Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

FRÅGOR OCH SVAR #17 – om social förmåga, acne och skrivandet.

Johan

Men wow vilka bilder!!!! Vad använder Felix för kamera och objektiv? Hur får han bilderna så ”softa”? Är ganska ny läsare på den här bloggen så har inte asbra koll men är han utbildad fotograf eller?

Felix fotar med en Pentax 67 och en Nikon FE. Analogt alltså! Med Pentaxen blir bilderna väldigt mjuka och fina. Han är inte utbildad fotograf utan fotar som en hobby, men han blir glad för komplimangen :’)

I’m going to listen to that this weekend! It would be cool to see Felix’s tips on how to make playlist, I really can’t stick to a theme. xo

Felix writes: ”Sometimes I try to stick to a theme. In that case, I try to make a smooth transition between the songs, so that the last sound of a song matches the first sound of the next song.  But most often I just mix tunes that I like. I try to stick to a certain mood and not necessarily a certain genre. xx”

Vad är det gör bokomslag du jobbar med?

Det är till en bok som heter Project Femme! Visar såklart när den är tryckt.

bfa2d5124e39bc8586ae306bb8ba5129

Hej flora! Jag kommer också vara 17 när jag tar studenten. Så jag undrar om åldern var något som begränsade dig innan, kring och efter studenten och isåfall på vilket sätt? Hur tänkte du kring det? och har du några tips på vad man kan göra perioden mellan studenten och 18-årsdagen, där åldern inte skulle vara ett hinder eller en begränsning?

Nope, själva studentperioden var inte begränsande alls för jag gick i en skola med en massa rikisar så alla hade flådiga privata fester istället för abonnerade lokaler med hårda dörrvakter. Däremot var det rätt tjatigt att inte vara 18 på sommaren när alla började gå ut och klubba, men mina kompisar var så fina för de valde ganska ofta att parkhänga i stället för att gå ut och dricka öl och sådär. Några gånger lånade jag en kompis legg också. Men oftast tänkte jag bara ”snart så!” och höll ut. Jag förstod att jag snart skulle kunna gå ut och festa hur mycket jag ville.

Blir så ledsen när du skriver ”visa genuint intresse och ställa mycket frågor (FÖRSTÅR inte hur vissa människor typ glömmer bort att ställa motfrågor?)” Asså jag fattar att du menar typ folk som är dryga/ointresserade men jag är sjukt blyg med nya människor och efter att jag haft en konversation med någon får jag sån panik för jag GLÖMMER ställa motfrågor eftersom jag har sån full koncentration på mig själv att svara roligt och fyndigt och att det inte ska märkas att jag är blyg. Kan inte du säga när du blir blyg? Eller är du och har alltid varit så social? Kram

Känner mig lite dum som skrev så, för jag förstår ju att alla har olika sociala färdigheter. Jag syftade främst på personer som verkligen är utåtriktade men som liksom är så uppe i sig själva att de glömmer ställa motfrågor. Förstår du? Jag får sällan tunghäfta men kan bli nervös i situationer där det är många nya människor eller där jag inte riktigt vad jag ska göra. Är lite skraj för auktoritära personer. Men jag har övat upp min sociala förmåga och är i de flesta fall hur pratig som helst. Kanske lite väl pratig ibland :/ Kram!

IMG_6967

Bra tips!!! vad heter ditt läppstift förresten? har letat efter den perfekta ljusröda färgen så länge och det ser ut som det är den??

Det är en läppenna från & other stories, men tyvärr vet jag inte vad nyansen heter för det har skavts bort!

Du har säkert berätta detta hur många gånger som helst tidigare, men varifrån kommer din polotröja?? Megafin!

Asos! Här hittar du den, men obs på att den har superlånga ärmar som liksom töjer ut sig. Inte helt ultimat med andra ord.

Så så så fint! Tycker du passar så himla bra i den här frisyren! Måste fråga hur du upplever din hårkvalité nu? Om jag inte minns fel så har du nämnt att du tappat mycket hår i och med att du slutade med p-pillrena. Har detta upphört? Hur lång tid skulle du uppskatta att det tagit för din kropp att stabilisera sig från det att du slutade? (Förutsatt att det är stabiliserat, men det verkar så med acnen och så?) Förstår såklart att sånthär är individuellt, men jag håller typ på att samla ihop modet att sluta med mina piller så det är alltid intressant att läsa om. Kram och tack för superbra blogg!

Jag tappar inte alls lika mycket hår längre, hurra! Det är ett år sedan jag slutade med mina p-piller men kroppen är fortfarande inte helt återställd. Har exempelvis väldigt oregelbunden mens och hyn är ju bättre på grund av acnepreparaten jag använder (tror jag). Det brukar ta mellan 1-2 år innan det blir som vanligt så jag väntar tappert. Klart du ska sluta <3 Tack för att du läser!

Inga före- och efter-bilder? Det skulle peppa tror jag! (angående acneinlägget)

Lovar att fixa detta framöver! Hoppas ni inte är för känsliga för att se stora finnar på bild :)))

DSC_2059

Åh älskar Broms! En liten undran, kanske knasig men ändå – hur lyckades du knäppa första bilden utan att få med en enda kotte på bild? Är ju alltid massa folk där!

Vi var där klockan 08.15, så det hade inte hunnit komma så mycket folk än :)

Hej floris! asfina bilder som alltid. undrar dock: är det ett medvetet val av dig att göra de sista bilderna i inlägget mindre i storleken? har funderat på det på sistone och kan inte komma fram till om jag inte gillar det eller om jag tycker det är ett snyggt *grepp* puss!!

Det är verkligen inte meningen, de ska vara i fullbredd hela bunten, men teknikern här på Metro har lovat att kika på det i veckan. Om bilderna är i olika storlek rekommenderar jag att uppdatera sidan. PUSS

Hej Flora! Det är intressant det du skriver om att du inte trivdes som singel, jag har ett flertal vänner som raskt hoppar till ny pojkvän när de blir singlar, eftersom de inte klarar av att vara själva. När det tog slut mellan min vän och hennes pojkvän sa hon att ”Nu ska jag göra allt för att hitta nån ny” men jag tyckte att detta lät konstigt och är något jag grubblat över. Om hon inte är bekväm i att vara med sig själv och att vara ensam, är hon verkligen redo för en pojkvän då? Risken med att ge sig in i ett förhållande utan att ännu blivit bekväm och trygg i att vara ensam är att man löper risk för att fastna i ett förhållande som egentligen inte är bra för en. Att man står ut med saker som man egentligen aldrig hade gjort annars. Att man kanske hamnar med en person som inte är ultimat för en, istället för att vänta ett år extra och istället hitta nån som passar en betydligt mycket bättre. Vad tycker du om detta? Tycker du att man borde ta sig tiden att bli bekväm i att vara ensam innan man ger sig in i nåt nytt? Glad att detta ämne kom upp, alltid intressant att höra dina åsikter. kram!

Hejsan! Jag tror att det är dumt att tänka ”den här personen kanske inte är lika bra som om jag väntar ett år och träffar någon annan”. Träffar du någon som du gillar så måste du ju utgå från den personen och inte hålla på och tänka ”det hade kunnat vara bättre” (om inte hen är en idiot och totalt osoft dvs, men då bör en ju inte ens dejta hen från första början). Jag tycker att det är viktigt att växa som individ och inte bara som par, men vill din kompis träffa någon ny så ska hon ju göra det. Vissa människor behöver ensamhet och egentid och andra människor behöver det motsatta. Kram!

DSC_2072

Hej floris! Jag är mer nyfiken på när var & hur du skriver. Uppenbarligen på cafe ibland o kontor ibland, för hand ibland och på dator ibland, men var samlar du dina texter? Jag gillar att skriva o brukar ta till det verktyg som är närmast handen dvs datorn när jag använder den eller på någon sida i en bok om jag råkar ha en sådan + en penna i närheten. Ibland gör detta mig stressad eftersom det lätt blir rörigt! Jag har inget upplägg för var och hur jag ska göra för att samla och hålla nån slags röd tråd i mina dokument, samtidigt som jag inte vill blockera min kreativitet när den väl bubblar. Du förstår säkert. Jag tänker att du har nån slags plan eller rutin på detta?

Hejsan! Jag skriver nästan uteslutande på datorn i Word men samlar ständigt tankar och idéer i mina mobilanteckningar. Alltså: mobilanteckningar när jag helt plötsligt får en idé (det kan vara när jag ser en film eller läser en bok eller bara ser något på stan som jag reagerar på) och i Word när jag ska sätta mig ner och skriva mer strukturerat. Jag skulle råda dig till att alltid ha en bra penna och en liten skrivbok nära till hands, köp någon som du verkligen tycker om, och fyll den sedan med dina texter. Eller skriv på baksidan av ett kvitto eller på mobilen. Vad som känns bäst där och då! Och så renskriver du helt enkelt alla små texter på datorn någon gång i månaden så att du har allt samlat på ett och samma ställe. Men glöm inte att säkerhetskopiera filerna!

Flora! Du som är en vettig person med bra åsikter och en stor läsarkrets i samma anda. THS (kåren på KTH) avbokade precis Björn Rosenström pga han har objektifierande/våldtäktsromantiska texter, dvs inget man vill lyssna på. De gick ut med det här: http://ths.kth.se/35008/bjorn-rosenstrom-avbokad-fran-nymbles-konsertevenemang/#comment-931993 Såklart får de massa kommentarer från vita kränkta män. Så himla tråkigt. Vågar man be dig att uppmärksamma detta och dra in lite kärleksbombning i deras kommentarsfält istället? Stor kram!

Klart de ska få kärlek, de gjorde ju helt rätt! Lyfter upp kommentaren här.

DSC_7583

När du gör sådana här inlägg om hur du åker iväg ensam till landet kommer jag alltid att tänka på när Martina åker iväg till Gustavs landställe i romanen Maken. Det verkar så mysigt att hämta ved, elda, gå på promenader, skriva, och laga mat till sig själv. En känner sig stark och självständig. Bra jobbat med vattnet!

Det här är ingen fråga men tycker att din kommentar är så fin pga har tänkt samma sak själv! Jag tror att mina Hälsinglandsvistelser verkligen har påverkats av den boken. Kan Martina så kan jag!

Jag har en fråga jag har tänkt på! Har du några kompisar du ofta hänger med som inte är bekväma med att posera framför kameran eller synas på en blogg? Hur hanterar du det isåfall, händer det att du undviker att umgås med dem ibland för att det inte ska bli dålig blogg?

Haha nä jag skulle aldrig välja kompisar beroende på om de vill synas på bloggen eller inte. Men självklart har jag kompisar som tycker att det är obekvämt att vara med på bild. Det är ingen som verkligen avskyr det men ibland är en ju inte sugen att få en kamera uppkörd i nyllet. Och det respekterar jag såklart. Jag brukar fråga ”är det okej om jag tar några bilder?” och då säger de i princip alltid ”javisst!”

DSC_2189

AHMAGAD va fina dina blir (angående vårrullarna)!! måste träna min vikteknik känner jag. men. hur gör ni med rispapprena!? jag brukar stå i köket och rulla ihop alla och sen servera allt på en gång för jag fattar inte hur det ska få plats på bordet! lägger du alla i blöt innan? men de klibbar väl bara ihop om man travar’om iofs. blöter ni dem vid bordet? haha åh känner mig så dum aja mvh En Som Undrar

TACK OCH BOCK. Nej nej nej låt alla rulla själva, annars tar det så sabla lång tid. Jag brukar hälla upp en skål eller tallrik med ljummet vatten och ställa den på bordet. Sedan får var och en ta ett rispapper, doppa det i vattnet, lägga det på sin tallrik och sedan moffa på med sina favoritingredienser. Det tar inte alls särskilt mycket plats; bara ett par assietter för grönsakerna och sedan en extra tallrik för vattnet liksom :) Som tacos! <3

För det första, TACK för tipset om Acnatac. Jag inne på tredje veckan nu och tycker faktiskt att det efter ett bakslag första 2 veckorna (då det bara blev värre) nu börjar bli bättre. Nu till det andra.. Räcker det att ha på Acnatac ett par minuter?! Jag fick till mig att först tvätta, smörja in Acnatac för att sedan sova med det, alltså inte att ta bort det efter en stund och återfukta, utan låta det sitta till nästkommande morgon. Då jag blivit torr och flagnar i hyn så blir jag så taggad av tanken på att det kanske räcker med en liten stund för att sedan få återfukta inför natten. tack på förhand! kram

Halloj! Ja, som med alla nya acnepreparat så blir det värre i början, eftersom det tar ett tag för huden att vänja sig. Och som svar på din fråga: du ska inte tvätta bort krämen. Du ska 1. Tvätta ansiktet. 2. Applicera Acnatac genom att massera in den i huden. 3. Låt torka i cirka fem minuter. 4. Återfukta med en hudkräm. Alltså sover du med det, men du har hudkräm ovanpå för att inte torka ut hyn! Hoppas det funkar <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej Flora!
  Först skulle jag vilja säga att din blogg är så fantastiskt bra, dina texter och bilder är en stor inspiration. Sen skulle jag vilja säga att jag älskar dina diskussion-inlägg, en så himla bra idé- Något som jag själv skulle vilja ha som tema för en diskussion, (om man nu får komma med förslag), så är det ”att älska sig själv”, något som faktiskt kan tyckas vara väldigt svårt. Men kanske skulle en diskussion kunna leda till att jag som så många andra kan få tips på hur man kan göra för att börja älska sig själv, släppa alla självdestruktiva tankar och istället älska det man har och är. Kanske finns det dem där ute som har de rätta knepen om hur man ska tänka eller göra för att ta sig dit. Och du verkar själv vara så himla trygg i dig själv, kanske du har några tips?

  Michaela Thornström 2015-04-13 17:32:31 http://tjugoforstaseptember.blogg.se
  Svara
 • Du känns så jäkla vettig Flora. Gillar verkligen att du tar dig tid till dessa frågeinlägg <3

  Http://isabyl.devote.se

  ISA 2015-04-12 23:13:46
  Svara
 • Alltså är det inte bara så enkelt som att råkar man bli kär så råkar man bli kär och då så kan man ju bli ihop, oavsett hur långt eller kort det är efter ens senaste förhållande. Det osunda ligger i att känna att man MÅSTE bli ihop med någon.

  Ella 2015-04-12 22:32:31
  Svara
 • kan verkligen förstå tanken bakom frågan som personen ställde om att hoppa från partner till partner osv. blir typ ALDRIG någonsin kär, förstår inte människor som blir kära jämt, i typ alla de träffar? men avundas dem samtidigt lite. kan dock även provoceras något enormt av människor som måste UMGÅS jämt. vad är grejen? känner aldrig det behovet, måste typ påminna mig själv om att umgås med folk hahah. gahhh. helt knäppt hur olika människor är i den frågan. men sjukt intressant. och viktigt att prata om så man inte tar för givet saker. och ba’ förmodar att alla mår bra av ett visst socialt beteende.

  elise 2015-04-12 17:20:10 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
  • Svar på elises kommentar.

   Jag ville bara kommentera det här med folk som blir kära jämt. Jag är och har alltid varit sådan och visst kan det kännas lite osjälvständigt och osunt ibland, men det är ju som det är. Min amatöranalys av mina vänner och bekanta är att vi som fungerar så brukar ha det gemensamt att vi på olika sätt haft en otrygg uppväxt, ofta utan en närvarande pappa. Utan manlig förebild är det rätt svårt att utveckla en sund relation till killar. Man vill ha den där tryggheten och bekräftelsen som man aldrig fick.

   Ellen 2015-04-12 20:53:58
   Svara
 • Gillar, precis som Maria, ditt svar på frågan med att skaffa pojkvän fort igen! Själv har jag erfarenhet i form av ett ganska kasst förhållande (såhär i efterhand), som varade i sammanlagt 2 år över en period av 3 och ett halvt år… Vi gjorde slut sportlovet för två år sen, i slutet av april/början av maj blev jag ihop med min nuvarande pojkvän, och vi bor ihop sen augusti det året och trivs superbra! Nu hade vi visserligen varit bra kompisar några år innan detta, men det behöver liksom inte vara bättre för det. Jag tror inte att man måste vara någon som trivs som singel, huvudsaken är att man trivs med hur man har det, oavsett hur det är!

  Beatrice 2015-04-12 11:38:36 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Åh, gillar ditt svar ang skaffa ny partner direkt. Jag har träffat flera partners ganska direkt efter (eller varit vän med dem redan och sedan blivit kär). Hade så himla mycket tankar kring detta när jag blev kär i min nuvarande pojkvän, för ”det hade ju bara gått fyra månader sedan jag och mitt ex gjorde slut jag BORDE ju vara singel blabla”. Men sen kom jag på att varför ska jag strunta i något som kan bli fantastiskt bara för jag ”borde” vara singel ett tag. Och nu har vi varit ihop i 5 år och har det superfint. <3

  Maria Ekblad 2015-04-12 10:04:08 http://dreamsof.se/
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!