MIDSOMMARAFTON MED NAKENBAD OCH FEMKAMP

Psst. Om bilderna är olika stora så är det bara att uppdatera sidan! Det är en bloggbugg, alla ska egentligen vara i fullbredd. Så. Nu till inlägget.

DSC_2291

Midsommar! Hurra! Vi befann ju oss i Hälsingland, om ni minns.

DSC_2254

Min morbor Tarras, Felix och jag gjorde den här jordgubbstårtan. Inte så pjåkig va? Hemmagjorda bottnar som blivit saftiga av koncentrerad flädersaft, sedan lager av grädde och färska jordgubbar. M-hm!

DSC_2268

Och när de andra åt sill och lamm så åt jag knäckebröd med vällagrad ost, färskpotatis, ägghalvor och kopiösa mängder vattenmelonsallad. Jag äter den typ varannan vecka såhär års.

DSC_2271

Herr Bergs tallrik såg midsommaraktig och fin ut.

DSC_2282

Och så drack vi den här ölen med björksirap i. Så smarr.

DSC_2275

Gunilla, mamma och Tarras satt mittemot mig. Det blev förstås en hel del snapsvisor och så diskussion kring helgens ständigt återkommande ämne: Hur töntiga människor är på Facebook. Ja, enligt min morbror alltså. Jag försökte förklara för honom att det är han som är töntig som överanalyserar det så mycket, men det gick liksom inte riktigt in. :))

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Efter lunchen sneglade mamma på mig och sa:

– Ska vi gå ner och ta ett dopp? Bara du och jag.

Så då gjorde vi det, med obligatoriska konstiga läten när vi klev i det kalla vattnet. Det lät ungefär såhär:

– Jeromackashi laaasineeto woosaahina breschnisalma!!!

Sedan låg vi och lapade sol en lång stund, och catchade upp. För det har vi inte hunnit göra på länge.

DSC_2295

Därefter blev det fri lek och förberedelser inför kvällen. Här är min stört gulliga kusin Lärke och en kattunge som snart ska bli Felix småsyskons! Skrållan heter hon.

DSC_2301DSC_2328DSC_2307DSC_2308

Buster och hans apfina hus.

DSC_2333

Vid sjutiden var det dags för femkamp. Norsk fylla, leta efter saker iklädd strut, äggkastning, krocketstafett och slutligen dragkamp. Så himla hetsk stämning eftersom alla vill förklara reglerna och få sin röst hörd, men det gäller att bara bejaka bejaka bejaka.

DSC_2336

Heja heja heja!

DSC_2400

Till middag åkte grillen fram. Vegovarianten var majskolv, aubergine, paprika, vårlök, guacamole, örtsmör, tzatziki, färskpotatis, sallad och vattenmelon. :’)

DSC_2371DSC_2374DSC_2394

Sedan dansade vi som galningar till Vinyl 107 genom en spräckt högtalare. Små som stora. Det var fint. Gick och lade oss vid tolvtiden eller något i den stilen, så som det blir när en firar med släkten.

DSC_2376

Sedan blev det ett sista nakenbad tillsammans med kusinerna. Hoppade till och med två gånger från trampolinen, så det så.

DSC_2384

Och det var den Hälsinglandsmidsommaren!

Translation: Wen we celebrated midsummer in Hälsingland. Water melon salad, skinny dipping, pentathlon, dancing and BBQ.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Åh vilken vacker och idyllisk midsommarafton!

  Emilia 2015-07-05 21:24:03 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Avlider lite smått av dessa bilder. FANTASTISKA!!! Ps. Av nyfikenhet förresten – bröllopet du fotade, kommer man få se någon tjuvkik på det tro? :)) Kram påre!

  Sara 2015-07-03 00:14:37 http://saraholmberg.blogg.se
  Svara
 • Alltså den bilden på dig och din mamma var ta mig tusan det finaste bilden jag sett på länge. Satt på riktigt och bara såg på den i flera minuter för att den var så galet underbar! Puss!

  Nadja 2015-07-02 22:15:55
  Svara
 • Här kommer en fråga till frågeinläggen du vanligtvis har:
  Jag blev tillsammans med en kille i nian och var med honom tills januari i år, av och på. Vårt förhållande förstörde mig totalt, det var destruktivt och han fick mig att må jättejättedåligt och ändå valde jag att gå tillbaka till honom varje gång han ångrade sig. Men nu har det gått ett halvår sen sista gången vi gjorde slut och jag kan säga att jag mår bra igen och jag har precis hittat tillbaka till mig själv. NU kommer problemet; jag har träffat en ny kille. En jättefin, snäll och omtänksam kille som vill mitt allra bästa och jag tycker verkligen om honom. Men grejen är att jag tycker att det är så himla skönt att vara ensam just nu och att kunna trivas i mitt egna sällskap igen, är så rädd att kasta bort det. Är rädd för att hamna i dedär skithållet som mitt ex puttade ner mig igen och jag är rädd för att glömma mina vänner. Fast samtidigt är han sååå söt. Vad ska jag göra????? Pls help mvh nailbiter.
  P.s Stört fina bilder som vanligt!!! D.s

  Sara 2015-07-02 21:18:16
  Svara
 • Hej Flora! Vilken mysig midsommar du ser ut att ha haft. Jag är själv uppvuxen i Hälsingland och det är ju så satans vackert där. Nu till min fråga: Du är ju vegetarian sedan ett tag tillbaka och jag undrar om du någonsin funderat över att bli vegan fullt ut (vet att du äter rätt veganskt ändå)? Om man ändrar sin kost av etiska skäl så gör inte vegetariskt jättestor skillnad. Djuren i ägg- och mejeriindustrier lider minst lika mycket som djur i köttindustrin. För att kor ska producera mjölk krävs att kon blir gravid och det sker genom tvångsinseminering. Kalven tas sedan från mamman efter max två dagar och mjölken som egentligen ska göra att den lilla kalven blir till en stor tjur/ko används istället av människor. Människor är förövrigt det enda däggdjuret som tar dricker andra djurs mjölk. Vidare så förkortas livsspannet hos en mjölkko avsevärt. Kor kan i vanliga fall leva bortåt 25 år men en mjölkko orkar bara i ca fem innan den producerar för lite mjölk och slaktas. Kalvarna som hon föder blir till mjölkkor eller slaktas som ungtjurar. Vad gäller ägg så tvingas hönor lägga så många ägg som möjligt och ofta i litet utrymme och eftersom hankycklingar inte lägger ägg alls så dödas de direkt efter kläckning i kläckerierna på äggfabriker. Två hemsidor som jag tycker är bra för att ge information om detta är köttet.se och mjölken.se. Tror att många inte tänker på att vegetarianism fortfarande gör att djur far illa och att det fortfarande stödjer slaktindustrin. Onödigt när det finns så många bra substitut för mejeriprodukter på marknaden idag.
  Tack för en superfin blogg och kram till dig!

  Rebecca 2015-07-02 16:27:00
  Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Förstår verkligen hur du menar och jag tycker det är otroligt tråkigt hur ägg- och mjölkindustrin ser ut. Men, har länge undrat hur veganer ställer sig till ekologisk mjölk/ägg eller mjölk och ägg från lokala bönder.
   Bor nämligen i Norrbotten och här finns flera lokala gårdar/människor med höns och bland annat min svärmor har höns som går helt fritt över hela gården (inte ens inhängnad) och de mår minst lika bra som en hund/katt gör. Slältingar till mig har också en bondgård där de har kor i en jättestor hage och de producerar ekologisk mjölk.

   Hur ställer ni (veganer) er till det? Är det fortfarande av principskäl fel eller är det någonting jag totalt missat? Personligen stöttar jag mycket hellre lokala bönder så att de kan forsätta producera ägg/mjölk/kött på ett sätt som jag finner rättvist än att bli vegan och helt utesluta det. Förstår till 100 % varför man bör utesluta ”vanlig” mjölk och ägg men inte alls varför man skulle utesluta detta istället för att stötta.

   Ingen kritik alls utan är helt enkelt nyfiken på hur en tänker som vegan. :)

   Nadja 2015-07-02 22:28:03
   Svara
   • Svar på Nadjas kommentar.

    Jag antar att det skulle kunna vara mer okej om det är småskaligt, lokalt och ekologiskt men just mejeri har jag lite svårt för ändå eftersom man inte kommer ifrån att det är kalvens mjölk och att kon behöver bli gravid osv. Med ägg är det ju lite annorlunda men personligen skulle jag avstå ändå av principsjäl. Om andra veganer väljer att äta ägg från t.ex. sin mormors höns tycker jag att det är helt ok.

    Fråga på bara! :)

    Rebecca 2015-07-03 20:44:36
    Svara
 • så drömmiga bilder!! flora, var bara nyfiken, var viktor rydberg på jarlaplan ditt förstahandsval i gymnasievalet? funderade du nåt på södra latin? /mvh en soon-to-be gymnasieelev!

  fanny 2015-07-02 13:27:40
  Svara
 • WOOOOOOW sååååå idylliskt åååå så fina bilder blir varm i magen <333 Love u

  My 2015-07-02 12:30:37 http://myshorna.blogspot.se
  Svara
 • alltså namnen i din släkt är ju FAN to the ASTISKA. lärke liksom, vilket namn <3 och bilden på hen(ne?) är ju minst lika fantastisk. älskar nyansen i fotot, och klänningen. underbart!

  lovisa 2015-07-02 10:33:15 http://polichinelle.se
  Svara
 • Alltså hur drömmigt är inte det här inlägget! Så himla perfekt alltihopa!

  Jessica 2015-07-02 10:28:07 http://jessicaandersdotter.se/blogg
  Svara
 • Verkligen fina bilder!
  Undrar som svensk bosatt i Norge, vad är ”Norsk fylla” för nåt? Aldrig hört om! :P

  S 2015-07-02 08:50:26
  Svara
 • Men åh så mysig midsommar! Helt idylliskt ju :)

  Madde 2015-07-02 08:20:35 http://pixiebob.blogg.se
  Svara
 • Men lägg ägg vilka bilder! <3
  Har haft en katt med precis samma färger som också hette Skrållan. Så fint namn tycker jag!

  atilio 2015-07-02 07:56:37
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!