EN DEJTTORSDAG

P1020021

Jag och Felix försöker ju ha en vardagsdejt varje vecka, och den här gången blidde temat indiskt + konst. Vi möttes upp på Shanti på Katarina bangata 58.

P1020018

Och beställde varsin vegetarisk thali (efter lovord från Elsa). Det är ett gäng dödsgoda rätter som  fick det att brinna i min mun som den mes jag är, men jag löste det med att beställa in mer yoghurt, dricka fem glas vatten och fylla munnen med ris och naan mellan varje tugga ✌. Maten kostar 185 kr per person vilket är lite dyrare än på en del andra indiska restauranger men Shanti är så jäkla mysigt och gott så det är värt det hörni.

P1020023

Sedan gick vi den korta biten till Galleri Steinsland Berliner. Felix låste sin cykel med sjuttioelva lås utanför :)

P1020026

Där var det vernissage för Malin Gabriella Nordins utställning Horizon Come Closer. Jag intervjuade henne för någon vecka sedan inför en grej (ni får se när det är klart!) och hennes konstnärskap drabbade verkligen mig på ett sätt jag sällan upplevt. Älskar hennes verk.

P1020029

Dock var det så mycket människor på galleriet att pulsen stegrade. Orkade inte vara där i mer än typ en kvart men gå dit och titta på utställningen! Hon gör fantastiska kollage och målningar på sidentyg.

Andra restaurangtips:
Kokyo.
Medelhavsbuffé i Gamla stan.
Sushi Sho.
Del’ Attore.
Katarina ölkafé.
Ljunggren.
Restaurangguiden.

Translation: Date night! We had vegetarian thali at the indian restaurant Shanti, and then we went to a exhibition opening at Gallery Steinsland Berliner. It was Malin Gabriella Nordin’s brilliant solo exhibition Horizon Come Closer. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Hej! när jag läser bloggen följer den här raden med andra bloggar efter nör jag scrollar och lägger sig över bilderna eller texten så jag inte kan läsa. Ska det vara så? Finns det nåt sätt att ta bort det? :)

    Agnes 2015-03-22 15:34:07
    Svara
  • Ahh! Guuu’ så spännande det ska bli å läsa din intervju med Malin Gabriella! Liksom en vettig människa som intervjuar en annan vettig människa = <3 (!)

    Hilda 2015-03-21 20:21:13 http://hildabordahl.com
    Svara
  • Åh Shanti, det var min första favoritrestaurang när jag flyttade till Sthlm för mer än 10 år sen nu… Ta Palak Paneer nästa gång, de gör den bästa och jag har inte för mig att den är ett dugg stark heller!

    Chatrin 2015-03-21 00:42:59
    Svara
  • har för mig att du tipsade för ett tag sen om en hemsida där du gör alla dina collage till bloggen, och att det är så himla lätt att göra via där. har letat och letat och hittar ej den här, vad hette den nu igen? <3

    nora 2015-03-20 23:20:52
    Svara
  • Älskar shanti. Hade bokat bord där senast jag var i Sthlm. Är så avis på dig som bor där med det utbudet av BRA och olika
    matkulturer och restauranger & cafén & nöjen

    A 2015-03-20 18:17:26
    Svara
  • Det här är så himla fint! Brukar inte gillar indisk mat, men har nyss ätit lunch på Govindas i Lund och tyckte om det!! Så kanske värt att testa något slightly starkare, fast det inte brukar gå… Bra tips i alla fall, och så himla fint att ni har dejt-kvällar!!

    Beatrice 2015-03-20 16:13:14 http://nyheter24.se/modette/itgirls/beatrice
    Svara
  • ljuvliga flora jag har en fråga angående dina studier!!!
    jag skulle vilja gå din utbildning tror jag. har precis som du gått en annan 1årig folkis i egenskap av författare osv.
    jag undrar: kan man, om man är snäll, få veta lite mer om din ansökan dit?
    men framförallt undrar jag: tar du CSN för den nu och i så fall går det på högskolekvoten eller folkhögskolekvoten?
    tack tack tack

    frågvis författare 2015-03-20 15:41:14
    Svara
  • Flora! Jag lyssnade på avsnittet där du är med i podden Källan häromdagen(det var jättebra!) och ni pratade mycket om att våga testa och att våga göra det en vill. Du tog upp att du nu skriver på något längre och pluggar på distans men att du också frilansar. Hur börjar en med det? Jag är sjutton år och vill verkligen skriva. Självklart vore det en dröm att någon gång skriva en hel bok men jag skulle jättegärna skriva krönikor och liknande för olika tidningar och webbsidor. Grejen är den att jag inte vet om jag kan, om jag ens skriver bra. Jag skriver ganska mycket men allt göms i hemliga mappar på datorn. Det enda som blir bedömt och får kritik och är det jag skriver i skolan och det är inte på det sättet och med det språket jag vill skriva. Ska jag bara skicka massa mejl eller är alla ändå helt ointresserade av någon som inte har jobbat förut och som inte ens är myndig än?

    Lina 2015-03-20 15:28:35
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!