Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

BOOK CLUB BABES LÄSER RU

DSC_0387Häromdagen var det dags för ännu en bokklubbsträff! Vi samlade hemma hos mig för att prata om Ru av Kim Thúy och dricka kopiösa mängder rödvin.

bokklubb2Hanna och Andrea.

bokklubb3Jag och Madde.

bokklubb1 copyHär är Alexandra och Christina i full gång med att rösta på vilken bok vi ska läsa härnäst. Det blev Purple Hibiscus av Chimamanda Ngozi Adichie. Hurra!

DSC_0391Såå mysigt att trängas allihopa på mitt golv <3

DSC_0401Och så Sara och Maria. Känns fint att vi alla liksom gått från att vara bokklubbskompisar till ~*riktiga*~ kompisar.

P1020011Boken skildrar en flickas flykt från Vietnam till Kanada, och hur livet formats efter det. Det är en kort bok med fragmentariska kapitel som gör nedstamp i olika delar av hennes liv, som barn och som vuxen. Det är kulturkrockar och minnesbilder och vardagsbetraktelser. Jäkligt starkt är det.

P1020003Romanen saknar en traditionell dramatisk kurva vilket gör att den inte är en bladvändare, men det är däremot en bok som du kan slå upp och läsa lite då och då. Men bristen på story gör att betyget dras ner lite. Berättarjaget hastar vidare för snabbt. Om fragmenten hade varit längre hade vi fått vila i de olika känslolägena mer men också fått lära känna karaktärerna bättre.

P1020015Men språket är helt underbart. Ru fick 3,2 (av 5) i snittbetyg av bokklubben och 3,5 av mig.

Translation: This month’s book club book was Ru by Kim Thúy. It’s beautiful and important but not the most thrilling book ever, so we gave it 3,2 out of 5. Love us, The Book Club Baes. <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Hej!! Först och främst: tack för bra himla bloggjävel! Vettig, inspirerande och härlig!

  Till ett sådant där *frågeinlägg* vore det intressant att höra hur du tänker kring att porträttera kvinnor respektive män i ditt fotograferande? Tycker att du är duktig på det nämligen, på att framställa kvinnor som aktiva subjekt, utan att de för den delen enbart är fotade ur ett överdrivet grodperspektiv där de ser sktisura ut. Gör du *aktiva val* i ditt fotograferande för att främja detta? Eller har några allmänna tips? Kram!

  Madeleine 2015-03-18 19:27:58 http://made.devote.se
  Svara
 • I live in Quebec where the author lives and she came to our class in elementary school because her son was a classmate! I haven’t read the book, but she told us the story and it was captivating. As always, I love your book and movie suggestions, I discovered a lot of culture through your blog!
  Hugs,
  Béatrice, 16

  Béatrice Gaudreault 2015-03-18 03:35:17
  Svara
 • Skulle bara vilja rekommendera att även läsa hennes andra bok Man (http://www.adlibris.com/se/bok/man-9789187648243). Tyckte personligen den var mycket mycket bättre än Ru och skulle nog säga att Man är en av topp tre bästa böcker jag läst. Så fort jag läst klart den, så började jag liksom om igen! Den handlar om kärlek i så många olika former, till mat och mödrar och män och den är sååå bra!

  Moa 2015-03-17 20:51:37 http://theunknownregions.wordpress.com
  Svara
 • Ett gäng vita tjejer som kallar sig ”Book club BAES”? Alltså…

  http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jan/14/white-people-declared-bae-over-black-people-can-use-it

  Rebecka 2015-03-17 20:39:13
  Svara
 • Hej Flora! Närhelst jag behöver inspiration, prokrastinerar, dagdrömmer går jag liksom per automatik in på din blogg en stund. Vilken klok mänska du verkar vara! Blir så glad av att du sprider vettiga åsikter, och att du hittar en balans mellan sådant som är viktigt och ytligare grejer. Och alltså tacktacktack för att du indirekt fått mig att fatta hur fundamental en bokklubb är! Det är nu mitt stora mål för hösten när jag flyttar hem till Sveige efter ett år i Paris. Kram

  Rut 2015-03-17 19:20:48
  Svara
 • Hallå, jag drömmer om en egen bokcirkel o hoppas att det finns fler i UMEÅ som vill förverkliga den drömmen. Jag blandar genrer och författare o är nyfiken på de flesta böcker. Hör av dig här nedan<3

  Amanda 2015-03-17 18:24:52
  Svara
 • Vad gulliga vi är <333

  Alexandra 2015-03-17 17:11:55 http://alexandramabon.com
  Svara
 • jag vill tipsa om kvinnor och äppelträd av moa martinsson. det är en helt fantastiskt bok av en fantastiskt arbetarkvinna i början av 1900-talet. kolla upp den!

  linnea 2015-03-17 13:33:58
  Svara
 • JAA! Purple hibiscus e riktigt bra, kul att ni ska läsa den!

  ellen 2015-03-17 11:45:06
  Svara
 • Saknar alltid min bokcirkel så himla mycket när jag läser de här inläggen! Tur då att vi träffas nästa vecka, haha.

  Beatrice 2015-03-17 11:37:05 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Det verkar så mysigt med bokklubb, längtar verkligen tills jag ska stanna lite längre än några få månader på samma plats så jag också kan styra upp en sån. Och intressant bok!

  Linnéa 2015-03-17 10:22:04 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
 • Lila hibiskus är så himla himla bra!!!

  saga 2015-03-17 10:09:20
  Svara
 • Känner spontant att du borde läsa på om post kolonial litteratur! Jag har tidigare läst post kolonial litteratur, men tyckt att det varit så annorlunda att jag inte greppat det, men nu efter en kurs på universitetet så har jag lärt mig så mycket mer och börjat förstå och uppskatta det annorlunda sättet post koloniala författare ofta skriver på. De inkluderar ofta inte den traditionella dramatiska kurvan och hoppar mycket mellan tider och platser. Vanligaste formen för skrift är noveller, och utifrån den post koloniala litteratur jag läst (från kursen) så får man inte lära känna människorna så mycket, för det är inte det väsentliga i själva historien.
  Kan verkligen rekommendera en bok som heter Interpreter of Maladies, och kan som många andra säkert sagt, verkligen rekommendera att du läser på Engelska då så himla mycket faller bort i översättningar.

  Jenny 2015-03-17 10:04:19 http://Mittamsterdam.blogg.se
  Svara
 • This book about the girl in Vietnam sounds so interesting and I must check immediately if I can get it in German :) And talking about books is always so much fun!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2015-03-17 09:49:04 http://www.dressedwithsoul.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!