Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

VEGETARISK LASAGNE

Vegetarisk lasagne - Flora Wiström

Vegetarisk lasagne är ju en jäkla höjdarrätt. Speciellt eftersom du kan lägga i typ vad som helst. Överblivna ostbitar, linser, fryst spenat, bönor och de grönsaker som har legat och tryckt längst inne i kylskåpet. Eller varför inte vegofärs? En typisk en-tager-vad-en-haver-rätt! Om du vill att rätter ska vara helvegetarisk kollar du om osten innehåller löpe.

Vegetarisk lasagne

Jag använde mig av zucchini, aubergine, morötter, lasagneplattor, färdig tomatsås (du kan såklart göra egen), mynta, oliver, körsbärstomater, keso och mozzarella. Här finns inga exakta mått, det är bara att ösa på. Och lägg till och ta bort ingredienser utifrån smakpreferenser och vad du har hemma.

vegetarisk-lasagne(gif)

Sedan är det bara att att varva ingredienserna, med tomatsås i botten och ost och körsbärstomater på toppen. Ju mer ost, desto godare. Glöm inte salt och peppar! Om du orkar kan du såklart göra en bechamelsås i stället för att använda keso. Sedan: in i ugnen i en sisådär 45 minuter på 200°C tills lasagneplattorna har mjuknat, osten har fått fin färg och vätskan har kokat bort. Tillagningstiden kan variera.

Vegetarisk lasagne

Ät upp det tillsammans med ett glas bubbel vetja. Pappa ba ”firar vi något särskilt? och jag ba ”nä” :)

Andra svingoda grejor:

Sparrisrisotto med lökpuré och bönor
Rödbetsburgare
Quinoabiffar med sötpotatispommes

Vietnamesiska vårrullar med jordnötsdipp
Pistagefalafel
Tofu ramen
Chilaquiles med svarta bönor

Translation: Vegetarian lasagna. A typical take-what-you-have-at-home-dish. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • jag brukar alltid säga att jag firar livet när jag dricker prosecco. för det är liksom aldrig fel att fira livet! det kan man göra en vanlig tisdag, eller en söndag i barcelona på en varm balkong när det är en sista semesterdag med 3 av sina bästa vänner. fira livet liksom. vilken grej.

  pamela 2015-05-29 20:21:24 http://www.pamcakes.blogg.se
  Svara
 • Detta ser ju helt fantastiskt gott ut, mängden ost = <3

  Emelie 2015-05-29 18:29:09 http://unvelo.se/
  Svara
 • Haha åh grönsaker som ligger och trycker längst in i garderoben <3

  Hanna 2015-05-29 17:31:18
  Svara
 • Vattnas lagom mycket i munnen av detta!!

  Maja 2015-05-29 14:38:04
  Svara
 • tipstips, flora! lyssna på p3-dokumentären ”instagramsupploppen i göteborg” http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=2519

  http://singmyspring.blogspot.com

  elise 2015-05-29 13:25:57 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • ps. Medveten om att du inte nämnde Prosecco i detta inlägg men kom att tänka på det i och med bilden på flaskan!

  Michaela 2015-05-29 11:31:47
  Svara
 • Hej Flora! Måste bara fråga dig en sak angående Prosecco. Har inte testat just Prosecco själv men har varit nära då det nu satt sig som ett namn på min hjärna då många bloggare dricker just det i bubbel-väg. Känns som det blivit en grej? Eller är det bara himla gott? När du och en del andra bloggare skriver att ni dricker bubbel framkommer det genom att ni skriver ”Prosecco”. Men jag ser tex dig aldrig skriva att du dricker typ ”Carlsberg” när du dricker öl. Varför just nämna Prosecco? Lite nyfiken bara och även lite nyfiken på att köpa en flaska!

  Michaela 2015-05-29 11:29:22
  Svara
  • Svar på Michaelas kommentar.

   Hej Michaela, jag är ej flora men jag tänker såhär: Prosecco är liksom bara inte ett märke, utan det är allt mousserande vin från norra Italien (precis som champagne bara från är ett distrikt i Frankrike och ingen annanstans). Det finns alltså flera olika sorters prosecco (inte bara märket ovan) precis som att det finns flera olika märken öl och inte bara Carlsberg. Och, anledningen till varför jag dricker prosecco i bubbel-väg är för att det är billigare än champagne med minst lika gott! :D Kram!

   Emelie 2015-05-29 18:38:20 http://unvelo.se/
   Svara
   • Svar på Emelies kommentar.

    Tack för svaret Emelie! Hade ingen aning om det faktiskt! Låter ju rimligt då att faktiskt säga Prosecco :)

    Michaela 2015-05-30 12:28:36
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!