Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Frågor och svar #13: svartsjuka, stockholmstips och 50 shades of grey.

a97d56c6d3aa13dd5557dd5c9125cec6_1670x1018_85_ns_v4

Jag och min pojkvän har snart varit tillsammans i ett år och bor i princip ihop. Han gör mig väldigt lycklig. Men den senaste tiden har vi bråkat så himla mycket och sovit mer isär osv. Båda två är ganska paranoida pga blivit supersårade i tidigare relationer med otrohet. Jag kan liksom bli helt crazy när han pratar med vissa tjejer på fester och tänker direkt att han ska bli kär i dom pga de är snygga och smarta och coola, och vi bråkar bara liksom. Hur gör jag för att släppa sånt? Hur gör du? Hur slutar man bråka hela tiden om småsaker? Vi pratar om det ofta och han säger att han aldrig skulle göra något och att han älskar mig men det hjälper inte?! Jag liksom kommer på mig själv med att tänka ut hur jag ska göra när han lämnar mig. Sjukt förödande. Snälla hjälp.

Hej! Jag är inte så svartsjuk av mig så jag är nog inte rätt person att fråga, men det kanske kan hjälpa att gå och prata med någon om det? Jag och Felix bråkar och tjafsar en del, men vi brukar vara ganska bra på att liksom stanna upp och säga ”Nu är vi snälla mot varandra. Nu väljer vi våra strider.” Och det brukar faktiskt funka! Det handlar så himla mycket om självbehärskning – att du inte tjatar på honom om att han ska byta toarulle och att du inte ger honom dåligt samvete för att han pratar med tjejer eller ska ut och festa med sina kompisar. Du måste påminna dig själv om att det inte är värt striden (om det inte är ett problem på allvar dvs, men på dig låter det ju som att han aldrig skulle vara otrogen). Och behandla honom som du själv vill bli behandlat yadda yadda. Vad bra att ni pratar om det i alla fall, heja! Har någon av er läsare något knep för vad en kan göra för att minska sin svartsjuka?

Nån tusenlapp i månaden för typ fyra år sedan? låter ju helt mycket! då antar jag att det rullar in några fler tusenlappar idag haha. (angående vad jag tjänar på bloggen).

Ja, det kan låta mycket men jag lägger ju ner jäääättemycket tid på bloggen. Jag jobbar faktiskt nästan alltid mellan 9-17 med bloggen varje dag. Så det är ju ett heltidsjobb. Ingen ifrågasätter en frilansjournalist som hittar på och skriver sina egna artiklar, men folk har svårare att se på blogginlägg som jobb.

DSC_2729

Älskar din caféguide! Använt den massa eftersom jag flyttade till Stockholm i höstas och pluggar på distans=behöver många bra ställen att hänga på så jag inte fastnar hemma hela dagarna. Så tack för det<3 Och på tal om guider: min syster och min mamma kommer och hälsar på mig här första veckan i mars och jag undrar om du har några bra tips på vad det finns att göra i Stockholm som är billigt/gratis? Vore jättekul med tips, kram!

Vad kul att du gillar guiden! :) Här kommer några tips:
– Vårsalongen på Liljevalchs (konstmuseum), 10 kr.
– Louise Bourgeois-utställningen på Moderna, 100 kr men SÅ värt pengarna. På fredagar är samlingen gratis mellan 18-20, plus reducerat pris på den Bourgeoisutställningen.
– Frukost på Pom & Flora eller Greasy Spoon (kostar typ 140 kr men det äger ju).
– Sist men inte minst så rekommenderar jag Spontano.se, där listas Stockholmsevenemang som ibland är gratis!

Tack för dina svar kring särbo-frågan! har dock en följdfråga jag är nyfiken på och det är varför ni valde att flytta ihop direkt då? hur kom det sig att ni eller du inte flyttade till en egen lägenhet först? kram :)

För att vi var askära och hade pendlat mellan varandra i 1,5 års tid och kunde inte tänka oss något härligare än att dela en lägenhet! Dessutom är det ju svindyrt att hyra i andrahand, så vi skulle inte ha råd att ha varsin. Felix ska antagligen flytta ihop med en kompis i höst så då delar de på andrahandshyran, och så bor jag själv i min hyresrätt.

IMG_4846

Hej Flora! Hur gör du när du mixar bananglassen? Äääälskar bananglass men har väldans mycket problem med mixandet. Min stavmixer gick sönder (antar att det blev för tungt för den) vid ett tillfälle, provade sedan i matberedare = funkade inte alls och allra senast i en blender vilket gick sådär = fick en väldigt chunky glass eftersom allt inte ville mixa ihop sig. Har du något trick?

Jag mixar med en stavmixer som kostade 99 kr på Mediamarkt. Funkar utmärkt!

Hej Flora! Jag har en fråga som kanske är lite annorlunda, det är nämligen så att jag ska få mitt första barn i Maj, och det namn vi haft som nummer 1 på vår lista hela tiden är just Flora! Vi får mycket kommentarer om att bebis kommer bli retad pga smörmärket Flora. Inte för att det påverkar vårat val av namn minsta lilla vad andra säger, men det gör mej lite nyfiken ändå. Har du blivit retad eller fått många kommentarer för detta? Jag tycker Flora är ett superfint namn och associerar det mer med flora och fauna, inte smör. Kram!

Hej! Hurra vad kul med en bebbe! Först och främst: orka bry sig om vad folk säger angående namnval. Det är ert barn och ert beslut! Det kommer alltid finnas saker att retas för. Om inte för namnet så kanske hur barnet ser ut eller hur det pratar eller vad vet jag. Flora rimmar ju på snora och hora och det har jag fått konstaterat ett antal gånger, men det är ju inte som att folk går runt och kallar mig Florahora för den sakens skull. Förutom Felix lillebror som inte kan uttala F, han kallar oss Helix och Hora :))). När jag gick på dagis och i skolan kallades jag ibland för Florasmör och Floraboken. Men snark vilka tråkiga smeknamn, det tog jag liksom inte illa upp för. Jag får superofta komplimanger för mitt namn och det är ju ett bra betyg. Älskar mitt namn faktiskt! Kram!

P1000350

Nu blev jag nyfiken på varför du skrev: Ägg – uteslutande Ekologisk? Varför är det så viktigt jämfört med alla de andra sakerna du har på din lista? Ibland så får folk för sig att ekologiskt är samvets-rätt för djurhållningen… men det stämmer inte det minsta. Var det så du tänkte eller? (angående inlägget Vegetariska basvaror)

Men ekologiska ägg måste väl ändå vara bättre än ickeekologiska? Jag vet att ”frigående höns utomhus” i många fall innebär att hönsen bara har en liten plätt som de kan gå ut på – och vissa höns kommer aldrig dit pga trängsel – men jag gör mitt bästa. Av de ekologiska produkter jag köper så prioriterar jag de animaliska produkterna, sen så köper jag så mycket eko jag bara kan. Men min ekonomi räcker inte till för att bara köpa ekomat, vilket jag tror du fattar.

Och sen vill jag veta varför du vill äta så mycket protein? vad är anledningen till det? Jag vet att det är viktigt att få i sig.. precis lika viktigt som kolhydrater, fetter etc… inte mer ovh inte mindre.. vi behöver bara 11-15 gram om dagen.. och det får vi naturligt i oss genom grönsaker. Ja vet så sjukt?! men det är sant. Faktum är (jaaa ett faktum) att animaliska proteiner är väldigt dåligt för våra kroppar. Beroende på vilket protein vi pratar om så triggar det olika typer av cancer :( Så var försiktig snälla du med vad du rekommenderar. :( Älskar din blogg och dina recept :)

Jag menar inte att en som vegetarian ska äta MER protein än vanligt, utan bara byta ut köttproteinet mot protein i form av exempelvis baljväxter.

f14a53e637b3f7a2be3ca736387ee28f_1670x1018_85_ns_v4

Så koselig! Jeg er veldig glad i bloggen din, du inspirert meg masse! Ble nysgjerrig på the green door project? Fant ikke noe informasjon om det. Og hva er dine tanker rundt folkehøgskole? :)

Green door project var en fest som hölls i en stor industrilokal med Heiniken som sponsor. 2000 pers var där och det var flera olika dansgolv med olika akter under kvällens gång. Exempelvis Lorentz och Little Jinder. Utanför fanns food trucks. SÅ bra fest <333. Angående folkhögskolor så älskar jag konceptet att elever får satsa så intensivt på sitt intresse under ett eller två års tid. Det är familjärt, mysigt, kreativt men säkert i många fall rätt isolerat och instängt, beroende på vilken skola en väljer.

Flora, jag e lite nyfiken på vad du känner för städning? Är du noggrann med att ha det rent och undanplockat, tycker du att det är tråkigt eller kul att städa? Tack för en fantastisk blogg, du är grym!

Det är halvstädat hos oss. Lite disk framme ibland, kläder på golvet, papper som ligger och dräller på bordet och en och annan dammråtta i hörnen. Sedan får vi ett ryck och storstädar lägenheten så att den BLÄNKER. Efter några dagar är det rätt sjaskigt igen, men liksom inte dödsstökigt. Och så fortlöper det. Som hos de flesta tänker jag. Tack för att du läser <3

Untitled-6

Hej Flora! Vad fin hy du har på bilderna. Började du någonsin med Roaccutane?

Halloj! Min hy har blivit bättre men ljuset var ju fördelaktigt på de där bilderna också. Har mest ärr kvar på kinderna, och en del finnar på halsen av alla ställen. Jag började inte med roaccutan eftersom jag tycker att det känns för radikalt, för starkt. Jag ville börja med något mildare, och om det inte funkar kanske jag testar roaccutan i framtiden. Just nu använder jag en receptbelagd kräm som heter Acnatac och tvättar ansiktet med Basiderm morgon och kväll. Plus äter zinkkostillskott. Det verkar funka men only time will tell! Återkommer när jag har en bättre recension.

Hej flora! Vilket riktigt inspirerande blogginlägg. Dina drömmar och visioner är verkligen intressanta. Jag har dock en fundering gällande dina tankar om vad du vill göra om 10 år som gör mig provocerad. Likt många andra skriver du att du vill ”bli chef”. Vad är dina tankar om det? Många ungdomar vill bli chefer, och drömmer om att leda och bossa. Även jag. Men exakt vad vill du genomföra som chef? En kan väl ändå inte vara så naiv att drömma om att vara chef utan en tanke. Utveckla gärna det. Är himla nyfiken, då jag i många fall bli provocerad av dagens individers skeva bild av att framgång endast mäts av chefskap.

Alltså såhär: det är ett mål jag har, men egentligen inget superseriöst sådant. Jag tror helt enkelt att jag skulle vara en bra chef, oavsett om jag har en anställd eller trettio. Jag är en ledarperson och anser själv att jag har de andra kvaliteter som krävs för att vara chef, och tänker att det vore kul att någon gång bossa över andra på ett bokförlag, tidning, bloggportal, produktionsbolag eller vad det nu kan vara :). Jag mäter absolut inte framgång bara genom chefskap, utan har en massa andra drömmar som jag vill förverkliga.

DSC_3265

Hej! Kan du inte snääälla snälla göra en tutorial för hur du fixar ditt hår nu för tiden? <3 Har försökt jättelänge att få min lugg att bli så där swoopigt snygg men den håller sig aldrig. :(

Jag fixar det knappt! Schamponerar med Kevin Murphys blond angel-schampo (det är lila, så det gör att de gula tonerna dämpas), borstar håret i rätt bena och torkar det med hårfönen. Sedan borstar jag det igen. Klart! Jag har en virvel i hårfästet så det är nog det som gör att jag får en shwong i snedluggen.

För det första: du är bäst och grym, särskilt när du skriver om så vettiga saker. för det andra: jag funderar på att bli pescetarian, som en ”mjukstart” innan jag, så småningom, övergår till vegetarian. är det en bra ide tycker du? vad anser du är det största problemet med att äta fisk och skaldjur, är det miljön eller för att det skadar haven? ha gärna med denna fråga i nästa frågestund, för jag skulle verkligen verkligen vilja ha svar!

Fina du, tack! Det låter jättebra att du tänker bli pescetarian. Jag äter inte fisk och skaldjur av dessa anledningar: Trålar dras längs med havsbotten, frigör miljögifter och fosfor och förstör djursamhällen. En massa bifångst kastas tillbaka i havet med dokumenterat dålig överlevnad. Och fiskar får utstå trängsel, sysslolöshet och lidande i odlingar. Och jag har lite svårt att motivera för mig själv att äta vissa djur men skippa andra. Men såhär: Alla steg är bra och viktiga steg!  Jag äter inte kött eller fisk men flyger flygplan vilket är svindåligt för miljön, så ja, ingen kan göra allt men alla kan göra något. Klart du ska bli pescetarian!

DSC_2544

Vilken storlek har du i byxorna?

Jag beställde XS men det står S i braxorna så jag är lite förvirrad. Du får maila företaget och fråga!

Hej Flora först ville jag bara säga att jag älskar din blogg! Jag blir så himla inspirerad och tycker att den bara blir bättre och bättre! :) Min fråga är att jag undrar över hur du tänker om filmen 50 shades of grey? Boken ska ju vara både dåligt skriven men också dålig på det sättet att den ”glorifierar” våldtäkt. Men jag har kollat lite på klipp och så från filmen och den värkar bättre än filmen på det sättet att den kvinnliga karaktärer får bestämma mer och blir respekterad. Det vore väldigt intressant om du kanske skulle kunna berätta lite vad du tycker för jag tror det är många som är intresserade av att se filmen´.

Fasen vad fint att höra :’) Nej alltså, jag har aldrig varit intresserad av att läsa 50 shades of grey. Min uppfattning är att den – precis som du skriver – glorifierar våldtäkt. Jag kanske ser filmen om jag är uttråkad men jag kommer inte se den på bio.

DSC_2525

Vad tyckte Felix då, ändrade han sig från att ordna alfabetiskt när han såg hur fint det blev? :) (angående den färgkoordinerade bokhyllan)

Han gillar det inte helt och hållet men jag fick bestämma! :))

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
37kommentarer
 • Fråga till nästa gång! Vad tycker du om Rebecca& Fiona alltså inte bara musiken (vet att du inte lyssnar så mycket på musik) men hela deras image osv?

  Aina 2015-03-02 19:28:30
  Svara
 • Hej Flora! Och tack för en fantastik blogg.
  Tänkte komma med ett tips (som har funkat för mig iallafall.) Har dem senaste åren haft stora problem med akne och dålig hy på liknande ställen som du, kring käkarna och upp mot kinderna. Bestämde mig för något år sedan att jag verkligen ville få bukt med problemet efter att mått dåligt över det under en längre tid. Ändrade p-piller till ett par som ska hjälpa mot akne (vilket jag vet att du ej vill/kommer göra, men bör ändå nämnas.) MEN började även använda Lactacyd duschcreme (http://www.aconordic.se/products/5790/23117/23103/19227/lactacyd-duschcreme-1000-ml.aspx), som bl.a. går att köpa på apoteket och är superbillig. Låter konstigt, JAG VET. Men den har verkligen gjort mirakel för mig (och många av mina vänner). Den torkar ut huden lite, men funkar perfekt om man använder en återfuktande hudkräm innan man lägger smink. Svårt med akne och hudproblem, för det som gör mirakel för den ena bara förstör för den andra. Men just eftersom den är så billig, kan den ju alltid vara värt att testa iallafall. Massor av kärlek!!!

  Gabriella 2015-02-27 02:28:46
  Svara
 • Åh, måste bara få flika in och säga att kommentaren om protein har HELT fel. Kanske inte superviktigt eftersom proteinbrist sällan är ett problem här i Sverige, men det stämmer verkligen inte att så få gram protein per dag är det bästa: minst 1g per kg kroppsvikt är mer rätt. Ska man komma upp i dessa mängder enbart genom grönsaker måste man äta enorma mängder, så du gör helt rätt i att rekommendera t.ex. baljväxter som proteinkälla! Dessutom kan man klara sig länge utan både fett och kolhydrater (självklart mår man inte bra av det och är inget man bör göra), men det är av proteinbrist man till slut dör av vid svält. Så hoppas att alla som läste kommentaren även ser den här och inte blir rädda för att få i sig protein!:)

  Olivia 2015-02-25 17:45:11
  Svara
 • Angående ekoägg: som flera redan sagt har hönorna det något bättre om det är eko, särskilt om det är KRAV och inte bara EU-ekologiskt. Viktigt att komma ihåg är väl dock att _alla_ tuppkycklingar inom äggindustrin mals levande när de är ett dygn gamla, oavsett om en köper de billigaste burhönsäggen eller väljer KRAV. (Jag vill inte skuldbelägga Flora, alltså, du är GRYM som minskar ditt intag av animalier och problematiserar och använder din plattform för att föra den diskussionen, men det är ett alltför sällan omtalat faktum, det där med tuppkycklingarna i äggindustrin. Det här var menat som ett inlägg i den allmänna diskussionen om värphönsens välfärd som uppstod.)

  Angående bananglassen: jag brukar ta ut bananen ur frysen typ 10 min innan jag mixar den, så att den får tina en aning och inte längre är stenhård.

  Helena 2015-02-24 21:40:27
  Svara
 • Hej Flora!
  Kände bara att jag ville lämna en liten kommentar angående 50 Shades of Grey. Jag tänker inte göra en lång recension och lyfta fram det bästa/sämsta med böckerna och filmen, men jag håller inte med dig när du skriver att den glorifierar våldtäckt. Jag har både läst böckerna samt sett filmen och tycker att det är väldigt tydligt att Anastasia (kvinnliga huvudpersonen) uppmuntras av Christian (den dominante) att säga ifrån om det är något hon inte vill göra. Våldtäckt innebär att en person förgriper sig sexuellt på en annan person mot dennes vilja. Inget av det som sker mellan karaktärerna i vare sig böckerna eller filmen sker mot Anastasias vilja, alltså kan jag inte uppfatta det som våldtäckt. Sen är det naturligtvis upp till var och en vad man anser om dom/sub-förhållanden samt BDSM.

  Mia 2015-02-24 11:27:26
  Svara
 • Hej Flora! Tänkte kommentera lite här och bara ge en syn på det här gällande bloggyrket:
  Jag kan förstå varför vissa är lite tveksamma gällande att ha en blogg som sitt yrke, kan själv vara det, absolut. Men, inte i ditt fall! Du har enastående kvalité på såväl bilder som text, allt känns välbearbetat och du verkar så klok, vettig, snäll och ÖDMJUK.

  Men vad menar jag då med att jag förstår dessa med himlande ögon också? Jag, som inte är speciellt talented inom det kreativa (kläder, skriva, teckna…) och som har ett väldigt vanligt liv, vanlig kropp och vanlig inställning kan känna mig väldigt illa till mods när jag läser ett flertal bloggar (alltså inte din- tvärtom!). Det är sjuka mängder dyra klädinköp, bilder på diverse outfits på personen i fråga där hen vill att man ska ”berätta vilken man uppskattar mest”. Det är dubbla lägenheter och dyra pendlingar mellan olika städer. Ett inlägg om dagen med tre rader text om kvällens lyxiga middag och dagens mejlsvarande hit och dit som ger personen tusentals kronor i månaden. Och de kan vara 20 år gamla. Eller som en stor bloggare som suktar efter privatjet för att ”det är ju himla praktiskt om man nu har två barn”, som om det bara var att ”skaffa” och dessutom helt utan tanke på miljön.

  Det jag menar är alltså, att om man som jag sitter i ett korridorsrum med delat kök i en studentstad (OBS, vet att detta är lyx och att jag är priviligerad osv, bara sätter det i perspektiv till det jag skrivit ovan) där jag pluggar till analytiker som känns helt osexigt när man ser alla dessa glammiga mode-event, så ÄR det lätt hänt att man känner sig misslyckad/dålig/ful/värdelös. Därför är det nog många som känner med mig och lite för lätt tänker bort arbetet bakom dessa bloggar. Dock är du tillsammans med Sandra Beijer mina favvosar som jag önskar all lycka i världen med era bloggar då ni känns sympatiska och mänskliga som vilken fattig student som helst!

  Hoppas verkligen att du förstår vad jag vill få fram och att detta är snarare en hyllning till dig och det du står för, än en känga till bloggyrket! Puss!

  Lisen 2015-02-23 07:38:09
  Svara
 • //update… :-D
  i found out the name of the ceramics is berså but could you tell in which shops you can buy them? i’m going to sweden in summer and would like to see if i find any of them. :-)

  maria 2015-02-22 19:37:28
  Svara
  • Svar på marias kommentar.

   Hi! You can find ”Berså” in almost every expensive interior store, but it is really, really expensive. I have never seen plates in stores, the only place to find them is second hand, but the cups is available in most cities.

   Nadja 2015-02-23 17:58:55
   Svara
 • could you tell what is the name of those ceramics with green leaves? they’re gorgeous!

  maria 2015-02-22 19:27:22
  Svara
 • Håller med Amanda! Tycker verkligen att din blogg känns som ett lyxigt magasin. Så sjukt vackra bilder och välskrivna texter. Puss <3

  jennifer 2015-02-22 17:22:35 http://jenniferstroud.blogg.se
  Svara
 • Hej Flora! Tack för en inspirerande blogg! Bara en tanke. Det är så tröttsamt att folk fortfarande säger dagis :( Hade varit bra om du skrev/sa förskola istället för dagis. Du vet ju hur mycket språket påverkar oss! Jag läser 3,5 år på universitetet för att jobba på en förskola som förskollärare, inte som dagisfröken. Genom att säga förskola kan förskollärare få den status de förtjänar. Kramis :)

  Frida 2015-02-22 16:38:11
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Intressant. Jag säger dagis av princip just för att jag är så trött på förskollärare med hybris. På alla dagis/förskolor min son gått på har det varit barnskötarna som står för det fina mötet med barnen medan förskollärarna tror sig veta allt om enskilda barn på grund av en generell utbildning och har varit ute efter att stöpa alla barn i samma form. Jag tror inte på att bedöma och dokumentera så små barn och dessutom försöka låtsas att det är någon slags skola, utan anser bara att de ska få vara barn och leka fritt. Det här är förstås bara mina personliga värderingar men jag ville i alla fall delge det. Sedan finns det förstås en rent praktisk aspekt som jag vet att flera delar; ”förskola” för oss födda innan mitten av 2000-talet är det som 6-åringarna går i, att då även kalla dagis för förskola blir helt enkelt rörigt.

   Klara 2015-02-23 20:13:17
   Svara
   • Svar på Klaras kommentar.

    Fast med den logiken kan vi ju tillåta alla över 50 att fortsätta säga negerboll och zigenare också, för att de kanske blir förvirrade av att byta namn. Dessutom har förskola varit det rådande begreppet sedan 1972. Finns ett tydligt klassperspektiv i att sluta säga dagis och istället ge förskollärarna all den cred vi kan för det viktiga och för samhället nödvändiga arbetet de utför. På samma sätt bör man inte heller kalla barnskötarna för dagisfröknar, då konsekvensen blir att man ställer sig över dessa i och med språkanvändningen. Jag tror verkligen inte att detta var floras mening, och just därför tycker jag fridas kommentar var bra för att uppmärksamma detta. Heja er som är/ska bli förskollärare!

    a 2015-02-24 10:36:32
    Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Fast det hette inte förskola när Flora gick där, kan vara lite missvisande att skriva det då.

   Hanna 2015-02-23 09:21:42
   Svara
 • Flora! Har följt dig sedan du började i princip för en himla massa år sedan och när jag lyssnade på podcasten du var med i häromdagen insåg jag hur jäkla mycket jobb du faktiskt lägger ner på din blogg. Det ska du ha sjukt mycket cred för och TACK för att du gör det, jag är så glad att du fortfarande tycker det är lika roligt. :) Din blogg är helt klart min favorit och har varit det länge. Du spelar i en helt annan liga än andra bloggare med tanke på kvalitet, texter, innehåll och framförallt inspiration. Du är superduktig Flora! KRAM <3

  Elin 2015-02-22 16:19:44
  Svara
 • Måste flika in här o säga att jag tycker du gör ett himla bra jobb Flora. Din blogg är lite som ett lyxigt magasin, som man längtar efter att få läsa, helst i lugn o ro och absolut inte lite slarvigt i förbifarten. Såna magasin betalar man ju för, så ärligt är jag sjukt tacksam för att få hälsa på här i bloggen som läsare helt gratis. Klart du ska ha betalt för jobbet du gör!!!

  Amanda 2015-02-22 15:46:39
  Svara
 • Hahaha Helix och Hora!!! Måste vara kul när utomstående är med och inte fattar varför han säger så:P

  Christian 2015-02-22 14:18:46 http:/stabil.blogg.se
  Svara
 • Hej Flora! Först vill jag bara tacka för en såååå bra blogg. Heja dig! Sen vill jag bara fråga om du någon gång testat nopoo till håret? Alltså att tvätta det med rågmjöl, ägg, honung eller rasullera? Det är ju snällare mot både plånbok, hår och miljö så det känns som att du skulle kunna vara intresserad, hehe :)

  Frida 2015-02-22 13:36:29
  Svara
 • tänker ständigt på hur mycket du får försvara dig och dina val här på bloggen, dödsdumt. Problematisering är såklart viktigt, men det är ju en känsla för perspektiv- o prioriteringar- också.

  heja!

  anonym 2015-02-22 12:47:57
  Svara
 • Hej fin-flora! Jag och min pojkvän har precis börjat testa på att vara med andra. Hela idén för oss går ut på att en efter att varit tillsammans länge blir sugen på andra och känner attraktion, då ska en inte behöva hålla tillbaka det. Vi vill kunna skilja på kärlek och attraktion osv. För honom handlar det mycket om att inte ha ensamrätt på mig med. I alla fall, är intresserad av att höra din syn på förhållanden och tvåsamhet av det här slaget. Tack för att du livar upp mina trista pluggdagar med din grymma blogg:)

  Ella 2015-02-22 12:32:45
  Svara
 • You are the only reason I would LOVE to speak swedish. I can’t understand one word, but I’m sure you are amaaaazing, i ♥ u ! Greets from Frankfurt :-) Greta; What ever

  Greta 2015-02-22 12:21:37 http://www.gretamb.blogspot.de
  Svara
 • Varför ska Felix flytta ut? Eller missförstod jag kanske…

  I 2015-02-22 11:46:27
  Svara
 • Hej fina Flora! Ville bara tipsa om världens bästa acnemedel som hjälpt mig så många gånger då min hy har krisat. (Har fått skov med acne fram och tillbaka under min tonår när hormonbalanset knasat) kolla in http://www.acne.org! Det läker liksom huden och en ser resultat inom 1-2 månader. Började med det i december efter mitt värsta acne-anfall någonsin och nu är min hy nästan felfri igen! En vet ju inte hur det skulle fungera på dig men värt att prova. Inte för att acne egentligen spelar någon roll men det är ju sjukt skönt att slippa. Puss på dig! Älskar dig och din blogg! Du äger.

  Frida 2015-02-22 11:28:48
  Svara
 • Jag har nyss blivit vegan men innan dess åt jag produkter från djur som var kravmärkta!! Jag vet ju nu att det såklart inte är det bästa för djuren men jag tror som du Flora, fortfarande att det är bättre både för miljö och djuren!!

  Så här stod det på kravs hemsida angående kravmärkta ägg:
  Hönan går ute i gröngräset på sommarhalvåret och pickar och sprätter.
  Max 6 höns per kvadratmeter inne och minst 4 kvadratmeter per höna ute.
  Hönan får bada i sand för att hålla fjäderdräkten ren.
  KRAV-märkta höns får KRAV-märkt foder som är odlat utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.
  Produktionen kontrolleras varje år.
  Äggen kommer från Sverige.

  Och det är klart att en inte vet hur det ser ut i verkligheten! Finns säkert massa problem. Men en får ju göra så gott en kan ;) heja dig Flora!!

  Johanna 2015-02-22 11:03:37
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Precis vad jag skulle säga också: Ekologiska produkter är ofta även KRAV-märkta. Och det ÄR bättre för djuren eftersom de har riktlinjer om djurhållning likt det som Johanna skriver. Jag är också vegetarian med dåligt samvete för att jag inte är vegan, men köper alltid endast ekologiska och kravmärkta animaliska produkter.

   Och sedan måste jag säga att jag är en ny läsare av din blogg och är helt fast. Alltid roligt med en blogg som skriver så bra feministiska texter och ett stort + att du är vegetarian. Det är några av mina viktigaste politiska frågor som genomsyrar hela min livsstil och gillar att läsa om likasinnade människor :). Keep up the good work!

   Elin 2015-02-22 20:29:30
   Svara
 • Till den svartsjuka: gå i terapi! Det låter som om du behöver bearbeta det otrohetstrauma du var med om tidigare. Tro mig, allt kommer bli mycket lättare om du bara får prata av dig om det. Då kommer du ha lättare att särskilja på det du var med om förut och det som händer i nuet med din nya, snälla pojkvän som ju aldrig skulle vara otrogen. Ge samma tips till honom som jag nu ger till dig om han också känner igen sig i att han projicerar gamla trauman på sin nutid.

  Malin 2015-02-22 10:50:32
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Ja jag håller med dig! Terapi betyder mer än de flesta tror.
   För mig brukar det bli lättare att inte tjata och bråka på min pojkvän om jag tänker att jag ska göra det så bra som möjligt för honom och få honom att känna sig älskad. Det gör det lättare att inte störa sig på dåliga vanor osv. Om jag gör att han känner sig trygg och älskad kommer han vilja göra detsamma för mig, så tror jag!

   molntant 2015-02-22 11:34:20
   Svara
 • Jag känner precis som föregående talare, Linnéa, att fasen så bra du är på att ge svar på tal! Jag möter detta ständigt, människor som vill sätta dit en på grund av val en gjort i livet. Som att en aldrig kan laga mat åt sin partner/familj för att en är feminist, aldrig äta ost/smöt/räkor/gelatin för att en är vego/väljer bort kött. Så himla tråkigt. Ingen ifrågasätter ju normalkosten, ”VARFÖR ÄTER DU KÖTT FÖR, ge mig tio punkter!”, det skulle ju aldrig hända liksom. Hur som, du är kanonbra!!

  Ellen 2015-02-22 10:25:13 http://lindbergellen.se
  Svara
 • Hej! Ska ut på tågluff i sommar och ska då bland annat till Budapest! Älskar platsen du sitter på när du är där uppe på typ en liten pelare (ser det ut som) och picknickar och har jättefin utsikt över floden och staden, så undrade bara hur man kommer dit? Vill så gärna picknicka och dricka vin där med min bästis! Är förövrigt förmodligen en av många som hade uppskattat ett tågluffeinlägg till tusen! Kram!

  anna 2015-02-22 10:22:29
  Svara
 • Jag visste inte att du hade problem med hyn, det syns inte.. men iallafall. Jag skulle börja med roaccutan när min pappas sambo stoppade mig och bad mig testa naturliga saker istället. Det är lite som att äta ekologiskt. Man vill ha det ekologiska för man vet att det är bättre, men ändå så använder man icke ekologiska produkter till sin hy. Det jag använder nu är väldigt dyrt men det har ju alla mediciner jag stoppat i min under åren också varit. Såhär fin som jag är nu har jag inte varit på 7 år. Och det bästa är att nu kan jag äta saker, godis, bakelser och sådant utan att få ångest för hur hyn ska se ut dagen efter. Det jag använder iallafall är: Vitamin B5 (9 tabletter om dagen, började med 14 för några månader sen men har nu trappat ner) och sen använder jag 3 produkter ur den ekologiska serien Rosenserien, tvättgele, rosenvatten och jojobaolja. Superbra! Haha, vet inte om detta intresserar dig eller om du ens orkat läsa men jaja… :)

  Stella 2015-02-22 10:22:04
  Svara
 • Hej Flora! Jag tror att anledningen till varför många har svårt att se bloggandet som ett jobb är för att det är så lätt för vem som helst att starta en blogg och i dagsläget finns det så många bloggar. Många är väldigt duktiga på att leverera fina bilder och texter, men det är också lite av en slump att man lyckas med sin blogg. Dessutom kan jag tycka att det är konstigt att man kan tjäna så pass mycket att berätta om sin vardag när det finns så många bloggar som gör i princip samma sak. Jag har svårt att acceptera att vissa bloggar tjänar mycket utan att personen bakom har någon utbildning, men ändå sitter bakom skärmen och agerar psykolog och rekommenderar unga tjejer att göra si eller så, äta på ett visst sätt eller träna på ett visst sätt. Ett skräckexempel jag stötte på var en stor träningsblogg som många unga tjejer läser där tjejen bakom inte har någon dietistutbildning eller motsvarande och är sponsrad av ett kosttillskottföretag. Hon rekommenderade ett ”kosttillskott”som, enligt Läkemedelsverket, inte får klassas som kosttillskott på grund av att det innehåller nanopartiklar. Nanopartiklar vet man inte så mycket om idag, men den här bloggaren påstod att det var Läkemedelsverktet som ville undanhålla det här preparatet för att man annars inte skulle sälja några läkemedel. Med kritiska glasögon på kan man lätt kolla upp sådant, men problemet är att många unga tjejer läser bloggarna och absorberar alla tips som en svamp i jakten på det perfekta livet.

  P 2015-02-22 09:38:40
  Svara
  • Svar på Ps kommentar.

   Fast nu tycker jag att du drar alla bloggare över en kam. Flora skriver alltid ut tydligt om det hon skriver är ett samarbete, hon jobbar HELTID med sin blogg, och hade hon inte lagt lika mycket tid hade hon inte heller kunnat leva på den. Det är också skillnad på Floras, och andra stora livstilsbloggares bloggar, och en träningsblogg. Floras innehåll är så nära tidningar man kan komma, fast mer personligt. Hon lägger upp artiklar, tipsar om filmer och böcker, skriver krönikor och har inredningsinlägg. Allt det där hittar du också i valfritt magasin för tjejer. Det enda hon lägger till är sin vardag, något som det dessutom blivit mindre av de senaste åren. Det är självklart jättetråkigt att det finns träningsbloggare som beter sig som den du skriver om, men för det kan man inte nedvärdera alla bloggare. Framförallt inte de som beter sig och jobbar stenhårt med sina bloggar. Rekommenderar även att lyssna på podden Bloggbusiness, en ny podd om bloggare, villkor och allt som ligger bakom en blogg, där Flora varit med i ett avsnitt!

   Beatrice 2015-02-22 12:47:50 http://herbariumet.blogg.se
   Svara
 • Hej Flora! Tänkte bara tipsa om en sak angående dina hudproblem. Jag har skrivit på min blogg om mina upplevelser av att ha hudsjukdomen Rosacea, som på många sätt liknar både acne och excem, och om hur jag hittade en lösning med hjälp av mineraler och vitaminer. Har försökt förmedla till så många jag kan att det finns naturliga sätt att bli av med hudproblem, utan massa antibiotika osv. Att det faktiskt finns en logisk förklaring på varför problemen uppstår och att det i många fall också finns en logisk och helt naturlig lösning. Jag hade jättesvåra sår i ansiktet pga Rosacean, och efter jag hittade min naturläkare hemma i Göteborg och gjorde en mineralkur, så har min hud varit näst intill felfri. Ville mest bara dela med mig av detta till dig, eftersom jag har följt dig ända från början och känner med dig i hudproblemen du har nu. Vet inte exakt vad du har testat (du kanske redan har varit hos en naturläkare?) Men jag vet iallafall att det finns liknande naturkurer till acne som till rosacea, som inte ens kostar speciellt mycket. Känns så dumt att det finns en så bra grej därute men så få som vet om det!
  Här är iallafall länken till mitt inlägg där jag beskriver mer utförligt hur det hela gick till: http://www.louisewhitehouse.com/?p=563
  Hoppas iallafall att du hittar något som hjälper på ett eller annat sätt!
  Du är så himla bra Flora! Keep up the good work så att säga :)
  PUSS / LOU

  louise amelie 2015-02-22 09:26:10 http://louisewhitehouse.com
  Svara
 • Har sagt det förutom men måste säga det igen: heja dig som står upp mot människor som verkar känna ett behov av att ”sätta dit dig” eller ”informera” om saker som har med mat/miljö/vegetarianism att göra. Som att det inte är superbra bara det att sluta äta kött och försöka äta mindre animaliska produkter. Att behöva få en lite bitter kommentar för att du påpekade att du faktiskt köpt eko (som ju är bra!), seriöst.

  Linnéa 2015-02-22 09:08:51 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Linnéas kommentar.

   Till Ellen och Linnea.. Förstår verkligen inte vad ni menar med att sätta dit? Det var jag som skrev den kommentaren och jag ville absolut inte sätta dit Flora. Jag var helt enkelt bara nyfiken? Jag anser att Flora är en mycket inspirerande och smart ung kvinna. Ekologiska ägg är mycket bättre en oekologiska ägg för oss människor, men det bertyder inte att djuren har det bra. Så min nyfikenhet var om hon trodde att ekologiskt betydde djur välfärd.. för det betyder det tyvärr inte :( Det var allt jag var nyfiken på…

   Hur som helst så ber jag så mycket om ursäkt och jag ansågs otrevligt i mitt skrivande. Jag var verkligen bara nyfiken :)
   Och så självklart är jag så tacksam över att Flora alltid delar med sig så mycket av sig själv. Och jag förstår verkligen att hon gör sitt bästa. Älskar denna blogg så mycket!
   Och många gånger så vill jag tillägga så är ekologiskt inte alltid bra.. för miljön.. Jag arbetar med ekologisk mat och lokal mat i Australien och får lära mig mycket om hur oetisk och ohållbar många ekologiska farmar är bara så det får behålla sina certifikat på Ekologi. Om man inte har plånboken för ekologisk mat så skullle jag rekomendera lokal mat :)

   Puss på er alla :)

   Melody 2015-02-22 10:52:06
   Svara
 • ang ekologiska agg- manga ganger har honsen fortfarande valdigt lite utrymme, men, maten de ater ska i alla fall vara ekologisk…!

  Carina 2015-02-22 09:06:42
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!