Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

TÅGLUFFGUIDE – KÖPENHAMN AMSTERDAM BERLIN PRAG PARIS BUDAPEST BARCELONA LONDON

251495_10150277440178950_7095942_nJag har tågluffat två gånger och varit i många Europeiska huvudstäder. För ett par år sedan skrev jag en tågluffguide, och detta inlägg är helt enkelt en uppdaterad version. Det här inlägget kan även fungera som en miniguide om du ska på en weekend till någon mysig europeisk stad.

Varför tågluffa? För att det är fantastiskt att se så mycket av Europa på så kort tid. Att kastas mellan olika språk och kulturer (nå, ganska olika i alla fall), träffa roliga människor (det kryllar av backpackare i de Europeiska städerna om somrarna) och leva fritt i flera veckor.

Jag var sexton när jag åkte på min första tågluff och då var det så himla stort att vara borta hemifrån så länge och få bestämma över mig själv helt och hållet. Andra gången var 2013 och då var jag betydligt mer bekväm av mig. Med det sagt så väljer du själv vilken typ av resa du vill ha. Sunkiga hostels och den billigaste maten, eller hotellnätter och restaurangmiddagar.

Några av tipsen är från 2011, men jag har valt att ha kvar dem eftersom jag inte besökt vissa av städerna sedan dess.

Interrailkort:

Jag har rest med två olika typer av Interrailkort. 2011 köpte jag InterRail Global 22 dagar. Det kostade 3085 kr och funkade jättebra. På tågluffen 2013, som var en kortare resa, köpte jag InterRail Global 5 valfria resdagar inom 10 dagar för 1665 kr, som också funkade utmärkt. Nu säljer inte SJ interrailkort längre, men du hittar all information och priser här.

Tänk på att interrailkortet inte börjar gälla förrän du är utanför Sverige, alltså måste du köpa till den första och sista tågresan. Väl ute i Europa visar du bara upp Interrailkortet till konduktören och åker därmed ”gratis”. Men ta för vana att boka sittplatser i förväg om du ska tågluffa i högsäsong, då är tågen nämligen ofta fullbokade. Att boka sittplatser kostar runt en hundralapp extra och det gör du lättast på stationen i den stad där du är.

Boka inte alla tågresor i förväg. Det fina med att vara ute på tågluff är att du kan vara spontan och åka dit du känner för, när du känner för det. Om du är mätt på en stad går du bara till stationen och bokar en tågresa till dagen därpå.

Budget:

När jag tågluffade i en månad hade jag ungefär 12000 kr med mig i fickpengar, utöver de 3000 som gick till interrailkortet och de 1000 kr som gick till flyg hem (vi flög från Barcelona, mer om det längre ner). Dock gjorde jag bara av med ca 7000-8000 eftersom vi snålade med allt som gick att snåla med, plus att vi bodde gratis i två städer. Om ni bor på billiga hostels och lagar mat själva så räcker det med 12000 (det blir alltså 430 kr per natt i 28 dagar, inklusive boende, mat och allt annat som kan tillkomma), utöver kostnaden för interrailkortet.

IMG_0604Att festa utomlands, men vara omyndig:

Jag var inte myndig när jag var på min första tågluff men kom in på klubbar i de flesta städer. Oroa er inte, på de flesta ställen går det bra, framförallt på barer. Och det finns ju lite life hacks du kan göra för att underlätta det, if you know what I’m saying.

Att boka hostel:

Hostels bokas lättast via hostels.com eller hostelbookers.com och det bokar du innan du åker vidare till nästa stad. Många hostels vill att du ska förskottsbetala en liten summa (deposit) när du bokar, så ta med ett bankomatkort som du kan betala över internet med.

Rutt:

2011 började vi i Köpenhamn, sedan åkte vi vidare till Amsterdam, Berlin, Prag, Stuttgart (där vår kompis bodde) och hamnade slutligen i Barcelona. Vi stannade mellan 3-5 dagar i varje stad. Vi hade bestämt rutten innan men eftersom vi skulle vara i Stuttgart på en specifik dag så var vi inte så jätteflexibla. Interrailkortet gick ut när vi var i Barcelona och när vi varit där i några dagar så flög vi hem.

2013 flög jag till My i San Remo, Italien, där hennes föräldrar har ett hus. Sedan åkte vi till Paris, Amsterdam och slutligen Berlin. Du kommer antagligen inte hinna med att besöka alla städer du vill, så det gäller att välja några stycken. Östra europa är billigare, och västra dyrare.

299688_10150356016421049_1092665_nPacklista:

Här är ett gäng saker som kan vara bra att packa ned:

→ Magväska eller security bag att ha under kläderna med pass, interrailkort, mobil och pengar i
→ En handväska som är ficktjuvssäker (alltså ingen tygpåse liksom)
→ Kläder för både varmt och kallt väder (jeans och tjocktröja var jätteskönt ibland)
→ Myskläder till alla tågresor
→ Regnjacka eller regnponcho (vi hade även ponchon till att sitta på om vi skulle äta lunch i parker och så)
→ Festkläder
→ Badkläder
→ En stor handduk till dusch och en liten till ansiktet
→ Necessär med medicin för hård/lös mage (heh), värktabletter, solkräm, plåster etc, smink, tamponger/menskopp, deo och hudkräm etc
→ Solfjäder eller liten fläkt
→ Solhatt
→ Liten kudde (det var SÅ värt att ha på tågen)
→ Reselakan (jag hade i siden som inte vägde något alls)
→ Portionstvättmedel (så att du kan tvätta kläder i handfatet om du vill)
→ Flipflops att ha i duschar på hostels
→ Handsprit (bör användas typ konstant – det är så synd om du blir sjuk)
→ Hänglås till skåp på hostel
→ Adapter
→ Skrivbok och penna (du vill ju komma ihåg alla roliga platser du varit på)
→ Engångskamera eller digitalkamera
→ Kortlek
→ Pyjamas
→ Öronproppar
→ Bekväma skor

 

KÖPENHAMN

 

DSC_2299Boende:
När jag var yngre var City Public Hostel the place to be. Det kostar mellan 150-250 kr natten, ligger centralt och kryllar av backpackers som vill hänga och dricka öl på gräset. Men frukost ingår inte och det finns inga lakan i sängarna. Om jag skulle resa till Köpenhamn idag så skulle jag försöka hitta boende någonstans på Nørrebro, där är stämningen så fin.

Fina områden och sevärdigheter:
Christiania, för att titta på den knäppa arkitekturen och hamna i en egen liten värd. Nørrebro och Pisserenden för mysiga caféer och butiker. Och så ska du förstås ta en sväng förbi Nyhavn. Om du tar tåget en timme utanför stan kan du besöka Louisiana som är det finaste moderna/contemporary museet everz.

Barer/klubbar:
Bakken i Kødbyen för dans och barerna på Blågårdsgade för ölhäng. Så majsigt. Läs Johannas och Alices Köpenhamnsguide här, för bättre festtips!

Matställen:
Frukost på Kalaset, gröträtter på Grød och vill du lyxa och äter djur kan du gå till Kødbyens fiskebar.

Shopping:
Runt Pisserenden och secondhandaffärerna på Ravnsborggade i Nørrebro. Affärer som H&M, Cos och Urban Outfitters på Strøget.

 

AMSTERDAM

 

DSC_6988Boende:
Gärna i området de nio Straatjes/de nio gatorna.

Fina områden och sevärdigheter:
Parkerna i Amsterdam är så dreamy med pilträd och dammar. Runt de nio gatorna finns mysiga fik och vintagebutiker. Gillar du konst bör du besöka Van Gogh-museet. Ta färjan över till Pllek där du kan ligga på stranden och dricka drinkar. Öppet både dagtid och kvällstid.

Barer/klubbar:
Café Soundgarden, Roest, Hannekes Boom, Pllek och Canvas. Undvik klubbarna kring Leidseplein, de är megaturistiga och hysteriska.

Matställen:
Flamse frites (pommes frites dränkta i majonäs) köpta på Chipsy king. Guld.

Shopping:
Second hand-marknaden på Waterlooplein och vintagebutikerna på de nio gatorna och Haarlemmer Straat.

Övrigt:
Hyr en cykel och undvik Red light district. Ps. Elsa har gjort en Amsterdamguide här.

 

BERLIN

 

DSC_1228Boende:
2013 bodde vi på Pangea People som ligger vid Alexanderplatz, alltså väldigt centralt. Hostelet fräscht men saknade personlighet och sammanhållning. Jag skulle hellre bo i Friedrichshain.

Fina områden och sevärdigheter:
Friedrichshain, Neukölln och Kreuzberg. Ta S-bahn till Heerstraße och bestig Teufelsberg (tyska för Djävulsberget). Berget består av rasmassor från Berlins andra världskrigets ruiner och på toppen uppförde USA en övervakningsstation under kalla kriget. En sjukt cool plats att besöka, men ta med mat för det är en ganska rejäl promenad. Om du gillar konst kan du besöka Hamburger hauptbahnhof, det moderna museet. Tempelhof är en gigantisk nedlagd flygplats mitt i stan. Sen så vill du kanske inte missa förintelsemonumentet och East side gallery/Berlinmuren.

Barer/klubbar:
Club der visionäre, där hänger du på terrassen tills solen går upp. Zalon sur vilden Renate. KPTN för superbillig öl och fussballspel. Weinerei, där betalar du 2 € för att få ett glas, sedan häller du upp vin själv. När du går därifrån betalar du den summa som du tycker känns rimlig. Besök även Sisyfos, Berghain, Lucia och Roses.

Matställen:
Frukosttallriken på den ryska restaurangen Datcha. Våfflor på Kauf Dich Glücklich. Frukosttallriken på A.Horn. Falafel i vilket himla hörn som helst.

Shopping:
Shoppa second hand i lösvikt på Colours eller ännu hellre – på Garage Kleidermarkt på Nollendorfplatz. Här handlar du second hand i lösvikt. Humana på Alexanderplatz är en enorm och billig second hand-affär. Söndagsmarknaden i Mauerpark är fyndvänlig.

Övrigt:
Läs Julias eminenta Berlinguide (från 2012) här.

 

PRAG

 

EPSON MFP imageBoende:
Vi bodde på Plus Prauge hostel som var bra men låg lite väl långt bort. Vattnet var iskallt i duschen, men vi hade ett fräscht rum och det fanns en bar i anslutning till hostelet, samt en ganska sunkig pool.

Fina områden och sevärdigheter:
Vår absoluta favoritdel av Prag är Mala Strana med sina pastellfärgade hus, barock arkitektur och små kullerstensgator. Där finns även det kända slottet (som i Franz Kafkas Slottet), John Lennon-muren samt det mysiga caféet Bohemia Bagel. Karlsbron som leder över till Mala Strana är jättefin och förmodligen den populäraste sevärdigheten.

Barer/klubbar:
Cross Club är en nice klubb/bar med olika våningar av armeringsjärn och kugghjul. Battillion är en bar som ligger mitt i smeten, Karlovy Lazne är Prags största klubb (dock dräggig). Öl är svinbilligt (vi snackar ca 8-30 kr) och kan drickas överallt.

Matställen:
Vi åt kina- och thaimat typ varje dag, det var billigt och gött! Det finns ett mysigt tehus i centrum som heter Dobra Cajovna. Bohemia Bagel i Mala strana är också gosigt.

 

PARIS

 

IMG_6566Boende:
Helst i Marais eller varför inte vid Canal Saint-Martin? Jag och My bodde på ett litet hotell som hette Libertel Canal Saint Martin som var rätt billigt och funkade utmärkt.

Fina områden och sevärdigheter:
Paris har så oerhört många fina områden. Marais, Montmartre, Canal Saint-Martin. Jag gillar verkligen att ligga och jäsa i Buttes Chaumont, se utsikten från Sacre coeur i Montmartre och att promenera genom Saint Germain och Jardin du Luxembourg. Och picknicka vid Seine.

Barer/klubbar:
Comptoir Général är den knäppaste baren någonsin, med en vintagebutik på övervåningen, gamla möbler och dödsgoda gurkdrinkar. 

Matställen:
Ganska dyr men väldigt fräsch ekomat på Le Pain Quotidien, Crêpes på Lulu la nantaise, middag eller en fika på Café de l’Industrie och La Favorite, men framförallt: ät frukost på St Regis på Île Saint-Louis. Min bästa restaurangupplevelse någonsin tror jag.

Shopping:
Vintage och finfina butiker i Marais, men även i Montmartre och Oberkampf. Böcker på Shakespeare and Company.

Övrigt:
Läs Sandras Parisguide här.

 

BUDAPEST

 

DSC_2073Boende:
Hotell är megabilligt i Budapest, så satsa på det i stället för att slagga på ett skränigt hostel. Gärna på Pestsidan (staden är uppdelad i Buda och Pest).

Fina områden och sevärdheter:
Schechenyi-badet är ett utomhusbad där du plaskar runt och dricker öl. Och Saluhallen är fin. Men bäst av allt är att hyra cyklar och åka över till Budasidan och ta sig ända upp till toppen för att se den magiska utsikten. Ta med matsäck. 

Barer/klubbar:
Szimpla Kert är den finaste baren ever med cyklar i taket, projiceringar av svartvita filmer på väggarna, badkar som soffor och vattenpipor att hyra. Instant är dansant och kanske kan du hitta nya vänner där. Corvintető är en klubb på en takterass.

Matställen:
New York Café är den flådigaste restaurangen du kan tänka dig, men det som är dyrt i Budapest är billigt i svenska mått mätt.

 

BARCELONA

 

283873_10150277443243950_370849_nBoende:
Vi bodde hemma hos en kompis, jättenära stranden. Bea har bott på ett hostel tidigare som heter Ideal Youth Hostel som hon tyckte var grymt.

Fina områden och sevärdheter:
Vi hängde i stort sett bara på stranden om dagarna, men Gaudiparken Parc Güell är otroligt häftig med knäppa mosaiktäckta byggnader och slingrande skogsstigar med utsikt över hela Barcelona. La Sagrada Familia får givetvis inte heller missas.

Barer/klubbar:
På stranden finns ganska hysteriska och turistiga klubbar som spelar hits. Vi var på Jamboree där vi hade väldigt kul. På samma torg fanns en annan klubb som hette Side (tror jag) som var nice. Andra ställen som jag har hört bra om är Razzmatazz, Catwalk, Manchester bar, Foxy lady och Arena. Obs att detta var 2011 så det kan ju hänt lite sedan dess.

Shopping:
Det finns en del bra secondhand där, men eftersom vi inte shoppade något så vet jag inte var. Här kan det nog finnas några tips.

Övrigt:
Det finns otroligt många ficktjuvar i Barcelona, speciellt på stranden, så var överdrivet noga med era saker!

 

LONDON

 

10414619_10155093601790313_889280817027714395_nBoende:
Jag skulle spana runt Bethnal Green Rd och Shoreditch. Men vad vet jag, jag har bara bott utanför stan.

Sevärdheter:
Tate Modern och Saatchi Gallery för modern konst. Bio på någon av de gamla biosalongerna (typ Electric cinema).

Barer/klubbar:
Hänvisar till Londonsvenskar! Annars tror jag barerna på Kingsland Rd är toppen.

Matställen:
Brunchtallriken på 338 Bethnal Green road. Pizza på Story Deli. Milkshakes på The Love Shake (går att få med alkohol i <3). Mat eller fika på Albion. Libanesisk mat på Comptoir Libanais och vegetarisk middag på Mildreds.

Shopping:
Lördagsmarknaden på Broadway Market i Hackney. Second hand-butikerna på Brick Lane och i Shoreditch. Soho, runt Carnaby Street, för butikskedjor så som Dr Martens och Muji. Sunday up market på Brick Lane. Och Liberty är kanske det finaste varuhuset jag sett.

Övrigt:
LÄS MIN UPPDATERADE LONDONGUIDE.

254608_10150277441793950_3759788_nHa så kul! Dela gärna med er av era bästa tågluffstips i kommentarsfältet.

Translation: Want to go on a eurotrip? Press translate (under the header) and read this guide. Have fun!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • Det här inlägget äger för jag ska nämligen åka iväg och tågluffa om precis en vecka. Det jag undrar över är om man kan ha en vanlig resväska med hjul som är hård eller om det är viktigt att ha en mjuk rygga? SÅ svårt att veta när man inte rest på det sättet tidigare. Vore supersnällt om du kunde svara :D Kram

  Elsa 2015-07-31 11:54:14 http://elsawinge.devote.se
  Svara
 • Hej, väldigt bra gudie särskilt nu när jag ska ut och tågluffa om mindre än en månad. Jag undrar bara hur ni gjorde med era stora väskor när ni var och upptäckte staden då man bor på hostel och delar rum med flera? :)

  Jonna 2015-06-15 13:33:43
  Svara
 • Hej Flora!

  Skulle du rekommendera att inte ta med systemkamera på luffen? :)

  Madeleine 2015-06-04 21:53:49 http://instagram.com/tjugifemton
  Svara
 • Amsterdamtips: om du tycker om katter, så kan du gå till ”Kattenkabinet” som är ett museum fylld med konst med katter :)

  Svara
 • SÅ himla bra guide, tusen tack för den! Vill tillägga bara att SJ inte längre säljer Interrailkort vilket suger (de slutade vid årsskiftet) :((( Det är nåt annat företag som har tagit över försäljningen, kommer inte ihåg vad det heter nu men man når dem via sj.se. Verkar lite krångligare att köpa korten nu och priserna är något högre tyvärr, men man kan i alla fall fortfarande köpa dem! Bara så du vet :) Massa tack för en fin och insprirerande blogg, du är grym! Kram

  Sofia 2015-03-08 00:38:51
  Svara
 • Hej oh tack så galet mycket för denna guide kommer underlätta många tillfällen i livet, har en fråga om du eller någon annan skulle kunna svara lite snabbt skulle det va super. Jag oh min vän har funderat på en ganska kort tågluff nu i sommar för att känna på det innan vi drar iväg på något längre. Vi har tänkt köpenhamn amsterdam oh paris allt som allt i ca 10 dagar. Min fråga är hur många eller hur stor grupp människor du tycker en ska va? Vi tycker själva att vi två passar perfekt på en sån här resa oh funderar lite på om vi två räcker, hur många va ni? tror du att två väldigt nära vänner kan åka själva oh ändå få ut något av resan? Vi är absolut öppna för nya människor osv! Tack för en fantastisk blogg du är så party<3

  Emma 2015-03-02 20:42:01
  Svara
 • ÄT FALAFEL PÅ MAOZ (en kedja) I AMSTERDAM. Det godaste jag ätit i mitt liv, och billigt, och en får ta så mycket en får plats med i pitabrödet!

  Fredrika 2015-03-02 17:43:33
  Svara
 • Ahhhh! Blir galet sugen på att resa av att läsa den här guiden! Ska bara övertala några kompisar så drar vi. Tack så mkt Flora! :)

  Vilma 2015-03-01 22:17:22
  Svara
 • tänkte bara säga att Kater Holzig inte finns längre….

  maja 2015-03-01 15:19:43
  Svara
 • Så fint med tågluffsguide! Tänker göra min första nu i sommer, längtar så himlades massor.

  Klubben i Barcelona som du tänker på heter ”Sidecar” (nästan rätt!), kommer ihåg pga träffade mitt ex där ^^
  Vill tipsa om Apolo, som är en superstor klubb, lite som Razzmatazz och alla killar är SÅ snygga där?! Dock dyrt, när jag bodde där ca 20 euro, med drink inkluderat (för drygt ett år sedan). Tips nummer två är ”La Fira”, en lite mindre klubb i mer latino-stuk, så himla mycket dans på det där stället. Och, såklart, som du redan nämnt: ARENA!

  A.M 2015-03-01 11:51:59
  Svara
 • För den som planerar att resa till Prag kommer här ett hett tips: Sir Toby’s. Ett helt underbart hostel beläget i området Holešovice, 15 minuter från centrum med tram. Sammanhållningen på Sir Toby’s är fantastisk och en träffar så många härliga personer från världens alla hörn. Personalen är otroligt trevlig och hjälpsam, och nästan varje kväll anordnas saker som exempelvis pancake night eller bbq (helt gratis). Priset per natt är billigt, speciellt om en är beredd att sova i tolvbäddsrum. Stor frukost serveras varje morgon för ynka €5. Okej det här blev ju väldigt reklamigt, men Sir Toby’s är ju bara för bra! Lycka till på era tågluff/ar?/, det är bästa sättet att resa!

  Julia 2015-02-27 23:50:49
  Svara
 • i berlin har jag bott på ima apartments, jag tyckte det var billigt, jag delade på en minilägenhet med sängloft med två kompisar, vet inte helt hur priserna är nu, men lägenheterna låg i kreuzberg i en gammal industribyggnad (typ tror jag) men en fin innergård och det var så fantastiskt. i london kan jag rekommendera yha-hostelen, jag har bott på det vid st-pauls.

  emily 2015-02-27 22:39:35 http://hejemily.blogg.se
  Svara
 • Så otroligt fin guide!! blir alldeles varm, jätte kul att läsa! blir så sugen på att resa runt i europa nu :))))

  LOVE FROM L.A

  http://hesses.blogg.se

  elsa 2015-02-27 22:09:18 http://hesses.blogg.se
  Svara
 • Ett hett hostel-tips är Wombats som är en hostelkedja finns i tex Berlin, Wien och London.
  Där det verkligen inte är särskilt dyrt men verkligen ger valuta för pengarna med ljusa fräscha rum, otroligt trevlig personal (där jag bodde åtminstone)och dom bjuder på öl när man checkar in!!!
  Ett stort plus är att man kan fråga om stämpelkort och om man samlar stämplar, genom att bo på olika av deras hostel, kan man få tex frukost eller rabatt vilket är guld värt när man försöker snåla med allt annat.

  Emma 2015-02-27 20:13:47
  Svara
 • flygluffa ist för att tågluffa, du kan spara många tusen på det

  sofia 2015-02-27 19:39:34
  Svara
  • Svar på sofias kommentar.

   Fast det är ju väldig skillnad på utsläpp om en jämför tåg med flyg. Tåg är bättre för miljön, och enligt mig så mycket mysigare då en får susa förbi så otroligt vackra landskap under resorna! :)

   Julia 2015-02-27 23:38:13
   Svara
 • OMG I really wish I could understand a word of what you’ve said!! I’m in loooove with your pictures and they remind me so much of the interrail that I did…so many good memories!! Thanks for bringing them back <3 Love from Barcelona!!!

  https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

  Anna 2015-02-27 19:39:04 https://aspoonfulofnature.wordpress.com/
  Svara
 • När jag var i Berlin sommaren 2014 bodde vi på hostlet industriepalats, det ligger precis mellan Friedrichshain och Kreuzberg. Där var det skitnice!

  Linn 2015-02-27 19:23:35
  Svara
 • Hej! Någon som varit i kroatien på sin tågluff? Jag och min kompis ska nämligen till Bled i Slovenien och sedan till Kroatien för sol och bad, har dock ingen aning om vart i Kroatien. Någon som har ett bra tips på något fint ställe med mycket badställen,och som även är relativt lätt att ta sig till?
  Förresten, är det någon som också ska till samma ställe kanske man kan mötas upp och hänga lite? Vi åker den 8 juni och är borta en månad, just nu är vår rutt: amsterdam, gardasjön, rom, venedig, bled,kroatien, budapest,wien (i den ordningen ofc)!

  anna 2015-02-27 19:09:09
  Svara
  • Svar på annas kommentar.

   Hej! När jag var på tågluff 2012 så åkte vi till Split (som är en kuststad, men inte så mycket för världen i sig) och tog en färja därifrån till ön Bol. Det finns otroligt många öar nära kusten som en enkelt tar sig till med superbilliga färjor som går ofta. Ön Hvar ska också vara nära och populär har jag hört!

   Lovisa 2015-03-02 10:07:23
   Svara
 • Underbart inlägg ju! Är det förresten någon läsare här som vart i Kroatien och har några tips att dela med sig av? :)

  Cornelia 2015-02-27 17:19:44
  Svara
  • Svar på Cornelias kommentar.

   Jag interrailade i somras och var då i Kroatien förbi Zagreb, Pag och Rijeka. Pag var turistigt och Rijeka bullrigt och avgasigt, Zagreb var utan tvekan mysigast. Vi var bara där i två nätter så vi han inte se så mycket men tyckte staden var fin och hann gå till Muséum of broken relationships (http://brokenships.com/en/visit )och det var kanske det finaste museet jag varit på ever. Utställningen består av alla möjliga saker som på något sätt är kopplade till en trasig relation (därav namnet) plus en tillhörande beskrivning av relationen ifråga. Världens finaste grej om man gillar Historier om kärlek. Alla historier är sanna och sakerna har getts till museet av människor som haft vägarna förbi så om man vill kan man ta med sig en grej och ett brev som har att göra med en trasig relation man själv har/har haft, så kanske museet ställer ut det. Det fanns allt från balklänningar till en popcornpåse. Sorgligt, roligt och framförallt hur fint som helst. Åk dit!

   Amanda 2015-02-28 16:59:35
   Svara
 • wow, vilket jobb du lagt ner på denna guide! och folk tänker att blogga inte är ett jobb. vansinne.

  elise 2015-02-27 15:50:54 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Hej Flora! Angående länken till interrailkorten, enligt hemsidan så säljer inte SJ längre interrailkort och dem hänvisar en istället till en till den här sidan: http://www.acprail.com och även den här: http://www.bigtravel.se/om-big-travel/vara-samarbetspartners/sj/ . Ville bara uppmärksamma :) Kram

  Amanda 2015-02-27 15:49:40
  Svara
 • TIPS: Gällande boende är airbnb så jäkla mkt mer värt än hostels spec i Berlin :D

  Sofi 2015-02-27 15:02:44
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!