Vegetarisk lasagne är ju en jäkla höjdarrätt. Speciellt eftersom du kan lägga i typ vad som helst. Överblivna ostbitar, linser, fryst spenat, bönor och de grönsaker som har legat och tryckt längst inne i kylskåpet. Eller varför inte vegofärs? En typisk en-tager-vad-en-haver-rätt! Om du vill att rätter ska vara helvegetarisk kollar du om osten innehåller löpe.
Jag använde mig av zucchini, aubergine, morötter, lasagneplattor, färdig tomatsås (du kan såklart göra egen), mynta, oliver, körsbärstomater, keso och mozzarella. Här finns inga exakta mått, det är bara att ösa på. Och lägg till och ta bort ingredienser utifrån smakpreferenser och vad du har hemma.
Sedan är det bara att att varva ingredienserna, med tomatsås i botten och ost och körsbärstomater på toppen. Ju mer ost, desto godare. Glöm inte salt och peppar! Om du orkar kan du såklart göra en bechamelsås i stället för att använda keso. Sedan: in i ugnen i en sisådär 45 minuter på 200°C tills lasagneplattorna har mjuknat, osten har fått fin färg och vätskan har kokat bort. Tillagningstiden kan variera.
Ät upp det tillsammans med ett glas bubbel vetja. Pappa ba ”firar vi något särskilt? och jag ba ”nä” :)
Andra svingoda grejor:
Sparrisrisotto med lökpuré och bönor
Rödbetsburgare
Quinoabiffar med sötpotatispommes
Vietnamesiska vårrullar med jordnötsdipp
Pistagefalafel
Tofu ramen
Chilaquiles med svarta bönor
Translation: Vegetarian lasagna. A typical take-what-you-have-at-home-dish.
jag brukar alltid säga att jag firar livet när jag dricker prosecco. för det är liksom aldrig fel att fira livet! det kan man göra en vanlig tisdag, eller en söndag i barcelona på en varm balkong när det är en sista semesterdag med 3 av sina bästa vänner. fira livet liksom. vilken grej.
Detta ser ju helt fantastiskt gott ut, mängden ost = <3
Haha åh grönsaker som ligger och trycker längst in i garderoben <3
hahaha det där var såå ett slarvfel. men ett kul sådant :))))
Vattnas lagom mycket i munnen av detta!!
tipstips, flora! lyssna på p3-dokumentären ”instagramsupploppen i göteborg” http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=2519
http://singmyspring.blogspot.com
ps. Medveten om att du inte nämnde Prosecco i detta inlägg men kom att tänka på det i och med bilden på flaskan!
Hej Flora! Måste bara fråga dig en sak angående Prosecco. Har inte testat just Prosecco själv men har varit nära då det nu satt sig som ett namn på min hjärna då många bloggare dricker just det i bubbel-väg. Känns som det blivit en grej? Eller är det bara himla gott? När du och en del andra bloggare skriver att ni dricker bubbel framkommer det genom att ni skriver ”Prosecco”. Men jag ser tex dig aldrig skriva att du dricker typ ”Carlsberg” när du dricker öl. Varför just nämna Prosecco? Lite nyfiken bara och även lite nyfiken på att köpa en flaska!
Hej Michaela, jag är ej flora men jag tänker såhär: Prosecco är liksom bara inte ett märke, utan det är allt mousserande vin från norra Italien (precis som champagne bara från är ett distrikt i Frankrike och ingen annanstans). Det finns alltså flera olika sorters prosecco (inte bara märket ovan) precis som att det finns flera olika märken öl och inte bara Carlsberg. Och, anledningen till varför jag dricker prosecco i bubbel-väg är för att det är billigare än champagne med minst lika gott! :D Kram!
Tack för svaret Emelie! Hade ingen aning om det faktiskt! Låter ju rimligt då att faktiskt säga Prosecco :)