Svara
 • Sorry att jag kapar ett superviktigt inlägg men behöver skriva och vet inte var.

  Jag vet inte vad jag ska göra. Har haft en partner i typ sex år varav några år långdistans. Vi är båda vuxna med jobb osv så snart borde det kanske vara dags att ”komma till ro” och starta ett riktigt liv tillsammans. Problemet är bara att jag nog inte vill det. Även om jag inte riktigt vill tro på det så ser jag inte hur en framtid med hen skulle se ut. Och jag vet inte vad jag ska göra.

  Jag vågar inte prata med föräldrar och vänner om detta för att det då känns mer verkligt + som att jag sårar min partner. Men jag har känt så här till och från i några år. Som att vi är för olika. Att det kanske finns bättre personer för mig där ute (hur kan en tänka så hemskt??????). Att jag lever mitt drömliv men hen ett annat.

  Jag vet inte. Något skaver. Men jag vill inte såra hen när jag inte ens vet vad jag vill. Om jag skulle lämna hen (fyfyfyfyfyfan) så skulle hen bli alldeles ensam.

  Snälla, har någon varit i samma situation och vill prata med mig om hur en hanterar det?? Antingen här eller på mail. Jag vågar inte prata med mina vänner om det. Det är för pinsamt, jsg känner mig som världens ondaste för att jag ens tänker tanken att jag och min partner inte är rätta för varandra.

  E 2016-12-19 18:06:46
  Svara
  • Svar på Es kommentar.

   Jag var där, pratade med min partner, det är svin viktigt. Att vara vuxen och i ett långt förhållande är fan inte lätt, det kommer gå ner å ibland vill man göra slut. Jag älskade fortfarande honom och kom fram till att skavandet var i mig inte i förhållandet. Så tänkte typ så här: vad vill jag gör, varför skaver det (jag kännde typ att jag inte var migsjälv)?? Så gjorde jag det :) gick ut å dansade mer med vännera, reste själv osv. Nu är jag skaver inget längre :) sen kan de ju vara dags att göra slut det kan jag inte yttra mig om, men min erfarenhet är att jobba på förhållandet i svåra perioder ofta leder till bättre tider :))

   S 2016-12-20 20:24:26
   Svara
 • Jag brukade köpa massa sådana bra julklappar, då främst gåvobevis till de vuxna i familjen tills i år eftersom förra året fick jag riktigt usla kommentarer om julklapparna så nu blev det handgjort i stället men känns så tråkigt att inte bidra som alltid till alla dessa bra grejer och göra världen lite bättre :(

  För övrigt, fy för vuxna som drar på munnen när man ger dem julklappar som hjälper andra som har det sämre!

  Caja 2016-12-19 17:49:05 http://cajcacreations.etsy.com
  Svara
 • Vilken storlek har du i t shirten?
  Superbra inlägg, har köpt välgörenhet till hela familjen i julklapp i år.

  Natasja 2016-12-19 17:11:52
  Svara
 • Åh, så himla bra ju!!! Vill ha fler sådana här julklappstips!

  Lova 2016-12-19 16:42:13
  Svara
 • Så bra tips och bra organisationer pengarna går till om man köper någon av de sakerna.

  Ingrid 2016-12-19 15:31:51
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!