Att göra på lovet.

Höstlovstider. Det måste vi ju fira med en det-här-kan-du-göra-på-lovet-lista.

collage6

✎ Titta på Please like me, Landet brunsås och Portkod 1525 på svt.

✎ Slå upp en sida i en bok, sno den första meningen och skriv sedan något utifrån den.

✎ Häng med dina mor- eller farföräldrar eller andra gamla människor. Fråga om deras liv.

✎ Titta på Youtubetutorials om hur du exempelvis gör en gif i Photoshop.

✎ Gå på museum alldeles ensam. Jag gillade Fotografiskas höstsalong.

collage7

✎ Ha konstkväll med kompisar och rulla ut papper på golvet, ta fram färger och rödvin och gå loss.

✎ Tänd ett ljus på en gravsten.

✎ Gå på bio och smuggla in glass eller öl. Jag rekommenderar att se Gone Girl. Hutlöst spännande.

✎ Läs boken Så gör jag : konsten att skriva av Bodil Malmsten.

✎ Ut i skogen med dig! Ta med en hund om du kan. Leta efter svamp eller ät picknick.

collage4

✎ Simma i badhuset och avsluta med bastu.

✎ Laga soppa på butternutpumpa och bjud några personer du gillar.

✎ Lyssna på Värvet Internationals intervju med Caitlin Moran.

✎ Bada badkar och drick bubbel.

✎ Häng upp ljusslingor hemma. Det finns billiga på TGR vet jag.

collage3

✎ Gå på yoga.

✎ Ta med dig ett skissblock när du går ut och rita av någon människa på tunnelbanan eller i annan offentlig miljö.

✎ Gör hemgjord pizza. Här är några goda förslag.

✎ Läs Äta djur av Jonathan Safran Foer.

✎ Ta en dag till att göra allt det du har skjutit upp: betala räkningar, skicka iväg det där mailet, sortera ur garderoben, kolla upp den där utbildningen. Det kommer kännas helt underbart efteråt. Fira med prosecco.

collage5

✎ Gå med i Unga feminister i din ort, eller någon annan politisk organisation som du gillar.

✎ Se Kobras avsnitt om mens.

✎ Gå till biblioteket och låna alla seriealbum av Liv Strömquist.

✎ Möblera om ditt rum eller din lägenhet.

✎ Måla ett mönster.

collage2

✎ Testa att bara ät vegetariskt (om du annars äter kött) och veganskt (om du annars är vegetarian).

✎ Skriv en lista på utbildningar du vill gå, platser du vill besöka, livsmål du har. Skriv ”inom 1 år, inom 2 år, inom 5 år, inom 10 år” osv.

✎ Mixa två frysta bananer, två msk jordnötssmör, två msk kokosflingor, 2 tsk kakao samt sirap och chokladbitar. Godaste, snabbaste glassen.

✎ Besök en kompis som bor i en annan stad. Om inte den här veckan, så kanske om ett par helger?

✎ Skriv hej till personen som du är tänd på.

collage1Bildkällor via min Pinterest.

Ni kan väl skriva till mig om ni antar någon av utmaningarna/förslagen? :)

Translation: Things you can do on your autumn break (or whenever). For example: ✎ Try to only eat vegetarian (if you normally eat meat) and vegan (if you are normally a vegetarian). ✎ Write a list of schools you want to go to, places to visit, life goals you have. Write ”within 1 year within 2 years within 5 years within 10 years” and so on. ✎ Mix two frozen bananas, two tablespoons of peanut butter, two tablespoons of coconut flakes, 2 teaspoons cocoa and some syrup and chocolate bits. It’s the best banana ice cream. ✎ Visit a friend who lives in another city.  ✎ Write hello to the person that you want to sleep with.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
40kommentarer
 • Hej Flora! Kan du inte göra ett inlägg som liknar detta fast inför sommaren? Jag ska vara ledig hela sommaren och kanske inte ha jättemycket pengar men vill hitta på roliga, spännande saker! Har du några tips? Kram och tack för en underbar blogg!! :*

  klöversmoa 2015-05-19 12:25:51 http://www.botellonz.blogg.se
  Svara
 • Jag lade till världens snyggaste, trevligaste, hetaste kille som jag träffade ute en kväll på facebook och skrev ”Hade du kul i fredags?”. Han svarade, sen svarade jag, men sen svarade inte han. Men nu är det gjort, jag är modig!

  Hanna 2014-11-04 15:13:28
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Du är megamodig! Han svarar kanske snart, och om han inte gör det så fuck it. There’s plenty more fish in the sea!

   Flora Wiström 2014-11-04 15:19:03
   Svara
 • har varit så sugen på den där konstnärskvällen, tänker få mina kompisar till det! Och så tänker jag nog göra den sista punkten också, tack för att du skriver sånt här, det pushar på ett bra sätt!

  Fredrika 2014-11-01 14:54:14
  Svara
 • Alltså åh vilka dreamy tips! Önskar att jag hade haft höstlov istället för en tenta imorgon, men ska försöka pricka av några av punkterna under helgen istället :) Du är en ständig källa till inspiration Flora!

  Linnea 2014-10-30 22:13:50
  Svara
 • Jag tror nästan att jag blivit lite smått kär i din blogg, den hjälper mig att nå min drömvardag varje dag, du är så himla inspirerande, sjuktbra tänkande människa, som har en så himla assnygg stil och bra syn på det vi kallar livet att jag blir helt lycklig.

  Jag blev så glad nu när jag läste detta inlägget för det var lite som att läsa vad jag har tänkt att jag vill göra så stod det här på sin blogg. Du är bara bäst <3

  Olivia 2014-10-30 20:27:37
  Svara
 • Men så fin lista!

  Lisen 2014-10-30 19:54:31 http://www.absolutlisen.se
  Svara
 • alltså älskar dig <3

  Alma 2014-10-30 15:54:38
  Svara
 • grym lista!

  ika 2014-10-30 12:43:05
  Svara
 • Tack för detta så nödvändig höstpepp <3

  K 2014-10-30 09:38:00
  Svara
 • Du är ju bara för underbar! Superhärliga tips ju :)

  Sandra 2014-10-30 08:26:48 http://Atilio.blogg.se
  Svara
 • vad fint och inspirerande!!!1

  saran 2014-10-30 01:14:39 http://wilderness.webblogg.se
  Svara
 • hej!

  Vad glad jag blev att jag snubblade in på denna blogg.
  Du har en helt underbar blogg med fantastiska bilder, intressanta inlägg och speciellt älskade jag dina listor. Vill bara tacka och säga att du har den finaste och roligaste bloggen jag någonsin läst! :)

  vik 2014-10-30 00:03:49
  Svara
 • Alltså jag är en rätt ny läsare, men faaeeen vad fin och finurlig din blogg är!!!! Nästa gång du kommer till London vill jag bjuda dig på fika.

  charlotta 2014-10-29 23:18:19 http://charlottabillstrom.wordpress.com
  Svara
 • men åh så mycket kul och bra!! alltid så påhittiga inlägg på din blogg, BÄST är det!

  hedvig 2014-10-29 22:50:47 http://hedvighedvig.devote.se
  Svara
 • Laddar ner Värvetavsnittet nu (Caitlin<3) och har Landet Brunsås uppe i fliken bredvid din blogg (Lotta<3)

  Erica 2014-10-29 21:40:16 http://attorda.blogspot.se
  Svara
 • Skriv hej till personen som du är tänd på.
  ååh äääh att jag liksom tänker på en person när jag läser den punkten. men hallå kan ju inte sluta tänka på honom för han är ju liksom så skön för ögat så klok och helt perfekt men han vet inte om det själv.
  vågar inte nejnej men vill nästan men nejnej

  Mirjam 2014-10-29 21:08:34
  Svara
 • Vilket UNDERBART inlägg. I vår värld som är full av skärmar och sociala medier var den här listan helt underbar!

  Mina bästa streeststylebilder i idag på www.modevarlden.se.

  Kram

  Modevärlden 2014-10-29 20:38:32 http://www.modevarlden.se
  Svara
 • Åh wow vilken underbar lista! Jag ska låna ett nytt seriealbum av Liv Strömquist, hänga upp ljusslingor och laga massa god mat. Hoppas du har det fint i höstmyset och hinner göra lite höstliga saker också. Kram!

  AgnesBlixa 2014-10-29 19:31:41 http://agnesblixa.devote.se
  Svara
 • tänkte först scrolla bort det här inlägget pga har inte höstlov och tänkte mig typ *passa med med dessa stockholmssaker* men den här listan var ju helt strålande och kan ju göras trots att man är en hårdpluggande universitetsstudent i san francisco. fint!

  Vicky 2014-10-29 18:55:44 http://vickys.se/
  Svara
 • Awesome lista! Gjorde mig mycket pepp på typ allting!

  Julia 2014-10-29 18:27:46
  Svara
 • Hej Flora!
  Tycker mycket om din blogg, men det senaste har jag upptäckt att du pratar ofta om att ”man ska” dricka alkohol. Jag tycker att det krockar med mycket annat som du står för. Det är inte säkert att det är din mening, men jag upplever det som du framställer det som att dricka alkohol är något man SKA göra. Ofta pratar du om att man ska vara hälsosam, äta vegetariskt/veganskt/eko men alkohol är inget du tar i beaktning. Som i detta fall ska man fira med prosecco, smuggla in öl på bion och det är ett återkommande tema. Ofta skriver du hur bakfull du är och så vidare… Jag tycker det är viktigt att framhålla att man kan ha kul, gå på fest, fira utan att dricka. Det är ju inte bra för en och sedan finns det många som har problem och även bekanta som är alkoholister. Att försköna alkoholkonsumtion och bakfylla tycker jag är felaktigt och inte helt okej. Var bara tvungen att ta upp detta så du är medveten, sen gör du självklart vad du vill med den informationen.
  Ha det bra och ta hand om dig!:)

  Xxx 2014-10-29 16:27:32
  Svara
  • Svar på Xxxs kommentar.

   Om du uppfattar det som att jag säger att ”man ska” dricka alkohol så menar jag förstås inte det. Verkligen inte. Jag själv dricker alkohol max en gång i veckan och aldrig till vardags, och jag har en enorm respekt för alkoholen. Jag ska bli bättre på att inte romantisera alkohol för mycket, men samtidigt hoppas jag att mina läsare förstår att jag inte kan vara den perfekta förebilden som aldrig trampar snett. Jag är ju jag. Och som jag skrev till Beatrice här nedanför så gör ju jag jääääättemycket grejer som inte inkluderar alkohol över huvud taget. Försök se det! Men jag tar absolut till mig din kritik och ska tänka på det framöver.

   Flora Wiström 2014-11-04 08:27:00
   Svara
  • Svar på Xxxs kommentar.

   Jag håller verkligen med dig. Visst, alla kanske inte kan göra allt, men att bara skriva med ett ”jag vet att alkohol inte är bra” eller ett ” självklart MÅSTE man inte dricka” eller liknande, hade liksom räckt. Men det har jag inte sett en endaste gång här, och det är en av anledningarna till att jag, trots att jag älskar Floras blogg och tycker hon verkar vara supermysig, hoppar över en hel del inlägg. Det är liksom alkohol lite för ofta, och det slängs in som det mest självklara i hela världen, när det egentligen är en drog.

   Tycker det hade varit kul att se Flora svara på detta också? På lite kritik liksom.

   Beatrice 2014-11-03 18:49:12 http://herbariumet.blogg.se
   Svara
   • Svar på Beatrices kommentar.

    Ja men självklart ska jag svara! Har bara inte hunnit än.

    Jag håller med om att jag skulle kunna slänga in ett ”såklart behöver du inte dricka” här och där, men ni läsare borde väl ändå se att jag gör en massa saker utan att förtära alkohol? Jag dricker typ mindre än alla jag känner (max en gång i veckan, och vardagsdricker aaaldrig) och har verkligen respekt gentemot alkoholen. Så när du säger ”alkohol lite för ofta” så känner jag mig tveksam. Ja, om jag pratar om vad jag ska göra i helgen eller vad som är extra festligt är det mycket möjligt att jag säger att bubbel är det godaste jag vet, men i allmänhet är det väl väldigt få inlägg som har med alkohol att göra. Eller? Men ska absolut ta till mig kritiken, och slänga in ett ”jag vet att alkohol inte är bra” då och då. <3

    Flora Wiström 2014-11-04 08:15:04
    Svara
  • Svar på Xxxs kommentar.

   hm, jag förstår kritiken på ett sätt men det är ju svårt att klandra flora för det när i princip hela vårt samhälle förknippar alkohol med avslappning, fest, att ha roligt osv. på samma sätt som jag förstår att det kan vara en obehaglig ”trigger” för någon med problem hos sig själv eller anhöriga, så tycker jag att det är ärligt och bra att flora t.ex skriver att hon är bakfull. hellre det liksom än att posta ett inlägg med festbilder, och sen nån megafräsch bild från dagen efter för då undrar man ju bara ”hur fan gör hon?” haha :)

   isabelle 2014-10-29 21:24:59
   Svara
  • Svar på Xxxs kommentar.

   Såklart är det jätteviktigt att alla förstår att man kan ha roligt utan alkohol precis som du säger. Men Flora är är en människa som genuint verkar vilja att alla ska ha det bra, som skriver om köttfri mat, feminism och antirasism. Det är lite mycket begärt att hon också ska vara antialkoholförespråkare och censurera de delarna av sitt liv för att det inte är hälsosamt osv. Alla är människor och ingen kan göra precis allt ”rätt”. Samtidigt är det inte Floras (eller någon annans) jobb att vara en *perfekt förebild som gör allt rätt*. (Kan för övrigt tipsa dig om http://jenniferstroud.blogg.se som precis som Flora har en jättefin blogg, men dessutom är nykterist).

   Frida 2014-10-29 18:16:32 http://dezdemonas.blogspot.com
   Svara
 • Åh, tänk den som fortfarande hade höstlov… Men det finns inte på min högskola. På fredag är jag dock ledig, så då tänkte jag fika med min farmor och höra allt om hennes senaste resa till Österrike och Alperna. <3

  Sarah 2014-10-29 16:24:38
  Svara
 • Fick feeling och beställde Äta Djur direkt. Är vegan men ämnet har aldrig varit mer aktuellt!
  Hoppas du har en mysig höst Flora och tack för att du inspirerar och knuffar oss framåt! <3

  Emma 2014-10-29 16:08:19
  Svara
 • jag frågade killen jag gillar vad han ska göra på halloween, nu på fredag. det slutade med att han bjöd över mig och vi ska ses!!

  Dani in London 2014-10-29 15:46:06 http://skymningsljus.webblogg.se/
  Svara
 • Mysiga tips! Tips tillbaka – Caitlin Moran blir intervjuad på Stockholm stadsteater 5 december, 100kr kostar biljetten! http://kulturhusetstadsteatern.se/Litteratur/Evenemang/2014/Caitlin-Moran/

  Louise 2014-10-29 15:34:14
  Svara
 • så fina förslag! <3

  e 2014-10-29 15:32:44 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Jag börjar med att göra en ”Mål-i-livet-lista”, och den första punkten på ”Inom 1 år” är: Att vara fri från min ätstörning.
  Jag kommer att fortsätta med att läsa ”Äta djur” av Jonathan Safran Foer och sen ska jag hänga med mina mor- och farföräldrar, äta middag och diskutera viktiga saker.

  Himla bra lista det här, Flora.

  Elin 2014-10-29 14:57:51 http://elinuden
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!