Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

? Recept: Minestronesoppa ?

vegansk minestronesoppa flora wistrom-1

Häromdagen blev jag så sjukt sugen på minestronesoppa. Alltså en tomatbaserad buljongig soppa med grönsaker, bönor, makaroner och sojafärs som simmar runt. Skolmat fast gott. Sagt och gjort! Jag hittade ett basrecept hos BBC men lade till vissa grejer.

vegansk minestronesoppa flora wistrom-2

Minestronesoppa (vegansk)

Räcker till 5 personer
Tid: ca 35 minuter

1 lök (jag tog rödlök)
3 vitlöksklyftor
3 morötter
4 selleristjälkar
2 potatisar
2 msk tomatpuré
1,5 l grönsaksbuljong (1,5 l vatten + 3 buljongtärningar)
olivolja
1 burk konserverade körsbärstomater
1 kruka basilika
persilja (jag tog fryst)
0,5 dl rödvin
någon tesked socker eller lite ketchup
1 pkt stora vita bönor
en näve haricoverts, delade i mindre bitar
1 dl torkad sojafärs (eller fryst)
1 dl makaroner eller spaghetti brutna i småbitar
salt & peppar

1. Hacka lök och vitlök. Skär selleri och morötter i små bitar och potatisen till kuber. Fräs på mellanhög värme i olja i typ 5 minuter tills de har mjuknat lite.

2. Ha i tomatpuré, grönsaksbuljong, rödvin och tomater. Tillsätt även hackad basilika, persilja, salt, peppar och socker. Låt koka upp, men sänk sedan värmen och låt puttra under lock i ca 10 minuter.

3. Tillsätt haricoverts, vita bönor, sojafärs, (om du använder torkad måste du förvälla den i några minuter), pasta och låt koka tills pastan är mjuk. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera med mer persilja och näringsjäst om du gillar sånt! Och bröd!

vegansk minestronesoppa flora wistrom-3

GOTT VISST.


Läs även:

→ Mina bästa veganska middagsrecept

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • men åh va gott det ser ut! måste testa ikväll! :)

  Malin 2017-01-19 16:22:34 https://hejmalinblog.wordpress.com
  Svara
 • MEN MUUUUUMS, ps tycker du kan komma till london snart………….

  linn 2017-01-18 13:19:20 http://linnwiberg.se
  Svara
 • Hej Flora! Tack för en så bra och inspirerande blogg! När jag läste ditt inlägg om ”resorna du gjorde 2016” så reagerade jag dock lite på en sak: hur motiverar/resonerar du kring alla flygresor du gör? Överlag verkar du vara en mycket miljömedveten och kunnig person, men visste du att globalt står flyget för 4–5 procent av alla klimatpåverkande utsläpp? Och en resa till Thailand för en enda person ger lika mycket utsläpp som en personbil ger under ett helt år, vilket är också lika mycket som en persons hela hållbara utsläppsutrymme för ett år. Jag undrar hur en sådan livsstil, med x-antal långweekends, USA-resor per år går hand i hand med ditt miljömedvetet/hållbarhets-tänk?

  Bella 2017-01-18 12:55:47
  Svara
  • Svar på Bellas kommentar.

   Jag är inte Flora men väljer att ställa en motfråga: Anser du att alternativet vore att inte resa och se världen, om det är det en vill? Det finns ju exempelvis tusentals människor som äter kött, struntar i källsortering och kör bil långa sträckor varje dag men som inte reser. Och så finns det människor som äter veganskt för att de tänker på djur och miljö, som är duktiga på källsortering och som väljer att åka kollektivt, cykla eller gå varje idag istället för att ta bilen, men som reser några gånger per år. Jag tänker att resandet är en del av globaliseringen som sker – eller tvärtom, att globaliseringen sker mer och mer i och med att människan reser – och att människan/världens länder inte skulle samtala kring miljön på det sättet vi gör idag utan globaliseringen. Jag menar bara att vi bör vara försiktiga med att endast ställa enskilda individer till svars för miljön – även om vi ju är grunden till allt och SJÄLVKLART har en stor del i det hela, herregud – men jag tänker att det är lika viktigt, om inte viktigare, att låta världens stater, företag, industrier och flygbolag stå till svars. Ja, för att göra det krävs det att människan är villig att stå upp för miljön, men vi får nog inse att ingen kommer sluta resa.

   Frida 2017-01-18 16:59:22
   Svara
   • Svar på Fridas kommentar.

    Hej Frida. Jag håller med dig helt och till fullo att multiglobala företag/politiker etc. ska och borda ta betydligt mer ansvar i att forma en mer hållbar värld. Däremot tycker jag resonemanget- att man ska resa om man vill inte riktigt håller, i alla fall inte till den graden så vi i västvärlden gör. Jag tycker varje individ har ett ansvar. Och hur skulle det se ut om alla människor på jorden unnade sig att göra 10 flygresor per år? Bara för att vår moderna/globaliserade värld ser ut på ett sätt betyder det inte att det är rätt eller hållbart i längden.

    Bella 2017-01-18 20:43:19
    Svara
    • Svar på Bellas kommentar.

     Jo, jag håller absolut med dig om att individen har ett ansar. Det skrev jag också: ”Jag menar bara att vi bör vara försiktiga med att endast ställa enskilda individer till svars för miljön – även om vi ju är grunden till allt och SJÄLVKLART har en stor del i det hela”. Jag ställde mig kanske i försvarsställning (även om frågan inte var riktad till mig) då det kändes som en något skuldbeläggande fråga (även om jag säkerligenm innerst inne förstår att du bara menar väl.) Tror ändå inte på att begräna oss själva, men vi alla kan och behöver givetvis bli mer medvetna. Kram

     Frida 2017-01-19 09:56:53
     Svara
 • Flora!

  Kan inte du skriva ett inlägg där du berättar om de olika kurser/utbildningar du gått och/eller påbörjat men kanske inte avslutat? Typ varför du började, hur det var, vad det gav dig osv? Jag tror att det är många som är lite nyfikna på om du kanske gått några intressanta skrivarkurser eller så. Bara en liten önskning!

  Kram!

  Alice 2017-01-18 10:18:39
  Svara
 • Jaaaa! Låter kanongott! Gillar skarpt att du har i selleri och rödvin!

  Annie - lättlagat vegokäk 2017-01-18 09:29:36 https://vegokak.se/2016/05/15/vegansk-minestronesoppa/
  Svara
 • MMMMMMMMmmm! GOTT! Ungefär precis det jag är sugen på varje dag utan att veta om det. ska testas snarast!

  Karoline 2017-01-18 09:24:06 http://www.karolinesvintage.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!