FYRA FILMTIPS TILL REGNINGA SOMMARDAGAR

skeleton twinsskeletontwins

Skeleton Twins (2014)

Milo (Bill Hader) och Maggie (Kristen Wigg) är tvillingar och barndomsbästisar men har inte träffats på åtta år. När Milo begår ett självmordsförsök flyttar han in hos Maggie och hennes snällismake. Båda syskonen lever självdestruktivt och har en stark vilja av att fly nuet, men sakta men säkert hittar de tillbaka till varandra igen. En knasig och fin indiefilm.

selmaselma

Selma (2014)

Om Martin Luther King’s historiska kampanj för svartas rösträtt i USA. I filmen får vi följa King (David Oyelowo) protestmarschera tillsammans med 50 000 andra människor i Selma, Alabama, där de möter starkt motstånd. En brutal och viktig film om kampen för människors lika värde. Lite långsam ibland, men ämnet är så himla aktuellt än idag.

ghost worldghost-world

Ghost World (2001)

Enid (Thora Birch) och Rebecca (Scarlett Johansson) är best friends forever och ska flytta ihop efter high school. Men när de besvarar en kontaktannons från en ensam man förändras allt. Ääälskar den här tjejduon och deras underbara fuck everything-inställning. Se!

377a3dc7b692c743fd3fe154f57eb123ef6aa030 whilewereyoung

While We’re Young (2014)

Ett medelålderspar (Ben Stiller och Naomi Watts) träffar av en händelse ett tjugofemårigt par (Adam Driver och Amanda Seyfried) som tänder ny glöd hos de äldre. Den här filmen är både rolig och twistad och gör parodi på den unga, analoga och hippa konstnären. Kanske blir det ibland lite väl draget till sin spets, men jag skrattade jättemycket i biostolen. While We’re Young är inte lika bra som Noah Baumbachs tidigare film, Frances Ha (som jag ju ÄLSKAR), men abso sevärd.

Fler filmtips:
Life Partners.
Åtta filmtips.
I Origins.
Obvious Child.

Translation: Four movies I’ve seen and really enjoyed.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • jaaa, ghost world <3

  alexandra 2015-07-05 13:05:30 http://alexandramabon.com
  Svara
 • Jippie, älskar filmtips! <3
  Skeleton Twins och Ghost World är ju himla bra. Har inte sett de andra så de ska jag kolla upp. Plus att jag ju helt hade glömt Frances Ha!! Har haft den uppskriven på någon lista förut. Tack för tipsen och för en finfin blogg!

  Ha en bra söndag!
  /Evelina – Evelinas Ekologiska

  Evelina - Evelinas Ekologiska 2015-07-05 10:43:36 http://evelinasekologiska.femina.se/
  Svara
 • Åh tack flora! Ser ganska så sällan filmer så blir oftast de du tipsat om och nu hade jag kollat ikapp!! Ska bli spännande att ”sätta tänderna” i dessa rullar :)
  Puss och kram, hoppas du får en underbar sommar!

  Ida 2015-07-05 08:36:36
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!