Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

FRÅGOR OCH SVAR #16 – OM ATT SKAFFA VÄNNER, PORTRÄTTERA KVINNOR I FOTO OCH ATT TATUERA SIG

Hej Flora! Jag har försökt leta runt lite på bloggen efter en London-guide, jag kommer inte ihåg om du har gjort någon. Jag ska nämligen åka till London med tre kompisar över kristi him och skulle behöva lite tips på fina grejer man kan göra där. Tack för en fin bloggis :*

Menå vad roligt för er och tack för att du läser bloggen! Jag har inte gjort någon längre guide (men tänker göra det efter min aprilvistelse), men i tågluffguiden finns det några korta tips. Kram!

10414619_10155093601790313_889280817027714395_n

Hej Flora! Hur sjutton gör man när man inte kan sluta tänka på pojkvännens ex? Vet att du inte alls verkar svartsjuk men det äter liksom upp mig att han älskat någon före mig och bott med henne. Hon är supertrevlig och de har regelbunden kontakt vilket jag avskyr men inte kan säga något om antar jag. Hur blir jag trygg i oss? vill inte att hon ska förstöra genom att jag ältar det för mkt……

Jösses, jag har verkligen inget bra svar på den här frågan, mer än att jag tycker att du ska prata med honom och säga hur du känner. Samtal hjälper ofta så himla himla mycket. Du kan ju prata med dina kompisar och se om de tycker att han har FÖR mycket kontakt med henne – ibland kan det vara svårt att avgöra sådant själv – och i sådana fall prata med honom om det. Har någon av er läsare råd att ge?

Hej! när jag läser bloggen följer den här raden med andra bloggar efter när jag scrollar och lägger sig över bilderna eller texten så jag inte kan läsa. Ska det vara så? Finns det nåt sätt att ta bort det? :)

Så ska det absolut inte vara, vad störigt för dig! Är det fler som upplever detta? Jag ska prata med Anna som är teknikansvarig.

Vad tycker du om tatueringar flora? är det något du skulle kunna tänka dig att skaffa och i sådana fall, vad?

Det är superfint, men än så länge har jag inga planer på att själv tatuera mig. Ett tag var jag inne på att skaffa ett ”födelsemärke” på kinden hehe, men det känns lite läskigt. Här är några jag gillar:

tatueringar flora

Flora! Jag lyssnade på avsnittet där du är med i podden Källan häromdagen(det var jättebra!) och ni pratade mycket om att våga testa och att våga göra det en vill. Du tog upp att du nu skriver på något längre och pluggar på distans men att du också frilansar. Hur börjar en med det? Jag är sjutton år och vill verkligen skriva. Självklart vore det en dröm att någon gång skriva en hel bok men jag skulle jättegärna skriva krönikor och liknande för olika tidningar och webbsidor. Grejen är den att jag inte vet om jag kan, om jag ens skriver bra. Jag skriver ganska mycket men allt göms i hemliga mappar på datorn. Det enda som blir bedömt och får kritik och är det jag skriver i skolan och det är inte på det sättet och med det språket jag vill skriva. Ska jag bara skicka massa mejl eller är alla ändå helt ointresserade av någon som inte har jobbat förut och som inte ens är myndig än?

Hej! Vad roligt att du gillade podcasten :) Mitt frilansskrivande grundar sig i den här bloggen, det är genom den som jag fått alla mina jobb. Jag tycker absolut att du ska maila och ringa olika tidningar och hemsidor! Det viktiga är att du riktar in dig på det just du är bra på – kanske att skriva om kultur för unga i din stad – och hör av dig till lokaltidningen och allt annat du kan komma på. Jag har gjort ett inlägg som handlar om att hitta en skrivkompis, och det tycker jag absolut att du ska kika på! Det är guld värt att få respons på sina texter.

Hej! Nu när solen börjat titta fram, kan du inte göra ett inlägg om solglasögon? jag har fått jätteproblem med ögonen och måste köpa ett par riktiga polariodsolglasögon men jag hittar inga fina som jag skulle trivas i.. kommer ihåg att du i alla fall förra året gick runt med ett par supersnygga raybans. Tack för superbra bloggi!

Spana in Sun buddies, Monokel, Monki, Beyond Retro. Tack för att du läser <3

2d745ad6316544d9d8bae762223bd971_980x0_c_85_ns_v4

Går du någonsin in på våra bloggar, alltså vi som kommenterar? ^^ Det skulle vara lite roligt att veta.

Javisst gör jag det! Och så känner jag ju igen namnen på de som kommenterar ofta. Det är så fint tycker jag <3 Men jag ska bli bättre på att skriva kommentarer på andras bloggar!

Hej!! Först och främst: tack för bra himla bloggjävel! Vettig, inspirerande och härlig! Till ett sådant där *frågeinlägg* vore det intressant att höra hur du tänker kring att porträttera kvinnor respektive män i ditt fotograferande? Tycker att du är duktig på det nämligen, på att framställa kvinnor som aktiva subjekt, utan att de för den delen enbart är fotade ur ett överdrivet grodperspektiv där de ser sktisura ut. Gör du *aktiva val* i ditt fotograferande för att främja detta? Eller har några allmänna tips? Kram!

MEN TACK! Oftast fotar jag dokumentärt till bloggen och då, när jag tar en bild i stunden, funderar jag kanske inte så jättemycket på exakt hur jag porträtterar personen, jag bara gör det. Men om jag tar en seriösare bild är detta absolut något jag tänker på. Exempelvis tar jag gärna bilder på kvinnor som sitter bredbent, lutar sig bakåt eller korsar armarna. Och låter killar röra vid sin egen hud – precis som vi tjejer uppmanas att göra – och inte enbart fotas underifrån.

När jag blev fotograferad för en tidning för några veckor sedan envisades (den manliga) fotografen med att fota mig ovanifrån, på ett klassiskt förminskande vis. Jag behövde hela tiden säga åt honom att sänka kameran. Så provocerande. Titta på Alla är fotografers avsnitt Den manliga blicken om du vill lära dig mer om kopplingen mellan patriarkat och fotografi!

9b2275d2a36b0f00237fa00381e0b5f9DSC_3675foto

Men du, hur känner ni i bokklubben varandra? Vet ju du och sara och så, men de andra, hur är kompisbanden där?

Jag kände bara Sara (genom våra bloggar) tidigare, och var bekant med Maria eftersom jag har gått i samma klass som hennes bror, men de andra kände jag inte. Alexandra har lärt känna Hanna, Sara och Christina genom bloggarna och Maria, Andrea, Madeleine och Sara gick i samma skola i Vallentuna när de var yngre.

Ljuvliga flora jag har en fråga angående dina studier!!! jag skulle vilja gå din utbildning tror jag. har precis som du gått en annan 1årig folkis i egenskap av författare osv. jag undrar: kan man, om man är snäll, få veta lite mer om din ansökan dit? men framförallt undrar jag: tar du CSN för den nu och i så fall går det på högskolekvoten eller folkhögskolekvoten? tack tack tack

Hej finis! Jag antar att du menar Ölands folkhögskola, skrivarlinjen distans? Jag sökte med några sidor ur ett projekt som jag håller på att skriva på (nepp du får inte veta mer än så!), och skickade med en projektbeskrivning och allt annat som de ville ha. Följ bara deras instruktioner så ska du se att det går bra :) Jag tar bara bidraget från CSN och vet faktiskt inte om det är högskole- eller folkhögskolekvoten. Lycka till!

Åh lasagnen ser så god ut! Recept please? Eller har du kanske bloggat om den tidigare? :)

Jag utgår aldrig från något recept när jag gör lasagne utan gör bara en tomatsås med rivna morötter och/eller spenat i (eller det som finns hemma) och varvar den i en ugnsform med lasagneplattor, keso, zucchiniskivor och så riven ost och mozzarella på toppen. Det fina med lasagne är du kan ha i vad sjutton du vill. Broccoli, bönor, paprika, linser etcetera. En kylskåpsrensarrrätt!

DSC_0889

Hej Flora! Jag vet att du gör många skrivövningar och sådant men jag undrar om du kanske skulle kunna göra ett inlägg om hur man skriver ett bra CV. Lite om hur personligt det ska vara och hur man får det att sticka ut på ett positivt sätt :) Vore jättekul <333

Jag är inget CV-proffs så jag tänker inte göra ett enskilt inlägg om detta, men mitt råd är att inte använda sig av klyschor (typ ”jag gillar att ha många bollar i luften”), men att samtidigt våga skryta och lyfta fram sina fördelar. Här hittar du en CV-guide och på Pinterest finns en massa roliga idéer om hur du kan sätta ihop ditt CV på ett roligare sätt. Kika här. Om du tycker att det verkar klurigt att göra ett eget spexigt CV i In Design kan du köpa templates på Etsy. Så himla bra grej!

Jättefint! Det är kul att se era smarta lösningar – speciellt nu när jag själv flyttar! Var hittar man den där mojängen som ampeln hänger på? Är det bara något man klämmer fast i en hylla för att kunna hänga saker eller är det ett bokstöd som sticker ut eller nåt? :o

Japp det är bara ett bokstöd som sticker ut! :) Kul att du gillar’t!

hanging clothing rack copper

Förlora oskulden när man är 13 är VÄLDIGT tidigt. Dricka sprit och ragga killar?! Jag lekte med mina kompisar, såg på film och hade sleepovers. Dagens ungdomar… Ska växa upp så tidigt :( ja detta var din uppväxt men hoppas inte kids tror nu att det är så man måste bete sig som högstadieunge. Dricka oboy och läsa böcker går minst lika bra… Sex och sprit kan du göra sen i 50-60 år sen ändå!

Lol ”dagens ungdomar”. Visste att någon skulle kommentera detta. Ja, jag var väldigt ung – men jag började skolan ett år tidigare så alla mina vänner var 14-15. Jag var liksom fem år när jag började ettan och sjutton år när jag tog studenten. Ärligt talat så tror jag inte att det är så många trettonåringar som läser min blogg – och även om de gör det så hoppas jag att de förstår att jag inte uppmanar dem att dricka när de är så små. Jag berättar bara hur det var för mig, men är även öppen med att jag var som vilken orolig och ångestfylld tonåring som helst.

Hej Flora! Den här frågan har förmodligen inget enkelt svar men jag undrar hur man blir bra på att mingla och lära känna folk. Jag skulle vilja ha det lättare för mig att göra ett bra intryck och ha vänskaper som verkligen håller också. Du verkar väldigt bra på detta så har du några tips och saker att tänka på eller något sånt där? Tack på förhand!

Lära känna folk = ragga på nätet! Skriv till någon Instagramkompis eller någon bekant på Facebook och säg ”hej, vi borde ta en kaffe tycker jag!”. För att upprätthålla vänskaperna kan du se till att träffas ganska regelbundet (någon gång i månaden brukar vara bra), visa genuint intresse och ställa mycket frågor (FÖRSTÅR inte hur vissa människor typ glömmer bort att ställa motfrågor?), samt kanske inte ösa över sin ångest vid första dejten. Det kan bli lite övermäktigt. Om du känner dig nervös kan du alltid förbereda några samtalsämnen innan. Typ prata om någon tv-serie du gillar eller någon resa som du vet att den personen har varit på eller så. Jag gillar att umgås med folk och göra saker samtidigt. Exempelvis ta en promenad eller laga middag ihop. Det är avslappnat och trevligt. Heja heja!

Alltså blir ju sjukt nyfiken vilka som närvarade på denna bloggträff!? :))

Det var jag, Hanna, Vendela, Bea, MathildaTilda, Amalia, Elle-Kari, Frida, Maja, Ottie, Ellen och Fanny. Hohoho nu länkar jag några gamla bloggar hoppas ni är okej med det <3

bloggträff

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Alltså så himla stört att du ens ska behöva ursäkta dig för att du hade sex när du var 13. Typ ”Här är något HELT SJUKT du gjorde för typ ett decennium (typ) sen, som hade med dig, dina val och preferenser att göra. Fy fan vad skevt av dig att skriva om det.”. Är så trött på allmänhetens besatthet över vad andra gör med sina kroppar (exempelvis sex, alkohol och diet). Liksom; din kropp, dina känslor, ditt val. Så grymt att du står på dig och bara fortsätter vara queen.

  siljon 2015-04-04 00:45:46
  Svara
 • Hej Flora! Kom nyss hem från några dagar i London. Hälsade på min lillebror som studerar där, han är så duktig att man häpnar. Nåväl, till saken: vi var i Shoreditch och andra delar av västra London ganska mycket. Du kanske redan kan mycket om staden och så, men tänkte bara säga att du MÅSTE åka dit. Du kommer svimma av all street art och alla second hand-butiker. Det är verkligen helt galet vilka gigantiska och välsorterade second hand-ställen de har där. Missa inte att äta bagels Bricklane Beigel Bake – ser inte mycket ut för världen men smakar fantastiskt. Och en sista grej, om ni är inne i centrala delarna av London så pip inom Europas största bokaffär Watersones vid Piccadilly. Och gå till Holland park om det är soligt någon dag, en fin park som är odlad i ”rum”. Coolt osv. Kraaaaamkram.

  Sofie 2015-04-01 14:26:51 http://axbxcxd.blogg.se
  Svara
 • Jag förlorade också oskulden väldigt tidigt, skulle fylla 14 ett halvår senare. Men för mig var det inget konstigt, det kändes inte som att det var för tidigt eller som att det var något fel. Tror att det kanske kan bero en del på vad man bor (småstad, storstad), vad folk i ens kretsar gör, information från olika håll (tv, tidningar, media – jag ska fylla 26 år i år så internet på min tid var som kontaktkort man laddade på eller så gick man till biblioteket).

  Alexandra 2015-04-01 09:41:00
  Svara
 • Flora, jag undrar om du inte kan uppmärksamma en viktig sak nu innan påsk? nämligen äggindustrin. jag läste att det under påskafton går åt 6 miljoner ägg i timmen bara i sverige vilket är helt sanslöst. hönornas äggproduktion har avlats fram så hårt utifrån konsumentens efterfråga att hönor idag lägger nästan ett ägg om dagen, i jämförelse med 30 ägg om året som var normalt från början.
  en annan baksida av industrin som sällan nämns är att de tuppkycklingar som föds samtidigt som hönorna, inte fyller någon funktion och dödas därför direkt efter födseln. ca 15 000 tuppkycklingar dödas varje dag.

  källa är ett inlägg som djurrättsalliansen skrev igår, läs gärna det ( http://djurrattsalliansen.se/nyheter/sverige/aggens-verkliga-pris-betalar-honorna )
  det finns också tydliga bildbevis från ett svenskt burhönseri om hur fåglarna egentligen har det, trots ”striktare djurskyddsregler” och lovord om ”rättvist producerade ägg”.

  jag tänkte att du som når ut till så många vettiga unga vuxna som kan se konsekvenser i sina handlingar, kan inte du ta upp det här? kanske kan det väcka en tanke hos någon, kanske vågar någon be sina föräldrar eller dit en ska på påskmiddag att inte överkonsumera ägg bara för att det är påsk. jag lyckades t ex övertala min mamma att åka ut till en lokal gård och handla äggen där istället.

  glad ägg-fri påsk! och glöm inte djuren allihopa!

  jonna 2015-04-01 07:49:11
  Svara
 • hej flora!
  Jag kommer också vara 17 när jag tar studenten. Så jag undrar om åldern var något som begränsade dig innan, kring och efter studenten och isåfall på vilket sätt? Hur tänkte du kring det? och har du några tips på vad man kan göra perioden mellan studenten och 18-årsdagen, där åldern inte skulle vara ett hinder eller en begränsning?

  I 2015-04-01 06:49:41
  Svara
 • Till dig som undrade om skrivarlinjer:

  Det finns ett fåtal folkhögskoleutbildningar i Sverige som är på eftergymnasial nivå – och de som är det är nästan alltid fortsättningsår eller yrkesutbildningar av olika slag. Men även de flesta sådana utbildningar räknas av någon anledning som gymnasiala. Jag är ganska säker på att den enda skrivarlinje som räknas som högskolenivå vad gäller CSN är fortsättningsåret på Biskops-Arnö (och Skrivpedagog på Skurup men det är ju en annan typ av utbildning).

  Sedan ska man också tänka på att det är olika svårt att komma in på olika skrivarlinjer. Detta är självklart inget det skrivs så mycket om på skolans egna hemsida och vet man inte vad man tittar efter ser man nog bara att många har sökt in och blir imponerad. Man ska dock ha i åtanke att många, många har författardrömmar men långtifrån alla som söker har någon erfarenhet av att skriva. De som aldrig skrivit förut och var ganska givna att inte tas in räknas också med i statistiken. Många söker också flera olika skolor och hamnar då i allas statistik, även statistiken för den skola de flesta har som sistahandsval.

  Det kan vara värt att tänka på så att du vet hur mycket tid du bör lägga på din ansökan. Om man mest vill skriva som hobby är det inget problem med att söka någon av de mindre avancerade, de behöver egentligen inte vara sämre, men det faktum att de flesta kommer in ger dem mindre status i officiella skrivsammanhang. Om du vill leva på skrivande kan t.ex. Biskops-Arnö nästan ses som en självklar grund för många.

  Det bästa är att googla, fråga andra som skriver, läsa kursplanerna ordentligt och verkligen ta ett personligt beslut om vilken utbildning som passar just dig. Men som en liten lathund över de skolor som utmärker sig mest åt båda hållen så kan sägas att Biskops-Arnö anses som elit men även Skurup och Wik kommer strax därefter. Sedan finns en hel massa som befinner sig just där i mitten. Och så ett fåtal som är övervägande lätt att bli antagen på: Glimåkra, Öland och Tärna.

  Lycka till. :)

  Angående skrivarlinjer 2015-03-31 23:23:08
  Svara
 • Hej Flora! Jag tycker verkligen inte du ska behöva försvara dig själv angående när du gjorde sex-/alkoholdebut! Det är olika för alla och bara för att man väntat längre är man inte en bättre person eller en bättre förebild för andra. Det pågår alldeles för mycket skuldbeläggande kring de som inte gör saker i ”rätt” ålder, speciellt när det handlar om tjejer som gjort sin sexdebut i något som andra anser vara en för ung ålder. So what? Man var ung, nyfiken, kanske osäker, eller så ville man helt enkelt! Så länge det inte skadar en allvarligt är det 100% okej och inget en ska behöva dömas för resten av livet. Ville bara säga detta som du säkert redan vet :) Kram

  Erica 2015-03-31 21:40:09 http://attorda.blogspot.se
  Svara
 • Angående det där med CV! Jag har precis startat ett litet företag som hjälper till med just det, finslipar och gör snyggt så att det sticker ut lite från mängden och känns extra mycket som den personen som det handlar om. Det är inte dyrt heller, jag vill att unga som kanske inte ens har fått sitt första jobb ska ha råd, så kanske vore det något för personen som ställde den frågan (och kanske fler förstås!).

  Jag finns på Facebook http://facebook.se/cvkreatoren och på min hemsida http://cvkreatoren.wix.com/shop. Tips tips! :)

  Emma Ljungberg 2015-03-31 20:57:06 http://cvkreatoren.wix.com/shop
  Svara
 • Så kul att du gillar One Direction tatueringarna !! jag älskar dom också

  Men angående det om den raden med andra bloggar som följer med när man scrollar på din blogg. Så är det för mig också!

  Amanda 2015-03-31 17:56:49
  Svara
 • Vilka vettiga och genomtänkta svar. Speciellt frågan ang. hur kvinnor porträtteras. Ska själv försöka tänka på detta när jag fotograferar.

  Sandra Leone 2015-03-31 17:27:16 http://lingers.blogg.se
  Svara
 • Hej. Jag har läst din blogg hur länge som helst, men jag har aldrig kommenterat (skäms). Men idag kändes som en bra dag att kommentera. Jag vill bara skriva att du är rätt kvinna på rätt jobb, du är så himla bra på att blogga! Du levererar genomtänkta, upplysande, och roliga inlägg varje dag. Ditt intresse och din kunskap lyser igenom, och det märks även att du hela tiden utvecklas och vill utvecklas. Den här lilla internetplatsen som är din är min favorit på internet. Heja dig!

  Erika 2015-03-31 16:05:43
  Svara
 • Asså åh vilka fina och finurliga svar du har på allt allt allt vad vi slänger åt dig. Småskrattade lite åt de där ‘dagens ungdomar’ vilket ju alltid är så himlans roligt. Liksom, uj uj uj så skamligt av oss att ha roligt och vara lediga och ligga med varandra, det var ju så mycket bättre när ungdomarna tvingades jobba i gruvor och dog av kikhosta vid fem års ålder. Superöverdrift såklart, men förstår verkligen inte vad ‘dagens ungdomar’ ens är menat att mena. Dessutom håller jag helt med om kommenterarens genusapplåd till dig, tycker du gör det så himlans bra! Jag försöker själv tänka lika, men det är läskigt hur svårt det ändå är att ta sig ur genusfällorna. Superapplåd och tack och bock :)

  Frida 2015-03-31 15:58:50 http://weareallstoriesintheend.blogg.se
  Svara
 • Ang att raden med bloggarna följer med ner över bilderna; jag hade det också så sjuukt länge (speciellt när jag kollade genom bloglovin) tills jag uppdaterade till nyaste safari + nyaste operativsystemet. SKÖNT

  Eveline 2015-03-31 15:47:35
  Svara
 • Men du, då kan jag berätta om en orsak till att man ”glömmer” ställa motfrågor. Jag är nämligen en sådan. I mitt fall heter anledningen asperger. Det är helt enkelt så att det där med sociala reger, turtagning och samspel människor emellan inte kommer naturligt för mig. Jag vet ju numera när jag är rätt många år och har tränat och övat och fått lära mig hur saker går till att jag förväntas ställa samma fråga tillbaka när någon undrar hur det är eller vad jag gjort i helgen. Det är bara det att i stunden när jag står mitt emot människan är den vetskapen oftast inte tillgänglig för mig. Jag jobbar på att den ska vara det men oftast så är den långt in i hjärnvindlingarna, bortträngd av en blinkande lampa, personen bakom min vän som sitter och sjunger med till sin musik i hörlurarna och den jätteblå gardinen som rör sig när det blåser. Ofta brukar jag inse min miss efter en kvart eller en timme och svära lite åt det, fö rsom sagt, jag har ju kunskapen jag vet ju hur jag ska göra egentligen. Det blir bara inte så på automatik för sociala sammanhang är svåra nog som det är.

  Hanna 2015-03-31 15:38:08
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   självklart förstår jag att det är annorlunda om en, som du, har asperger. eller om en är blyg. menade verkligen inte att hugga på någon! när jag skrev svaret tänkte jag på vänner till mig som är väldigt utåtriktade och bekväma med sociala sammanhang men som ändå glömmer att ställa motfrågor. heja dig!

   Flora Wiström 2015-04-07 11:34:37
   Svara
 • Blir så ledsen när du skriver ”visa genuint intresse och ställa mycket frågor (FÖRSTÅR inte hur vissa människor typ glömmer bort att ställa motfrågor?)” Asså jag fattar att du menar typ folk som är dryga/ointresserade men jag är sjukt blyg med nya människor och efter att jag haft en konversation med någon får jag sån panik för jag GLÖMMER ställa motfrågor eftersom jag har sån full koncentration på mig själv att svara roligt och fyndigt och att det inte ska märkas att jag är blyg. Kan inte du säga när du blir blyg? Eller är du och har alltid varit så social? Kram

  Fanny 2015-03-31 15:33:44
  Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Jag har också varit dödsblyg, och är väl blyg emellanåt fortfarande. Jag var tex så blyg att jag inte vågade gå ut på gården och hade knappt vänner under hela min uppväxt vilket har satt jättedjupa spår och påverkat mig väldigt mycket. Men alltså, för mig har det gått ganska bra ändå. Jag har träffat folk (mycket genom nätet) men nu har jag en hel del vänner som jag trivs jättebra med. Jag kan träffa nytt folk utan att tycka att det är SÅ nervöst eller jobbigt. Jag kan prata och svara och ställa frågor osv. Tror att det handlar mycket om att öva liksom, att bli van. Ju fler personer du träffar och fikar med eller pratar med desto lättare kommer det bli till nästa gång, och så fortsätter det så. Förstår att det kan kännas ont av inlägget när Flora formulerade sig som hon gjorde. Men man kanske också kan ta det som att ”okej, jag är ganska blyg och tycker att det är jobbigt att ställa motfrågor, men till nästa gång ska jag försöka tänka på det”. Och sen när du sitter där och ska prata nästa gång kanske du minns det här, och försöker att ställa en eller två motfrågor.

   Alexandra 2015-04-01 09:49:21 http://blogg.hejalexandra.se
   Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   tycker det här och kommentaren ovan är så himla viktigt att ta upp. alla är inte superbekväma och avslappnade i sociala situationer även om personen i fråga försöker spela att den är det. jag tillhör också en av dom som ofta blir nervös av nya människor och istället för att fokus ligger på konversationen (och nuet), hamnar jag i kontraproduktiva tankegångar som ”är jag kul att prata med?”, ”vad ska jag svara för att personen ska tycka att jag är intressant?”, ”sa jag fel nu?”, ”uttalas det så?”… alltså tankar som gör det allt annat än lättare att ställa BRA MOTFRÅGOR.

   jonna 2015-04-01 07:06:52
   Svara
 • Hänger ju på Pinterest jämt men har aldrig haft en tanke på att man kan kolla efter tips på CV där, vad bra att du skrev det här! Nu ska jag göra ett häftigt CV!
  Pinterest <3

  Martina 2015-03-31 15:33:32 http://mtinasandstrom.tumblr.com
  Svara
 • Hej Flora!

  Vet inte om det stämmer (längre) men har för mig att du och din kontorskompis letade nytt kontor. Nu är det nämligen så att jag har en vän som hyr ut en kontorslokal vid Vanadisplan som verkar himla trevligt om en vill vara i ljusa lokaler i en kreativ miljö. Jag länkar hennes blocketannons så kan du kolla om det känns intressant och strunta i den om det inte längre är aktuellt!
  Tack för en fin blogg! <3

  http://www.blocket.se/stockholm/3_lediga_platser_vid_Torsplan_Nytt___Frascht_59016731.htm?ca=11&w=1&last=1

  Siri 2015-03-31 15:33:26
  Svara
 • London <3 Lade själv precis upp lite bilder från min Londonvistelse i maj förra året, lagom uppskjutet till att publiceras nu, haha. Ser fram emot dina bilder därifrån! Källan är så himla bra, skulle rekommendera personen att lyssna på fler avsnitt med andra personer då detta tas upp fler gånger, hur man kan ta sig in på tidningar och få frilansjobb.
  Borde också bli bättre på att ta kontakt med internetkompisar och träffas, det vore ju så kul, men lite läskigt! (Fast träffade ju iof min kille den vägen så läskigare än så kan det väl inte bli??)

  Julia Alvina 2015-03-31 15:04:55 http://blog.julialvina.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!