Highway 1 – Big Sur / Santa Cruz / San Francisco

big-sur-santa-cruz-flora-wistrom1

När vi hade vaknat upp i Carmel-by-the-sea (som ser ut som en sagostad) så åkte vi söderut igen, fastän vår slutdestination San Francisco ligger norrut. Vägarna hade ju varit avstängda på grund av mudslides (det hade regnat så mycket) så vi var liksom tvungna att åka inlandsvägen till Carmel, men för att se allt det vackra vid Big Sur så åkte vi tillbaka en bit längs med kusten där vägen fortfarande var okej.

big-sur-santa-cruz-flora-wistrom2

Och så stannade vi till här. Helvete. Här kan man stå. Bixby Creek Bridge heter det om någon undrar.

big-sur-santa-cruz-flora-wistrom3

Okej lets just take a moment:

big-sur-santa-cruz-flora-wistrom4 big-sur-santa-cruz-flora-wistrom5 big-sur-santa-cruz-flora-wistrom6 big-sur-santa-cruz-flora-wistrom8 big-sur-santa-cruz-flora-wistrom9 big-sur-santa-cruz-flora-wistrom10 big-sur-santa-cruz-flora-wistrom11 big-sur-santa-cruz-flora-wistrom12 big-sur-santa-cruz-flora-wistrom13

Sedan åkte vi över bron och tog oss bort till Big Sur för att hajka. Men när vi kom till stationen så berättade de att lederna är avstängda på grund av bränder och regn som förstört dem. Killen i receptionen såg gråtig ut när han visade bilder på träd som fallit och vägar som förstörts:

highway-1

Det här hade hänt. En bro hade börjat vika sig (!!!!) så folk som bodde på andra sidan fick parkera sina bilar och promenera över. Men mannen sa att de snart kanske inte ens fick gå över bron, i fall den rämnar. Så SJUKT. Så vi hoppade in i bilen igen och åkte norrut.

big-sur-santa-cruz-flora-wistrom14

Till Point Lobos, som också är en fett fint naturreservat vid havet. Där promenerade vi runt och njöt av sol och gulliga pensionärer med enorma walking sticks.

big-sur-santa-cruz-flora-wistrom16

Vi blev badsugna också! Men ingen av oss hoppade i. I alla fall inte här. Efter någon timme åkte vi vidare mot Santa Cruz.

big-sur-santa-cruz-flora-wistrom17big-sur-santa-cruz-flora-wistrom18

Där vi stannade för att äta baguette med hummus. Här önskade vi att vi haft en dag extra, för det var så jääävla skönt att ligga i solen, men vi kunde inte göra det mer än en kvart för då skulle vi bli sena till biluthyrningen. Nästa gång jag åker på bilsemester ska jag lägga till en dag bara för att kunna vara lite ~spontan~.

big-sur-santa-cruz-flora-wistrom19

Vi låg och tittade på surfarna som gled fram över vågorna, och på kvinnan bredvid som satt i batiktights och pendlade en kristall ovanför handflatan.

big-sur-santa-cruz-flora-wistrom24

Nästa stopp på turen var en strand, för nu hade jag bestämt mig för att bada.

big-sur-santa-cruz-flora-wistrom21

Lite kallt kanske men hallå man måste ju. Hellre vara en person som badar än att vara en person som inte badar, visst?

big-sur-santa-cruz-flora-wistrom22

Sackeman höll ställningarna på stranden.

big-sur-santa-cruz-flora-wistrom23

Sen svepte jag en handduk om mig, borstade av sanden så gott jag kunde från mina fötter och så började vi köra mot San Francisco. Fick sådana rysningar när närmade oss staden, insåg hur mycket jag längtat efter den.

img_5101

Och så åt vi middag hos Froste (min äldsta bror) och Dana! Kronärtskockor, tabbouleh, cashew spread och hela faderullan. Fakkkk vad mysigt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Hejee! Jag ska åka på roadtrip i Kalifornien i sommar. Skulle vara awesome att få några handfasta tips på typ biluthyrning, bensinpriser, listor med mat-och boendetips och annat bra att tänka på. En redig guide helt enkelt. Jag blir lite vilsen när det inte finns en Flora-guide att följa hehe.

  Klara 2017-03-02 14:09:33
  Svara
 • Gud, de här vyerna om bron och klipporna och havet påminner mig så mycket om Vertigo – scenen när de kör bil längs kusten och kyssas på stranden och allt :D

  Karine 2017-03-01 07:54:19
  Svara
 • Fan taktiskt (förutom det me bron??!!)

  A 2017-03-01 06:58:45
  Svara
 • Var är dina tights ifrån?? :-)

  Ems 2017-02-28 23:04:40
  Svara
 • flora!! visst har du skrivit ett inlägg om vegansk mat man kan ha på sin studentmottagning?? eller har jag helt fått det om bakfoten?? jag kan iallafall inte hitta det:(

  Ida 2017-02-28 19:55:45 http://nouw.com/ettkolikbarn
  Svara
 • Självklart hellre en som badar än en som inte badar, alltid! Ser så underbart ut alltihopa, fullständigt älskar alla dina USA-bilder!

  elin 2017-02-28 16:37:50 http://elinsparis.devote.se
  Svara
 • I see it is fantastic there!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2017-02-28 10:13:17 http://dressedwithsoul.com
  Svara
 • nämen, är det inte bron i big little lies? så vackert iallafall

  tilda 2017-02-28 09:48:42
  Svara
 • Alltså gud borde typ vara förbjudet att lägga upp sådana här bilder får sånt himla ressug ju!!! Vilket jag inte har råd att ha. Men SÅ fint ni verkar ha haft det!!

  Elvira 2017-02-28 09:45:37 http://morkblatt.blogspot.com
  Svara
 • wooooooowwwwww

  My 2017-02-28 09:23:25 http://hjarnknas.blogg.se
  Svara
 • Shit vad fina bilder och vad mysigt allt ser ut! Hur var det att presentera Isak för Froste och Dana? :D (ursäkta att det låter som att jag känner dig och er, lovar att jag inte tror att jag gör det)

  Bea 2017-02-28 09:14:05
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!