Att inreda en liten lägenhet.

På onsdag flyttar vi ut ur vår fantastiska Kungsholmenlägenhet och kommer att bo hos Felix familj i ett par veckor framöver. Den 16 december får vi nämligen tillgång till den nya lyan!

Trots att vi flyttar från 41 kvadratmeter till fjuttiga 24 så är jag pepp på att inreda det nya stället, men låt oss vara ärliga – det kommer troligtvis inte att bli en Pinterestdröm. Det är allt som oftast dammigt på golvet här hemma, kläder ligger slängda här och där och skåpen skulle behöva en ordentlig utrensning – vi kastar in saker för att sedan stänga skåpluckorna snabbt så att inget ska falla ner på golvet. Och på 24 kvadratmeter blir det nog ett bombnedslag innan vi hinner blinka. Det syns helt enkelt att det bor människor här.

Med det sagt, här är några saker som jag är sugen på till nya lägenheten:

collage1

Nya köksstolar. Två fina räcker, sedan kan resten vara billiga, hopfällbara varianter som vi tar fram när vi får gäster.

collage2

En bokhylla i taket. Eftersom vi kommer ha ont om plats är ju taket en eminent förvaringsplats, och visst är det fint med hyllor allra högst upp på väggarna?

collage3

Skenor ovanför köksbänken så att vi kan hänga upp durkslag, soppslevar, kastruller och liknande. Vår kokvrå är kanske två kvm så även där är ju väggförvaring guld.

collage4

Ett nytt överkast. Vi har haft detta i två år nu, men i nya lägenheten behöver vi något i en neutralare färg, dessutom är vårt nuvarande för litet. Jag gillar det från Afroart till höger.

collage5

Kuddar på sängen. Vi får nämligen inte plats med både en soffa och en säng så därför ska vi omvandla sängen till en soffplats om dagarna. Kuddar är A och O då.

collage6

Badrummet går i beigevita nyanser och är ett sådant där typiskt fult rum. Därför tänker jag att det är bra att pimpa med väldoftande tvålar och nya handdukar som går i ton med ett tjusigt duschdraperi. Och vi har ett badkar, hurra! Tänker ligga där och guppa var och varannan dag hela vinterhalvåret.

collage7

Blommor = första hjälpen när det kommer till inredning.

collage8

Ovanpå en förvaringsmöbel i sovrummet – eller snarare ”rummet” eftersom det är en etta – tänker vi lägga en betongskiva som vi gjuter själva med hjälp av min låtsaspappa. Betong bryter av fint till det färgstarka och mönstrade som vi gillar.

collage9

Ljusslingor och stearinljus ska vi ha såklart. Det är ju livsviktigt.

Bildkällorna hittar ni via min Pinterest. Hoppas att ni är pepp på att följa med oss i vår inredningsprocess! Om ni har tips på hur en bäst inreder en pytteliten lägenhet så är vi jättetacksamma för hjälp och råd!

Translation: Things I would like to have in our new apartment: new nice kitchen chairs, book shelves in the ceiling, a rod over the stove for all of our nice kitchenware, a new duvet cover, pretty cushions for the bed (instead of a sofa), nice towels and soaps in the bathroom, fresh flowers, a countertop made out of concrete, light chains and candle lights.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
36kommentarer
 • Alltså – hur kul är det inte att jag googlar ”inreda liten lägenhet” för att skaffa inspo för min flytt till Umeå om några veckor (!!!) och detta är det första inlägget som kommer upp efter all reklam? Lovely!

  Josefin 2015-11-28 09:36:13
  Svara
 • Ok so shameless self promoting, however, this is the best way I know how to decorate a small apartment. http://www.teenvogue.com/my-life/my-room/2013-02/kallie-feigenbaum-bedroom/?slide=1
  I hung dark curtains around my bed to block out light when I wanted to sleep in, and to feel like I was sleeping outside under a tree with the green light coming in. It also created a cozy space that felt very personal and separate from everywhere else in the apartment.
  A tiny couch that folds out for movie nights and slumber parties.

  kallie 2014-11-24 20:55:58 http://www.happyhoneylark.blogspot.com
  Svara
 • Flyttade precis till en lägenhet på 34 kvm och det är ändå 10 kvm större än ert! Men!! Tips på bra garderober: serien Pax på ikea!! beror dock på hur högt ni har i tak eftersom de når 236 cm upp, finns olika djup och jag har ett på 30cm djup och 50cm bred och jisses vilken förvaring!! fick in 11 lådor och har ca 5 stycken över än så länge, så tips tips!!! Ett tips är också att använda hela väggen! jättesmart att sätta lådor ovanför soffan/sängen/tvn. Det ger massor med förvaring som sväljer mer än man tror!

  Josefine 2014-11-24 20:51:51
  Svara
 • Mitt bästa tips för att undvika stökighet är att ha en bestämd plats för varje sak. Det kanske inte är så lätt att komma på direkt men försök få undan så mycket småprytlar som möjligt i lådor och så. Det som hamnar framme på bänkar och bord är ofta de prylar man inte vet var det ska vara. Ett annat tips är att ha varsinn låda med blandat. Då kan den som gör ett litet städryck slänga ner den andres grejer där istället för att behöva sortera allt. Och hyllor mot taket är så fint! Lycka till! Puss

  Ellen 2014-11-24 17:28:57 http://harborellen.blogspot.com
  Svara
 • Fy så fint!

  Det här tipset, som snart kommer lastat, är kanske inte någonting ni är sugna på, meen: loftsäng! Ska bygga mig en egen nu i veckan. Speciellt bra om en typ vill ha plats med en kreativ hörna eller soffa eller något annat gosigt. Vet inte hur högt i tak ni kommer ha, men om det är sådär högt i tak så är det ganska nice och rummet känns fortfarande stort och luftigt.

  Kram!

  adna 2014-11-24 15:55:54
  Svara
 • Anbefaler denne bloggen (/bloggserien hennes) kjempemasse: http://www.readingmytealeaves.com/search/label/life%20in%20a%20tiny%20apartment !

  Toril 2014-11-24 15:05:46
  Svara
 • Oh, vad fint! Ska bli roligt att följa er inredningsresa!

  Johanna Af Apel 2014-11-23 21:03:17 http://afapel.se
  Svara
 • Jag förstår precis. Litet är litet men kan samtidigt bli så mysigt. Själv bor jag på 22kvm och jag älskar det. Jag behöver inte mer, men känner samtidigt att jag vill ha lite större yta ibland kanske. Svårt att dansa när man är glad och gå några vändor för att bli trött när man inte kan sova. MEN, lite tips finns ju såklart. Säng som soffa om dagarna, precis som du skrev. Ultimata lösningen. Jag har även ett stort skrivbord som jag placerat som ett matbord med en massa stolar/pallar runt så när jag inte pluggar så kan jag sitta där och äta. Med några kompisar till och med om jag vill. Annars är ju förvaring under sängen guld, samt hyllor hyllor hyllor. Hoppas det blir bra!

  Felicia 2014-11-23 20:11:00 http://feliciabaaz.tumblr.com
  Svara
 • många hyllor! och förvaring under sängen är bra om man inte har mycket garderober, och om ni har garderober: utnyttja varje kvadratcentimeter av dom. lägga undan det man inte använder för tillfället (ex sommarskor eller extramadrasser) i typ källare om ni har det. bor litet själv (20 kvm) men det är studentlägenhet så köket ligger i andra änden av korridoren.

  xyz 2014-11-23 20:02:26
  Svara
 • det är ett snällt event men tänkte bara säga att din bröstillustration används som ’header’bild https://www.facebook.com/events/373356136158461/

  s 2014-11-23 19:14:57
  Svara
 • Jag och min sambo bodde i en liten studentskrubb i några år och det var rätt mysigt. Nu har vi ett rum till och jag trodde att det skulle kännas jätteannorlunda, men det gör faktiskt inte det. Trivs man ihop spelar det nog ingen roll hur stort eller litet man bor, och det är ju en ganska fin sak :)

  Malin 2014-11-23 19:12:08 http://malinbcn.blogg.se
  Svara
 • Åh wow så mycket fina tips! Älskar speciellt bokhyllorna vid taket! Jag vet inte så mycket om praktisk inredning men som ni är inne på att förvara saker högt upp är nog smart. Jag har ett väldigt litet rum och har därför våningssäng, då kan man förvara saker under och ha lite mysiga ljusningar längs kanten det är väldigt fint. Små utrymmen kan verkligen bli mysiga när man vänjer sig vid de. Känns aldrig stort och kalt fullt med utrymme som ska fyllas… Kommer bli så spännande att se hur det blir för er. Lycka till! <3

  AgnesBlixa 2014-11-23 17:32:55 http://agnesblixa.devote.se
  Svara
 • Draperi runt sängen är bästa! Då kan en kliva upp på morgonen och tända lampor bäst en vill utan att väcka den andra! Och grattis till lägenheten!

  Irja 2014-11-23 16:20:32 http://pulvermos.devote.se
  Svara
 • så fint! jag och min kille bor på 25 kvadratmeter, det är trångt och litet men det går faktiskt riktigt bra. det är inte så tokigt. Man får liksom öva in en dans i köket när bägge ska upp samtidigt till skola och jobb men det gör också att man spontanpussas exakt hela tiden för man kommer så nära varann liksom. ;)

  amanda 2014-11-23 15:01:48
  Svara
 • Neeej!! Död åt alla badkar!! Det är 100% onödigt miljöslöseri! Lägg dig och mys under en filt istället, jag och planeten Jorden tackar dig.

  Hanna 2014-11-23 15:00:53
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Berätta mer! Varför är det slöseri? Vattnet som vi plockar upp från grundvattenakvifärerna i Sverige påverkar väl knappast ökenområden osv? Eller skulle vatten vara miljöfarligt (hehe nej)? En vanlig dusch förbrukar ju ofta MER vatten än ett bad…………….mkt nyfiken!

   Sandra 2014-11-24 13:10:08
   Svara
 • kan tipsa om superfina kuddar på aderelles.com. köper ni där så stöttar ni även arbetet för att kvinnor i Calcutta ska komma ur prostitution :)

  mimmi 2014-11-23 14:47:35 http://miaj.blogg.se
  Svara
 • åååh älskar verkligen inredning, synd man inte hade råd med precis allting dock. men man får ta lite i taget <3

  LOVE FROM PARIS

  http://hesses.blogg.se

  elsa 2014-11-23 14:10:04 http://hesses.blogg.se
  Svara
 • Hej Flora! Jag och min pojkvän flyttade från 30 kvm till 19 kvm i september. En pyttepytteliten etta i Vasastan. 11 kvm kan verkligen göra mycket, men vi gjorde så att vi rensade ut 2/3 av allt vi ägde, och hade turen att kunna förvara de utrensade grejerna hos min pojkväns pappa. Sedan har vi tänkt mycket på att möblerna måste vara grunda för att inte sluka för mycket av rummet, och vi får tom. plats med en liten soffa som vi har lånat. Annat vi tänkte på var som du skriver: två fina stolar! Vi satsade och köpte helt nya jättebekvämma och det är så värt det. Ett bord som går att fälla ut och göra större när det kommer gäster är ju bra. Sen tänker jag väl att för mycket prydnadsgrejer är bra att akta sig för, det blir ju lätt väldigt rörigt. Sen är det väl bra att hitta alternativa lösningar, alla köksgrejer behöver ju inte stå i kokvrån, en ska ju vilja vara där liksom och ändå ha lite plats för matlagning. Vi har tex vattenkokare och brödrost på en stor byrå i rummet, som står nära kokvrån (som också är hallen hehe). Hoppas du får nytta av något av tipsen, även om de flesta är ganska självklara tips. Kram

  Mirjam 2014-11-23 13:36:49
  Svara
 • Åh, om vi bara fick borra i väggarna…. Förvaring är det svåraste, helt klart. Vi bor i andrahand och hade behövt vägg-hyllor, men vi får inte borra alls, så det är ju kört.. Dock är vår lägenhet lite större än eran – 40 kvm – så vi har ett ”riktigt” kök, om än med konstig form av en sned triangel.
  Mitt bästa stol-tips till billiga, hopfällbara stolar är en från IKEA som heter Terje. Finns i flera färger och kostar 139 kr styck, men är i trä, så att de håller lite bättre än de superbilliga i plast! De kan också hängas på väggen, om man skulle vilja det. Vi har såna till allt här, och det är ju så smidigt att man bara kan fälla ihop dem om de är i vägen!
  Annars tänker jag att ni kanske kan ta lite inspiration från Frida Vega? Du har ju träffat henne, och hennes lägenhet innehåller ju helt fantastiskt smarta lösningar om inte annat! Hon kanske kan hjälpa till med idéer, även om eran stil inte alls liknar varandras?

  Beatrice 2014-11-23 13:33:32 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Åh åh åh vad jag längtar tills jag blir stor och kan flytta hemifrån och inreda allt alldeles själv… fast samtidigt vill jag inte växa upp. Wanna be a child forever and ever.

  Daisy 2014-11-23 13:21:43 http://vinylbrus.blogspot.com
  Svara
 • Hej Flora! Vill börja med att säga att din blogg är fantastisk! Jag undrar bara om anledningen till att du skriver ”en” istället för ”man” är för att det inte är jämställt, eller om det endast är för att du tycker att det låter finare? Ganska onödig fakta men jag är lite intresserad. Kram på dig!

  Hedvig 2014-11-23 12:14:14
  Svara
 • ett litet tips om du inte redan läst den är bloggen vinklar & vrår (vinklar.elledecoration.se). handlar uteslutande om små hem och rymmer flera megabra tips på hur en kan inreda sin lilla lägenhet eller stuga! kram.

  henrietta 2014-11-23 12:00:30
  Svara
 • gud vad spännande! Jag och pojkvännen flyttar i december ihop till en liten etta på 26 kvadratmeter. Ser jättemycket fram emot att få bra tips på bloggen hur ni löser förvaringsdilemmat etc. och få fin inredningsinspiration!

  Linda 2014-11-23 11:49:40
  Svara
 • 15 megabra micro living tips ➝ http://joannagoddard.blogspot.se/2014/01/15-genius-tips-for-living-in-small-space.html

  Hanna 2014-11-23 11:40:12 http://hannabrager.wordpress.com/
  Svara
 • Så roligt att få inreda en ny lägenhet! :) Jag bor i en liten studentlägenhet, bara 27 kvadrat! Det fungerar bra så länge man ser till att ha ordentlig förvaring. Precis som du säger är det smidigt med hyllor men även utrymmet under sängen och under bord (soffbordet i mitt fall) är utmärkta ställen att förvara saker på! Jag vill även slå ett slag för möbler på hjul, himla praktiskt att kunna rulla undan om man vill ändra golvytorna efter behov. Bord med utdragsskiva är också himla praktiskt om ni inte redan har det! Och pallar och hopfällbara stolar precis som du sa! :) En kompis till mig satte även upp väggfasta köksskåp från Ikea precis under taket för att skapa mer, dold förvaring – väldigt praktiskt så länge väggarna håller för det! Lycka till med nya lyan! :)

  Anna 2014-11-23 11:11:11 http://instagram.com/annafelicias
  Svara
 • SKOLÅDOR!! Från Ikea som man skruvar på väggen. Tar ingen plats och sväljer saker!! Man måste inte ha skor i heller utan typ lakan, handdukar/annat en behöver förvara som ej får plats i garderober osv!

  Sara 2014-11-23 10:34:27
  Svara
 • Ska också flytta till en mindre lägenhet den 1:a december! En etta på 23 kvm så detta kommer ju bli spännande att följa! :)

  emilia 2014-11-23 10:29:39
  Svara
 • Jag och min kille bor på 27 kvadrat på söder, trivs bra! Känns inte så litet, men vi har ju inte bott större tidigare heller :) Men ok ett tips för lilla kokvrån: vi hade en helt tom vägg, så där finns nu öppna förvaringshyllor för diverse saker (varav den i arbetshöjd vi har tom och använder som extra arbetsyta när vi lagar mat). Vi har fina burkar med t.ex pasta och havregryn, en hylla för olika oljor och kryddor osv. På hyllan längst ner närmast golvet finns det krokar på undersidan där vi hänger kastruller och stekpannor. Supersmart!! Annars har vi även halvmeterhöga skåp under sängen för förvaring. Lite trixigt att komma upp när en är full eller sjuk och dåsig, men det funkar :) Vår frys eller micro får inte plats i kokvrån, så de har vi byggt in i ett skåp som står i ”stora rummet”. Kanske inte det snyggaste, men med lite växter och ljus ovanpå blir det en helt okej installation ändå :) Vi har många tavelhyllor ovanför sängen där alla våra böcker står. Fint att man kan se alla framsidor och ett lätt sätt att slippa konka in en stor himla bokhylla :)

  Hoppas du kanske kan få någon inspiration ändå och att ni trivs bra i er nya lägga!! <3 Kram och puss!

  Hanna 2014-11-23 10:22:26
  Svara
 • Är det högt i tak? Bygg ett sängloft! Inte nån ranglig våningssäng utan ett rejält golv typ, jag har två dubbelsängar i ”taket” och golvytan blir mycket större där nere.

  Lydia 2014-11-23 09:50:24
  Svara
 • Så skönt att du skrev den där första texten om att ni jämt har damm på golvet, kläder slängda där de passade för stunden etc., jag kan få lite panik på alla perfekta hem man ser på instagram hela tiden, här är det liksom alltid kaos.
  Bokhyllorna vid taket var jättefina, eller ja, allt är fint! Sådana här inlägg får mig att längta tills jag flyttar till nästa hem. Min studentlägenhet (en liten trea som jag och pojkvännen delar) är fin och så, men har sina nackdelar. Ett kök utan fläkt till exempel = inte så roligt och flotttigt överallt i köket. Sådant får mig att längta längta längta efter något som verkligen är ett hem, och så som man vill att ett hem ska vara.

  Josefin 2014-11-23 09:41:26
  Svara
 • alltså gulliga du. ska själv flytta till tjugofem m2, kommer hålla utkik efter fler tips samt tipsa dig om jag själv kommer på något. heja! och grattis till lägenhetskontraktet!

  elin 2014-11-23 09:35:16
  Svara
 • Kul att flytta och inreda nytt, men det är ju rätt knepigt när en flyttar till mindre. Jag flyttade från 61m2 till 28m2, det var pyttigt! Men där var rättningen att vi hade ett sängskåp så sängen kunde vikas bort. I övrigt är det bästa att bygga förvaring på höjden, då får massor plats!

  Anna María 2014-11-23 09:32:53 http://annamarialarsson.se/blogg
  Svara
 • Det är ju lite som en mysig utmaning att inreda litet tycker jag. min lägga i sthlm är också pytte (22!) men det är kompakt och lite mysigt ändå. såna våningskorgar som du postat + klädhäst är mina bästa tips!

  Vicky 2014-11-23 09:20:30 http://vickys.se/
  Svara
 • jag hoppas ni kommer trivas finfint. jag och min sambo bodde på 23 kvm i några år men det var i mina unga dagar och jag var nog inte så himla intresserad av inredning. det mesta gick i en marin stil eftersom vi hade ett runt hål i en vägg mellan köket och vardagsrummet!

  Sara i Åre 2014-11-23 07:49:25 http://www.traningsgladje.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!