FRÅGOR OCH SVAR #22 – OM ATT KOPPLA BORT FRÅN INTERNET OSV

collage202

Ang. Fotoautomat på festen: Vet att jag är långt tillbaka men har ändå en liten fråga. Hur lång tid var det emellan varje bild? Ser ju tex ut som om de hann byta hattar och så vidare. Sjukt kul idé! Kram

Det där kan du ställa in själv beroende på vad du har för kamera. Jag tror att vi hade typ fem sekunder mellan varje bild! Kram

Hej! Vore så kul att få se/höra Felix i video. Tror du det skulle kunna hända? Eller finns det kanske redan något som jag missat?

Kan försöka fixa detta! Får muta med finmiddag eller något sånt ;))

Hei! Jeg og et par venner skal på Way Out West i år, men vi lurer på; hva er forskjellen på Way Out West og Stay Out West?

Hej, vad kul!! Stay Out West är de konserter och spelningar som är utanför festivalområdet, på olika klubbar runtom Göteborg!

vegetarisk-lasagne

Hej Flora! Jag behöver hjälp med min veggie-lasagne och vänder mig därför till experten! Har lagat lasagne vid två tillfällen, men den blir alltid så vattning?! Jag har haft i squash/aubergine och testat att både ha i de råa samt ”koka ner” dem i en tomatsås med typ lök, bönor, krossad tomat, spenat och morötter… Men oavsett hur jag gör så är det typ en sjö av vätska när jag ska ta en bit av lasagnen. (Den är inte lika vattning dagen efter då den stelnat i kylskåp, men man vill ju att den ska vara god när den är nygjord ju!) Blir det så för dig med, eller vad har du för trick? Beror det på att grönsaker har så mycket vätska i sig som frigörs i ugnen typ? För när jag gjort lasagne med köttfärssås i (i mitt tidigare köttätande liv) så har jag inte upplevt att den blivit på samma sätt.
Tycker även det känns konstigt att den blir vattnig även om jag gör en tomatsås med alla grönsaker, för den får ju puttra ett bra tag på spisen så den är hyfsat ”fast” när jag lägger den i lager i ugnsformen, då har den inte varit vattnig alls utan det blir i ugnen… Alltså, lite svårt att förklara kanske, men hoppas du förstår och har ett knep för det är deppigt att få en vattnig lasagne när man kämpat med så fantastiska råvaror :/

Hej hopp! Jag veeet, det är det kluriga med vegolasagne. Men det viktigaste är att låta den stå ett tag innan du äter den, så att den liksom hinner bli fast. Vänta en timme om du kan! Att koka ner tomatsåsen är en bra grej också, för krossade tomater direkt från förpackningen är alltid så jäkla vattniga. Om du adderar bechamelsås så blir lasagnen lite bättre i konsistensen också! Kram och lycka till!

Hej Flora! Vilken mysig midsommar du ser ut att ha haft. Jag är själv uppvuxen i Hälsingland och det är ju så satans vackert där. Nu till min fråga: Du är ju vegetarian sedan ett tag tillbaka och jag undrar om du någonsin funderat över att bli vegan fullt ut (vet att du äter rätt veganskt ändå)? Om man ändrar sin kost av etiska skäl så gör inte vegetariskt jättestor skillnad. Djuren i ägg- och mejeriindustrier lider minst lika mycket som djur i köttindustrin. För att kor ska producera mjölk krävs att kon blir gravid och det sker genom tvångsinseminering. Kalven tas sedan från mamman efter max två dagar och mjölken som egentligen ska göra att den lilla kalven blir till en stor tjur/ko används istället av människor. Människor är förövrigt det enda däggdjuret som tar dricker andra djurs mjölk. Vidare så förkortas livsspannet hos en mjölkko avsevärt. Kor kan i vanliga fall leva bortåt 25 år men en mjölkko orkar bara i ca fem innan den producerar för lite mjölk och slaktas. Kalvarna som hon föder blir till mjölkkor eller slaktas som ungtjurar. Vad gäller ägg så tvingas hönor lägga så många ägg som möjligt och ofta i litet utrymme och eftersom hankycklingar inte lägger ägg alls så dödas de direkt efter kläckning i kläckerierna på äggfabriker. Två hemsidor som jag tycker är bra för att ge information om detta är köttet.se och mjölken.se. Tror att många inte tänker på att vegetarianism fortfarande gör att djur far illa och att det fortfarande stödjer slaktindustrin. Onödigt när det finns så många bra substitut för mejeriprodukter på marknaden idag. Tack för en superfin blogg och kram till dig!

Hejsan! Tack för din kommentar. Jag har inte velat bli vegan fullt ut av den enkla anledningen att jag inte orkar. Det är klurigt nog att vara vegetarian i vissa restaurangsammanhang och jag kan liksom inte begränsa min kost ännu mer. Jag orkar inte det. Däremot äter jag ju till stor del veganskt på hemmaplan. Vet att många av mina läsare har blivit vegetarianer genom pepp från min sida, och det är jag stolt och glad över. På så sätt är jag säker på att jag gör skillnad i mitt val att vara vegetarian, och det måste få vara bra det med! Kram!

DSC_2856

Ny klänning är så våcker! också i am just wondering is that sandqvist backpack good for carrying a dslr? just purchased a new camera & a lens, and i’m looking for a bag for it but most camera backpacks aren’t that pretty.. och tack för ditt blogg, i am trying to improve my swedish by reading it :–) hälsningar frän åbo!

Tack ska du ha! Min Sandqvistväska funkar utmärkt som väska till min systemkamera. Den rymmer både datorn och kameran liksom! Kram

En liten fundering angående ditt sommarjobb: får du bara ersättning om den som klickar på länken köper något, eller cashar du in bara av bara ”in-klick” också? tänker att isåfall är’e ju lättare att hjälpa dig lite med sommarjobbet :) puss fina!

Hej gullo! Jag får bara ersättning om den som klickar på länken köper något. Kram!

Hej! Du, jag tänkte bara på en sak, i och med den där klänningen med bar rygg. Hur har det gått med acnen på ryggen? Jag har samma problem och det brukar bli bättre under sommaren när jag är i solen, men det har varit snålt med sol än så länge, vilket gör att jag helst inte går med kläder som visar ryggen.. Men tänkte ifall den där krämen du hade mot acnen har hjälpt dig även på ryggen? Minns att du tidigare sa att du fortfarande hade lite kvar där..

Om du tittar noga så ser du att jag liksom är lite prickig på ryggen. Det är ärr från gamla finnar (och någon enstaka ny). Jag har använt acnatac även på ryggen och ser att det blir bättre och bättre, tjoho!

DSC_2163

Vilken dröm! Önskar jag hade en sån plats. En fråga: vad innebär det när du ”kopplar bort från internet” dessa dagar? (Förtydligande: är det liksom inget internet alls eller är det i mindre grad än vanligt eller enstaka tillfällen? Och hur gör du med kommunikation med andra dessa daga, tänker på typ chattgrupper, sms, sociala medier och liknande. Är det sånt du kopplar bort från? Säger du till alla typ ”nu kommer jag inte vara uppkopplad på tre dagar”? Frågar för det känns liksom som att en kan behöva koppla bort men samtidigt känns det som folk typ undrar om en dött om en inte ger livstecken (på internet) på tre dagar…

När jag åker till Hälsingland för att skriva så förprogrammerar jag alla blogginlägg för den vistelsen, så att jag slipper sitta och blogga därifrån. Och jag läser inga bloggar eller hänger inte på Facebook när jag är där, samt kollar mindre på Instagram. Men jag använder Facebook messenger för att snacka med kompisar, svarar på vissa mail och lägger upp en del bilder på Instagram. Men för mig är det en så stor skillnad att inte sitta och blogga och surfa runt halva dagen, utan faktiskt använda datorn som ett ordbehandlingsprogram. Älskar den känslan!

Verkligen fina bilder! Undrar som svensk bosatt i Norge, vad är ”Norsk fylla” för nåt? Aldrig hört om! :P

Kolla här! Det går ut på att snurra runt en pinne flera varv (med pannan mot pinnens ände) och sedan – när en är alldeles yr – springa en bana. Först i mål vinner! Fråga mig inte varför det heter norsk fylla. Jag har inte en blekaste.

DSC_0941

Så drömmiga bilder!! flora, var bara nyfiken, var viktor rydberg på jarlaplan ditt förstahandsval i gymnasievalet? funderade du nåt på södra latin? /mvh en soon-to-be gymnasieelev!

Tackarrrr! Först var Södra mitt förstahandsval, men sedan bytte jag till VRG eftersom jag ville ha ”en ordentlig utbildning”. Dvs: Bild- och formlinjen på VRG hade samprofil, vilket gav mig behörighet till högskolan. Det gjorde inte bild- och formlinjen på Södra. Men sådana kurser kan en ju alltid välja som enskilt val, så det kanske inte var ett helt logiskt beslut. Nåväl.

Här kommer en fråga till frågeinläggen du vanligtvis har: Jag blev tillsammans med en kille i nian och var med honom tills januari i år, av och på. Vårt förhållande förstörde mig totalt, det var destruktivt och han fick mig att må jättejättedåligt och ändå valde jag att gå tillbaka till honom varje gång han ångrade sig. Men nu har det gått ett halvår sen sista gången vi gjorde slut och jag kan säga att jag mår bra igen och jag har precis hittat tillbaka till mig själv. NU kommer problemet; jag har träffat en ny kille. En jättefin, snäll och omtänksam kille som vill mitt allra bästa och jag tycker verkligen om honom. Men grejen är att jag tycker att det är så himla skönt att vara ensam just nu och att kunna trivas i mitt egna sällskap igen, är så rädd att kasta bort det. Är rädd för att hamna i dedär skithållet som mitt ex puttade ner mig igen och jag är rädd för att glömma mina vänner. Fast samtidigt är han sååå söt. Vad ska jag göra????? Pls help mvh nailbiter. P.s Stört fina bilder som vanligt!!! D.s

Hej girl! Fasen vad sugigt att du har haft ett så dåligt förhållande innan. Heja dig! Jag tänker såhär: om du njuter av att vara ensam just nu så bör du verkligen vara det, men med det sagt: kan du inte träffa den här nya killen ändå? Jag menar – ni måste ju inte ingå i ett förhållande, ni kan väl liksom hänga och ligga utan att behöva definiera det? På så vis kan du fortsätta vara den individ du är. Jag tänker att du har ett guldläge här att ha kakan OCH äta den. Om han är på det såklart. Hoppas! Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Du blir så fasligt granskad hela tiden, fattar inte hur du orkar med alla kritiska ögon hela hela tiden. Som du skriver är det ju självklart att du gör något gott i att vara vegetarian, hade du ätit kött hade det klagats på det också. Heja dig Flora, du driver en fin blogg!

  Rebecka 2015-07-10 17:59:38
  Svara
 • Angående vegolasange så tror jag också det handlar om att koka ihop tomatsåsen, min har inte blivit vattning någongång :) Har lagt upp receptet här: http://tanttuva.se/vegetarisk-och-glutenfri-lasagne/

  Tuva 2015-07-10 10:14:03 http://www.tanttuva.se
  Svara
 • dessa inlägg är BÄST! måste komma med en följdfråga; när du kopplar bort sådär från internet, kan du HEEELT slappna av i det eller känner du ett litet stressmoln över dig för att du inte är ”uppdaterad” liksom!? är ju så jäkla beroende framkallande med bloggar, nätet osv!

  ISA 2015-07-09 23:28:00 http://isabyl.devote.se
  Svara
  • Svar på ISAs kommentar.

   blir nog lite stressad av det, men det handlar ju mkt om vana. så efter några dagar är det bättre :))

   Flora Wiström 2015-07-21 10:32:11
   Svara
 • Hej Flora!
  Skulle inte du kunna göra ett inlägg med tips på fina kläder inför studentbalen? Jag vet att den typ nyss har varit – men vi är ju ett gäng som tar studenten nästa sommar också! Det vore superkul om du ville göra det, kanske inte just nu men längre fram. Har redan börjat kolla på klänningar och skulle behöva lite hjälp. Du har jättebra smak tycker jag så det skulle verkligen uppskattas!
  Kram

  lisa 2015-07-09 21:24:31
  Svara
 • Ditt svar på vegan-frågan visar verkligen att du är vegetarian av helt fel anledningar. Det är viktigt att du förstår varför du väljer att leva vegetariskt. Det är en livsstil. Du är inte vegetarian för att det är en trend just nu och inte för att det är hälsosamt att skippa ”köttet”. Att du skriver att du ”inte orkar” och att det är tillräckligt begränsande att vara vegetarian som det är visar att du inte fullständigt förstår varför du är vegetarian. Sedan är det oerhört oförskämt att du inte erkänner frågans innehåll; du får det beskrivet för dig vad det innebär att äta mejeriprodukter/ägg men du ignorerar det för din egen bekvämlighet. Det är tråkigt.

  / Våra goda hjärta kan förändra världen!

  ullis 2015-07-09 21:07:43
  Svara
 • Hej Flora! Jag undrar om du skulle kunna göra något liknande inlägg som hitta brevvänner/ hitta skrivarkompisar/ hitta kompis i din nya stad. Skulle varit uppskattat hos många tror jag, speciellt nu när det är sommar, ledigt och massa tid över samt att det snart är höst och många kanske hamnar på nya orter!
  Ha det superbra snygga du och njut av din sommar :)

  JS 2015-07-09 20:49:32
  Svara
 • På tal om väska med plats för kamera och dator, hur gör du för att kameran inte ska skadas där i? Tänker typ nycklar och annat skrammel som kan repa den. Ligger den inpackad på något sätt?

  Simone i Berlin 2015-07-09 20:30:14 http://dearsally.blogg.se
  Svara
 • Hej!

  Jag reagerade på att du svarade ”Hej girl!” på sista frågan då jag inte förstod hur du kunde förstå att personen som skrev till dig var tjej då den aldrig nämnde det i sin fråga eller på något sätt påvisade att den var tjej (mer än att den var kär i en kille och att heteronormen då kickar in och säger åt en att personen är tjej).

  Fast nu när jag tänker efter så kanske det stod i kommentarsnamnet… aja egentligen skulle jag ju bara skriva att jag tycker om din blogg jättejättemycket men kom på det!

  Keep up the good work!

  ana 2015-07-09 19:28:16
  Svara
 • Du verkar ha så himla vettiga tips så tänkte även jag ställa en fråga om kärlek och mer specifikt public affection. Hur gullegulliga är du och Felix på stan? Jag har nyligen blivit involverad med en kille men vi har inte definierat vad vi är än, vilket jag inte har bråttom med, men därför vill jag hålla det ganska ”dämpat” och tyst när vi är ute tillsammans. Han däremot är väldigt öppen och har inget emot att kyssas på tunnelbanan eller hålla handen bland folk osv, och jag kan då bli obekväm och tycka att folk tittar på oss eller får fel uppfattning om oss när inte ens JAG vet var vi står än. Jag vill ta upp detta med honom men dock vill jag inte vara den känslokalla som inte vågar visa vad jag känner och att jag tycker om honom inför andra (vilket jag verkligen gör!!) då jag ALLTID har svårt för att prata känslor och gärna vill bekämpa det. Har du någon idé eller allmänna tankar om public affection? Tack för en fin blogg!

  Anna 2015-07-09 16:48:51
  Svara
 • Tycker du svarade jättefint på vegan-frågan, en måste inte göra ALLT helt ”rätt”! Jag resonerade precis likadant när jag själv var vegetarian, men är en lite intresserad av veganism så kan jag ändå tipsa om att se en schysst dokumentär (cowspiracy till exempel, fri från en massa läskiga bilder från slakterier). Att bli vegan trodde jag skulle vara asbökigt, tills jag faktiskt gjorde det. För mig var det den etiska övertygelsen som växte sig så stark att bli vegan inte längre kändes som något jobbigt och extremt utan bara som en fantastiskt rolig utmaning. Flumvarning här haha, men känns verkligen som att något händer i kroppen när en blir vegan och inte stoppar i sig lidande, en blir liksom gladare och mer fridfull i sinnet, svårt att beskriva men en häftig känsla!

  Med det sagt tycker jag att vegetarianer får ta emot onödigt mycket kritik från veganer, kritik som istället borde riktas köttisar då vegetarianer redan gör en jättefin insats! Tack för din grymma blogg och fina vegopepp, Flora! <3

  Emma 2015-07-09 14:40:01
  Svara
 • så fint att du svarar på frågor såhär tycker jag <3 kram!

  hanna 2015-07-09 13:23:54 http://ackribi.blogspot.se
  Svara
 • inte för att vara sån, men vill bara påpeka att södras linje visst ger högskolebehörighet. inte på samma nivå som natur kanske (och kanske något mindre sam-ämne), men det gör ju inte vrg heller. vill bara inte att folk ska få en felaktig bild av utbildningen, det går utmärkt att plugga vidare (till tillexempel arkitekt).
  puss

  f 2015-07-09 12:45:43
  Svara
 • mycket bra svar på frågan om veganism. en måste fan inte vara flawless. kram på dig! http://singmyspring.blogspot.com

  elise 2015-07-09 12:15:48 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Ang. vegolasagne så måste jag bara tipsa om denna http://www.dn.se/mat-dryck/recept/spenatlasagne-med-pinjenotter/?nrdr=true

  Den är vit/grön (utan tomatsås) men så oerhört god, äter en halv sådan själv i princip.

  Cajsa 2015-07-09 10:56:13
  Svara
 • Hej! Jag använder just nu också Acnatac och jag undrar om du använde fuktkräm efter att du applicerat den på kvällen? Känner att jag blir så torr i hyn när jag vaknar annars men vill inte riskera att effekten av Acnatac blir sämre. Och en till fråga, nu vet jag inte om du fortfarande använder acnatac i ansiktet men om inte upplever du att acnen har hållit sig borta sen du slutade? Hittills nu när jag använder Acnatac så upplever jag att fortfarande får finnar men att de försvinner väldigt mycket snabbare än tidigare i alla fall.

  Förstår att alla är olika annars men ville ändå passa på att fråga :) Kram!

  Josefin 2015-07-09 10:03:32
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Oui oui jag använder Propyless efter att jag applicerat Acnatac på kvällen. Fuktkräm är asviktigt! Jag har inte slutat med acnatac än, så jag vet inte. Kram!
   http://flora.metromode.se/2015/04/09/video-hur-jag-blev-av-med-mina-finnar/

   Flora Wiström 2015-07-21 10:35:40
   Svara
 • Ville bara säga att jag tycker det är så bra att du alltid lägger upp ett inlägg kl 7 (eller oftast gör du väl iaf det…?). Då har man nåt att läsa redan när man vaknar och det är en hemskt mysig start på dagen! :))))

  Maria 2015-07-09 07:10:30
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!