Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

❓Dejtförslag, kul utbildningar, alkohol och: kan man vara vän med sitt ex?

releasefest stanna flora wiström -16s

Hej! Först och främst, tack för att du skriver min absoluta favoritblogg! <3 Det är så att jag och min pojkvän sen 6 år tillbaka nyligen gjorde slut. Gemensamt beslut då båda kände att vi var mer bästisar än kärlekspar. Är ju dock skitjobbigt ändå och jag är så himla ledsen över att det känns som vi aldrig kommer umgås igen. Hur funkar det för dig och Felix nu? Kan ni umgås som vanliga kompisar eller är det lite jobbigt ändå? Kram!!

Hej och tack för orden. Blir väldigt glad! ❤ Nä, just nu umgås vi inte. Hoppas kunna göra det i framtiden dock, han är en väldigt ägig person. Sådär i början tror jag helt enkelt att man bara får bita ihop (so sad but so true) och umgås med sina kompisar för att fylla tomrummet. Med tiden kommer allt det du kopplat till ditt ex börja kopplas till dig själv och dina vänner i stället. Det är en häftig och befriande känsla. Man får känna sig som sin egen.

Jag tänker, helt baserat på mina erfarenheter, att det är bra att chilla lite på det här med att vara vänner direkt efter ett uppbrott – även om man känner sig som best friends forever. Det är bra att få distans till varandra innan man börjar hänga igen, tror jag. Annars är det så svårt att veta var gränsen mellan kompis och ex går (rent fysiskt också). Jag träffade en tjej som är superbästis med sitt ex, men det var först efter flera år. Tyckte dock att det var hoppingivande. Risken finns ju dock att tiden gör att man glider från varandra och att man inte är sugen på att hänga längre, men ja, då är det så. Kram och lycka till.

Yrsa Flora Barcelona7

Hej! Jag befinner mig i en kris då jag inte har någon jävla aning om vad jag vill göra. Har hoppat på ett program (3år?!?) som jag precis kommit på att jag ej vill bli ens… Fan liksom. Det enda positiva med detta är att jag känner mig ett steg närmre mitt ”purpose” i livet. Jag vet att jag vill göra något kreativt och skapande. Jag inspireras väldigt mycket av dig. Kan du inte komma med några tips på kreativa, skapande utbildningar eller berätta varför du pluggade och började skriva? Hundra tusen kramar (ifall du svarar) annars typ 100kramar.

Hej! Såhär tänker jag: BRA att du hoppat på en kurs som fått dig att inse att du inte vill plugga just det. Den insikten hade du ju aldrig fått om du inte hade testat! Som du säger, nu är du ett steg närmare att ”hitta rätt”. Vad går du igång på? Jag och Frida pratade om det här med att hitta sin passion i poddavsnitt 33, att vissa saker ger en en känsla av olycklig kärlek, att man känner ”Åh fan jag önskar att jag kunde göra detta”. Det kanske kan vara något att gå efter?

Samma år som jag sökte skrivarkurser så sökte jag även kurser i grafisk design. Jag har alltid hållit på med många saker samtidigt (skriva, fota, illustrera) och tycker att det är jobbigt att behöva välja. Men när jag inte kom in på den grafisk design-utbildningen som jag hade sökt så valde jag skrivande. Och så fastnade jag! Sedan dess är det just skrivandet som jag framförallt fokuserat på.

Skolor med roliga utbildningar är exempelvis Hyper Island, Forsbergs, Berghs, Dramatiska institutet, Beckmans, Skurups folkhögskola och Fridhems folkhögskola.

tredje advent flora wiström-8

Flora! Jag och min pv har skapat dejtonsdag för att få veckan att rulla på lite bättre och att vi inte ska längta till helg hela tiden, men jag har torka på idéer på vad en kan göra! Kan inte kosta så jättemycket och jag slutar mellan 17-19 varje onsdag hehe. Kan du snälla hjälpa mig komma på idéer? Du har ju en sthlmsguide men den är ju på sommaren och nu är det ju svinmycket vinter! Tänkte på centralbadet, men vad kan vi göra där? Guppa omkring i vattnet eller vad gör en där? :)))

Hej! SÅ bra grej. Älskar bestämda dejtdagar. Ja, på centralbadet simmar du i stora bassängen eller bubblar runt i de varma bubbelpoolerna. Gosigt! Här kommer andra dejttips i Stockholm:

❤️ Laserdome!!
❤️ Bio med middag på Zita eller Victoria
❤️ Åka till Mall of Scandinavia :)))
❤️ Klubba! Ja på en onsdag! Ja med bara din partner!
❤️ Pizza + öl på Omnipollos hatt
❤️ Eller öl på Katarina Ölcafé!
❤️ Fika på Konditori Lyran

yrsa flora barcelona45

Flora! Kan inte du skriva ett inlägg där du berättar om de olika kurser/utbildningar du gått och/eller påbörjat men kanske inte avslutat? Typ varför du började, hur det var, vad det gav dig osv? Jag tror att det är många som är lite nyfikna på om du kanske gått några intressanta skrivarkurser eller så. Bara en liten önskning! Kram!

Jag har gått:

✏️Kreativt skrivande A på Södertörns högskola
✏️Skriv! – poesi, prosa dramatik på Jakobsbergs folkhögskola (har skrivit om den här)
✏️Skrivarlinjen distans från Ölands folkhögskola

Kursen på Jakobsbergs folkhögskola var asbra som grundkurs i skrivande, och distanskursen från Öland är svinbra om man redan har ett påbörjat roman- eller novellsamlingsprojekt. Att vistas i en miljö där alla skriver är SÅ bra för inspirationen, och jävlarrr vad mycket jag har lärt mig av att ge och få textrespons, för att inte tala om alla skrivövningar. KRAM.

vissa bilder fungerar inte på din blogg för mig – de blir liksom bara gråa rutor. Oavsett om jag surfar på mobilen, datorn, via safari eller firefox. Vaad beror detta på?? just bilden på lookaliken fungerar inte heller, blir så himla nyfiken!!! :'( är typ bara på din blogg också, märker inte alls av det när jag surfar på metro mode annars. *hjälp*

Jag har mailat Anna som är tekniskt ansvarig!!! Detta måste vi lösa.

andrea 23-2

Hej Flora! Jätteskojiga och härliga bilder. Du är härlig och jag blir alltid så glad när jag ser att du har gjort ett nytt blogginlägg. Jag undrar en sak, se inte detta som någon form av kritik eller liknande, det är bara för att jag är otroligt nyfiken och har varit det ett tag. Du skriver ju mycket om alkohol, fyllor och sådant i din blogg. Jag har inget emot att du dricker alkohol och gillar att ”röja runt”, det är ju allas egna val. Men hur ser du på romantiseringen av alkohol? Hur ser du på att alla inte vill dricka men kanske inte vågar stå emot när du och så många andra romantiserar alkohol, kanske helt utan att tänka på det? Hur tänker du på sextonåringar som har kompisar som dricker men inte vill dricka själva. Det finns inte många bloggerskor och andra offentliga personer som inte romantiserar alkohol. I dagens samhälle är det en norm att dricka alkohol och bli full. Och det tycker i alla fall jag är fett jäkla problematiskt tbh. Samtidigt som jag är helt med på att alla ska få bestämma över sina kroppar och vad en ska göra med de. Det är också fett viktigt. Undrar också om du någonsin har känt dig tvingad att dricka alkohol för att alla andra gör det? Har alkohol någonsin känts jobbigt för dig, på något sätt? Vad är det du tycker är så najs med alkohol och med att bli full? Frågar åt en kompis. Lol skoja. Är jätteintresserad. Så ta inte åt dig på fel sätt. Du är grym och jag diggar din blogg jättemycket. Puss<333

Hej!! Tack för peppen och för din kommentar. Jag förstår vad du menar och tycker att det här är en helt rimlig fråga att ställa! Jag kan absolut hålla med om att alkohol normaliseras och romantiseras för mycket. Jag vet att ungdomsalkoholism är ett fett stort problem, och att många känner sig pressade att dricka, så det här är inte helt oproblematiskt att diskutera. Men vi lever också i en tid då vi förbjuder så jävla mycket hela tiden. Speciellt för tjejer. Inte göra si, inte göra så. Jag kan få andnöd av det ibland. Jag har själv haft perioder då jag inte har druckit, och det är ju superbra, men det gör också att jag återigen hamnar i ett duktighetsfack. Och som svar på dina övriga frågor: Jag känner mig inte tvingad att dricka alkohol, men gjorde säkert det då och då när jag var yngre. Tyvärr. I nuläget är jag ofta den som tackar nej när andra köper en till öl – jag föredrar att dansa igång pepp snarare än att bli fullare – men kan definitivt också vara sugen på att bli full ibland. För att det är göttigt att få röja runt när man annars är en fett duktig person.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • Hej Flora! Blir alltid så glad av att läsa blogg/höra på podd av dig men kommenterar sällan ;)
  MEN ialf! Snart 22 bast varit singel sedan evigheter och för det mesta är jag nöjd med det! Men skulle behöva lite pepp! Jag vill vara en indipendent kvinna som vågar ställa krav, ligga när JaG vill det (eller inte) och uppskatta allt fint jag har i livet (för shit vad bra det är!! :D) men skulle så gärna bli kär… Jag har blivit dissad av exakt alla jag träffat sedan jag blev ”vuxen” och vill inte ligga med fler oseriösa muppar, men ändå skyller jag det på mig själv… Hur i hela friden gör man för att älska sig själv och inse att man inte behöver en person till i sitt liv som inte vill ha en tillbaka och vara NÖjD med det och därmed kanske hitta rätt?! Kramis

  Louise 2017-02-01 20:49:22
  Svara
 • Assåå jag är inne i en fas där jag tänker himla mycket på alkohol och det e en stor del av mitt liv och vill bara prata om alko hela tiden. Tycker det e så intressant. Är inte så intresserad av att klura kring vad som e ”problematiskt” utifrån blogg-synpunkt eller som role models eller WHATEVER (som flera har sagt här under kan en kvinna få leva) men jag är så fundersam å skulle gärna höra fler gagga kring det här! Du floris eller nån annan som har tankar. För en lyfter ju ibland typ det e dåligt med hets, tänk om inte alla vill dricka, bla bla. MEN tänk om man vill dricka? Ofta? Tycker ibland att det e så himla himla kul å bli full en måndag med en kompis eller dricka lite många bubbel på en brunch eller shotta tequila på en utekväll å va fettttt stökig. Är det dåligt? Är det destruktivt? Jag tycker ju det e kul nästan jämt (förutom ibland det här med bakisångest :///) men e det liksom dubbelt problematique att _inte_ vara alls negativt inställd till alkohol? Borde jag tycka att det är dåligt med hets och alkoholromantik? För jag tycker typ bara det e kul att va full av massa anledningar men t ex mkt större chans för dans å hångel å skratt faktiskt? Så snurriga tankar kanske men hoppas nån fattar lite vad jag menar :*

  MD 2017-02-01 20:08:11
  Svara
 • UPDATE ang bildstrulet. satt med datorn på ett annat nät – då funkade de bilderna som annars inte gått att se! så är någon vajsing med mitt egna internet hemma. sjuuukt skumt. ska försöka ta itu med detta!!

  jos 2017-02-01 15:41:59
  Svara
 • Det här är appropå det där med kompisar och ex! Jag och min grandiosa kärlek har gjort slut men just det, stannar som bästa vänner, vi har avvecklat delarna med kärlek men tar inte bort den vackra kommunikationen, värmen och omtänksamheten. Vi har egentligen bara rätt moget kommit fram till att tidpunkten i livet atm inte är optimal och vi vill lämna plats för individen att växa. Det låter kanske flummigt, men det är en otroligt trygghet. Jag grät i 4 dagar av omställningen och chocken, men nu känns det bara jättebra? För jag vet att det är logiskt och bra för oss båda och vår relation i det långa loppet. Bättre byta riktning än förstöra varandra.
  För oss handlade det om attityd, strategi och såklart hur uppbrottet såg ut. Är det ett positivt uppbrott med förståelse tror jag det går utmärkt med en vänrelation. Man gör som en vill i alla fall. Kram och lycka till!

  J 2017-01-31 16:45:31
  Svara
 • Gillar dina fråge- och svarsinlägg så mycket! En får liksom djupdyka lite i sådant som en tänkt på men aldrig frågat, eller frågeställningar som en helt missat men som är intressanta att få ta del av. Så fint!

  Ellen 2017-01-31 16:18:38 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Vill ni ha lite tips på unga tjejer som väljer att inte dricka checka fantastiska Josefine Dahlberg och även detta klipp med youtubern Lucy Moon https://m.youtube.com/watch?v=UDMvgxHW22k Tänker kan ju va bra med unga tjejer som uppmärksammar att alla faktisk inte kan dricka!

  K 2017-01-31 15:44:06
  Svara
 • disse innleggene er så innmari bra!

  marire 2017-01-31 14:29:07 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Hej Flora og tack för en fin blogg :) :)
  Skulle verkligen uppskatta hjälp om du kunde skriva lite om din åsikt på natural cycles??
  Jag vill inte ta några preventivmedel med hormoner, så hade tänkt testa en p-dator, men det är ju så dyrt och kanske natural cycles hade vart något, vet att du testat detta tidigare. Massa andra bloggare testade också detta men varför slutade du? Kram

  Natasja 2017-01-31 10:36:55
  Svara
  • Svar på Natasjas kommentar.

   Min kusin blev ofrivilligt gravid med NC. Det är inte ett godkänt preventivmedel och antagligen därför Flora slutade ”göra reklam” för det. Jag hade rekommenderat P-dator, har själv Daysy. Om du kan, önska dig bidrag i födelsedagspresent, julklapp och spara spara det är värt det!!

   S 2017-01-31 10:58:48
   Svara
   • Svar på Ss kommentar.

    Vad är det som skiljer Daysy från Natural cycles och dyl.? Förstår inte hur man ska våga lita på dessa p-datorer men vill ju så himla gärna…

    Lovisa 2017-01-31 15:58:13
    Svara
    • Svar på Lovisas kommentar.

     Den största skillnaden är att NC är en termometer som du kopplar till en app och att P-datorn just är en dator, som jämför din cykel mot någon avancerad algoritm, alltså jag fattar själv inte tekniken i detalj. Din temperatur går upp och ned beroende på vart i cykeln du befinner dig, datorn lär sig din cykel och kan på så sätt räkna ut fertila dagar osv. P-datorn är mer avancerad än NC (därför dyrare), har för mig att pearly, ladycomp och daysys algoritm är utvecklats under 50 år eller något sånt av forskare. Eftersom de funnits längre har det har genomgått fler kliniska tester än NC. Kolla in på deras hemsidor. Jag gjorde massa research innan jag köpte min och är super nöjd nu, var lite nervöst i början men jag har haft den i typ snart ett år och det har gått super! :D

     s 2017-01-31 16:58:07
     Svara
     • Svar på ss kommentar.

      Stort Tack för svaret!! Har kollat på daysy och det får nog bli en sån för mig då :)

      Natasja 2017-02-01 10:50:54
      Svara
 • En fråga till, är det Jana som är med i Monkis nya reklam?

  Katarina 2017-01-31 10:15:08
  Svara
 • Hej Flora!
  Känns som Metro creative stått stilla ett tag. Saknar det så mycket. Ni hade så bra content. Kommer det komma igång igen?
  Kram

  Katarina 2017-01-31 10:12:49
  Svara
 • Alltså. Romantisera och romantisera. Det är väl snarare att du visar en jävligt sann och icke-cencurerad bild av ditt leverne, det är ju inte som att du inte visar upp bakfylla också. Tycker kommentaren också är så himla problematisk pga att alkoholkonsumtionen bland unga har aldrig varit längre än nu, och fortsätter bara att sjunka, vilket rapport efter rapport visar; detta trots att alkohol är lättare att få tag på för kids. Och ändå ska du bli ifrågasatt. Tycker det är så himla onödigt att blaima dig när du har noll ansvar att vara förebild. Dessutom är jag så jävla trött på resonemanget, ungdomarna är ju inte idioter, om det är någonting du romantiserar är det ju skrivande och böcker, och till och med det ger du en nyanserad bild av. Tror de flesta blir mer pepp på att skaffa bokklubb och börja skriva av din blogg, snarare än att dricka drinken det dricks på era skrivdejts. Tillexempel.

  Här kan en läsa sammanfattning av den senaste CAN-rapporten:
  http://www.can.se/contentassets/54701581408a4e87a2de636f8d28791d/sammanfattning.pdf

  Clara Kron 2017-01-31 10:01:08 https://rastlosheten.wordpress.com/
  Svara
 • Hej Floris! Till nästa frågor och svar –> Jag har läst din blogg himla många år nu och har där med ”varit med” på din resa från köttis till vegetarian och nu (som jag förstått det) vegan i den mån som det går. Hur tänker du kring ditt val av en ny kosthållning? Är den främsta anledningen pga djurens lidande, miljön eller din egen hälsa? Känner du någon skillnad på humöret, känslan i kroppen eller kanske till och med i sinnet? Är även så nyfiken över vad du saknar/längtar tillbaka till mest från köttistiden? Vet att du var en hamburgerfantast av rang så det kanske är just det som du saknar? :) Kramar!

  Sara 2017-01-31 09:49:27
  Svara
 • Kan en kvinna få leva??
  ALLT går så klart att problematisera. Alkoholintag, resvanor, matvanor, konsumtion osv osv osv.
  Jag förstår att du får andnöd Flora. Jag får liksom sekundär andnöd av frågor som dessa. Självklart är de ställda i all välmening, men jag tror att det är svårt för den som ställer frågan att sätta sig in i vad det gör med en människa att ständigt bli (vänligt) ifrågasatt.

  Tänk er själva (ni som ställer liknande frågor) ett vanligt år i ett liv. Försök att summera alla potentiellt problematiska saker du gör på ett år, ex: dricker coca-cola, flyger flygplan, äter köttbullar, skiter i att återvinna mjölkkartongen, köper en billig magtröja på monki, uppmuntrar en kompis att ta en shot osv osv. Och så tänk er att varje gång det händer så har ni någon som står bredvid er och ba:”se inte detta som kritik, men kan vi inte bara problematisera detta att du beställde en cola till maten”. Och så tänker ni att det händer i princip varje dag. Hur kul tror ni att det är?

  Jag fattar verkligen impulsen att vilja problematisera, men jag önskar i djupet av mitt hjärta att vi kunde problematisera på annat håll än i enskilda bloggares kommentarsfält. Det finns en överhängande risk att våra bästa bloggare (som Flora) blir mer och mer stängda och att de tappar bloggsuget om de hela tiden känner sig tvungna att problematisera och förklara minsta lilla beslut i deras liv.

  Kram allihopa och låt andra kvinnor få leva lite va! <3

  Svara
 • Förlåt- vill inte vara dryg eller bitig- men för någon som tycker att alkohol är jobbigt pga (press, ångest, rädslor) så måste jag bara säga att du romantiserar alkohol heeeela tiden. Alltså i väldigt många blogginlägg. Titta i ditt arkiv å se

  Frida O 2017-01-31 08:56:00
  Svara
  • Svar på Frida Os kommentar.

   Det här säger jag med kärlek och respekt: om du känner så kring alkohol och du tycker att Flora romantiserar för mycket, då kanske du ska pausa från hennes blogg ett tag? Jag fattar att det kan kännas störigt att alkoholen ska finnas överallt i samhället, men tyvärr är det här nog fel forum att driva den frågan. Det är omöjligt för Flora att pleasa alla läsare. Hoppas att de jobbiga känslorna kring alkohol släpper och att du kan hitta sammanhang där du känner dig trygg <3

   Svara
  • Svar på Frida Os kommentar.

   Då kan ju ett tips vara, och jag menar verkligen verkligen inte heller att låta dryg på något sätt, att du slutar läsa Floras blogg? Om du upplever hennes blogg som så alkoholromantiserande och tycker det blir jobbigt för dig?
   Flora har liksom inget ansvar att göra alla nöjda eller se till så det är 100% ”ojobbigt” för alla att läsa hennes blogg. Det ansvaret får man som läsare ta själv, tycker jag.

   Linnéa 2017-01-31 10:54:40
   Svara
 • Åh har dragit up på att ställa denna fråga så länge för varje gång en Q&A dyke upp så tror jag att du inte kommer att svara, men skitsamma.
  Vad använder du för kamerautrustning? Objektiv? Och hur efterbehandlar du dina foton? Så otroligt fina foton konstant att jag hajar liksom inte…

  Anna GH 2017-01-31 08:52:29
  Svara
  • Svar på Anna GHs kommentar.

   Det här skrev hon för några år sen men det är jättebra tips! http://flora.metromode.se/category/stora-fotoinlagget/

   Clara 2017-01-31 09:15:18
   Svara
   • Svar på Claras kommentar.

    Ja, tycker det inlägget är jättebra! men har för mig att hon har uppdaterat sin fotoutrustning och så sedan dess, så är mest nyfiken på det.

    Anna GH 2017-01-31 20:44:22
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!