KAFERANG OCH CHOKLAD- OCH JORDGUBBSPAVLOVA

Kaferang

I onsdags var jag på ett möte inför ett suuuuperroligt illustrationsjobb jag ska göra. Berättar mer när allt är spikat och klart! Vid lunchtid begav jag mig till Kaferang vid Nytorget, som är ett nyöppnat café.

Kaferang

Yrsa kom också dit. Vi skulle nämligen ha textsamtal: Dvs, hon har läst min text och jag har läst hennes och det var dags för att ge kritik. Ni minns väl att jag har gjort ett blogginlägg om att skaffa skrivkompisar? Jag lovar er att det gör skrivandet så mycket roligare, inspirerande och lättare! Kika in inlägget här: Hitta en skrivkompis.

Kaferang

Jag beställde in en falafelsallad till lunch som inte alls var värd sina 125 kr. Torrt och smaklöst :(

Kaferang

Jag och Yrsa fastställde att det är ett fint café men lite väl tillrättalagt.

Kaferang

Men ändå fint!

Kaferang

När vi snicksnackat i några timmar och fått en massa bra input, skildes vi åt och jag mötte upp Felix för att handla.

Vattenmelonsallad

Hans mamma fyllde nämligen år och vi skulle laga middag till na. Det blev vattenmelonsallad och en varm potatissallad med rädisor, sparris, senapsvinägrett och annat smarrigt.

Chokladpavlova flora.metromode.se

Plus att jag hade bakat en chokladpavlova! Receptet kommer är Nigellas och det är Sofia som har tipsat mig. Hon spände ögonen i mig och sa: ”Flora, du måste baka den. Du bara måste!” Sagt och gjort!

”Marängbotten:
6 äggvitor
3,25 dl socker
3 msk kakaopulver
1 tsk balsamvinäger
50 g mörk choklad, finhackad

Fyllning:
5 dl vispgrädde
500 g hallon (jag tog svenska jordgubbar)
2 msk mörk choklad, grovriven

Värm ugnen till 180°. Klä en plåt med bakplåtspapper. Rita mitt på pappret en cirkel på cirka 23 cm i diameter.

Vispa sedan äggvitorna tills de börjar bilda toppar. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills marängen är styv och glansig. Häll ned den siktade kakaon och den hackade chokladen. Tillsätt också vinägern och vänd ned alltsammans tills chokladen har blandat sig helt med smeten.

Bred ut smeten i cirkeln på bakplåtspappret och stryk den jämn. Ställ in plåten i ugnen och sänk temperaturen till 150°. Grädda i cirka 1 timme och 15 minuter. Stäng av ugnen, glänta på luckan och låt plåten stå kvar tills marängen helt har svalnat.

När det är dags att servera stjälper du upp marängen på ett stort fat. Vispa grädden luftig och bred ut den på toppen av marängen. Arrangera hallonen (eller jordgubbarna) ovanpå grädden och hyvla chokladspån över bären. Ät och njut.”

DSC_2565

Den var faktiskt så sabla god och min svärmor är den bästa <3

Translation: One week ago, I met Yrsa at Kaferang to discuss our writing. Afterwards, I went grocery shopping with Felix. We made dinner for his mother since it was her birthday. Water melon salad and a crazy good chocolate and strawberry pavlova.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Är så himla förvirrad?? Ser ingenting om rakning bortsett från första meningen och den lilla bilden man kan se på bloglovin. Vad är det jag har missat?
  KRAMAR Saga
  + ser ut som att du haft en himla fin dag

  Saga 2015-07-01 01:52:56 http://www.marxgrav.blogg.se
  Svara
  • Svar på Sagas kommentar.

   jag skämtade om att jag rakade mig (i ansiktet) och insåg att det inte är ett så roligt skämt… :/ så jag tog bort det! kram!

   Flora Wiström 2015-07-01 13:50:01
   Svara
 • ammagaahhdd så god maten såg ut!!! ligger hungrig i sängen & ska sova så nu blev det lite jobbigt…

  ELIN BERLIN 2015-06-30 23:17:30 http://www.1nightinberlin.blogspot.com
  Svara
 • Varför raderade du den första bilden där du o Felix båda har raklödder på kinderna? Den syns fortf på bloglovin nämligen.

  Therese 2015-06-30 23:09:43
  Svara
 • Hej fina Flora! Detta har inget om inlägget att göra, men jag kom på ett önskemål! Det har dykt upp så många hatiska trådar på Facebook gentemot Zara Larsson och Bråvalla. Antifeministerna fick verkligen vind i seglet och har brusat upp sig totalt över detta. Skulle inte du kunna göra ett peppigt feminisminlägg snart så man känner att man inte är ensam mot allt hat? För sånt kan kännas riktigt tungt över axlarna ibland.
  Tack för bra blogg som får sommaren att verka ännu somrigare! Puss

  Therése 2015-06-30 21:56:39
  Svara
 • Åh vad kul med illustrationsjobb! Ska bli spännande att läsa mer om det. :-)

  Lina 2015-06-30 21:12:37 http://systerkatt.blogg.se
  Svara
 • Asså det här med falafel, fantastiskt gott men hur många gånger har jag inte stött på de där tråkiga torra? Hua.

  Johanna 2015-06-30 21:11:29 https://aplexakna.wordpress.com/
  Svara
 • Åh, vad tråkigt att du fick en negativ upplevelse av Kaferang. Jag var där med tre vänner senast i helgen och vi alla beställde sallader (dock med kött och fisk) och vi alla tyckte de var sjukt goda! Plus även för fin inredning, god öl och servitören som var himla trevlig! :)

  Ellinor 2015-06-30 18:20:50
  Svara
 • Floris! Har själv blivit en Kaferang-anhängare pga jobbar 2 minuter därifrån, så om du besöker dem igen rekommenderar verkligen deras varma chevre-macka (med äpple och valnötter mmm) samt de amerikanska pannkakorna – dessa är garanterat två tummar upp!

  Christina 2015-06-30 17:38:49
  Svara
 • Va spännande att du rakar dig, blev lite stum tankemässigt o älskar att du gjorde det med mig! Jag har själv fått mer hår på hakan på senaste tiden och har i några år redan noppat en del på överläppen då o då. Hur ofta rakar du dig? Finns det någon speciell anledning? O allmänt hur tänker du kring det? Vet inte vad ja ska fråga egentligen, men känner ändå att ja vill veta mer! Haha. Tack för bra blogg, du är bäst! Kram!

  Camilla 2015-06-30 16:49:31
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!