Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

❓Om menskoppar, kamerautrustning & vänskapskrav

bcb-norrgarden-flora-wistrom38

Nu kommer en jättekonstig fråga som kanske är helt felställd och jag kanske inte alls minns det här rätt och så, men… jag tänker på hur rädd du är att göra fel med dina kompisar och att du ska vara en dålig vän eller att ingen ska tycka om dig och så, som du så otroligt bra berättar om i det här avsnittet. Jag minns att du berättat om att det blev fel en gång, att du hade någon kompis som blev skitarg på dig för att du inte hörde av dig tillräckligt ofta och bröt med dig. Kom de här problemen efter den händelsen, eller hade du de här kraven på att vara den perfekta vännen även innan? (ang. min medverkan i Psyket)

Hej! Nja, det har nog inte med den specifika händelsen att göra, utan grundar sig nog i många saker. Dels att jag har flyttat mycket och gått i många olika skolor (och därmed haft splittrat umgänge med människor på många olika platser vilket har krävt mer planering) men också att jag faktiskt har många kompisar vilket gör att jag ibland blir orolig att folk inte känner sig sedda. Vill ju finnas där liksom. Tänker att de flesta nog vill vara ”den perfekta vännen” men att förutsättningarna för att vara det är olika för alla. Jag vet att jag inte kan vara den perfekta vännen, men jag försöker vara snäll, omtänksam och rätt rolig och det kommer man ganska långt på.

Som Anna skrev: så avis på er BCB! Några kompisar och jag startade en bokcirkel för något år sedan men det rann ut i sanden… Det känns som det lätt blir så när det kommer till kompisar, det pratas om annat och vips slutar det med att det fallerar. Har du några tips på hur en får bokcirkeln att förbli bokcirkel (utöver kompishäng för det är ju också hur viktigt och mysigt som helst!)? Vill så gärna få det att fungera! <3 Puss

Hej! Anledningen till att vi får det att funka är nog för att vi alla är så sugna på att läsa bra böcker. Vi har en facebookgrupp där vi, efter varje avslutad bokklubbsträff, skriven en poll där alla får lägga in de datum de kan ses och bokklubba nästa gång (vanligtvis en månad efter sista träffen). Det datum med flest röster vinner, och då ses vi då! Inga konstigheter. Sedan träffas vi däremellan för att festa, öla, hänga eller åka bort :) Puss!

organicup -3s

hej, helt ut ur ämne men tänkte köpa menskopp och sökte lite på din blogg för vet att du skrivit om det. tänkte köpa från organicup och bara undrar om du rekommenderar dem och om du vet om deras storlek är liten? :))

Hej! Menskoppen finns i två storlekar. En för den som är under 30 och eller/ ej har fött barn, och en som rekommenderas för de som är över 30 och/eller har fött barn! Jag rekommenderar absolut det märket :)

Oj wow bokade du och isak en långresa till usa tsms när ni hade varit ihop i ca 1-2 månader?

Ja! Kärleken vinner. Men lång och lång – vi ska vara borta i tio dagar.

Vad använder du för kamerautrustning? Objektiv? Och hur efterbehandlar du dina foton? Så otroligt fina foton konstant att jag hajar liksom inte…

TACK! Kameran är en Nikon D750, objektivet ett Nikkor 50mm f/1.4 och jag efterbehandlar bilderna i Lightroom!

hälsingland isak flora wiström-2

FRÅGA! :) Kan inte du berätta vilka hälsoskillnader du har känt sedan du började äta veganskt? OM du har märkt några vill säga. Sedan tänkte jag också fråga om de flesta av dina vänner äter veganskt, eller anpassar de sig efter vad du äter?

Hej! Ja, jag känner mig liksom lättare i kroppen sedan jag började äta veganskt. Kött behöver ju processas så länge i magen, vilket jag har känt av tidigare, mer magont då liksom! Många av mina vänner är veganer eller äter mestadels veganskt, kanske hälften, men nästan alla jag känner tycker om att laga vegansk mat så det är liksom inga konstigheter. Eller så lagar vi sånt som lätt kan göras veganskt (tacos med sojafärs eller bönröra till exempel – jag kan ju bara skippa gräddfilen och osten eller köra på veganska substitut)! :)

flora-wistrom-5

Hej flora! vilket märke är isaks steamer ifrån? vill köpa en men känns så tråkigt att komma hem med en som inte gör jobbet ordentligt. bästa uppfinningen när den funkar ju!

Den är från The Steamery!

Men en kanske helt random (i brist på annat ord) fundering från min sida, hur ofta tvättar du dina kläder??? Jag har kommit in i en period där jag tror jag tvättar mina kläder alldeles för ofta (ca efter att jag använt dem en dag) och då fylls ju tvättkorgen med en gång!! Har du några riktlinjer kring detta; beroende på vilket klädesplagg det är och etc kanske?

TÄNK att det finns människor som undrar hur jag tvättar kläder! Helt knäppt ju. Men fint. Så. Jag tvättar mina kläder var tredje vecka kanske? Men jag vädrar supermycket! Kläder slits ju som bekant mycket mer i tvättmaskinen/torktumlaren än vad de gör av användning, så därför försöker jag alltid vädra sånt som egentligen inte behöver tvättas. Linneskjortor och ylletröjor är exempelvis sådana plagg som man kan svettas i – men som blir fräscha bara genom att vädras. Syntetplagg måste ju däremot tvättas direkt. Så jävla sämst med plagg som luktar svett efter typ en minut på dansgolvet eller 10 minuter på mötet, borde sluta köpa sådana.

Puss och tack för frågorna!


❤️

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Menskopp for the win! Jag har en från www.menskopp.se och är verkligen SÅ nöjd! Tycker att det är så kul att du tar upp och skriver om det, eftersom att det är ett ämne som lätt hamnar i skymundan. Men, vi kan inte hjälpa att vi har mens och måste få prata om det. Menskoppar till alla!! :)

  Erika 2017-02-13 11:54:52 http://www.menskopp.se
  Svara
 • Jag är så dålig på dethär med material. Vilka material är det egentligen som börjar lukta lätt? Jag slutade helt köpa blusar för några år sedan pga detta, även såna tunna bomber jackor är dödens.

  A 2017-02-08 12:58:20
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   typ allt som är plast luktar ofta illa. polyester, nylon, finns på alla möjliga sätt. naturmaterial är bäst. tänk typ som med trosor, vilka som låter underlivet andas. detsamma gäller ju vanliga kläder.

   x 2017-02-08 15:41:53
   Svara
 • flora! blir galen! du har nämnt och tipsat om en skrivapp några gånger men google vägrar leda mig till vad den heter. inte den du tipsade om nu sist asså, dår texten försvinner, utan en där man kan lägga upp och planera sin text. har jag drömt?! puss!

  f 2017-02-08 11:02:21
  Svara
 • Eh jaaa dessa syntetkläder som direkt börjar lukta svett – så ovärt när det finns kläder som typ aldrig börjar lukta och man knappt behöver tvätta! Jag undrar dock om det är alla syntetmaterial eller bara vissa?!

  Fint när du besvarar och lyfter dessa frågor förresten <3

  Jenn - forever abroad 2017-02-08 08:43:40 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Hej Flora!

  Jag funderar över att sätta in en hormonspiral och undrar hur du har upplevt din första tid med en sådan? Är bieffekterna annorlunda än med p-piller? Kan en leva ett vanligt dansande och älskogande liv? Och funkar det med menskoppen?
  Stor kram från en medsyster

  A 2017-02-08 08:41:11
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Nu är ju jag iofs inte Flora, men jag satte in en hormonspiral den 23 december och börjar bli riktigt nöjd (första månaden var jag lite PMS:ig och fick dålig hy) men nu är allt topp. Hade sex som vanligt en vecka efter insättningen och varken jag eller min partner har känt av den alls.
   Menskopp rekomenderade min BM när man har spiral istället för tampong, bara att man ska vara lite försiktig när man tar ut menskoppen. Men jag har inte haft mens alls än, och inte behövt något skydd så det är life. Kan verkligen rekomendera spiral (har den som håller i tre år, med minst hormoner i) och har tidigare haft p-piller och p-ring, men tycker detta har passat mig absolut bäst. Men alla är ju olika och jag tycker att du borde boka in ett litet möte med din BM och se om ni kommer fram till någonting bra. Lycka till :)

   Elin 2017-02-08 18:56:23
   Svara
  • Svar på As kommentar.

   Åxå nyfiken på detta.

   Emma 2017-02-08 15:17:06
   Svara
   • Svar på Emmas kommentar.

    Jag har jaydess sen 7 månader och är nöjd! Min pojkvän kände av den (men det gjorde inte ont) typ var fjärde gång vi låg första månaderna. Men nu gör han inte det längre. Nackdelar är att jag har blivit lite torrare (så behöver använda glidmedel ibland vilket jag inte behövt tidigare), och jag har något mer mensvärk. Men har mindre och kortare mens än vanligt. Det gjorde inte alls ont att sätta in den (tips är att gå till en gynekolog och ej barnmorska, de sätter in spiraler oftare så då gör det ofta mindre ont). Det är skönt att inte behöva tänka på preventivmedel i 3 år, det ökar inte risk för stroke eller liknande och mitt humör är inte påverkat.

    Så är väl inte 100% nöjd, men typ 80% haha. Kommer ha kvar den och kommer fortsätta med hormonspiral i framtiden. Är btw 23 och har inte fött barn.

    J 2017-02-08 16:37:58
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!