På sistone.

DSC_7904

Smoothieskål till frukost och glada besked i DN.

DSC_7914

Jag har inte bra hårdagar, utan jag har bra luggdagar, och det händer kanske en gång i veckan. Den här morgonen ville gardinluggen lägga sig ovanligt bra. Nörd som jag är så dokumenterade jag det.

DSC_7917 DSC_7920

När jag poserat klart gick jag över S:t Eriksbron och satte mig på Non Solo Bar för att fika med bästa tjejerna. Sedan satt jag och Bea kvar där hela dagen och skrev.

DSC_7670

Onsdagsfika framför senaste avsnittet New Girl och Please Like Me: Varma kanelbullar, äppelpaj (grannen plingade på och gav mig paj i vanlig ordning, hon är för cute) och blåbärschoklad.

DSC_7925

Untitled-12

Felix lagade spenat- och fetaostpaj och jag fick äta resterna till lunch dagen därpå. Paj kan ju vara det godaste som finns. Här pausar jag med ett avsnitt Downton Abbey. Jag legitimerar alltid tv-serie-tittande vid lunch för att jag tänker ”jag måste ju ändå äta, då kan jag ju lika gärna kolla på något samtidigt”. Problemet är bara att jag äter upp på typ 8 minuter och sedan har jag 40 minuter kvar av tv-serien… Woopsie.

DSC_7937

I onsdags träffade jag den här pärlan.

DSC_7943

*Hundvalpsmin*

DSC_7945

Vi fikade på Pascal och pratade om hennes utbildning och mitt skrivande och allt sånt ni vet. Blir så himla avis på hennes grafisk design-studier!!!

DSC_7953

På kvällen fick jag ett bud från Pop Bakery med surdegspizzadeg och ett hipsterkit. Felix gjorde två varianter, en med körsbärstomater, spenat och två olika sorters ost, och en med päron, fetaost och ruccola.

Senare fick jag så ont i magen att jag på fullaste allvar höll på att svimma. Felix och jag hade ätit samma saker och han var okej, men jag låg i fosterställning med tårarna rinnandes halva natten, och på morgonen gick jag till vårdcentralen. Vi ska ta lite blodprover och sådär, sedan får vi se. Antingen har jag IBS, eller så är jag gluten- eller laktosintolerant. Det är förmodligen inga konstigheter, men jag behöver kanske ändra min kost på något sätt (snark). Nu vet ni det.

Translation: Smoothie bowl for breakfast, a day when my bangs looked exceptionally good, spinach and feta cheese pie for lunch, coffee date with Sara and pizza night with Felix. Also, my stomach has been bothering me so much lately. It hurts and hurts and hurts. We’ll se what the doctor will say.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Hola Flora! Vivo en México. Me encanta tu blog, lo leo todos los días. Una pregunta, me podrías decir que marca es la de los lentes de tu amiga????? Gracias!!!

  Karen 2014-10-15 19:26:12
  Svara
  • Svar på Karens kommentar.

   ¡Hola! Yo uso Google Translate para responder a esto porque yo no hablo español. Escriba a wilderness.webblogg.se y preguntarle acerca de sus gafas se compran. Pero escribir en Inglés, porque yo no creo que ella habla español;) divertido de leer mi blog! <3 Flora

   Flora Wiström 2014-10-15 22:10:32
   Svara
 • adorable photos, your every day life looks fab

  LOVE FROM BARCELONA

  http://hesses.blogg.se

  elsa 2014-10-12 17:00:54 http://hesses.blogg.se
  Svara
 • Du är jämt fin i håret tycker jag! Men har ett tips om du vill ha luggen mer gardinig: när håret är blött gör du benan och sen när du fönar luggen så borstar du den åt motsatt sida (och varvar mellan höger och vänster sida). Så blir den svängd!

  Nastasja 2014-10-12 11:10:07 http://nastasja.blogg.se
  Svara
 • Kolla upp magkatarr, jag låg oxå i fosterställning och grät när jag hade det senast. Värsta smärtan jag upplevt! Är väldigt vanligt tyvärr, kan bero på stress och andra främst psykiska orsaker.. Senast fick jag åka till akuten. Går inte att göra så mycket åt det än att tänka över hur man mår och försöka arbeta med att må bättre, äta lite medicin som lugnar magen och även äta ”snäll” mat! Ta hand om sig själv alltså <3 Hoppas det löser sig!

  e 2014-10-12 10:00:22
  Svara
 • Jag har haft jättemycket magproblem, kanske allra mest när jag var lika gammal som du. Det gick bort helt när jag var 21-22. Läkarna gjorde hur mycket utredningar som helst på mig, men hittade absolut ingenting. Till slut började jag gå i samtalsterapi, det är nog det som hjälpt bäst. Ska jag vara ärlig tror jag mest att jag haft ont på grund av stress och ångest. Vet inte om du är benägen att ha sådant, men kan ju vara stressigt för dig med att byta bostad eller så? Ökar magsmärtorna i stressiga situationer? Jag har lite magproblem nu och då även idag, men mycket sällan får jag allvarliga besvär. Kombinationen stress + svårsmält mat eller dryck (typ alkohol) kan trigga lite problem fortfarande.
  Kost som till större delen är vegansk och alltid helvegetariskt upplever jag som om det hjälpt mig stort de senaste två åren. Lycka till!

  Melwa 2014-10-11 21:53:06
  Svara
 • snälla flora kan du skriva om när du flyttade hemifrån? hur du gick till väga? eller överhuvudtaget om hur du och felix lyckas bo hemifrån tillsammans. är 20 med pojkvän och bor fortfarande hemma, vill inget hellre än att flytta. men fattar typ allvarligt inte hur det ska gå till… :/

  anna 2014-10-11 20:24:25
  Svara
 • Dina matbilder alltså… så fina!!

  Hannah 2014-10-11 17:13:46 http://bullehund.blogg.se
  Svara
 • så himla fint Flora! + mkt bra lugg!

  beata 2014-10-11 15:34:33 http://radarmagazine.se/beata/
  Svara
 • Till Beatrice, är rätt säker på att när de kollar för ibs så kollar se samtidigt för tjocktarmscancer, det gjorde de på mig i alla fall :) och till flora, jag tycker att det låter exakt som ibs! Det är en himla lurig sjukdom, under riktigt stressiga perioder kan jag inte äta minsta lilla gluten eller laktos (kan också reagera på socker, fett, kött och lök) och sen när jag inte är stressad kan jag äta precis vad som helst. Är nog lite olika för alla men det kan vara skönt att veta att ibs inte betyder supersmärta för alltid. Puss!

  Ella 2014-10-11 13:55:08
  Svara
 • Friends*OfAdam för bövelen. Kan inte ens stava mitt jobbs namn. Himmel.

  Sofia 2014-10-11 13:49:04
  Svara
 • Om man tittar på det du äter (som ser så himlahimla gott ut dock!!), så ser ju intaget av gluten ut att vara rätt högt :/ Jag blev gluten när jag var 15 år och laktos 2 år senare. Gluten var en helt annan smärta i magen är laktos, tycker i alla fall jag. Det är verkligen värt att kolla upp ordentligt, även om man (jag) fick genomgå en del rätt obehagliga undersökningar för att verkligen få rätt diagnos. Som Hanna skriver här ovan så är det egentligen inte så svårt att äta glutenfritt eller laktosfritt, det är lite trixigt i början och det tar lite tid att vänja sig vid att läsa på exakt aaalla förpackningar innan man köper något. MEN, det är värt det. Det är värt att få må bra i magen. Det glutenfria utbudet är dessutom så himla mycket bättre nu än vad det var bara för 7 år sedan när jag blev gluten. Typ alla restauranger i Stockholm har glutenfria alternativ och Ica har börjat producera glutenfria produkter som faktiskt är himla bra och inte speciellt dyra heller. Sväng förbi FriendOfAdam i Hornstull strand och handla av mig någon gång, det är ett helt gluten- och laktosfritt bageri :) svinnice ju! På fredagar och lördagar finns det massor av gottigheter <3

  Sofia 2014-10-11 13:47:07
  Svara
 • Så himla jobbigt med magontet! Inte för att skrämmas nu, men ibland kan tjocktarmscancer ha ungefär samma symptom som IBS, så det kan ju vara värt att kolla upp. Dock tillägger jag att tjocktarmscancer (om den inte är ärftlig) mest drabbar folk som är 70 eller äldre, så sannolikheten är i princip noll, men man kan aldrig vara för säker? Vet detta för att jag själv har en ärftlig form i släkten och har fått en hel del info om detta just därför.

  Beatrice 2014-10-11 13:00:42 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • du har alltid så fina foton här på din blogg! och text! och allt! ha en superfin lördag!

  johanna 2014-10-11 10:50:17
  Svara
 • Hoppas du får bra svar!
  Jag hade samma problem så jag gick till vc, fick ta jäkla massa prover och fick till slut svaret ”Jag vet inte riktigt vad det är, kanske stressrelaterat? Kontakta din husläkare istället” …. TACK så mycket. Så jag uteslöt laktos från kosten istället (åt redan mestadels glutenfritt pga glutenintolerant pojkvän) och nu är det mycket bättre. Det är faktiskt inte så himla svårt att utesluta varken laktos eller gluten, lite dyrare bara. Men värt varenda krona för att slippa ha ont. Lycka till <3

  Hanna 2014-10-11 10:49:10
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!