Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Smoothies, nymålad vägg och alla hjärtans dag-tips.

Jaha jaha, vad har hänt sedan sist då?

IMG_4907

Jo, det ska jag berätta för dig. I söndags var jag sugen på finfrulle, så då kokade vi kaffe (mest för doftens skull, jag dricker ju typ inte kaffe pga överkänslighet), gjorde smoothie på banan+hallon+mynta+lime+jordnötssmör och åt hembakat bröd med avokado plus kokta ägg.

IMG_4909

Jag gick till järnhandeln och köpte en burk ljust turkosblå väggfärg häromdagen, så i söndags målade jag två väggar i hallen. Jag pendlar mellan att tycka att det är superfint och att tycka att det är för babyblått, men lovar att visa er bättre bilder snart.

IMG_4906

Felix satte upp hyllor under tiden, och så åt vi pasta med gorgonzola och brysselkål till lunch i ett rum som badade av solsken. Vi var så produktiva från morgon till kväll: slängde skräp och packade upp de sista lådorna och fixade fint. Älskar känslan efteråt.

IMG_4911

På kvällen bakade jag med ingredienser som kikärtor, jordnötssmör och choklad. Resultatet är mjuka kakor som är helt galet mättande men himla goda. Tyckte jag. Det tyckte inte Felix. Här är receptet för den som är intresserad! Och här är ett recept på kakor med svarta bönor som bas.

Untitled-9

I måndags köpte jag och Rebecca varsin wrap och sen gick vi på en lunchpromenad i solskenet.

Untitled-6

Apropå solsken så kan inte jag låta bli att ta selfies i det här vädret. En blir ju bländad när en gör det, så jag har ingen aning om folk tittar på mig och tycker att jag är värsta tönten (antagligen). Men jag vill liksom visa för världen ATT SOLEN SKINER PÅ MIG.

P1000350

I onsdags gjorde jag en smoothie av ingredienser som jag fått av Go Green (havremjölk+banan+psylliumfrön+äpple+vanilj). Har obvi en smoothieperiod just och gör olika varianter varje himla morgon. Älskar det.

IMG_4845 (1)

Här är en annan variant efter ett recept från Frida. Havremjölk+banan+avokado+dadlar+kakao+cayennepeppar. Smakar chokladpudding.

Untitled-3

Jag klädde mig i jeans från Dr Denim, polotröja och koftgrej från Monki och skor från Vans. Här får ni även en glimt av hur den ljusturkosblå väggen ser ut.

P1000370

Hade på mig mitt Fuck ALS-armband också. Finns att köpa för 50 kr här, pengarna går till ALS-forskningen.

https://www.youtube.com/watch?v=2EEw_NkrB3g

Sedan satt jag på kontoret och sittdansade till den här videon :-)))

IMG_4913

Vid lunch släpade jag med mig Frida ut på Stortorget för att få lite ljus.

IMG_4912

Jag åt jordärtskockssoppa som Felix hade gjort, plus en macka med tartex (smakar som leverpastej men är vegetariskt! varför har jag inte provat det tidigare? Men varför är det så svårt att klämma ur tuben?). På kvällen var jag barnvakt till Felix lillebror, och så var det med det!

Här är tre tips inför alla hjärtans dag, för dig som bor i Stockholm:

Vintermarknad på Mosebacketerassen
Förgyll dagen med en marknad med Stockholms bästa utsikt på Mosebackes klassiska terass. Det blir en stadsmarknad som bjuder på allt ifrån konst och design till litteratur, antik och kuriosa. När magen kurrar hittar du chili med nybakat bröd i Terrassens bistro. Mosebacketerassen, Mosebacke Torg 1-3, kl. 11:00. Gratis

Frukost och visning av filmen Whiplash
Börja Alla Hjärtans Dag på mysigaste sätt med Bio Rios populära Filmfrukost, med visning av den femfaldtigt Oscarsnominerade Whiplash. Frukost på köpet! Bio Rio, Hornstulls Strand 3, kl. 10:30. 160 kr (via Spontano)

Film: Bad hair på Cinematiket
Det är snart dags för skolan att börja och Junior ska ta sitt årliga porträtt. Hans vänner föreslår att han ska ha på sig en röd basker, så han kan likna en militär, men Junior har andra planer: han tänker göra sitt krulliga hår rakt. I Venezuela är det något som kvinnor gör, och hans mamma blir så orolig för att hennes son har blivit homosexuell att hon tar med honom till doktorn. Vad som väntar är en djupdykning ner i homofobins och rasismens Venezuela. Cinemateket Filmhuset, Borgvägen 1, kl 17.00. 70 kr (via Spontano).

Puss <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Vilken fin tekanna! c: vart är den ifrån? (har varit på jakt efter en i liknande färger jättelänge)

  Elin 2015-02-25 22:14:11
  Svara
 • Vart kommer de fantastiska sängkläderna med citroner ifrån? PÖSS

  Carolina§ 2015-02-14 09:00:41
  Svara
 • Din blogg är helt fantastisk. Kan inte du skriva lite om överkänslighet? Är själv högkänslig som person så om det är något sådant i mer allmän mening du menar (inte bara mot kaffe?) så vore det fint att läsa vad du tänker/upplever om det. Tack och kram!

  Ellen 2015-02-13 22:47:41
  Svara
 • Tartex är fab! Jag upptäckte dock för ett tag sedan att den ska förvaras i kylskåp, och ja, då blev den ju ganska trög. Har alltid haft den i skafferi förut, utan att den blivit dålig (kanske beror mest på att jag äter upp den så fort.. hah).

  Bella 2015-02-13 13:58:23
  Svara
 • Lägg tartexen ovanpå brödrosten när du rostar eller nåt. Den måste smälta lite för att bli smidigare. Innan var det palmolja i och då blev den inte trög men sen togs det bort pga dåligt ju! Så det är egentligen bra att den är trög ;) kram!

  Tove 2015-02-13 09:02:05
  Svara
 • Ah, Tartex. Har inte testat själv än, men det kanske är dags!? Har dock läst att många förvarar i skafferi, den blir inte dålig! Eller i alla fall inte om man tar slut på den på iaf två veckor eller så. Det är i alla fall vad folk jag hört något från säger!

  Beatrice 2015-02-12 21:53:14 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • men så mysigt, älskar dina inlägg allihopa! ska snart se filmen du tipsade om! audrey tautou är min favvis <3
  och 'chokladpuddingen' såg ju föööör go ut

  LOVE FROM LOS ANGELES

  http://hesses.blogg.se

  elsa 2015-02-12 20:26:53 http://hesses.blogg.se
  Svara
 • Hej Flora!

  Vad fin hy du har på bilderna. Började du någonsin med Roaccutane?

  Li 2015-02-12 20:03:38
  Svara
 • Tartexen innehåller kokosolja som stelnar när den blir kall, men håll tuben under rinnande varmt vatten innan du ska använda den så går det lättare.

  Malin 2015-02-12 18:45:17
  Svara
 • Fan vad driftig du är! Tack för all inspiration!

  Christian 2015-02-12 18:17:39 http:/stabil.blogg.se
  Svara
 • Hurra du har upptäckt tartex! Kan vara det bästa någonsin. Jag brukar alltid ta ut den en stund innan (alt ha den inklämd under armen ett tag när jag har bråttom) så hinner den tina lite och då är det inte så våldsamt jobbigt att få ut något ur tuben.

  Sandra Leone 2015-02-12 17:48:49 http://lingers.blogg.se
  Svara
 • Brödet ser ju amazing ut, får en fråga om vilket recept som följdes? ps U rule!!

  Emma 2015-02-12 17:21:23
  Svara
 • Tartex asså <3 jag brukar lösa klämproblemet genom att ha det i skafferiet istället för kylen. Äter man upp den fort (vilket iaf jag gör hehe) märker man ingenting. Dessutom blir veggrejer inte dåliga alls så fort som djurprodukter tycker jag

  sophie 2015-02-12 16:53:35 http://sophistikerad.wordpress.com
  Svara
 • Tartextips: se till att du snurrar runt korken ordentligt när du öppnar tuben (alltså tar sönder det lilla aluminiumlocket med spetsen i korken). Annars hamnar aluminiumkanterna i vägen för den härliga geggan och det blir mycket jobbigare att trycka ut’en.

  Hjalle 2015-02-12 16:39:54
  Svara
 • Jag gillar den blå väggen! Men egentligen mest på den första bilden då den ser lite mer ljust mintgrön ut. Mmmm. <3 Puss!

  emmy 2015-02-12 16:09:12
  Svara
 • Haha älskar att jag bah SLEVAR i mig. Vi ses ikvällll! <3

  Svara
 • Alltså, alla dessa bilder <3

  Ellen 2015-02-12 15:23:51 http://lindbergellen.se
  Svara
 • Tartex is da shit! Alla vegetarianers (och halv-vegetarianer som jag.) best friend. Och du är så himla fin btw! Hur kan ditt hår växa så snabbt??

  Linnéa Elisabeth 2015-02-12 15:16:55 http://linneaelisabeth.blo.gg/
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!