Häromdagen lagade jag ett recept ur Green kitchen stories kokbok som faktiskt bara var helt ok (till skillnad från de flesta andra recept som jag älskar). Kanske för att jag bytte ut ricottaosten mot cream cheese och kanske för att jag tillagade maten i folieknyten i stället för smörpappersknyten, men det var i alla fall det första receptet ur min favvokokbok som inte riktigt höll måttet.
Rätten var alltså hasselnötter, svamp, aubergine, ost och färska kryddor i små ugnspaket. Det åt vi tillsammans med matvete. En positiv grej var i alla fall att Felix fiskade upp en flaska vin ur väskan bara sådär, och för oss som aldrig vardagsdricker så blev det ju rätt festligt.
I fredags var jag och Felix pizzasugna, så vi köpte färdig deg och en massa goda toppings.
Jag gjorde avokado-, spenat- och mozzarellapizzan efter receptet som jag tipsade om här, men jag måste ändå säga att jag saknade tomatsåsen och något annat sött, typ karamelliserad lök. Och ett stänk citron!
Den andra pizzan hade tomatsås, ricotta, mozzarella, champinjoner, paprika och pesto på. Den var så sabla god.
Här har jag gjort ett inlägg om mina specialpizzor! Följ receptet och du kommer få en pretty damn great pizza.
Fin person.
Lite risky business med stearinljusen här, men men. Här sippar jag på ett glas vin med uppknäppta braxor :) Sedan tittade vi på film i sängen och åt godis som sig bör en fredagskväll.
Translation: Two dinners. One not so good (oven packages with eggplant, hazelnuts, cheese and mushrooms) and one good (pizza with storebought dough and our own toppings).
GULLIGAAA
lyxigt med vardagsliv med sin käraste, alltså <33
Flora! Vad för storlek är det du har på dina bilder? De har verkligen det perfekta formatet, tack för en helt underbar blogg!
900 px i bredd :) Tack för att du läser
Du är alldeles bedårande! Tack för att du är så jävla stark och vettig och fin på alla sätt. Du uppmuntrar alla tjejer till att de är just så genom att vara sig själva. Tack Flora. <3
Nu blev jag skapligt sugen på pizza, ska absolut testa dina recept! Har haft svårt med inspirationen vad gäller just vegetarisk pizza så jag tackar och bockar för all inspiration jag kan få! Ha en fin dag Flora :)
Hej Flora! Om jag inte minns fel så jobbade väl du ett tag i teaffären i hötorgshallen/söderhallarna? Hur gjorde du när du sökte jobb där – gick du dit med ditt CV bara eller sökte de personal just då? Var det schyssta arbetsförhållanden? Jag tar studenten nu i vår och har börjat tänka på vilka jobb jag ska söka i höst nämligen. Ha det gott, kram!
Ahhh, ska ge dig/er jordens godaste tips till pizzan!! Rör ihop lite (mycket) pesto, med mycket parmensan så det inte blir för oljigt, och använd som bas istället för tomatsås. På med tomater och mozarella, kanske lite prosciutto om en äter sådant. Sedan, efter gräddning: ”marinera” ruccola med citronsaft och flingsalt och släng på rejält på pizzan. Ät och dö matdöden.
aaaamen så jävla fin utsikt ni har! och pizza och rödvin kan rädda vilken vardag som helst :D
Fy sjutton så fint!
åh vilken mysig vardagskväll!! älskar hur ärlig och öppen du är, så skönt att se att det inte bara är jag som knäpper upp byxorna efter middagen!<3