Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vad jag har haft för mig på sistone

Hej och glad… onsdag? Har noll koll på veckodagarna just nu vilket känns så sjukt lyxigt. Och lite ovant, jag blir ju så lätt rastlös. Jag har inte fotat något med min kamera på flera dagar (vilket tillhör ovanligheterna), men vi kikar på vad jag har gjort de senaste två veckorna, enligt min tellifån.

Processed with VSCO with a6 preset

Den sjuttonde december var jag på julbord med min lillebrolla!

Processed with VSCO with a6 preset

Och på kvällen bjöd Hevig och Felix in till glöggfest. Vi hade tänkt gå på poweballadklubben Natten men hade det så fint att vi stannade i deras lägga. Man ska aldrig stressa iväg till klubb om man har trevligt på förfesten ju. Men det vet du väl redan.

Processed with VSCO with a6 preset

Dagen därpå fyllde min mamma femtiosex. Hon, jag, Calle och Isak åt middag på restaurang Agnes. Jag tog en svingod polenta om du undrar. Älskar min mamma bortom all sans och vett.

Två dagar senare fyllde Rebecca tjugotre (hurra hurra hurra!) och bjöd in till middag. Det såg ut lite såhär!

Processed with VSCO with a6 preset

Vädret har ju varit så mojsigt på sistone! Göttiga plusgrader och blå himmel. Och vid Norr Mälarstrand hänger svanarna likt emokids på Plattan.

Andra grejer jag har gjort är att pussa på denna. Han luktar så gott alltid.

Och så har jag ju hängt med släkten över jul. Här är jag och typ en tredjedel av kusinskaran: Niki, Vilda, Silja, Flora, Truls, Veste, Dixi, Saxe och Vincent. I min familj måste man tydligen heta något halvkonstigt för att få vara med.

På juldagen hade vi släktmiddag och sedan gjorde jag, Freja och Vilda oss i ordning för att åka in till stan. Här är vi lite fulla i fan.

Vi gick på Vänner & Bekantas julfest. Okej här kommer namedropping för jag vet att du älskar skiten: Där flåsade jag Lorentz i nacken, spanade på Sverrir Gudnason och Adam Pålsson, kramades med 1337likes-Tora men framförallt: dansade som fan med mina kompisar. Jag var asglad och kompiskär så uta bara helvete.

Igår låg jag i Yrsas soffa i åtta timmar. Vi tittade på The Shining, livestreams från Beauty & Bullshit-facebookgruppen, lagade potatismos med brunsås och lingonsylt till lunch, kliade varandra i håret (nähä) och gjorde poké till middag. Lyssna gott: Ris i botten, sedan gurka som marinerats i soja vitlök vitvinsvinäger limesaft salt peppar, persimon, morot, salladslök, koriander, avokado och sesamfrön. Och en sås på jordnötssmör, soja, vitlök, agave, olivolja, limesaft och koriander. Vassego att härma.

Men nog snackat om mig: vad har du haft för dig på sistone?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • HEJ! undrar ba vilken eyeliner du använder? Minns att du sa att du älskade kat von D’s, men jag tycker den har så lite pigment i sig?? En är ju på ständig jakt efter eyeliner känns det som… going on 24 år. POK

  ellen 2016-12-29 10:02:52
  Svara
 • men sötaste lillebrollan då! åh barn ibland. <3

  ISA 2016-12-29 03:37:05 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • O så fint <3 Firat jul o hållt god min men saknat honom som en molnande värk bakom allt pga två veckors paus. Att man kan sakna en msk så

  Anna 2016-12-29 00:39:04
  Svara
 • Hei flora, jeg liker bloggen din veldig godt, spesielt bildene! Derfor lurer jeg på om du kunne skrevet et innlegg om hvilken innstillinger osv du bruker !<3 det hadde vært kjempeflott om du hadde giddet det! suss

  Anne 2016-12-28 20:55:43
  Svara
 • Men guuuuuu, detaljer på Lorentz!!!!! Snälla, lever så mycket genom dig just nu

  Olivia 2016-12-28 20:00:46 http://www.bought-a-ticket.tumblr.com
  Svara
 • Hej Flora!! Can you tell us sth about Isaac? What is he like? What does he like? Write us sth about him, because we knew everything about Felix and now we want to get to know your new boyfriend. I am so excited and curious.
  Hedvig
  PS- I love your blog!! I look forward to every upload on your blog. You are such an amazing person ❤

  Hedvig 2016-12-28 18:50:09
  Svara
 • Det blir tydligare för varje år nu…. har hälsat på vänner som ”blivit kvar”i min hemstad, jag sa hej till nya bebisar och gick rundtur i kompisars nyköpta HUS. Med trädgård och källare o vind o grejer herrejösses. Här e jag, supersingeln på 26, typ den enda i gänget som flyttat o inte gjort allt det där vuxna. Men tack o lov är det så jag vill leva, annat hade varit deprimerande. Jag är glad för deras skull men också för min! <3

  a 2016-12-28 18:42:03
  Svara
  • Svar på as kommentar.

   men gud, har jag skrivit detta utan att minnas!? haha, prick så för mig med. Fast 27 istället för 26 ;) tänk vad livet kan bli olika för alla! ville ba lämna mitt avtryck och säga agree, hehe. kram!

   ISA 2016-12-29 03:38:47 http://isabyl.devote.se
   Svara
 • Älskar poke bowls och det där receptet lät GRYMT!
  Den här julen har jag sysslat med att färdigställa in min examensuppsats i nationalekonomi. Så jääääävla skönt att det är över efter flera veckor av regelbundna nervösa sammanbrott.

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-12-28 16:41:00 https://vegokak.se/2016/12/28/nyar-9-vegetariska-och-veganska-varmratter/
  Svara
 • Flora! Eller alla andra här i kommentarsfältet! Jag behöver hjälp. På nyår ska jag ha middag för mina vänner, vilket i princip endast är killar som ständigt pikar mig för att vara vegan. Jag ska hålla i förrätten (de ville inte lämna huvudrätten till mig pga rädslan att gå miste om sitt älskade kött) och jag behöver alltså tips på godaste veganska snittarna/förrätten! Skulle SÅ gärna vilja ha något icke-köttigt att blow their minds med för att visa att det minsann kan vara minst lika gott att äta veganskt. Är ett sådant tillfälle att kanske tysta deras tjat om kött lite och visa att det finns alternativ. Snälla hjälp med tips på det godaste ni har!!

  Julia 2016-12-28 16:12:56
  Svara
 • Jag lyckades få upp en gran för första gången sen 2013, när min morfar dog tre dagar före julafton. Nu är julen tillbaka och det känns så fint <3 firade med min lilla mamma, lyckades skrapa ihop en fin måltid trots allergier. Och en vän kom på besök, första sen i somras, och jag blev inte helt utmattad! Halleluljah liksom, nästa år hoppas jag att utmattningen försvinner helt. Då jäklar ska jag göra så himla mycket roliga saker!

  Anna 2016-12-28 16:11:08
  Svara
 • Eftersom du verkar vara en klok människa med sunda värderingar och åsikter vänder jag mig till dig med en fråga – hur skaffar man nya vänner i gymnasiet? Har du något tips (förutom att kompisdejta)?
  Med vänlig hälsning en ensam 16-åring i akut behov av en större umgängeskrets och nya vänner som faktiskt bryr sig

  Alicia 2016-12-28 15:06:40
  Svara
  • Svar på Alicias kommentar.

   Jag provar svara, är också ganska klok! Jag är 26 år idag och fick faktiskt alla mina kompisar i gymnasiet. Umgås inte med någon jag känt längre än så. Våga prata med de som du upplever är lika dig och har liknande intressen, t.ex. fotboll eller festa eller musik eller så. Våga fråga saker, var rolig (för det är du säkert), skratta och så, bjud in dig själv och bjud in andra på grejer. Hitta helt enkelt de som verkar härliga, och är de härliga på riktigt kommer de med all säkerhet vara det mot dig också.

   Sofie 2016-12-28 18:09:04
   Svara
 • Så fint det ser ut att ha vart för dig på sistone! Jag har mest bara laddat inför 2017, för det ska fasen bli ett bra år. Jag har firat jul med mina tre familjer, planerat fina saker under nästa år och mentalt förberett mig på den nya vardagen med en utmattning i bagaget. Jag har också hostat så himla mycket den senaste veckan. Vad är ens grejen med hosta? Så värdelöst! :(

  Ellen 2016-12-28 13:25:12 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Hallå Flora! Ser ut som om du har haft ett par så himla fina dagar, blir lite avundsjuk. Saknar min släkt och mina vänner!

  Själv så har jag jobbat, jobbat och jobbat. Men även köpt pizza och McDonalds på samma matrunda, blivit lite mer solbränd och lite mer blond, druckit vin och tittat på fulla arbetskamrater som spelade Christmas Cricket, insett att jag haft mitt livs år, blivit rejält osams med en ”kompis” som jag även bor med samt suttit i sadeln för första gången på nio månader. Ganska nöjd ändå!

  Isabell 2016-12-28 12:08:22 http://nouw.com/isabellplars
  Svara
 • En fundering bara, kanske för personligt jag vet inte men jag kör. Tycker du att din mamma behandlar/har behandlat dig annorlunda än dina bröder? I såna fall hur? Jag är själv enda dottern och upplever att min mamma är mer puttinuttig och liksom daltar mer med mina bröder (även min äldre bror) och även berömmer dem mer medan hon mot mig är lite hårdare. Funderar på om det liksom är en mor-dottergrej. Vad tror du?

  Karolina 2016-12-28 11:54:05
  Svara
 • Det är väl ändå inte ”göttiga plusgrader”, utan ganska onajsa klimatförändringar det handlar om?

  Lovisa 2016-12-28 11:48:14
  Svara
 • Åh vad mysigt det låter! Jag har också haft en fin jul. Lämnade pluggbubblan i Uppsala för att fira jul med familjen i Stockholm! Traditionsenlig bio på juldagen och släktgods och allt sånt man gör. Har dock haft noll julkänsla! :-( kram kram

  Emma 2016-12-28 11:43:39
  Svara
 • Hej! Kan du inte berätta hur du sminkat dig på första bilden?! Så jäkla snyggt!!

  Emma 2016-12-28 10:48:07
  Svara
 • Hej Flora! Jag har till exempel varit på tolv och ätit pommes frites, myst i en soffa efter jobbet i lördags och spelat konstiga spel men bästa vänner!

  M 2016-12-28 09:30:18
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!