Ärthummus och bönsallad.

Processed with VSCOcam with se3 presetHäromdagen åt vi en ljuvlig buffélunch på Gotland, och då var en av rätterna ärthummus. Så brutalt gott. Igår provade jag att laga det själv.Processed with VSCOcam with se3 presetDu behöver:
500g frysta ärtor
1 lime
1 vitlöksklyfta
1 tsk tahini
spiskummin
salt och peppar

Tina ärtorna i kokande vatten, det går snabbt. Häll av vattnet och lägg över ärtorna i en skål, pressa i vitlöksklyftan, saften av limen och tillsätt de övriga ingredienserna. Mixa tills allt har blandats. Klart!
Nästa gång ska jag prova att ha koriander eller mynta i. Det blir nog, om möjligt, ännu godare.
Processed with VSCOcam with se3 presetTill ärthummusen gjorde jag en sallad av svarta bönor, couscous, körsbärstomater, fetaost, limesaft, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Processed with VSCOcam with se3 presetSå himla gott.  Och vackert!

Translation: Green pea hummus. You’ll need: 500g frozen peas, 1 lime, 1 clove of garlic, 1 tsp tahini, cumin, salt and pepper. Thaw the peas in boiling water, they are ready really fast. Drain the peas and put them in a bowl, mince the garlic, squeeze the juice of the lime and add the remaining ingredients. Blend until everything is mixed. Done! Next time I’ll add cilantro or mint too. I served the pea hummus with a salad made out of black beans, couscous, cherry tomatoes, feta cheese, lime juice, olive oil, balsamic vinegar, salt and pepper. Beautiful and sooo good.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Det låter ju supergott! Jag gjorde ärtpesto för någon vecka sedan, tips tips! Förresten du har en himla fin och bra blogg! Tack!

    Svara
  • Provade ärthummusen med mynta i, blev jättegott!

    Sofia 2014-07-13 19:47:00
    Svara
  • ALLTSÅ. Så himla jäkla massa bra vegrecept du langar fram! Gudars vad jag ska testa en massa gott tack vare dig! Kram

    Hannah 2014-07-08 09:10:08
    Svara
  • Tack för inspo! Var i Visby åt ni den ljuvliga buffén? :)

    Emma 2014-07-07 20:05:10
    Svara
  • Själv brukar jag mosa ärtor (kokade) tillsammans med creme fraîche och en liten skvätt majonäs och äta det tillsammans med kokt potatis och sprödbakad fisk, hur gott som helst! Ärtor är klart underskattat

    Micaela 2014-07-07 16:23:31 http://micaelajanatuinen.spotlife.se
    Svara
  • åhh, fetaost måste jag ju köpa hem.

    dani 2014-07-07 12:34:50 http://vapenbroder.se
    Svara
  • WOW! Måste testa detta. Scrollade igenom hela din matkategori och bara dregglade över allt gott. Du är så duktig!

    Nastasja 2014-07-07 10:49:22 http://nastasja.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!