Onsdagen, timme för timme: Headerfotografering & en svingod soppa

flora-wistrom-onsdag-8-februari1

07.30

Vaknar upp som Pippi Långstrump, med huvudet i fotändan. Gör ganska ofta så när jag har svårt att somna, liksom vänder på täcket och kudden och på hela mig.

Det har gått en propp så varken kaffebryggaren, smoothiemixern, brödrosten funkar. Jag äter några kalla mackor och tittar ut genom fönstret, både dator och mobil håller på att ladda ur eftersom elen inte funkar. Jag har sovit pissdåligt.

flora-wistrom-onsdag-8-februari3

08:30

Sminkar mig precis så som i min sminktutorial och lurar mig själv att jag är pigg. Funkar!

flora-wistrom-onsdag-8-februari2

09:00

Lyssnar på Ibland mår jag inte så bra av och med youtubern Therése Lindgren. Tycker så mycket om henne. Har förresten ett bra samarbete med Bookbeat just nu, kolla rabattkoden här!

flora-wistrom-onsdag-8-februari4

10:00

Gör podd med Frida. Eftersom jag är i USA i tio dagar så spelar vi in två avsnitt samma vecka. Vi pratar livesändningar på Instagram, vem som kan gå mot normen rent skönhetsmässigt (skönhetskapital) och om acne och finnar. Kommer ut på torsdag!

flora-wistrom-onsdag-8-februari20

11:30

Går till Olof Grinds fotostudio som ligger i en gammal villa i Rålambshovsparken. En äldre herre möter mig i morgonrock i trädgården och jag får gå genom hans lägenhet för att komma till ateljéerna. Han vänder sig om mot fönstren och säger ”kolla min utsikt!”.

flora-wistrom-onsdag-8-februari5

11:45

Jag har anlitat Angelina för att fota en ny header. Minns när jag var femton och hon åkte ut till mig i Nacka och fotade mig på en brygga. Redan då var jag helt amazed över hur duktig fotograf hon var. Och nu då! Jävlar. Kolla bara. 

flora-wistrom-onsdag-8-februari6

12:15

Och sedan är vi klara! Ni får se resultatet i början av mars.

flora-wistrom-onsdag-8-februari16

12:30

Promenerar över Västerbron i tre minusgrader men med SOLBRILLOR. Känns så jävla vårigt och härligt mmmm.

flora-wistrom-onsdag-8-februari8flora-wistrom-onsdag-8-februari7

13:00

Har lunchdejt med min mamma på Vurma. ♥

flora-wistrom-onsdag-8-februari9

14:00

Går tio meter till Salong 2 där Amanda, Chrissy och Yrsa sitter och knattrar. Vi ser ut såhär →?← för att det är så ljust och soligt. Sitter där i några timmar och varvar skrivande med prat om skrivarskolor och ser min rubrik bra ut såhär? Vad betyder det här ordet? Vad kan jag stryka i det här stycket? Och Chrissy som läser högt ur en bok där Freud hävdar att man kunde bota kvinnlig onani med kokain.

flora-wistrom-onsdag-8-februari12

17:00

Möter upp Isak på Coop och handlar mat och proppar. Vi går hem genom Tegnérlunden, jag byter min livs första propp och så dansar vi i köket och trängs vid diskbänken. ↑ Bevis på att han är ihop med en bloggare.

flora-wistrom-onsdag-8-februari11

19:00

Vi äter jordärtskockssoppa till middag, enligt Erics recept. SÅ JÄLA GOTT, speciellt med grönkålschips och tryffelolja på. Förtränger dock alltid faktumet att jag får ont i magen av jordärtskockor :(((

flora-wistrom-onsdag-8-februari13

20:00

Sen tittar vi på Black Mirror och somnar vid tolvtiden. Slut på onsdag!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej, Jag är nybörjarvegetarian (alltså helt plant-based) och undrar lite hur du tänker kring vegetarianism/veganism? Vet att du sagt i podden t.ex. att du tycker det är jobbigt att du kan bli ifrågasatt och påhoppad om du inte är en ”perfekt” vegan hela tiden. Tycker stämningen allmänt är rätt hätsk i de flesta vegangrupper på t.ex. facebook, och jag känner mig förvirrad över vad som är ”okej”/”inte okej” att äta som helvegetarian och om det är okej att ”bryta” ibland? Äter du honung? Bivax och färgämnen i smågodis? Hur gör du när du blir bortbjuden/åker utomlands och veganska alternativ inte finns (förutom pommes och ketchup typ)? Så svårt att göra rätt!

  Sorry för långt och förvirrat inlägg… Kanske kan andra som läser detta också svara? Nyfiken på andras (icke-påhoppande) åsikt. Du är bäst flora! Tusen kramar

  Jennifer 2017-02-11 10:13:15
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Hej! Tänkte att jag kunde ge dig tips på hur jag gör. Jag tycker att du ska försöka ta det lugnt och äta på det sättet som känns lättast och rätt för dig. Särskilt i början när allt är lite nytt. Jag räknar mig som Vegan/hel vegeterian. Jag äter inga animaliska produkter förutom ibland och då gör jag undantag med honung och färgämnen i godis. Jag försöker undvika det i så stor mängd som möjligt men för mig är det inte lika viktigt som att undvika ex mjölk. så då känns det okej. Om någon inte vill kalla mig vegan så är det okej då får den tycka det. Gör det som känns rätt för dig!

   Hoppas det gav något!! // Frida :))

   Frida 2017-02-16 11:01:06
   Svara
 • Hallååååå jag måste få veta varifrån Fridas brillz kommer? Så feta ju!

  Alice 2017-02-11 00:21:00
  Svara
 • Åh, får också alltid ont i magen av jordärtskockor, har tydligen med den stora mängden inulin att göra. Så ovärt pga godast i livet :(

  Sofia 2017-02-10 23:06:06
  Svara
 • Vänder också på ”hela sängen” när jag har svårt att somna, haha! Trodde jag var lite ensam om detta lilla påhitt. Som ju faktiskt ändå hjälper? Eller är det bara inbillning?

  ElinH 2017-02-10 18:57:48 http://elinharaldsson.blogg.se
  Svara
 • Åh! I den mysiga villan i Rålis bor en tjej som ”hyr ut” ett par av rummen via airbnb :)) bodde där i somras, så mysigt hus (och tjej), tips tips!

  Aurora 2017-02-10 17:18:27
  Svara
 • Haha jag gör också en Pippi när jag har svårt att somna! Tycker faktiskt det hjälper!

  Michaela 2017-02-10 16:42:35
  Svara
 • Nej men åh, va taggad jag blev på nästa veckas podd nu! Kommer sitta på ett tåg mellan Frankrike och England nästa lördag och ska lyssna på podden när vi åker förbi sjöarna i bergen mmhhmm….

  Malin 2017-02-10 12:45:56
  Svara
 • Det ser ut som sängen är bäddad med linnelakan? Har sett fler som skriver om att det är så behagligt. Fick i julklapp, har tvättat en gång – men är SÅ rivigt mot kroppen! Har du kanske något tips – är det tvätta, tvätta, tvätta som gäller?

  ida 2017-02-10 11:16:38 http://tinysigns.wordpress.com
  Svara
 • Alltså åååh, blev så himla hungrig när jag läste att ni ätit jordärtskockssoppa!! Mitt bästa. Jag brukar laga efter detta recept och det är GULD: http://ellenlindberg.se/2016/10/26/2016_october_recept-jordartskockssoppa/

  Ellen 2017-02-10 10:11:53 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Åh så gott, vad är receptet?

  Stina 2017-02-10 10:07:07
  Svara
 • Vad tycker din kille om din matlivsstil (i brist på bättre ord) är han köttätare? (Usch låter så barbariskt, jag äter också kött).
  Nyfiken på hur par löser sånt, min syster är veg sen urminnestider och så gifter hon sig med en man som älskar kött och endast äter grönsaker i form av gurka, allt annat ratas. Vet inte hur de gör nu, tror de äter mkt ”färs”rätter pga smidigt att göra samma fast olika, och i början åt de bara pannkakor! Hehehe..

  Clara 2017-02-10 09:20:55
  Svara
 • Åh kan inte du göra ett samarbete med Therese? Typ en video där ni lagar mat tillsammans eller nåt. Tror det skulle bli så bra. Älskar ett båda.

  Lisa 2017-02-10 07:27:39
  Svara
 • Jordärtskockor innehåller en enorm mängd fibrer som kan vara svårt för magen att bryta ned ifall ens tarmflora inte är i perfekt skick. Testa att äta lite probiotika eller bara saker som gynnar tarmfloran generellt (så som fibrer!) så blir det nog bättre :)

  Rebecca 2017-02-10 06:16:06 http://nouw.com/fysiskainstitutionen
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!