Nu är det bokat och klart.

tågluff interrail flora wistrom-187

Nu är det bokat! Både flyg och boende i Lissabon alltså.

tågluff interrail flora wistrom-152

Jag blev fullkomligt förälskad i den här staden när jag var där förra våren. Då bestämde jag mig för att tillbringa två månader där 2017. Och nu händer det. Jag åker tionde mars och kommer hem elfte maj och ska hyra en liten lägenhet med fransk balkong i Bica, en stadsdel som ser ut såhär:

tågluff interrail flora wistrom-148

Sist jag tillbringade några månader i ett annat land så hade jag ju min storebror och hans fru att hänga med, men nu åker jag alltså helt solokvist. Fast så får jag ju besök av några jag tycker om. Än så länge vet jag att Isak kommer över påsk, och Yrsa strax innan dess.

tågluff interrail flora wistrom-143

Är väldigt taggad men också ganska nervig. Kommer ju längta hem liksom. Det kanske är knäppt av mig som åker iväg mitt i en nykärleksfas, men jag har ju planerat det här i nästan ett år.  Jag vet inte hur länge jag kan leva frilansliv på det här sättet, jag vill passa på.

tågluff interrail flora wistrom-160

Planen är i alla fall att jag ska skriva på mitt andra bokmanus, skriva en och annan krönika, jobba med bloggen och podda förstås. Ska få låna någon slags supermic från Radioplay så ni kommer nog inte märka någon större skillnad. Och så vill jag läsa massor. Promenera. Ta tåget till andra städer. Och pilla mig i naveln och titta på serier.

tågluff interrail flora wistrom-142

Nu ska jag fortsätta med med portugisiskan i duolingoappen. Eu bebo café amargo. Osv.

Ville bara berätta det här! Ha en fin fredag nu. ♥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
39kommentarer
 • Wow, så härligt för dig! Har aldrig varit i Lissabon, men det verkar fantastiskt, vill verkligen åka dit någon gång!

  Hey Emelie 2017-01-22 19:32:58 http://heyemelie.blogspot.com
  Svara
 • Wowaawiwa! Låter ju freakin’ awesome härligt!

  ElinH 2017-01-16 11:45:32 http://elinharaldsson.blogg.se/
  Svara
 • Ääääeh, men fy sjutton så härligt!

  Ellen 2017-01-15 23:15:53 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Alltså, Lissabon har stått högt upp på min lista så himla länge! Ser fram emot tips osv när du kommer hem, och att få se allt fint när du är där!

  Beatrice 2017-01-15 12:29:38 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Hej flora!! Jag är nyinflyttad i stockhom och söker nya vänner. Jag skulle verkligen uppskatta om du hade några tips eller om du skulle kunna gör ett sånt där inlägget som man kommenterar och sedan kan man konstanta varandra osv..(hittade din blogg när jag googlade på hitta nya vänner i ny stad) skulle verkligen vara så uppskattat och ett roligt sätt att träffa nya människor. Ha de nice//Clara-Matilda

  Clara 2017-01-14 23:22:05
  Svara
 • Åh vad härligt! Jag åker ensam till Bali på lördag och kommer hem 10 mars. Är så himla nervös för jag är rädd att jag inte kommer hitta kompisar där men samtidigt är jag så himla taggad på sol, strand, surf och yoga. Känns viktigt för mig att göra detta solo, känns som det kommer ge mig en skjuts framåt liksom. Men som sagt, så.himla.nervös…

  Emma 2017-01-14 20:24:27
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hei! Forstår at du er nervøs, men jeg lover deg at du kommer til å finne kompiser/folk å henge med! Jeg har reist en del alene i bl.a thailand, malaysia og nepal, og selv om jeg ikke er den supersosiale typen som alltid blir venn med alle, var det NULL problem å bli kjent med andre. Folk som reiser vil helt enkelt henge med hverandre, terskelen for å ta kontakt blir -så- mye lavere enn her hjemme, man møter hyggelige folk overalt:) God tur!

   Kaja 2017-01-14 21:06:07
   Svara
 • Har du (eller någon annan bland kommentarerna) några tips när det gäller en weekend i Lissabon med familjen? Flygresor, boende, mat, sevärdheter osv. Skulle vara mycket uppskattat!

  Josefine 2017-01-14 17:19:44 http://fantastiskakompliceradeliv.blogspot.se
  Svara
 • Åh grattis Flora!!! Så himla kul och modigt och vackert och fett!! Önskar dig en härlig tid där <3

  Karine 2017-01-14 09:58:45
  Svara
 • Hej Flora!
  Skulle du kunna påminna folk om kompisinlägget?

  E 2017-01-13 21:27:37
  Svara
 • Åh så himla kul Flora!! Tror att det kommer bli hur bra som helst. Jag såg att någon annan också hade frågat men jag vill också veta hur du fick tag på boende? Skulle med vilja dra en sväng men en är ju inte superrik osv osv. HUUR kan en göra? Förutom kanske kontakter då

  Nicole 2017-01-13 21:15:46
  Svara
 • Kul att det blev bica, det är ju en så fin stadsdel! Jag har pluggat portugisiska i Lissabon bland annat + bott där några vändor, så vill ha hjälp/tips med språk eller annat äre bara att maila! (Portugisiska uttal är tex en lite svår nöt att knäcka…..) Lycka till med Lissabon, kan inte bli fel!

  Clara 2017-01-13 20:56:24
  Svara
 • Just do it girl! Så bra!

  Cornelia 2017-01-13 18:09:25
  Svara
 • Hoppas det blir grymt!

  Agnes 2017-01-13 17:47:47
  Svara
 • Kul! Härligt att du kör tycker jag! Låter som att det kommer bli en fin tid! Hej!

  Vera 2017-01-13 17:36:03
  Svara
 • Hur följer man sina drömmar och åker iväg och inte låter en begränsas av ens partner? Jag ska iväg på en resa i två månader nu, men det är bara 1 av 100 resor jag vill göra. Hela mitt liv har jag velat flytta till Paris och andra städer och gjort upp planer, men helt plötsligt har jag en till person i mitt liv som jag delvis måste anpassa mig till. Jag är inte redo att ge upp eller kompromissa med mina drömmar, men samtidigt är den här relationen något jag verkligen vill satsa på. HUR gör man? hur gör du? hur får man det att funka trots att en är på resande fot och den andra är hemma och pluggar/studerar…

  josefine 2017-01-13 16:55:48
  Svara
 • hurra! det høres SÅ bra ut.
  så fin vibe å gå inn i helgen med. god fredag! <3

  marire 2017-01-13 15:45:12 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Hej Flora!
  Du verkar så smart och vettig :)) Älskar din blogg!! Undrar bara om du har några tips för hur man kommer ur januarideppen? Känns som många under den här tiden på året faller ner i en grop och stannar där tills april typ. Du känns som en väldigt peppig person som tar vara på livet typ (?!) har du några knep/tips för att inte falla ner i gropen?? PUSS och hej!

  astrid 2017-01-13 15:41:19
  Svara
 • Gud vad roligt! Du kommer ha det så grymt!!! Jag åkte till Indien i drygt 2 mån när jag och min pojkvän varit tillsammans i typ ett halvår. Kändes jättekonstigt att åka ifrån honom när jag var så himla nykär, men samtidigt kändes det så viktigt att få göra den resan då för mig själv. Det var tufft att vara ifrån varandr (hade internet väldigt sällan och väldigt dyrt med sms och ringa från Indien), men det var också bland bästa upplevelsen någonsin för mig. Sen var det så härligt att komma hem igen och få bli extra mycket nykär igen. Så det kommer helt enkelt bli asgrymt för dig också!

  Linda 2017-01-13 15:12:31
  Svara
 • Hej Flora! Jag och en kompis ska också dit men i februari så innan dig, men vet ju att du var där förra våren med Sandra så undrar om du redan har några tips på vad man inte får missa? Har redan kollat inläggen från förra gången du var där men tänker att du kanske har något annat, tack!!

  Ella 2017-01-13 14:47:06
  Svara
 • Hej Flora! Min pojkvän ska åka iväg till Österrike i två månader nästa vecka, han kommer inte ha wi-fi hela tiden och jag kommer inte ha tillfälle att hälsa på. Har du och Frida något tips på hur jag kan hantera situationen?

  Freya 2017-01-13 14:10:21
  Svara
  • Svar på Freyas kommentar.

   Hjälp från en annan Frida. Fråga dig själv vad det är du kommer tycka är jobbigt. Handlar det om att du kommer sakna honom eller om att inte kunna prata som vanligt? Handlar det om att vilja ha kontroll över vad han gör varje dag? Jag vill bara slå ett slag för att härda ut, hur jobbigt det än är och hur orolig du än är över vad han gör (en kan ju vara orolig på flera sätt; svartsjuka, rädsla för att något ska hända honom i form av skada/olycka osv.) Jag har rest en del på egen hand utan min partner och han har varit den bästa i dom situationerna (tror inte att jag skulle hantera det fullt lika bra som honom.) Han har haft förståelse för dåligt internet, för att vi inte kan bestämma tider att prata, att skype-dejter ställs in pga förhinder/något annat kul händer osv. Medan folk jag träffat på resa i många fall haft partners i Sverige som blivit arga om de inte kan prata vid en viss tidpunkt, om det är svårt att planera och allt sådant. Försök prata med din kille om vad du tycker känns jobbigt.

   Frida 2017-01-14 13:35:52
   Svara
 • Så himla modigt och kul! Heja dig!

  Julia 2017-01-13 13:50:58 http://prick.blogg.se
  Svara
 • åååh pepp på att få följa dig på denna skrivresa! låter helt fantastiskt!

  Elise 2017-01-13 12:53:45
  Svara
 • Wiho!! Portugal är ju helt fantastiskt. Jag var där en månad i somras och vandrade, och älskade varenda minut. Hur tänker du med språket? Lissabon är ju förstås huvudstaden så där borde de väl vara bäst på engelska, för ute på landet kunde de flesta jag pratade med knappt kunde säga något alls. Jag fick använda min skolspanska för att göra mig förstådd på de flesta ställen. Var bara några dagar i Lissabon så är inte säker på om det är lika där. Åh, vill så gärna åka tillbaka dit! Längtar efter att få följa dina äventyr <3

  Lisa 2017-01-13 12:30:53
  Svara
 • Åh vad kul!! Blir så avis, nu när jag är i sämsta vädertiden i min stad, dvs massa snö + slask + blåst </3

  Fanny 2017-01-13 11:25:53 http://fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • Men wow, så fin stad!? Kommer säkert bli svinroligt!

  Klara 2017-01-13 11:17:26 http://klaraamandas.blogg.se
  Svara
 • Hej Flora!!
  Måste bara tipsa om ett utflyktsmål du bara måste besöka under dina månader i Lissabon.
  Palacio Nacional da Pena, det är ett gammalt slott från 1800-talet som är bland det vackraste jag sett. Arkitekturen och hur otroligt färgglatt allting är, sök bilder så förstår du vad jag menar!! Ett plus är också att det ligger uppe på ett berg med fantastisk utsikt. Must go to!
  Ta hand om dig

  Linnea Littrén 2017-01-13 11:15:44
  Svara
 • Åkte också bort i två månader, till Barcelona. Hade bestämt mig sen ett halvår tillbaka, men likt förbannat träffade jag ju världens finaste kille. INGEN KILLE SKA STOPPA MIG sa jag innan vi blivit ihop. Åkte till Barca helt nykär. Det var jobbigt, såklart, men så himla fantastiskt. Det känns som att bli blev starkare utav den prövningen. Och sen när han kom till mig <3 hade så fina dagar. Ha det så bra i Lissabon!

  Jasmine 2017-01-13 10:57:38 http://www.nineteenhurricanes.blogg.se
  Svara
 • Hej Flora! Gu va kul du kommer att få det tror jag! Jag undrar hur du hittade lägenheten du ska bo i? Jag är själv sugen på att plugga distans ett tag och bo någon annanstans, men det känns svårt att hitta boende utomlands om en inte har en miljon på banken. Kul om du svarar, tack för grymme blogg! <3

  Hanna 2017-01-13 10:29:41
  Svara
 • Wow, vad himla härlig grej. Jag hade absolut gjort precis desamma om jag varit i din situation. Är jättesugen på att bo ett slag i Lissabon, men i år blir det en flytt till Kapstaden istället. Får se hur jag trivs där….

  Ellen 2017-01-13 09:40:14
  Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Kul! Bodde i Kapstaden nästan ett halvår, fantastisk stad på många vis. Hoppas du får se alla delar, inte bara de turistiga. Du kommer med all säkerhet få det grymt!

   Frida 2017-01-13 13:20:57
   Svara
 • wow, vad häftigt!

  Rebecca 2017-01-13 09:14:21 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara
 • Åh. Älskar Lissabon.. Jag hade praktik i Portugal förra hösten. Gav mig iväg på en longweekend till den färglada staden under min praktik. En solo resa. Träffade härliga människor och en fin kille. Som jag delade två heta dagar med. Du kommer inte bli besviken.

  Jennie 2017-01-13 09:08:38
  Svara
 • Du och Sandra inspirerar mig så himla mycket, tack vare er kickass-ighet bestämde jag mig för att spendera två månader i Toronto i höst. Tar studenten nu till sommaren och har aldrig varit i Toronto, men flyg och boende och vänner som besöker är nu bokat. Är extremt peppad och samtidigt lite livrädd. Du kanske har skrivit något sånt här liknande innan, jag kommer inte ihåg, men hade varit bra om du velat skriva en guide på hur man överlever själv i en ny stad? :D tack för en asbra blogg!

  Madde 2017-01-13 08:48:56
  Svara
  • Svar på Maddes kommentar.

   Heja heja heja dig! Har skrivit en artikel om detta här: http://metromode.se/creative/2015/11/10/10-tips-for-att-kanna-sig-mindre-ensam/
   Massa kramar!

   Flora Wiström 2017-01-13 12:56:07
   Svara
 • Flora! Jag blir så imponerad av dig. Det jag dagdrömmer om är att bara åka iväg nånstans ensam och stanna där en månad eller två. Men jag vågar aldrig, är för fast i min bekvämlighetszon, men tror det hade varit bra att utmana mig själv lite. Du är så modig som bara gör det! Någon gång ska jag också våga!

  Jenny 2017-01-13 08:13:33
  Svara
 • inte alls knäppt, tvärtom!!!!

  a 2017-01-13 07:48:06
  Svara
 • MEN MYS!! Du är så modig Flora och jag ser så mycket fram emot alla blogginlägg från Lissabon<333

  Tora Hansson 2017-01-13 07:10:32 http://torahansson.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!