För ett par timmar sedan vaknade jag upp hemma i Stockholm efter en veckas cykelsemester på Gotland. Det första jag gjorde var att dra på mig kläder och promenera bort till mataffären för att handla frukostingredienser. Vi har ätit havregrynsgröt på spritköket hela veckan, men idag var det alltså dags för en ordentlig söndagsfrulle. Hurra!
Bananpannkakor med ricotta, citron och blåbär
Till två hungriga personer behöver du:
2 stora, mogna bananer (ju fläckigare desto sötare och godare)
3 ägg
2 dl havregryn
1 krm bakpulver
saft och zest från 1 citron
250 g ricotta (hälften till smeten och hälften till servering)
1 nypa salt
kokosolja eller valfritt fett att steka i
Servera med:
ricotta
blåbär
lönnsirap
citronklyftor
Gör såhär:
Mixa samman hälften av ricottaosten med resten av ingredienserna. Stek pannkakorna på medelhög värme i ordentligt med fett (0,5 dl smet per pankis brukar vara bra – jag steker 3 åt gången i samma panna). Vänd dem när de blivit prickiga på ena sidan.
Servera med ricottaost, blåbär, lönnsirap och citronklyftor.
Ät upp och hör änglarna sjunga!
Fler pannkaksrecept:
Bananpannkakor
Rödbetspannkakor
Translation:
Banana pancakes with ricotta, lemon and blueberries
For two hungry people, you’ll need:
2 large, ripe bananas
3 eggs
0,8 cup rolled oats
a pinch of baking powder
juice and zest of 1 lemon
250g ricotta (half for the batter and half for serving)
1 pinch of salt
coconut oil or frying fat of your choice
Serve with:
ricotta
blueberries
maple syrup
lemon wedges
Mix together half of ricotta with the rest of the ingredients. Fry the pancakes on medium heat. Turn them once they have spots on one side. Serve with ricotta cheese, blueberries, maple syrup and lemon wedges.
Alltså det där ser ju så gott ut! Nu blev jag himla sugen på pannkakor!
Men hur gott såg inte det ut!
http://runwayp.com
WAA va gott det ser ut! känns som man inte använder ricotta så ofta = man borde göra det.